Vicces kérdés.

Tuti, hogy nem. Bele való üveget vagy a krómozott záróperemet még csak-csak, de mutatót?? Szerintem szerezz inkább egy jó állapotú használt fordulatszámmérőt.
Keress egy jó krosszkormányt. Az átmérő a lényeg, az egyezzen.pempelli írta:250-es etzre nem tudtok valami szélesebb kormányt?
A váztáblán is 1977 van írva, viszont akkor a motorja egy korábbi 4 sebes ts-ből való.Zsolti_1983 írta:Nandor
Akkor az érdekes egy járgány lehet.
A forgalmi nem jelent semmit, mert rettentő dilettáns bejegyzéseket tudtak (és tudnak ma is) tenni az arra illetékesek. De ha a váznyaktáblán 1977-es gyártási év szerepel, akkor az biztosan /1 kell hogy legyen, hacsak nem valami utólagos pótalkatrész vázra szerelték át az egész gépedet.
Hát az amolyan se nem ts se nem ts/1, valamiféle keverék.Zsolti_1983 írta:Nandor
Egyébként miféle típus az a TS 250/0,5?
Nekem voltZsolti_1983 írta:Biztos Standard változat volt, amin a fordulatszámmérő helyén volt a gyújtáskapcsoló, nem? Régi fényképek és prospektusok szerint létezett ilyen változat, bár én még sosem láttam
Köszi!
Szia bocs,hogy bele szólok de az én MZ m az gyári új kora óta oldalcsomagtartós darab(krómozott felhajtható táskatartós).A boltba is rajta volt amikor megvettük 1985-ben.lehet ez a bolt egyik jó tréfája volt akkor?Vagy valami kiállítási darab lehetett?Egy biztos utolsó darabok egyike a kis TS-em rá pár hónapra már csak ETZ volt.Zsolti_1983 írta:Stravkó
Hozzászólás témája: Re: Barkácsolás
Elküldve: 2011.11.10. 16:55
Gyárilag biztos, hogy nem volt egyiken sem, mivel az MZ-gyár szériában nem szerelt a motorjaira semmiféle extra elemet. A táskatartót, oldalcsomagtartót, oldalsztendert, lábvédő lemezeket és hasonlókat az erre szakosodott gyár készítette, és a kereskedelemben lehetett beszerezni (amikor éppen kapható volt; gyakran nem, főleg nálunk), majd az egyik MZ-szervizben felszereltetni. A tökéletesen gyári állapothoz tehát nem tartozik hozzá a táskatartó, ettől függetlenül szerintem jó, ha van.
Szlikon sprayt nem ajanlom!Biker írta:Ugyan motorom még nincs, de gomhoz a kabátot alapon vettem E-Bayről egy eredeti Krauzer K1-es szettet. Tegnap érkezett meg, nagyon meg voltam vele elégedve, teljesen hibátlan.Viszont picit ki van már fakulva az UV-től. Nem szeretném lefesteni, csak valami műanyag ápolóval átdörzsölném, de a szilikon spray-en kívül nem ismerek mást. Esetleg van-e jobb anyag erre? Az egyik csatja is vakfoltos picit, azokat mivel lehetne kipolírozni?
Mondjuk az azért megfordult a fejemben, hogy a kipu tartó rúdtól hogyan fér fel a doboz? Vagy mögé megy?
És , szerinted hamar tönkre vágná a láncot, az ha hátul 45 fogas trophy lánckerék lenne elől meg 16os vagy 15 ös (nem számoltam ki még) Kicsi Ts é maradna a szélesebbik fajta 250 es láncról van szó.kiszsebi írta: más a tengely mérete is!!! na meg el sem férne a blokkban akkora lánckerék (átalakítások nélkül)
más a tengely mérete is!!! na meg el sem férne a blokkban akkora lánckerék (átalakítások nélkül)bomber93 írta:És nem lehet valami módon átalakítani egy 250 es Ts ét vagy ETZ vagy Trophy ét úgy hogy rámenjen a kicsi ts re? mert a belső forma az szinte ugyanugy néz ki ha jól emlékszem csak az 250 esé szélesebb mert akkor nem kéne átfűznöm a kis TS agyát hátul csak szerezni egy 250 es láncot és kompletten a 250 esé lenne a hajtása.
A kislánckerék nem ugyanolyan,más a kialakítása! A láncot most hirtelen nem tudom,de úgy rémlik,hogy a 250-esé szélesebb.bomber93 írta:A 250 es és a 125 ös Ts mz nek ugyanolyan a kislánckereke csak fogban tér el? És ugyanolyan lánc megy rá csak hosszban tér el?
A kereszttartójának támasztottam egy vascsövet,azzal ütöttem ki. Megroggyant.bomber93 írta:Őszintén mi baja lett annak a csomagtartónak ? eltört a hegesztés? javitható az alkja nagyjából megvan ha nicns akkor van satu:D ha idegesít a hosszu rész vágd le és dugd be úgy ameddig kell vázon alulról fúrsz két 4 es lyukat menet bele + csavar a többit majd az idő elintézi:D
Na ezt a két évvel ezelőtti hsz-t kerestem én sokáig! Jól gondolom, hogy ez a lefogatási módszer csak az 5Ah-s akksival működik? Ugyanis a 9Ah az akkora (kb 60 helyett 90 mm mély), hogy elfoglalja az egész alsó tartó tálcát, így nincs hely a tálca külső felébe beakasztandó lemeznek. Ezek szerint a "küllős" lefogatás volt a nagyobb akksihoz kitalálva? Egyáltalán gyárilag milyet tettek bele? Nagyon eredetire szeretném megcsinálni...bakimate írta:A hosszú, hajlított, elágazó lemez első része fogta az akkumulátort. A lemez végében volt egy dió, a dióban egy 6-os csavar, a csavar egy másik lemezhez csatlakozott, ami a tálca külső felébe volt beakasztva. (Hosszú elágazó lemez eleje, a tálca légszűrő felöli oldalába.) A hossz lemez másik felébe egy gumicsík volt befűzve, ami a tálca felett volt átvezetve, a végén egy lemezdarab, ez csatlakozott a kívülre akasztott kis lemezbe. A tálca tetején a szerszámkészlet, és kezelési utasítás, az aljába volt gumidugókkal beakasztva az indexrelé, és -ha van- a elektronikus gyújtás fekete doboza.
Teccikérteni?
Troster írta:Most utálni fogsz, de legutóbbi börzén adtam el egyet 300 forintért...![]()
Hujber írta:Ez alábbi képen papám szerszámát mutatnám meg, bizonyára mindenkinek volt annak idején a szürke dobozos szerszámkészlete, amiben a piros átlátszónyelű csavarhúzók vannak. A legnagyobb lapos csavarhúzóból és egy kilincsből lett összerakva ez a szerszám, és tényleg baromi jó és ötletes. Ez mindent meglazít, ahová odafér
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 6 vendég