Hajtásrendszer (lánc, lánckerék)
Re: Hajtásrendszer (lánc, lánckerék)
A gumi lengéscsillapítónak passzosnak kell lennie, ha már lötyög, akkor a hajtás pofozza a gumit, hamarabb tönkreteszi. Anno egy gyári gumival a helyére kellett "püfölni" a kereket.
-
- nagy ETZ-s
- MZ-d típusa: MZ ETZ 250, XJ600
Üdv Urak!
Teljes hajtást is kell cserélnem, kis és nagy lánckerék, no meg lánc. Minden meg is van, ám egy kérdés felvetődött bennem. Ami a motorban volt nagy lánckerék, abban ugyebár van egy gumibak, ebbe kapaszkodik bele a hajtott kerék. Ez szép passzos, nem lötyögött. Azonban van másik 2 ilyen lánckerekem, és ezekben mindben lötyög ez a gumibak. Nem is kicsit. A lánckeréken van a 3 kapaszkodó váll, ezektől körkörös irányban kb 2 mm-t tudom mozgatni. A bontott motorban alapból ilyen a gumibak és a lánckerék viszonya. A kérdés, hogy ez így használható ettől függetlenül? Továbbá az ördögi kérdés, hogy melyik az utángyártott?
Teljes hajtást is kell cserélnem, kis és nagy lánckerék, no meg lánc. Minden meg is van, ám egy kérdés felvetődött bennem. Ami a motorban volt nagy lánckerék, abban ugyebár van egy gumibak, ebbe kapaszkodik bele a hajtott kerék. Ez szép passzos, nem lötyögött. Azonban van másik 2 ilyen lánckerekem, és ezekben mindben lötyög ez a gumibak. Nem is kicsit. A lánckeréken van a 3 kapaszkodó váll, ezektől körkörös irányban kb 2 mm-t tudom mozgatni. A bontott motorban alapból ilyen a gumibak és a lánckerék viszonya. A kérdés, hogy ez így használható ettől függetlenül? Továbbá az ördögi kérdés, hogy melyik az utángyártott?

Láncvédő bakelitot festett már le valaki?
Megjött a postán épségben a gyári bakelit és gondoltam kicsit megsikálom, hogy tiszta legyen. Tiszta lett, de elbarnult a felülete kívül.
Szilikonnal újra szép lett, de tudom ez időleges megoldás. Szerintetek érdemes lenne valamilyen fekete festékkel lefújnom, vagy csak rondább lesz és inkább maradjon a a jó öreg silikon spray?
Megjött a postán épségben a gyári bakelit és gondoltam kicsit megsikálom, hogy tiszta legyen. Tiszta lett, de elbarnult a felülete kívül.

Furcsállottam a csavaros megoldást, amikor a többi fixen öntött. Talán ezért nem volt a motoron láncvédő.KILL3R etz írta:Az alu rész gyári, de le lett esztergálva róla a lánckerék, és rástupekolva valami...

- KILL3R etz
- bajnok
- MZ-d típusa: ETZ 250
Az alu rész gyári, de le lett esztergálva róla a lánckerék, és rástupekolva valami... 

"...köd előttünk köd utánunk amíg élünk meg sem állunk,
köd előttünk,köd utánunk két keréken az utakon járunk..."
Talán ez? Ebben már benne van az MZ jel, csak már kissé tarajos a lánckerék.KILL3R etz írta:Az utóbbi két lánckerék utángyártott szemét...
http://pcbonto.hu/portal/Balatonmagyaro ... 42198.html
Sosem kellett kiszednem az enyémet, maximum a gumi lengéscsillapítót cseréltem ki.

- ambrusviktor
- versenyző
- MZ-d típusa: etz 250
végül is már mindegy, mert betettem új utángyártottat :S minden esetre köszönöm a segítségeket. Aztán ha esetleg valahol találok gyárit, akkor kicserélem.
Hogy lehet egyébként fénykép alapján megkülönböztetni őket?
Köszi.
Hogy lehet egyébként fénykép alapján megkülönböztetni őket?
Köszi.
- KILL3R etz
- bajnok
Az utóbbi két lánckerék utángyártott szemét... 

Találtam egyet a Vaterán, nézd meg:ambrusviktor írta: Nem :S sajnos nem én :S
azért reménykedek, hátha találok majd egyszer gyárit
http://auto-motor.vatera.hu/alkatresz_f ... 85495.html
- ambrusviktor
- versenyző
Nem :S sajnos nem én :SThorwald írta: Szerintem jól néz ki, minimális a kopása, még tűréshatárban benne lehet. Az oválisnál biztos jobb, de most látom már eladták. Te vagy a szerencsés?
azért reménykedek, hátha találok majd egyszer gyárit

Szerintem jól néz ki, minimális a kopása, még tűréshatárban benne lehet. Az oválisnál biztos jobb, de most látom már eladták. Te vagy a szerencsés?ambrusviktor írta:Egyébként ha már lánc és lánckerekeknél tartunk, akkor honnan lehet beszerezni adott esetben nem ovális hátsólánckereket?
Erről mi a véleményetek? http://www.pcbonto.hu/portal/Balatonmag ... 81473.html
A kuplunglánc már rendben van, én mértem rosszul. Az RK láncról nem hallottam rosszat, Gabsic elégedett vele. Fontos, hogy árban még a megfizethető kategóriában van egy fiatal, lelkes MZ rajongó számára.Seclusion írta:Ezer bocsánat! Nem figyeltem, és azt hittem, hogy a kuplungra keresel láncot!Szekunder láncot most próbálok venni, de még nincs eldöntve milyen legyen.
Hujber írta:Egy kis off: Thorwald, a felhasználónevednek van valami köze Thoreau Walden című könyvéhez?:)
Nem. Már régóta használom a Vaterán ezt a nevet, ha jól emlékszem a Csillagkapu sorozat ihlette. A Thor már foglalt volt és ez jutott eszembe, de már nem tudom konkrétan miről.
Egy kis off: Thorwald, a felhasználónevednek van valami köze Thoreau Walden című könyvéhez?:)
Piros MZ ETZ 250
UDX
UDX
-
- nagy ETZ-s
Ezer bocsánat! Nem figyeltem, és azt hittem, hogy a kuplungra keresel láncot!
Szekunder láncot most próbálok venni, de még nincs eldöntve milyen legyen.

-
- bajnok
- MZ-d típusa: MZ ETZ 251, Jawa 250
- Kapcsolat:
Jawa 250-en és 300as ETZ-n is RK 428H láncot használok évek óta. Messzemenően elégedett vagyok vele, ugyanúgy japán lánc mint a DID, szerintem minőségben is nagyjából azzal egy szinten van. Nekem 5800Ft volt egy ilyen lánc.Thorwald írta:Néztem, a DID lánc nagyon drága. A motor még rendszám nélküli, tehát csak "helyi" használatban van, később lesz műszakiztatva. Egyelőre elég lenne ehhez mérten megbízható és megfizethető lánc. Nem az enyém a motor, a kollégám a régi motorját újíttatja fel a fiának, aki ragaszkodik a mocihoz. Nem akarok olyan munkát kiadni a kezemből, amiben nem vagyok biztos, de az anyagiak sem korlátlanok, mert a srác saját zsebét terheli az alkatrészek ára. Az elején csak arról volt szó, hogy kidobja a harmadik sebességet. Ehhez képest - váltóalkatrészeken kívül - főtengely, csapágyak, szimmeringek, kuplung lamellák, kuplunglánc és kislánckerék, csere a blokkban. Ja, a kislánckerékhez lehúzószerszámot is kellett gyártatnom, a blokkszéthúzó saját kivitelezésben készült. A fékek a nullához közelítettek, ezért felszabályozás, ferodol csere, valamint az összes kerékcsapágy (zártra) cseréje, mert a porvédő gumigyűrűk az élet viharában eltűntek belőle. Most vettem gyári használt láncvédő burkolatot és még kell a lánc. Az első telóhoz még hozzá sem nyúltam, de ennek is nulla a csillapítása. Egészen röviden megindokolva, nem tudják a DID láncot megfizetni.
Keresgéltem még és találtam RK láncot. Erről van tapasztalata valakinek?
-=[Gabsic Motoros Blogja]=-
Eddigi túráim:
2009: Gabsic Kicsi túrája;
2010: Bakony-túra, Tátra-túra, Örség-túra,
2011: Gyurma-túra, Bakony-túra, Mecsek-túra, Zala túra
2012: Somogy-túra, Mecsek-túra, Őrség-túra
2013: Bakony-túra, Plitvice-i gurulás
2014: Vértes-Gerecse
Eddigi túráim:
2009: Gabsic Kicsi túrája;
2010: Bakony-túra, Tátra-túra, Örség-túra,
2011: Gyurma-túra, Bakony-túra, Mecsek-túra, Zala túra
2012: Somogy-túra, Mecsek-túra, Őrség-túra
2013: Bakony-túra, Plitvice-i gurulás
2014: Vértes-Gerecse
Néztem, a DID lánc nagyon drága. A motor még rendszám nélküli, tehát csak "helyi" használatban van, később lesz műszakiztatva. Egyelőre elég lenne ehhez mérten megbízható és megfizethető lánc. Nem az enyém a motor, a kollégám a régi motorját újíttatja fel a fiának, aki ragaszkodik a mocihoz. Nem akarok olyan munkát kiadni a kezemből, amiben nem vagyok biztos, de az anyagiak sem korlátlanok, mert a srác saját zsebét terheli az alkatrészek ára. Az elején csak arról volt szó, hogy kidobja a harmadik sebességet. Ehhez képest - váltóalkatrészeken kívül - főtengely, csapágyak, szimmeringek, kuplung lamellák, kuplunglánc és kislánckerék, csere a blokkban. Ja, a kislánckerékhez lehúzószerszámot is kellett gyártatnom, a blokkszéthúzó saját kivitelezésben készült. A fékek a nullához közelítettek, ezért felszabályozás, ferodol csere, valamint az összes kerékcsapágy (zártra) cseréje, mert a porvédő gumigyűrűk az élet viharában eltűntek belőle. Most vettem gyári használt láncvédő burkolatot és még kell a lánc. Az első telóhoz még hozzá sem nyúltam, de ennek is nulla a csillapítása. Egészen röviden megindokolva, nem tudják a DID láncot megfizetni.
-
- nagy ETZ-s
Én anno a kis ETZ-mhez nem tudtam értelmes láncot venni. :/ Nagy az esély, hogy ide minőségi (drága) láncot kell venned, ha nem találsz bontottat megfelelő minőségben.Thorwald írta:TS 125-höz milyen szekunder láncot ajánlotok, ami árban is emberi, de minőségben sem rossz.
Sziasztok.
TS 125-höz milyen szekunder láncot ajánlotok, ami árban is emberi, de minőségben sem rossz. Hallottam a DID-ről, de úgy tudom elég drága és van a rengeteg fajta favorit, de nem tudom melyik vált be nektek. Budapesten tudtok ehhez boltot is ajánlani? Egy darabig visszaolvastam a fórumot, de nem találtam infót rá.
Most vettem a Vaterán gyári használt, jó állapotban lévő láncvédő bakelitot, mert a motoron lévő utángyártott egy talicska szerves, büdös végtermék. A kihajtás előre-hátra szambázik a forgásirány szerint, valami eszkábált távtartója van, csodálkozom, eddig nem tekeredett fel a láncra.
Szerintetek ezzel mennyit lehetne még elmenni?

Már azzal is sokat gyakorlatoztam, hogy a fénykép kedvéért így megálljon.
TS 125-höz milyen szekunder láncot ajánlotok, ami árban is emberi, de minőségben sem rossz. Hallottam a DID-ről, de úgy tudom elég drága és van a rengeteg fajta favorit, de nem tudom melyik vált be nektek. Budapesten tudtok ehhez boltot is ajánlani? Egy darabig visszaolvastam a fórumot, de nem találtam infót rá.
Most vettem a Vaterán gyári használt, jó állapotban lévő láncvédő bakelitot, mert a motoron lévő utángyártott egy talicska szerves, büdös végtermék. A kihajtás előre-hátra szambázik a forgásirány szerint, valami eszkábált távtartója van, csodálkozom, eddig nem tekeredett fel a láncra.
Szerintetek ezzel mennyit lehetne még elmenni?

Már azzal is sokat gyakorlatoztam, hogy a fénykép kedvéért így megálljon.
- ambrusviktor
- versenyző
Egyébként ha már lánc és lánckerekeknél tartunk, akkor honnan lehet beszerezni adott esetben nem ovális hátsólánckereket?
- KILL3R etz
- bajnok
Szerintem a gyári csapágy legalább Koyo minőség volt... Ne hasonlítsuk már a 200-Ft-os cseh csapágyhoz...
Szerintem!
Szerintem!

Jó abba a normál csapágy is.Annyit úgyis kibír mint a lánc,legfeljebb lánccserekor mindig leellenőrzöd
és ha kell kicseréled.A gyárban sem koyo-t vagy skf-et raktak bele mégis kibírtak egy pár 10 ezret.
és ha kell kicseréled.A gyárban sem koyo-t vagy skf-et raktak bele mégis kibírtak egy pár 10 ezret.
- KILL3R etz
- bajnok
Hát ha gyakran szeretsz cserélni akkor biztos...
Sztem min Koyo...

Sztem min Koyo...
- ambrusviktor
- versenyző
Az MZ mindenhol különös mégis mesteri érzékkel tud szivatnifestékes írta:Így van a hátsó lánckerékcsapágy nagyon tud szivatni a kerékcsapágyakról nem is beszélve,arról már külön doktori disszertációt írhatnék!![]()
Egyébként terheléskor ilyenkor kattogó vagy sivító hangja is van szegénykének,legalábbis nálam ez volt!
Did lánc az nagyon bejött nekem, nyerő,erősített,én 7 rugóért vettem a télen postával együtt,egy kecskeméti futárcégnél,bocsi de a nevére már nem emlékszemde a neten biztos rá tudsz keresni!

- festékes
- bajnok
- MZ-d típusa: ts250/1
Így van a hátsó lánckerékcsapágy nagyon tud szivatni a kerékcsapágyakról nem is beszélve,arról már külön doktori disszertációt írhatnék!
Egyébként terheléskor ilyenkor kattogó vagy sivító hangja is van szegénykének,legalábbis nálam ez volt!
Did lánc az nagyon bejött nekem, nyerő,erősített,én 7 rugóért vettem a télen postával együtt,egy kecskeméti futárcégnél,bocsi de a nevére már nem emlékszem
de a neten biztos rá tudsz keresni!

Did lánc az nagyon bejött nekem, nyerő,erősített,én 7 rugóért vettem a télen postával együtt,egy kecskeméti futárcégnél,bocsi de a nevére már nem emlékszem

- ambrusviktor
- versenyző
Lánccserénél ezt is megnézem majd akkor, mert akad benne ráció, bár meggyőztek, hogy a lánc a hasfájása, de ezt is meg fogom nézni, mert a kettő nem független egymástól...bela700 írta:
Nem lehet,hogy a hátsó lánckerék csapágya ment tönkre?Ha részlegesen összeszaladtak benne a golyók akkor az okozhat ilyen tüneteket.Nézd meg,egy próbát az is megér.
Oké, csak nem tuti, hogy a lánccal van gond... és mint korábban írtam nagyobb esélye van, hogy a szeméttelepen landol a motor (na jó nem, hanem eladva alkatrésznek) minthogy még sokat költsek rá. De akkor itt leteszem a nagy fogadalmat, hogy ezt az utolsó 5000et ráköltöm, és hogyha most nem tudom rendesen huzamosabb ideig használni, akkor tényleg megválok tőle :S mert az utóbbi 1 év tényleg csak költés és szerelés volt, minimál motorozás...
Köszi![/quote]
Nem lehet,hogy a hátsó lánckerék csapágya ment tönkre?Ha részlegesen összeszaladtak benne a golyók akkor az okozhat ilyen tüneteket.Nézd meg,egy próbát az is megér.
Köszi![/quote]
- ambrusviktor
- versenyző
Ok! 30 Deák Ferencért a tiédKILL3R etz írta:Elővételi jogot kérek!
30-at adok érte... még papír sem kell![]()
![]()
![]()

Azért még nem ásom el, de már kezd elszakadni a cérna..no, Rátok hallgatva, amikor járok Pesten veszek egy olyan láncot.
- KILL3R etz
- bajnok
Elővételi jogot kérek!
30-at adok érte... még papír sem kell

30-at adok érte... még papír sem kell

- Dénes
- fi#azsoké
- Kapcsolat:
Ilyen ez a popszakma..
Vegyél 2 MZ-t, sose lesz vége a szerelésnek. 

- ambrusviktor
- versenyző
Oké, csak nem tuti, hogy a lánccal van gond... és mint korábban írtam nagyobb esélye van, hogy a szeméttelepen landol a motor (na jó nem, hanem eladva alkatrésznek) minthogy még sokat költsek rá. De akkor itt leteszem a nagy fogadalmat, hogy ezt az utolsó 5000et ráköltöm, és hogyha most nem tudom rendesen huzamosabb ideig használni, akkor tényleg megválok tőle :S mert az utóbbi 1 év tényleg csak költés és szerelés volt, minimál motorozás...KILL3R etz írta:Ha 5-ért van DID akkor egyértelmű. Én 7-ért láttam a legolcsóbban, de az is megéri sztem...
Köszi!
- KILL3R etz
- bajnok
Ha 5-ért van DID akkor egyértelmű. Én 7-ért láttam a legolcsóbban, de az is megéri sztem...
- Alfa
- Keljfeljancsi
- Kapcsolat:
Ugyanott vegyél DIDet 5k ért. Megéri.
MZ ETZ 300 by Bambi
http://www.youtube.com/user/AlfaMzHUN
http://www.youtube.com/user/AlfaMzHUN
- ambrusviktor
- versenyző
Ezt ismeri valaki: http://www.futarmotorosbolt.hu/product_ ... ts_id=2967
? Vagy inkább aranyfavorit?
? Vagy inkább aranyfavorit?
sikerült leszdeni.. nagynehezen lefeszítettem.. mostmárcsak aztnemtudom hogy mi fogta oda ennyire ^^
"Born to be Wild" 

Amennyire emlékszem, van valahol egy fém karika, hasonlóan működik, mint a seager gyűrű. Azt le kell róla venni, utána sima ügy.[/quote]
levettem és ugyanúgy szorul.. egy darabig letudom ütni de onnantól teljesen beszorul
levettem és ugyanúgy szorul.. egy darabig letudom ütni de onnantól teljesen beszorul

"Born to be Wild" 

-
- nagy ETZ-s
Amennyire emlékszem, van valahol egy fém karika, hasonlóan működik, mint a seager gyűrű. Azt le kell róla venni, utána sima ügy.Tibi írta:Üdv! Olyan kérdésem lenne hogy a hátsó fogaskerék agy mellöl a sebességmérő hajtás fogaskerekét hogy tudom leszedni?..mert az istenért nemakar lejönnimenetes vagycsak egyszerüen rávan ütve? előre is köszi...
Üdv! Olyan kérdésem lenne hogy a hátsó fogaskerék agy mellöl a sebességmérő hajtás fogaskerekét hogy tudom leszedni?..mert az istenért nemakar lejönni
menetes vagycsak egyszerüen rávan ütve? előre is köszi...

"Born to be Wild" 

csak azért kérdeztem mert eddig amikor kivettem a láncot és visszafűztem, közép sztenderdre állítva elejét lenyomva,toltam be a láncot rákap elkezdi húzni és mindig eltört a baketil
- Dénes
- fi#azsoké
- Kapcsolat:
Nekem a láncvédő tokozatra külön kitértek, ellenben az nem zavarta őket, hogy km óra meghajtás nincs bekötve. Szal sztem változó.
- Krepp
- bajnok
- MZ-d típusa: MZ ETZ 250 SF
- Kapcsolat:
Jogos!!
Bár mivel nincs szükség hitelesített kmórára, ezért jó lehet a 3 digit-es bringaóra..tesztelni úgyse fogják..
Bár mivel nincs szükség hitelesített kmórára, ezért jó lehet a 3 digit-es bringaóra..tesztelni úgyse fogják..
Belső nélküli első külső hátsó belsővel..
Szinter, pipa.
"Ennek a motornak az a különlegessége..... Hogy az enyém..."
Szinter, pipa.
"Ennek a motornak az a különlegessége..... Hogy az enyém..."
- kiszsebi
- Zsebi San (kőműves)
- MZ-d típusa: ETZ150,250 4x,250/1
Akkor mi hajtaná a sebességmérőt? Mert az ugye kötelező tartozék.Lóri írta:Üdv!
Annyira nem fontos, ám ha rajta van, nem tudnak kötekedni. Én elengedném, mint vizsgabiztos. De ez egyéni vizuális megítélés.
Bár lehet egyéb megoldás is, viszont arról nincs infó...
Jawa pali na JEDEN gar.
MZ PALI na jeden gar.
MZ PALI na jeden gar.
Üdv!
Annyira nem fontos, ám ha rajta van, nem tudnak kötekedni. Én elengedném, mint vizsgabiztos. De ez egyéni vizuális megítélés.
Két kerék, két ütem, két betű: MZ
műszaki vizsgán rajta kell lenni a motoron a gumi láncvédőknek és a bakelitnek ? mi van akkor ha ezek nélkül használom a motort ?
- young boys
- versenyző
- MZ-d típusa: MZ ETZ 125/150
takzol írta:Jól van na......))))) Nem akarok én itt viszályt kelteni, főleg nem ok nélkül. Van ilyen, valóban "benéztem". Nem voltam valami "gyors reagálású" , amikor olvastam az első kiigazított bejegyzést. Rájöttem, hogy a primer láncra kaptam utalást . A célszerszám meg a két karom. Bevallom, azóta röhögök magamon, meg persze szégyenkezem is előttetek a rossz mondataimért. Young boys, kiszsebi és mindenki! Bocsánatot kérek Tőletek és remélem, hogy kapok tőletek segítséget ezután is. És természetesen az ugratásokra is fel vagyok készülve, megérdemlem. A szimmering cseréjéhez pedig hozzáfogok, kössz mindent.
Nincs itt semmi gáz...Belekerültél a közepébe...

Két fajta motoros van:
Az egyik már esett nagyot a másik még csak fog!
"Két kar, két kerék"
"Két kar, két kerék"
- kiszsebi
- Zsebi San (kőműves)
OFF

szerintem fogunk is kapni
ON
azt hiszem, az ugratás nekem is járttakzol írta:Jól van na......))))) ...Van ilyen, valóban "benéztem". Nem voltam valami "gyors reagálású" ...Bevallom, azóta röhögök magamon, meg persze szégyenkezem is előttetek a rossz mondataimért. ...kapok tőletek segítséget ezután is. És természetesen az ugratásokra is fel vagyok készülve, megérdemlem. A szimmering cseréjéhez pedig hozzáfogok, kössz mindent.

szerintem fogunk is kapni

ON
Jawa pali na JEDEN gar.
MZ PALI na jeden gar.
MZ PALI na jeden gar.
Jól van na......
))))) Nem akarok én itt viszályt kelteni, főleg nem ok nélkül. Van ilyen, valóban "benéztem". Nem voltam valami "gyors reagálású" , amikor olvastam az első kiigazított bejegyzést. Rájöttem, hogy a primer láncra kaptam utalást . A célszerszám meg a két karom. Bevallom, azóta röhögök magamon, meg persze szégyenkezem is előttetek a rossz mondataimért. Young boys, kiszsebi és mindenki! Bocsánatot kérek Tőletek és remélem, hogy kapok tőletek segítséget ezután is. És természetesen az ugratásokra is fel vagyok készülve, megérdemlem. A szimmering cseréjéhez pedig hozzáfogok, kössz mindent.

- kiszsebi
- Zsebi San (kőműves)
OFF
](./images/smilies/eusa_wall.gif)
zsakfos írta:Takzol ezt most rendesen benézted![]()
young boys kiszsebit cikizte ki a betűzdelésekkel,mert pont az ellenkező oldalt szereltette volna veled![]()
Úgyhogy abszolút semmi okod besértődni.
Sőt!
Visszaolvasva nagyon is korrekt segítő válaszokat kaptál.

](./images/smilies/eusa_wall.gif)
Jawa pali na JEDEN gar.
MZ PALI na jeden gar.
MZ PALI na jeden gar.
- young boys
- versenyző
- MZ-d típusa: MZ ETZ 125/150
Én ennek is szántam...bela700 írta:Haverok között ez egy egészséges ugratás.

És ezt az is tudja akinek szántam...
Itt nem szoktak elfajulni a beszólógatások...
Két fajta motoros van:
"Két kar, két kerék"
"Két kar, két kerék"
- zsakfos
- A révész
- MZ-d típusa: Mz Ts 250/1
Takzol ezt most rendesen benézted
young boys kiszsebit cikizte ki a betűzdelésekkel,mert pont az ellenkező oldalt szereltette volna veled
Sőt!

young boys kiszsebit cikizte ki a betűzdelésekkel,mert pont az ellenkező oldalt szereltette volna veled

Sőt!
Ts 250/1 a fekete villám!Na jó a villám egy kicsit túlzás!De én igy is szeretem.
Hát én itt semmi modortalan betűzdelést nem olvastam.Haverok között ez egy egészséges ugratás.Ettől még sokkal több is bele szokott férni az ugratás kategóriába,szerintem.