Barkácsolás
-
- bajnok
- MZ-d típusa: ETZ 250
Re: Barkácsolás
Alu rudat nem tud valaki szerezni?
30cm hosszú
8-10cm magas
8-10cm széles kellene
Ha valaki tud ne tartsa magában:)
30cm hosszú
8-10cm magas
8-10cm széles kellene
Ha valaki tud ne tartsa magában:)
- MrDok
- bajnok
- Kapcsolat:
Értem, azért kérdeztem, mert én is úgy gondoltam, hogy így nem lesz töltésed.....KILL3R etz írta:Ahogy gabsic kolléga mondja!

Aki nem ért az MZ szereléshez, az inkább csináljon olyan dolgot helyette amihez ért!
Ha mégis meg akarja tanulni, akkor kezdje evvel: Szervizfilm
Idom és szerszámok
Idom és szerszámok
- KILL3R etz
- bajnok
Ahogy gabsic kolléga mondja! 

"...köd előttünk köd utánunk amíg élünk meg sem állunk,
köd előttünk,köd utánunk két keréken az utakon járunk..."
-
- bajnok
- MZ-d típusa: MZ ETZ 251, Jawa 250
- Kapcsolat:
Akkor nem lenne töltés, mivel a forgórészvasmag körmös kialakítása biztosítja az állórésztekercseknél a váltakozó mágneses mezőt.MrDok írta:Azt értem, de csak úgy kopasz tekercset akarsz beletenni?KILL3R etz írta:PowerTape![]()
Amúgy racing motorra lesz, könnyítés.
Szerintem a lényeg az, hogy töltés nem lesz, akksiról fog menni a rendszer, vagyis a szétszerelt forgórészből csak a tengelyt fogja visszaszerelni (kell a megszakítóbütyökhöz/hall-jeladóhoz)
A szinte általánossá vált kuplungkönnyítés után ez is arra megy ki, hogy csökkkenjen a forgó tömegek mennyisége, ezáltal a pedülete is, így könnyebben pörög fel/ejti a fordulatot, és így a generátor sem vesz el teljesítményt ami racing gépnél szintén előny. Utcai motornál ez már nehezebben kivitelezhető tuning

-=[Gabsic Motoros Blogja]=-
Eddigi túráim:
2009: Gabsic Kicsi túrája;
2010: Bakony-túra, Tátra-túra, Örség-túra,
2011: Gyurma-túra, Bakony-túra, Mecsek-túra, Zala túra
2012: Somogy-túra, Mecsek-túra, Őrség-túra
2013: Bakony-túra, Plitvice-i gurulás
2014: Vértes-Gerecse
Eddigi túráim:
- MrDok
- bajnok
- Kapcsolat:
Azt értem, de csak úgy kopasz tekercset akarsz beletenni?KILL3R etz írta:PowerTape![]()
Aki nem ért az MZ szereléshez, az inkább csináljon olyan dolgot helyette amihez ért!
Idom és szerszámok
Idom és szerszámok
- KILL3R etz
- bajnok
PowerTape

- MrDok
- bajnok
- Kapcsolat:
Killer, ez így szép, de mit tervezel, hogyan rakod össze?
Idom és szerszámok
Idom és szerszámok
- KILL3R etz
- bajnok
Ma szétkaptam a forgórészem, felrakok pár képet, ha esetleg valaki ilyenre adja a fejét.

A csúszógyűrűket leszedtem, azt már páran leírták előttem, hogy miként kell...
Ami a képen látszik, hogy két szegeccsel van összefogva az egész forgórész. Ezeket a hátoldalon lefúrtam, és szépen kiütöttem.

Itt már széthúztam teljesen.A tengelyt finoman megfogtam satuban, gázos forrasztóval megmelegítettem az alsó 'vasat', simán le lehet kocogtatni, utána a tekercselés, és végül a felsőt ugyanúgy melegítéssel leszedtem. Így néz ki szétszedve.
Ezt is az örökkévalóságnak tervezték...
900g tól szabadítottam meg a főtengelyt. 

A csúszógyűrűket leszedtem, azt már páran leírták előttem, hogy miként kell...
Ami a képen látszik, hogy két szegeccsel van összefogva az egész forgórész. Ezeket a hátoldalon lefúrtam, és szépen kiütöttem.

Itt már széthúztam teljesen.A tengelyt finoman megfogtam satuban, gázos forrasztóval megmelegítettem az alsó 'vasat', simán le lehet kocogtatni, utána a tekercselés, és végül a felsőt ugyanúgy melegítéssel leszedtem. Így néz ki szétszedve.
Ezt is az örökkévalóságnak tervezték...

- MrDok
- bajnok
- Kapcsolat:
bambi írta:Nem terepen való ugrabugrálásra gyártották.Dénes írta:Én is ilyet használok, magasabb de szélesebb is. Mondjuk kanyarban nem gáz, mert ugye felhajlik.
Anyagminőség... hát ez is medvesajtbólkészült.Mladiék tudnának mesélni.
A gitárod sem szereti,ha konyhakéssel turkálok a húrok között

Idom és szerszámok
Idom és szerszámok
- K.Imi
- kis ETZ-s
- MZ-d típusa: ETZ 251m
köszöntem az infókat, magasabbat szerettem volna, így hát kipróbálom
hátha jó lesz 

MZ ETZ 251e '89
- Atilla
- versenyző
- MZ-d típusa: ETZ250 + TS250/1
Nekem is ilyen van és bevált. Persze én sovány vagyok, hegessz az ív belsejébe 1-1 merevítőt és akkor a te gigantikus testsúlyod is el fogja bírni!Dénes írta:Én is ilyet használok, magasabb de szélesebb is. Mondjuk kanyarban nem gáz, mert ugye felhajlik.

- KILL3R etz
- bajnok

Nem terepen való ugrabugrálásra gyártották.Dénes írta:Én is ilyet használok, magasabb de szélesebb is. Mondjuk kanyarban nem gáz, mert ugye felhajlik.
A gitárod sem szereti,ha konyhakéssel turkálok a húrok között

- Dénes
- fi#azsoké
- Kapcsolat:
Én is ilyet használok, magasabb de szélesebb is. Mondjuk kanyarban nem gáz, mert ugye felhajlik.
Anyagminőség... hát ez is medvesajtbólkészült.
Mladiék tudnának mesélni. 
Anyagminőség... hát ez is medvesajtbólkészült.

- yofo
- versenyző
- MZ-d típusa: TS 250/1
Nekem van ilyen is , egy kicsit magasabb mint a gyári , de nem vészes , csak mivel a fékkar is feljebb ütközött fel , ezért a féklámpakapcsolóval kicsit küzdenem kellett .
Powered by Bambi MZ ts 250/1
- K.Imi
- kis ETZ-s
- MZ-d típusa: ETZ 251m
Üdv, nem tudom jó helyen kérdezem-e, de érdeklődök kinek mi a véleménye tapasztalata erről a lábtartóról (etz250)? illetve magasabb mint a gyári ?

MZ ETZ 251e '89
-
- bajnok
- Kapcsolat:
Köszi!
Én azt hittem a gyári az passzol, de akkor nem gond.
Úgyis át kell variálnom a kipufftartót is, akkor majd hajtok még a mostani vasakon hogy elférjenek.
Én azt hittem a gyári az passzol, de akkor nem gond.
Úgyis át kell variálnom a kipufftartót is, akkor majd hajtok még a mostani vasakon hogy elférjenek.
Eddigi túráim:
Eddigi túráim:
- bluerider
- A szállító (Blue Szlí)
Én is magam hajtottam egyet, mert a gyári nem volt jó! 

A lepényhal megy elöl, a remény hal meg utoljára!
Szeva!
Sajnos nem sokat érsz a gyári mérettel, mert pl. nekem azon is alakítani kellett sokat, hogy ne érjen bele a rugóstag alsó része. Legegyszerűbb, ha megcsinálod laposvasból úgy, hogy jó messzire elkerülje azt a részt, és kész is
Samu
Sajnos nem sokat érsz a gyári mérettel, mert pl. nekem azon is alakítani kellett sokat, hogy ne érjen bele a rugóstag alsó része. Legegyszerűbb, ha megcsinálod laposvasból úgy, hogy jó messzire elkerülje azt a részt, és kész is

Samu
gabsic írta:Krauserhez keresek alsó támasztóvas párt megvételre (ami a krauser alját és a hátsó lábtartó csavarját köti össze).
De az is nagy segítség lenne, ha van valakinek eredeti, akkor az le tudná nekem méretezni, hogy legyártsam? (a teleszkópot megkerülő íves rész nehéz méretezhetősége miatt esetleg M1:1ben lenne jó úgy, hogy papírra téve, körberajzolva, és utána a főbb méretek megadva rajta)
Tavaly már gyártottam egyet, frankó is lett, sokat dobott a hátó rész merevségén. Oldaldobozom akkor még nem volt, így szabadon méretezve gyártottam le a cuccost. Most viszont vettem egy pár Krauser oldaldobozt, és a házilagos vasaimtól nem férnek el. Ezért lenne jó eleve a gyári irányába elindulni...
Arról sajnos nincs képem.pempelli írta:Az oké engem inkább a vázon lévő fogadó érdekelne ahova a zár nyelv belefordul mert nekem éppen hogy nem akad bele.
Lehet rosszul áll valami.
Piros MZ ETZ 250
UDX
UDX
-
- bajnok
- Kapcsolat:
Krauserhez keresek alsó támasztóvas párt megvételre (ami a krauser alját és a hátsó lábtartó csavarját köti össze).
De az is nagy segítség lenne, ha van valakinek eredeti, akkor az le tudná nekem méretezni, hogy legyártsam? (a teleszkópot megkerülő íves rész nehéz méretezhetősége miatt esetleg M1:1ben lenne jó úgy, hogy papírra téve, körberajzolva, és utána a főbb méretek megadva rajta)
Tavaly már gyártottam egyet, frankó is lett, sokat dobott a hátó rész merevségén. Oldaldobozom akkor még nem volt, így szabadon méretezve gyártottam le a cuccost. Most viszont vettem egy pár Krauser oldaldobozt, és a házilagos vasaimtól nem férnek el. Ezért lenne jó eleve a gyári irányába elindulni...
Eddigi túráim:
Eddigi túráim:
-
- bajnok
Az oké engem inkább a vázon lévő fogadó érdekelne ahova a zár nyelv belefordul mert nekem éppen hogy nem akad bele.
pempelli írta:Valaki nem tudna feldobni egy pár képet a aksi felőli oldaldekli rögzítéséről ,vázon hogy kell állni a fogadó résznek,nem akar összejönni.
Nekem egyenest az égnek mutat, haveromé enyhén befelé hajlított, arra a két kis fülre kell ráakasztani ami a képen látszik:

Piros MZ ETZ 250
UDX
UDX
-
- bajnok
Valaki nem tudna feldobni egy pár képet a aksi felőli oldaldekli rögzítéséről ,vázon hogy kell állni a fogadó résznek,nem akar összejönni.
- csoka
- nagy ETZ-s
- MZ-d típusa: ETZ125,ETZ250
Ha az ember szolgáltatásból él,akkor nem lehet szaralak egyszer sem!
- festékes
- bajnok
- MZ-d típusa: ts250/1
Örülök,hogy így van 

- Troster
- nagy ETZ-s
- MZ-d típusa: Etz 250
Sok ilyen történetet hallottam én is róluk.Tulajdonképpen csak ilyet,így én soha nem jártam nála egészen idén nyárig, mert őfűzte és centírozta a kerekeimet.Akkor egy nagyon korrekt srácot ismertem meg benne, azóta több gépmunkát is csináltattam vele, és nincs rá panasz, mindenkinek csak ajánlani tudom.Lehet változnak az idők, és elfogyott a kuncsaft, meg a pénz is.festékes írta:Ber-Mot-nál csinálták,régebben Bereczki gépműhely volt ha jól tudom,őket ajánlották,bár azóta nem sokat mentem még vele,nekem jónak tűnik.
Annak idején az öreg Béke átb...ott rendesen,utána kerültem is őket,aztán egyszer nagyon siettem,vacakolt a gyújtásom,nem akartam piszmogni vele,pont előttük vitt az utam,beugrottam,és 300ft-ot kináltam a fiának egy gyors gyújtásállításért ennek vagy 15 éve,de elhajtott azzal,hogy sok a meló,nem ér rá,bár csak egy Etz-t láttam szétszedve,na mindegy ez már inkább csevegő topic,remélem azért nem mindenkinek van ilyen kellemetlen élménye velük
Az Öreg volt nagyon hibás, de ő már....azért ne felejtsük el, hogy Mz gyárban tanult ki több Mz szerelési továbbképzést!Ő pedig csak átadta a fiának, mondott is már egy két titkot nekem

- festékes
- bajnok
Ber-Mot-nál csinálták,régebben Bereczki gépműhely volt ha jól tudom,őket ajánlották,bár azóta nem sokat mentem még vele,nekem jónak tűnik.
Annak idején az öreg Béke átb...ott rendesen,
utána kerültem is őket,aztán egyszer nagyon siettem,vacakolt a gyújtásom,nem akartam piszmogni vele,pont előttük vitt az utam,beugrottam,és 300ft-ot kináltam a fiának egy gyors gyújtásállításért ennek vagy 15 éve,de elhajtott azzal,hogy sok a meló,nem ér rá,bár csak egy Etz-t láttam szétszedve,na mindegy ez már inkább csevegő topic,remélem azért nem mindenkinek van ilyen kellemetlen élménye velük 
Annak idején az öreg Béke átb...ott rendesen,

- Troster
- nagy ETZ-s
Hol fúrattad a hengert?Nekem is most lett kész, Béke fúrta és hónolta, de nekem nagyon passzosnak tűnik.Kiváncsi leszek rá...festékes írta:Én is a bejáratáshoz akarom feltenni,most volt fúrva nemrég,és kaptam is hozzá,olyan mint volt eredeti traktoriszt1700 píz,nagyon retrósan mutat
![]()
A régi is meg ez is biztos nem hajszálpontos,de azért nagyjából csak látom mi a helyzet,egy gondom van,hogy olyan hosszú az érzékelő vége,hogy így nem tudom beszorítani a bordák közé,de sztem le lehet vágni belőle nem? Csak nem ba..om el vele
- festékes
- bajnok
Én is a bejáratáshoz akarom feltenni,most volt fúrva nemrég,és kaptam is hozzá,olyan mint volt eredeti traktoriszt
1700 píz,nagyon retrósan mutat
A régi is meg ez is biztos nem hajszálpontos,de azért nagyjából csak látom mi a helyzet,egy gondom van,hogy olyan hosszú az érzékelő vége,hogy így nem tudom beszorítani a bordák közé,de sztem le lehet vágni belőle nem? Csak nem ba..om el vele

- KILL3R etz
- bajnok
Azért a gázos hőmérőt én annyira nem ajánlanám. Nekem is az van a Simón, még bejáratáshoz tettem fel. Nem épp pontos dolog.
Mondjuk alapból fölösleges sztem....
Mondjuk alapból fölösleges sztem....

- Troster
- nagy ETZ-s
Nálunk szatmárinál a szoboszlai úton biztos, hogy kapsz!
- Troster
- nagy ETZ-s
Bemész a kazános boltba, mechanikust ad, nem kell hozzá semmi, még fehér és fekete számlapos közül is lehet választani.festékes írta:Sziasztok!
A régi hőfokmérőm megadta magát,valami ősrégi cucc volt talán Mtz vagy ilyesmi,spirálos volt,mechanikus,de elég pontosan mért most viszont kuka lett![]()
Kinek milyen van,ha elektronikus akkor ugye 6 voltos a mocim,ha van ennek jelentősége,szóval mit ajánlotok,és hol lehet venni esetleg barkácsolni,szóval kíváncsian várom a válaszokat és köszi előre is!
Úgy emlékszem 1300 ungarísse csorint

- Andrá$
- bajnok
- MZ-d típusa: TS 125 TS150 XL1000
Én néztem interneten lehet kapni MTZ Hőfokmérőt mechanikusat nem igényel semmi áramot sztem a tiéd is ilyen volt szinte bármilyen AGrogép boltba meglehet kapni kb 1500-2000Ft-értfestékes írta:Sziasztok!
A régi hőfokmérőm megadta magát,valami ősrégi cucc volt talán Mtz vagy ilyesmi,spirálos volt,mechanikus,de elég pontosan mért most viszont kuka lett![]()
Kinek milyen van,ha elektronikus akkor ugye 6 voltos a mocim,ha van ennek jelentősége,szóval mit ajánlotok,és hol lehet venni esetleg barkácsolni,szóval kíváncsian várom a válaszokat és köszi előre is!
"Ha véredben az alkohol ne motorozz gyalogolj"
- festékes
- bajnok
Sziasztok!
A régi hőfokmérőm megadta magát,valami ősrégi cucc volt talán Mtz vagy ilyesmi,spirálos volt,mechanikus,de elég pontosan mért most viszont kuka lett
A régi hőfokmérőm megadta magát,valami ősrégi cucc volt talán Mtz vagy ilyesmi,spirálos volt,mechanikus,de elég pontosan mért most viszont kuka lett

- kupi
- bajnok
- MZ-d típusa: MZ TS 125-ETZ 150e
Ma téli unalomban régi problémára kerestem egyszerű de kivitelezhető megoldást.Az a bizonyos EÜ csomag amit bizony jó ha magunknál tartunk(főleg ha kéri a rend őre és ne legyen rá soha szükségünk de az ördög se alszik...)nekem problémás volt hova is tegyem?Szerszámok tartalék izzok pumpa esetleg belső ...és az se baj ha nem kell perceket szenvedni az előszedésével főleg ha nekünk van rá szükségünk. Én ezt a megoldást találtam ki:kerestem egy helyet a motoron ahol nem látszik de azért könnyen elérhető,és egy régi műbőr kabát emlékeiből varrtam egy tokot neki amit az ülés alá fogattam fel.Igaz itt még a simon van de az MZ re is készül már.Ja és nem vagyok kárpitos sem bőrdíszműves sem és csak a nevem szabó,így szerintem bárki meg tudja csinálni esetleg a család asszony tagjait kell megkörnyékezni.

MZ él és élni fog"Ha esetleg erre visz az utad és szeretnél pihenni vagy beszélgetni egyet esetleg szükség javítás kel bátran hívj 06309167166 Kápolnásnyék (Pettend) 7 út.
http://www.youtube.com/watch?v=gy-7gzR99vg
-
- kis ETZ-s
- MZ-d típusa: mz ts 250/1
kzolika1994 írta:Akarok venni egy papírok nélküli, de működő képes 250-es ETZ-t. Lett benne már motor cserélve ezért nem egyezik a motorszám és a vázszám a forgalmiban. (Amúgy a törzskönyve megvan,de a rendszáma nincs) Ha majd esetleg később forgalomba akarnám helyeztetni akkor megoldható lesz? Vagy így akkor már nem lehetséges? Mi a pontos folyamata ennek?
Csatlakozom az elöttem szólókhoz! Gyakorlatban lehetetlen kivitelezni, hogy lemûszakisztasd a motort! Számtalan buktatója van még azon kívül is, mint amiket leírtak, nem sorolom, mert regényt lehetne írni belôle! A lényeg, hogy gondolkozz olyan motorban aminek rendben vannak a papírjai! Sok fáradságtól, bosszúságtól, kellemetelségtôl kiméled meg magad, az anyagiakról nem is beszélve!
"az élet olyan mint a motor, ha nem megy be kell rúgni"
- kupi
- bajnok
- MZ-d típusa: MZ TS 125-ETZ 150e
Nem szabad ilyennel foglalkozni! Ha kiderül valami nem kívánatos utólag akár orgazda is lehetsz,amit nagyon nehéz megmagyarázni a Birónak(és nem a focira gondolok).Nem vagyok paranoiás de szerintem ha nem stimmelnek az azonosító számok az okot ad a bizalmatlanságra,és sajnos tudjuk mennyi szeretett gépet lopnak el kis hazánkba gondolom nem mind alu hulladékként végzi.Ne segítsük ezeket az elvetemült embereket". De ha minden ok akkor is macerás írták is itt elöltem.kzolika1994 írta:Akarok venni egy papírok nélküli, de működő képes 250-es ETZ-t. Lett benne már motor cserélve ezért nem egyezik a motorszám és a vázszám a forgalmiban. (Amúgy a törzskönyve megvan,de a rendszáma nincs) Ha majd esetleg később forgalomba akarnám helyeztetni akkor megoldható lesz? Vagy így akkor már nem lehetséges? Mi a pontos folyamata ennek?
MZ él és élni fog"Ha esetleg erre visz az utad és szeretnél pihenni vagy beszélgetni egyet esetleg szükség javítás kel bátran hívj 06309167166 Kápolnásnyék (Pettend) 7 út.
-
- Simsonos
- MZ-d típusa: MZ TS 250/1
kzolika1994
Ha már a te neveden van a gépjármű, és saját magad cserélsz benne motort, akkor semmi gond, mert az ilyesmi elvben(!!) kivitelezhető és egyszerű dolog.
De az ilyesmiből, hogy veszel valami olyasmit, aminek van forgalmija, de nem stimmelnek az adatok, törzskönyv van, rendszám nincs, egyszóval minden hiányos vagy kusza... szerintem (ismerve a magyar bürokráciát) az ilyesmiből nem sok jó sül ki.
Mi az öcsémmel tavaly alaposan megszívtuk: ajánlottam neki vételre egy forgalomból kivont TS 250/1-es gépet, amelyiknek mindene megvolt, ismert volt a tulajdonosa, csak ő már egyszer eladta alkatrésznek, az továbbadta egy harmadiknak, akitől végül megvettük. Az első tulajdonosa viszont, amikor megkerestük, arra nem volt képes, hogy egy vacak adásvételit írjon velünk a (hivatalosan már nem is létező) motorja megvásárlásáról, sőt még minket fenyegetett fizikai retorziókkal, ha nem szállunk le róla, a hivatalokban meg (ocsmányirodák, polgármesteri hivatalok, rendőrség stb.) magasból sz...tak a fejünkre. Egyszóval megvettünk egy olyan motort, amelyet minimális akarattal forgalomba lehetett volna helyezni, de így semmi másnak nem volt jó, mint kidobott pénznek, meg egy marék alkatrésznek.
Úgyhogy én semmiképpen sem ajánlom a jármű megvételét. Keress inkább egy olyat, amelyiknek rendben vannak az egyedi azonosító jelei és papírjai. 250-es ETZ-ből annyi van, mint a szemét, biztosan fogsz találni olyat, amelyik miatt nem kell hogy főjön a fejed.
Ha már a te neveden van a gépjármű, és saját magad cserélsz benne motort, akkor semmi gond, mert az ilyesmi elvben(!!) kivitelezhető és egyszerű dolog.
De az ilyesmiből, hogy veszel valami olyasmit, aminek van forgalmija, de nem stimmelnek az adatok, törzskönyv van, rendszám nincs, egyszóval minden hiányos vagy kusza... szerintem (ismerve a magyar bürokráciát) az ilyesmiből nem sok jó sül ki.

Mi az öcsémmel tavaly alaposan megszívtuk: ajánlottam neki vételre egy forgalomból kivont TS 250/1-es gépet, amelyiknek mindene megvolt, ismert volt a tulajdonosa, csak ő már egyszer eladta alkatrésznek, az továbbadta egy harmadiknak, akitől végül megvettük. Az első tulajdonosa viszont, amikor megkerestük, arra nem volt képes, hogy egy vacak adásvételit írjon velünk a (hivatalosan már nem is létező) motorja megvásárlásáról, sőt még minket fenyegetett fizikai retorziókkal, ha nem szállunk le róla, a hivatalokban meg (ocsmányirodák, polgármesteri hivatalok, rendőrség stb.) magasból sz...tak a fejünkre. Egyszóval megvettünk egy olyan motort, amelyet minimális akarattal forgalomba lehetett volna helyezni, de így semmi másnak nem volt jó, mint kidobott pénznek, meg egy marék alkatrésznek.
Úgyhogy én semmiképpen sem ajánlom a jármű megvételét. Keress inkább egy olyat, amelyiknek rendben vannak az egyedi azonosító jelei és papírjai. 250-es ETZ-ből annyi van, mint a szemét, biztosan fogsz találni olyat, amelyik miatt nem kell hogy főjön a fejed.
-
- Simsonos
KILL3R etz
Nyilván a mai modern elektronikus sebességmérő műszerekkel nem lehet egy lapon említeni, de annál azért mégiscsak finomabb konstrukció, hogy csak úgy nyakra-főre szétkapdossa az ember.
(Beierfeld gyöngyszemei különben, szerény véleményem szerint eléggé élen jártak a többi szocialista ország hasonló termékei közt, pl. Riga-kilométeróra és hasonlók; az NDK ipara viszonylag jó volt a finommechanikában és a műszertechnikában.)
Nyilván a mai modern elektronikus sebességmérő műszerekkel nem lehet egy lapon említeni, de annál azért mégiscsak finomabb konstrukció, hogy csak úgy nyakra-főre szétkapdossa az ember.
(Beierfeld gyöngyszemei különben, szerény véleményem szerint eléggé élen jártak a többi szocialista ország hasonló termékei közt, pl. Riga-kilométeróra és hasonlók; az NDK ipara viszonylag jó volt a finommechanikában és a műszertechnikában.)
-
- Simsonos
- MZ-d típusa: Mz etz 125, etz 250
Akarok venni egy papírok nélküli, de működő képes 250-es ETZ-t. Lett benne már motor cserélve ezért nem egyezik a motorszám és a vázszám a forgalmiban. (Amúgy a törzskönyve megvan,de a rendszáma nincs) Ha majd esetleg később forgalomba akarnám helyeztetni akkor megoldható lesz? Vagy így akkor már nem lehetséges? Mi a pontos folyamata ennek?
- MrDok
- bajnok
- Kapcsolat:
KILL3R etz írta:Akkor még full-full gyári volt a motor. Vagyis Ex-versenymotor visszaalakítva utcaira. Szóval a 130 lett volna a valós maximum, nem a 170-180.
Ha megunom a 120-125-ös végsebességet akkor visszateszem az órát, aztán majd örülök hogy milyen gyors motorom lett...![]()
![]()
(Vagy ráültetem a fikazsokét...)

Idom és szerszámok
Idom és szerszámok
- KILL3R etz
- bajnok
Akkor még full-full gyári volt a motor. Vagyis Ex-versenymotor visszaalakítva utcaira. Szóval a 130 lett volna a valós maximum, nem a 170-180. 
Ha megunom a 120-125-ös végsebességet akkor visszateszem az órát, aztán majd örülök hogy milyen gyors motorom lett...
(Vagy ráültetem a fikazsokét...
)

Ha megunom a 120-125-ös végsebességet akkor visszateszem az órát, aztán majd örülök hogy milyen gyors motorom lett...

(Vagy ráültetem a fikazsokét...

- MrDok
- bajnok
- Kapcsolat:
Nem hiába van a gépeden BAMBIREZÓKILL3R etz írta:Én többet tapasztaltam mint 10%... Galgamácsai hegyi felfutón dombnak lefelé kiakasztotta az órát... Nem 140-re gondolok, hanem a 0-ás pöcökre...És 18-as lánckerék volt, full gyári motor, bontatlan óra, gyári meghajtás... Én ezután váltottam bicikli órára...

Idom és szerszámok
Idom és szerszámok
- MrDok
- bajnok
- Kapcsolat:
A kalimpátorok pontossága nem kérdéses!
Csak a viszonyítási alapot kell megtalálni. Pl.: egy tolómérő sem mutatná pontosan az MZ sebességét!

Csak a viszonyítási alapot kell megtalálni. Pl.: egy tolómérő sem mutatná pontosan az MZ sebességét!

Idom és szerszámok
Idom és szerszámok
- KILL3R etz
- bajnok
Én többet tapasztaltam mint 10%... Galgamácsai hegyi felfutón dombnak lefelé kiakasztotta az órát... Nem 140-re gondolok, hanem a 0-ás pöcökre...
És 18-as lánckerék volt, full gyári motor, bontatlan óra, gyári meghajtás... Én ezután váltottam bicikli órára... 

- kiszsebi
- Zsebi San (kőműves)
- MZ-d típusa: ETZ150,250 4x,250/1
Azért ne legyél már ilyen na! A maga korában igen is precíz szerkezet volt, ráadásul a 10%-os mérési hibatartomány még ma is elfogadhatónak mondható. Szerinted egy boltban kapható multiméternek mi a hibatartománya?KILL3R etz írta:Mz kilométeróra meg a precíziós szerkezet elég erős együtt egy mondatban...![]()
Tehát: a maga korában igen is komoly szerkezetnek lehetett tekinteni az MZ műszereit IS!
Apró betűsként: néhány barátom a tolómérőt csak saccolónak hívja...
Jawa pali na JEDEN gar.
MZ PALI na jeden gar.
MZ PALI na jeden gar.
- KILL3R etz
- bajnok
Mz kilométeróra meg a precíziós szerkezet elég erős együtt egy mondatban...

-
- Simsonos
Dénes
Az is egy megoldás. De ha például kétezerért tud szerezni az ember egy gyönyörű, tökéletes kilométerórát (részemről volt már rá példa), szerintem nem ér annyit az egész mutatócsere, hogy szétbontsa érte. Mégis csak egy precíziós szerkezet, amit jobb nem piszkálni, mert könnyen elcseszi az ember, és többet az életben nem lesz olyan, mint volt. Meg a keretet sem lehet úgy visszaperemezni, amilyen gyárilag volt, ráadásul könnyen betöredezik.
Az is egy megoldás. De ha például kétezerért tud szerezni az ember egy gyönyörű, tökéletes kilométerórát (részemről volt már rá példa), szerintem nem ér annyit az egész mutatócsere, hogy szétbontsa érte. Mégis csak egy precíziós szerkezet, amit jobb nem piszkálni, mert könnyen elcseszi az ember, és többet az életben nem lesz olyan, mint volt. Meg a keretet sem lehet úgy visszaperemezni, amilyen gyárilag volt, ráadásul könnyen betöredezik.
- Dénes
- fi#azsoké
- Kapcsolat:
Miért kéne jó állapotú? Vegyél vmi szart börzén, vaterán, vagy kérdezgess körbe h kinél van használhatatlan. Akármennyire szét van törve az óra, a mutatónak nem szokott baja lenni, max annyi h lekopik róla a piros festék (ha az alu mutatóról van szó).
Aztán lecseréled a mutatót.
Aztán lecseréled a mutatót.