z25z írta:annyival egeszitenem meg ki, kipuff le es a lancot is valszeg szet kell majd kapcsolni, az olajemelo viszont tenyleg nagyon nagy segitseg ilyenkor, kurva sok kinlodast meg lehet vele sporolni
Ja igen sorry a kipuff kimaradt

z25z írta:annyival egeszitenem meg ki, kipuff le es a lancot is valszeg szet kell majd kapcsolni, az olajemelo viszont tenyleg nagyon nagy segitseg ilyenkor, kurva sok kinlodast meg lehet vele sporolni

Nem kell leszedni. Ki kell lazítani a blokkcsavarokat hátul, de csak a felsőt kell kivenni, elöl le kell szedni az első blokktartót és a dudát. A blokk ki fog billenni előre, le lehet szedni így a hengert, le fog jönni. Ha rakod össze akkor javasolnám az autóemelőt betenni a blokk alá és szépen azzal hozzáemelni a vázhoz a blokkot, mert ha nem, idegbajt kapsz, hogy nem akar beugrani a helyére a blokktartó felül. Mielőtt az első blokktartót felszerelnéd, a hátsókat húzd meg rendesen, mert ha fordítva csinálod az életbe nem megy bele a hátsó csavar a helyére.etzzsolt írta:Sírva fakadok most vettem észre hogy a henger s a blokk találkozásánál fújj kifele a drágám na akkor mehetek tömítéskészletett venni ha csak valaki nem tud jobb megoldást hogy ne kelljen az egész blokkot kiszednem mert ahogy mérisgéltem nem fogg a váz s menetes szár közt elférni a henger a 20 éves tömítés megadta magát!!?meg legalább megpróbálom a könyökömett is leszedni!!Most már látszik az a bizonyos 7400 km-es óra állás valós amivel vettem elöregedett néhány dolog!!

És milyen membránt javasolsz az etz-re? rd350-ét szokták használni, de az kicsi.csoka írta:Egy szívó membránnal egyirányúsítható az áramlás.

Ez is logikusan következik ahhoz amit én is írtam: a polírozott csatornákon könnyebben áramlik az anyag, emiatt lesz picit erősebb és picit pörgősebb, viszont alacsony fordulaton a könnyebb, és ezáltal nagyobb mértékű visszaáramlás miatt lesz erőtlenebb. Ez igaz a csatornák felbővítése esetén, és a vezérlési szögek bővítése esetén is.Biker írta:Igaz, 2T-nél más a helyzet, mint 4T-nél, még nem állt át az agyam rendesen.
Egy régebbi hsz-ban Bambira hivatkoztak, miszerint a polírozott szívócsatornákon visszafelé is könnyebben szánkázik a koktél. Ebben is lehet valami. De ha már tuning, akkor én az amerikai iskola híve vagyok: "There's no replacement for displacement!"

Igy van!Biker írta:Én anno az M-Forcenál úgy tanultam, hogy ezek az örvények a jobb porlasztást, a benzincseppek jobb elkeveredését a levegővel is elősegítik, ami az egyenletesebb égésnek kedvez, vagyis a teljesítményt és a kulturált működést is pozitív irányba módosítja. Ellenben a felpolírozott szívócsövek gyakorlatban is kézzelfogható előnyeiről nem olvastam semmit még.

djzoli44 írta:Heló. Azt értem ,hogy mindig ki akad a balokban és le kell venni a kuplung hüvelyét hogy vissza tegyem a helyére azt a pálcát de most valami rugó fel mondta a szolgálatot.
Amúgy a főtengelyen nincsen rajt a csiga mert nem tudtam rá tenni mert a vas nem de lux és én próbáltam átalakítani a tárcsa fék sikerült és a fordulatszám mérőmeghajtás már nem tudtam összehozni, mert csak egy nagy anya van a főtengelyen és azt mondták, hogy azt ne vegyem le mert állandóan lefog forogni a kuplung.
Azt nem tudom, hogy ragasztva van, de amúgy gumi kalapáccsal már megkocogtattam de úgy se jött le a dekli.

Ez így van, a kuplung nem fog azért leforogni mert az anyát leveszed, nem az tartja fent, mert már fel van húzva és ott tart. ha lehúznád a kuplungot, abból esetleg lehetnének gondjaid a későbbiekben, de azzal, hogy leveszed az anyát vagy a csigát, semmi baja nem lesz.zsakfos írta: Basszus ez már kicsit idegesitő!
Leirták már hogy a anyát a főtengely végéről le kell szedni.Amíg ezt nem teszed meg,addig nem fog lejönni a dekli.
De inkább higy azoknak a valakiknek akik azt tanácsolták hogy ne szedd le az anyát!
Idézet tőled: "mert csak egy nagy anya van a főtengelyen és azt mondták, hogy azt ne vegyem le mert állandóan lefog forogni a kuplung."

Basszus ez már kicsit idegesitő!djzoli44 írta:A pálca rendbe van hanem a pálca ahova csatlakozik annak a rugójával lehet a gond, mert már párszor szét ugrót de mostanáig vissza tudtam rakni a helyére de ez utal nem ment vissza de meg se tudom nézni, hogy mi a baja mert nem jön le a dekli pedig a berugón kívül mindent le vetem és mégse jött le.

Légyszives vedd a fáradtságot és időt a blokk szétszerelő videó megnézésére. Saját és motorod érdekében.djzoli44 írta:A pálca rendbe van hanem a pálca ahova csatlakozik annak a rugójával lehet a gond, mert már párszor szét ugrót de mostanáig vissza tudtam rakni a helyére de ez utal nem ment vissza de meg se tudom nézni, hogy mi a baja mert nem jön le a dekli pedig a berugón kívül mindent le vetem és mégse jött le.

Koccogasd gumikalapáccsal, és jobbra-balra mozgatva próbálgasd. Valószínű a váltókarnál szorult meg picikét, ha leszedtél róla mindent.djzoli44 írta:A pálca rendbe van hanem a pálca ahova csatlakozik annak a rugójával lehet a gond, mert már párszor szét ugrót de mostanáig vissza tudtam rakni a helyére de ez utal nem ment vissza de meg se tudom nézni, hogy mi a baja mert nem jön le a dekli pedig a berugón kívül mindent le vetem és mégse jött le.
Valószínű a kapcsolókörmök kezdenek elkopni. Ahogy korábban is írták, fogaskerék és léptetővilla csere együtt...smate írta:Helló, mért van az hogy induláskor kidobja az egyest ?, menet közben nem

Szia!djzoli44 írta: Azt értem ,hogy mindig ki akad a balokban és le kell venni a kuplung hüvelyét hogy vissza tegyem a helyére azt a pálcát

Na ez jó hír!sunbim írta:![]()
![]()
![]()
![]()
Kész a ,,dráágaszáág" !![]()
Bejáratás következik ...megint.

sunbim írta:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Kész a ,,dráágaszáág" !![]()
+volt a próba O . Kicsit hangosabb a hajtókar csapágy mint vártam, de így lesz helye a hőtágulásnak .![]()
A váltó sokkal finomabb lett . A fogaskerekek a tengelyekkel együtt le lettek cserélve, a váltódob , a kapcsolóvillák maradtak a régiek. A kuplung új rugókat kapott, magyar gyártmányúakat.
Vettem új üresjárat jelző kapcsolót, mert a régi levedzett. Egy szóval jellemezve az új alkatrész minőségét:szar !
Beszereltem, dejó, itt az üres, ... kapcsoltam 2-3-at , és már nem jelzett semmit !!hamarosan visszakerül a saját gyárija, egy kis tömítőanyag tuninggal.
Kapott az MZ új első kipufogóbilincset.
A henger + hengerfej borda éleinek öntési hibáit legyezőtárcsás koronggal ki igazítottam.
Jó lesz ez, megint!
![]()
Bejáratás következik ...megint.

Szerintem téged is szeretnek a szomszédaid....sunbim írta:Ez ma a SUNday !![]()
![]()
ETZ blokk 70%ban összerakva.Kipuf nélkül szépen pöfögött kb 5mp-ig .
Este kilenc órára való tekintettel le is állítottam.
Holnap felkerül rá a kipuf, a fordszám kihajtás, kuplung beállítás. ...és a próbakör.

Le kell venned a fotengely vegen az anyat, kulonben nem jon le a dekli.djzoli44 írta:Heló. Azt értem ,hogy mindig ki akad a balokban és le kell venni a kuplung hüvelyét hogy vissza tegyem a helyére azt a pálcát de most valami rugó fel mondta a szolgálatot.
Amúgy a főtengelyen nincsen rajt a csiga mert nem tudtam rá tenni mert a vas nem de lux és én próbáltam átalakítani a tárcsa fék sikerült és a fordulatszám mérőmeghajtás már nem tudtam összehozni, mert csak egy nagy anya van a főtengelyen és azt mondták, hogy azt ne vegyem le mert állandóan lefog forogni a kuplung.
Azt nem tudom, hogy ragasztva van, de amúgy gumi kalapáccsal már megkocogtattam de úgy se jött le a dekli.

djzoli44 írta:Heló. Olyan kérdésem lenne hogy mit kell kicserélni a 250-es ETZ kuplungjában hogy ne szájon el állandóan, és hogy miért nem lehet levenni a kuplung felőli deklit pedig kivetem a csavarokat a váltókart is de valami fogja a fordulatszám-meghajtásnál és pedig ki vetem a kuplung alaplapot is, mást nem de valami mégis fogja a deklit.
Előre is köszönöm a segítséget.

djzoli44 írta:Heló. Olyan kérdésem lenne hogy mit kell kicserélni a 250-es ETZ kuplungjában hogy ne szájon el állandóan, és hogy miért nem lehet levenni a kuplung felőli deklit pedig kivetem a csavarokat a váltókart is de valami fogja a fordulatszám-meghajtásnál és pedig ki vetem a kuplung alaplapot is, mást nem de valami mégis fogja a deklit.
Előre is köszönöm a segítséget.

Összetenném a két kezem a 4.5 literes fogyasztásért!gabsic írta:De én igazából nem értem minek erőltetni ezt a keveset fogyasztó motoros témát. Motorozni azért motorozik az ember, mert ÉLVEZI. Nem a fillérbaszás miatt... A kis MZ 3-4 literes, vagy a nagyMZ 4-5.5 literes fogyasztása nem sok. A benzin 400Ft-os ára, na az a sok. De ha ez számít akkor gyalog kell járni, és nem fogy a benzin... Esetleg babetta. vagy bicikli...

Felfúrod az 52-es hengert 56-ra, és megy bele az 56-os dugó.bomber93 írta: Magyarán elviszem felfúratom 150 esre beleteszem a 150 es-hez való gyári dugót 24-es karbit és olyan lesz mint a 150 es? Vagy a hengerfejet azt rá kell tenni a 150 esét? Hallottam, olyat is(nem 100%) de a szívócsonk is valamivel másabb a 150 esenek? Olyat is kell szerezni? 3 liter körüli fogyasztást ki lehet passzírozni egy 150 es TS ből?

Magyarán elviszem felfúratom 150 esre beleteszem a 150 es-hez való gyári dugót 24-es karbit és olyan lesz mint a 150 es? Vagy a hengerfejet azt rá kell tenni a 150 esét? Hallottam, olyat is(nem 100%) de a szívócsonk is valamivel másabb a 150 esenek? Olyat is kell szerezni? 3 liter körüli fogyasztást ki lehet passzírozni egy 150 es TS ből?gabsic írta:Fel lehet. nekem is olyan volt. Vezérlést én 125-nél próbáltam baszogatni (polírozni, bővíteni), de csak rosszabb lett.
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég