gulyesz írta:Sikerült.
megfúrtad a zárat? vagy pedig lefeszítetted?
gulyesz írta:Sikerült.
Igen, Bambi is mondta, azt hiszem Killert. Meg azt is, hogy az egész más eset, mint a gyári/bolti kipu. Nekem bolti van.Alfa írta:Hozzátenném hogy Killernek bejött a bandázs a Bambi I. rezóval.
Atilla írta:
Pedig jó az, tetszik nekem is!
Mindig mondom, hogy a hülye 2T-nél minden mindennel összefügg.![]()
Fúvókázd hozzá a gépet a megváltozott áramláshoz és kész is.
Ahogy a kínaiak mondják: lenni meg is az oldás!
csikin írta:Nagyobb hőértékű gyertya?
Pedig jó az, tetszik nekem is!petrvs írta:Sziasztok!
Csúnya kis tapasztalatot gyűjtöttem be, megosztom:
Lekjopp!!! (Y)ambrusviktor írta:Szervízkönyv, vagy javítási kézikönyv? azokban szerintem benne lehet... és akkor ahhoz már tudod igazítani hogy milyen lámpást tegyél fel... hát ha ez nem jön be, akkor még mindig tudom ajánlani a benzinből külön kivezetőcsövön keresztül ellátott utánpótlással működő petróleum vagy aladinlámpát
Szervízkönyv, vagy javítási kézikönyv? azokban szerintem benne lehet... és akkor ahhoz már tudod igazítani hogy milyen lámpást tegyél fel... hát ha ez nem jön be, akkor még mindig tudom ajánlani a benzinből külön kivezetőcsövön keresztül ellátott utánpótlással működő petróleum vagy aladinlámpátSeclusion írta:
Igen, mindenképp így akartam, amit néztem, az 1 db 3500 körül van, végül is olyan, mint egy normál motor lámpa. Kb Simson méret, talán nagyobb. Vagy a kocka ködlámpa, amiből 2 bitang jól nézne ki ha befelé lógatnám a bukókeretenA gyújtásnak nem tudom egyedül, hogy hol nézhetném meg a teljesítményfelvételét... De most olvasgatok picit, Jawa elektronikáról tuti van bőséges leírás, hisz az a gyengéjük
Igen, mindenképp így akartam, amit néztem, az 1 db 3500 körül van, végül is olyan, mint egy normál motor lámpa. Kb Simson méret, talán nagyobb. Vagy a kocka ködlámpa, amiből 2 bitang jól nézne ki ha befelé lógatnám a bukókeretenambrusviktor írta:Nézd meg, hogy mennyi a generátor max teljesítménye, számold ki, hogy mi megy róla, és ehhez igazíthatod is a többit. Biztosan marad még helye efféle kisebb teljesítményű lámpának. Pl nálam úgy jött ki, hogy két 35Wos izzó még belefér. De aztán biztos- ami biztos alapon csak egyet kötöttem be, (mert 12Vosnál nem találtam kisebb teljesítményűt) és az is tök jól világít.
És még annyi, hogy szerintem (szerintem!!) nem kell keresned 6V 25Wos ködfényszórót, hanem vedd meg ami tetszik és olcsó. (enyém pl kb 2000ft volt) és az izzót cseréld csak le 6V 35-25-15W os közül olyanra ami tetszik...
Nézd meg, hogy mennyi a generátor max teljesítménye, számold ki, hogy mi megy róla, és ehhez igazíthatod is a többit. Biztosan marad még helye efféle kisebb teljesítményű lámpának. Pl nálam úgy jött ki, hogy két 35Wos izzó még belefér. De aztán biztos- ami biztos alapon csak egyet kötöttem be, (mert 12Vosnál nem találtam kisebb teljesítményűt) és az is tök jól világít.Seclusion írta:
Azért nem akartam hagyományos izzót, mert aggódtam az áramfelvétel miatt, és elég picike az akksim. Bár nincs gondja a töltésnek, tehát elvileg nem okozhat gondot, csak hajlamos vagyok a túldramatizálásra
Köszi a választ!
Azért nem akartam hagyományos izzót, mert aggódtam az áramfelvétel miatt, és elég picike az akksim. Bár nincs gondja a töltésnek, tehát elvileg nem okozhat gondot, csak hajlamos vagyok a túldramatizálásraambrusviktor írta:Nem kell ledes lámpa. Tegyél fel két ködlámpát mint én, lehet kapni H3 6V 25w os vagy 35W os izzókat is (55 és 110Wosakat is csak az már nagy). Olcsóbb mint a ledes és teljesen jól világít. (Bár nálam 12v os a rendszer). Nekem még nem szóltak érte...bár még nem is állítottak meg... műszakira azért leszereltem, de ha ügyesen kötöd be szerintem mondhatod h optikai tuning csak és egyébként nem működik... nekem még nem volt belőle gondom.
Nem kell ledes lámpa. Tegyél fel két ködlámpát mint én, lehet kapni H3 6V 25w os vagy 35W os izzókat is (55 és 110Wosakat is csak az már nagy). Olcsóbb mint a ledes és teljesen jól világít. (Bár nálam 12v os a rendszer). Nekem még nem szóltak érte...bár még nem is állítottak meg... műszakira azért leszereltem, de ha ügyesen kötöd be szerintem mondhatod h optikai tuning csak és egyébként nem működik... nekem még nem volt belőle gondom.Seclusion írta:Sziasztok!
Egy 6V-os rendszerre szeretnék két extra lámpát felszerelni (nem MZ, hanem Jawa), mivel a fejlámpa igen gyengének bizonyul. A bukókeretre lennének fel szerelve. A lámpaburák, foncsorok, minden meg lenne, de a kérdés az, hogy 6V-ra létezik-e LED-es H3 foglalatú izzó? Na meg, hogy vajon a rendőrök ehhez mit szólnának?
Valóban csak ilyen egyszerű lenne átszerelni?csikin írta:Olajszivattyús dekli
Olajszivattyú
Olajtartály
15+10+10+15 a posta ez kb 15000huf ez mind egy eladótól, szerintem megéri simán
és kell még pár apróság és módosítás.
15000ért megéri XD ... hát...annyiból soksok benzint veszek...akkor inkább keverekcsikin írta:Olajszivattyús dekli
Olajszivattyú
Olajtartály
15+10+10+15 a posta ez kb 15000huf ez mind egy eladótól, szerintem megéri simán
és kell még pár apróság és módosítás.
Hmm...és van valami ötleted?Seri19 írta:Sztem egyik különolajozású 2t se csinál konstans keverési arányt, mivel hogy a szivattyút ami az olajat pumpálja, maga a motor hajtja. Ha a fordulatszám függvényében kapja az olajat, akkor mindig az ideális mennyiségű olajat kapja a motor( közel ideális). Az, hogy a keverési arány nem lessz állandó az sztem nem akkora gond. Ha jól tudom a különolajzású 2t motorok 1:100hoz keverik a cuccot.
Hogy a búbánatba ne kellene konstansnak lennie?Seri19 írta:Nem is kell konstansnak lennie. De amúgy közel állandó lessz az arány, csak motorféknél kap kicsit többet, de akkor nem is baj talán.
Igen de nem tudom összehangolni a benzinnel, hogy konstans keverési arány legyen...Seri19 írta:
Fordulatszám függvényében is adagolhatod az olajat. A külön olajozásos is így működik.
Fordulatszám függvényében is adagolhatod az olajat. A külön olajozásos is így működik.ambrusviktor írta:No igen...utánaolvastam... szóval azonos görbét nagyon nehéz lenne csinálni még maximum áramlásnál is, mert egy automatikával meg kéne oldani hogy a tankban lévő aktuális nyomást a másik állandóan nyomon kövesse. Persze a diffúziót könnyen ki lehetne zavarni, de az állandóan azonos keverési arány megtartásához túl sokat kéne ügyködni ... pedig reméltem hogy van valakinek egy vésővel és kalapáccsal elkészíthető ötlete
Én is ezt a véleményt osztomKILL3R etz írta:Én biztosan nem csinálnék fáradtságos munkával egy hibaforrást.
Mert nincs pénzem különolajzós blokkranova001155 írta:
Ne haragudj meg de szerintem ez marhaság különböző nyomással megy a nyál meg az olaj PL.:mi garantálja hogy az olajtartályba ne menjen bele a benya? Legegyszerűbb megoldás veszel egy különolajzós blokkot azt csókolom.
Ne haragudj meg de szerintem ez marhaság különböző nyomással megy a nyál meg az olaj PL.:mi garantálja hogy az olajtartályba ne menjen bele a benya? Legegyszerűbb megoldás veszel egy különolajzós blokkot azt csókolom.ambrusviktor írta:A véleményeteket szeretném kérni, hogy amit kitaláltam az baromság-e vagy esetleg van-e értelme.
Szóval úgy gondoltam, hogy az emcetemhez jó lenne egy olyan olajozó rendszer, hogy ne kelljen mindig a kúton vacakolnom a töltögetéssel. Ha van erre valakinek tippje, szívesen hallgatom. Én magam arra gondoltam, hogy kiszámolom mennyi benzin jön a tankból pl 1 perc alatt, így megkapok szükséges adatokat. Nyilván akkor azt kellene megoldanom, hogy 1/50ed annyi olaj jöjjön egy másik csövön (természetesen ezt mérni úgy tudom, hogy a csőből jövő mennyiség maximumát nézem, tehát a karbiról levéve a csövet, nyitott csappal mérem). Ezt a két csövet pedig a benzincsap fölött összekötni. Így ha párhuzamosan lineáris a csökkenés és növekedés (még nem tudom, nem jártam utána), hiszen nyilván nem áramlik mindig maximum sebességgel a benzin a karbiba, akkor elvileg egyenletes 1:50es keveréket kapna. Persze itt még adott a probléma, hogy folyton ellenőrizni kéne, hogy nincs-e eldugulva vagy akármi... szóval ennek is vannak gyenge pontjai... van valakinek ötlete? Érdemes vajon nekikezdeni?
Eddig mindig a szigetszentmiklósi kpm-nél vizsgázott a gép, és mindig nézték az indexet. Eddig nem volt belőle semmi gond, mert hátul TS indexkaron elöl pedig sámson karon figyelt az index. Amibe 6V21Wos cseresznyeizzó - vagy hogyhíjják - volt. Ezt a mai napig tudok szerezni. /Csak most beugrott, hogy visszaalakítom eredetire/kr írta:Moyos,
ha van rajta index, akkor működnie kell. Így szól az írás. Szal leveheted, nem szólhatnak. Amúgy már voltam néhányszor motort vizsgáztatni, olyan még nem volt hogy az indexet nézték volna. Ha mégis, nem biztos hogy észreveszi hogy a búra alatt led van. Nem izgulnék.
Köszi szépen az infókat! Meg úgy egyébként Mindenkinek!daranyi68 írta:moyos írta:Üdv Mindenkinek!
Műszakihoz lenne kérdésem:
Trophym van, ami ugye gyárilag kormányvég-indexes. Hála a jó égnek, 6V 18W -os szofita jár bele, amit eddig csak az anno tungsram - most már GE márkaboltban találtam. (Nem rossz pízt kérnek a küldeményekért)
Mi van akkor, ha megcsinálom a LED-es indexet? Ha úgy műxik mint a fesszabályzó, akkor örök élet meg egy nap... szal NKH hivatalos álláspont szerint beleköt. Vizsgán megjátszható, hogy index nélkül viszem? Avagy a LEDes változattal létezhet az, hogy átmegy?
Szia!
Szerintem átengedig ledesen is.De azért biztos bele fognak kötni hogy hova lettek az irányjelzők!A moped91 KFT viszont árul 6v 18w-os szofita égőt.Én megpróbálnám őket is.Végül is egy telefont megér.Vagy itt egy másik oldal ahol lehet böngészni.
http://raczmotors.mainpage.hu/webshop/w ... ist_num=10
Nekem Yamaha DT kormány van fent, az nagyon bejön...kr írta:Hali!
kormány-ügyben kérném a tanácsotokat. MZ ETZ 250(300) a verda. Szeretném ha pár (kb1-2 centivel) szélesebb lenne, és nem lenne hátrahúzva annyira a vezető felé. Ha az eredetit kicsit kiegyengetném, pont megfelelő lenne. De ilyet ugye nem teszünk. Mintha a TS kormány szélesebb lenne, de lehet csak optikai csalódás. Nincs valakinek tipp, mi az ami felmegy gond nélkül?
kr
Szinte bármilyen kormány rámegy, szabványméret a 22 mm. Akár 1/2 colos csőből is hajthatsz magadnak egyet. A szélesítést nyugodtan hegesztheted a végére, a markolatok eltakarják azt is, a hajlításnál viszont óvatosan, a króm pattoghat le látható helyekről.kr írta:Hali!
kormány-ügyben kérném a tanácsotokat. MZ ETZ 250(300) a verda. Szeretném ha pár (kb1-2 centivel) szélesebb lenne, és nem lenne hátrahúzva annyira a vezető felé. Ha az eredetit kicsit kiegyengetném, pont megfelelő lenne. De ilyet ugye nem teszünk. Mintha a TS kormány szélesebb lenne, de lehet csak optikai csalódás. Nincs valakinek tipp, mi az ami felmegy gond nélkül?
kr
Csevegőben válaszolokgabsic írta:Egy szóra álljunk már meg... Lévén a lengéscsillapító-vizsgáló maradék-talperőt mér, ezért ha leengedte a gumidat azt csak azért tette, hogy a szar lengéscsillapítóval is tudjon valami normálisabb értéket mérni. Mikor olyan autót vittem műszakira aminek tudtam hogy nem a legjobbak a lengéscsillapítói, akkor én is leengedtem 1.4-re a gumikat, meg bevágtam a csomagtartóba 4 doboz járólapot. A jó lengéscsillapító-értékek alapja az alacsony guminyomás, és a nagy terhelésdaranyi68 írta: Akkor nálunk nagyon kötekedők!!Mondván hogy a gyárban felrakták,akkor hol van!És azzal a lendülettel el is küldték a motorost!Vagy nekem volt egy esetem.Igaz ez autóval történt.Azzal kezdődőt hogy nem birt napirendre térni hogy nem bírt kimutatható CO értéket mérni.Pedig vagy 20 percen keresztül kísérletezett.Na onnantól kezdve mindenben csak a hibát kereste.A végén az abroncsokat lengette a gyári értékről 1,8-ra és utána azon lovagolt hogy rosszak a lengéscsillapítóim!!Mondom neki hogy az nem gond hogy a gyártó nem ezeket a paramétereket adta meg? Kezdtem hisztizni én is!Hiszen lassan egy órája csak valamibe belekötni próbált!Ekkor jött egy öreg szaki és félrehívta beszélt vele,majd ezek után megkaptam az érvényes műszakit további 2 évre!
Egy szóra álljunk már meg... Lévén a lengéscsillapító-vizsgáló maradék-talperőt mér, ezért ha leengedte a gumidat azt csak azért tette, hogy a szar lengéscsillapítóval is tudjon valami normálisabb értéket mérni. Mikor olyan autót vittem műszakira aminek tudtam hogy nem a legjobbak a lengéscsillapítói, akkor én is leengedtem 1.4-re a gumikat, meg bevágtam a csomagtartóba 4 doboz járólapot. A jó lengéscsillapító-értékek alapja az alacsony guminyomás, és a nagy terhelésdaranyi68 írta: Akkor nálunk nagyon kötekedők!!Mondván hogy a gyárban felrakták,akkor hol van!És azzal a lendülettel el is küldték a motorost!Vagy nekem volt egy esetem.Igaz ez autóval történt.Azzal kezdődőt hogy nem birt napirendre térni hogy nem bírt kimutatható CO értéket mérni.Pedig vagy 20 percen keresztül kísérletezett.Na onnantól kezdve mindenben csak a hibát kereste.A végén az abroncsokat lengette a gyári értékről 1,8-ra és utána azon lovagolt hogy rosszak a lengéscsillapítóim!!Mondom neki hogy az nem gond hogy a gyártó nem ezeket a paramétereket adta meg? Kezdtem hisztizni én is!Hiszen lassan egy órája csak valamibe belekötni próbált!Ekkor jött egy öreg szaki és félrehívta beszélt vele,majd ezek után megkaptam az érvényes műszakit további 2 évre!
Akkor nálunk nagyon kötekedők!!Mondván hogy a gyárban felrakták,akkor hol van!És azzal a lendülettel el is küldték a motorost!Vagy nekem volt egy esetem.Igaz ez autóval történt.Azzal kezdődőt hogy nem birt napirendre térni hogy nem bírt kimutatható CO értéket mérni.Pedig vagy 20 percen keresztül kísérletezett.Na onnantól kezdve mindenben csak a hibát kereste.A végén az abroncsokat lengette a gyári értékről 1,8-ra és utána azon lovagolt hogy rosszak a lengéscsillapítóim!!Mondom neki hogy az nem gond hogy a gyártó nem ezeket a paramétereket adta meg? Kezdtem hisztizni én is!Hiszen lassan egy órája csak valamibe belekötni próbált!Ekkor jött egy öreg szaki és félrehívta beszélt vele,majd ezek után megkaptam az érvényes műszakit további 2 évre!csoka írta:Én is dolgoztam vizsga állomáson,mint tanusítvány adó.A vizsgabiztosnak ennyi elvárása volt:
-ami a járművön van berendezés,annak működnie kell(pl.a hátsó ablak mosó nem működik,le kell szerelni az ablaktörlőkart);
-a motoroknál a hangot meg kell mérni;
-a szabálytalanúl felszerelt(nem biztonságos),vagy nem tipus azonos alkatrészeket ki kell cserélni/tetni,le kell szerelni;
-az esztétikai állapotra figyelni kell(ha ütött-kopott az nem baj,ha rozsdás,olajsáros,szabadon lógó vezetékek vannak,az baj);
ezek azért fontosak,mert a vizsgaállomások be vannak kamerázva,és így láthatja más(NKH ellenőr)is az ott vizsgázott járműveket.
igazából a Pannoniák is voltak gyártva indexes,és nélküli változatban,az irányjelző motorkerékpáron nem kötelező tartozék,ha ebbe kötnek bele,akkor pénzt akar a vizsgáztató.
módszer:ha csak Ő látja(kamera és munkatárs nem)össze dörzsölöd a mutató és hüvelyk ujjaidat,és próba képpen mutatsz neki 2ujjat(2000Ft),ha nemet int a fejével,és nem mutat Ő valamit,akkor hagyd ez egy bunkó,vagy nem tetszel neki,vagy ellenőrzik őket.
Jelenlévő fórumozók: Majestic-12 [Bot] valamint 2 vendég