zsakfos írta:Üdv!
Fém fékcsövet hol érdemes venni?
Ha valaki tudna esetleg webcimet adni vagy bármi infót,azt megköszönném.
Szopok mint a torkos borz a fékemmel.
Ha nem költöttem volna sokat a tárcsás első kerekemre,már rég visszaraktam volna a dobféket mérgemben.
Vagy alapból szart vettem főfékhengerből,vagy én vagyok balfék és nem tudom rendesen lelégteleniteni.
Már nagyon elegem van belőle.
Ezt írtam pár oldallal ezelőtt:
Tehát:
0. fék alkatrészeinek leszerelése (egyben) és lemosása, akár vízzel, hohy ne legyen koszos.
1. Leereszted a fékolajat (nyeregből kicsöpögteted + főfékhenger tartályából kiöntöd.
2. Denszesszel átmosod a rendszert (ezt bambi ajánlotta), majd kiszárítod (denszesz elég jól párolog mondjuk napra téve). Visszaszereled a fékrendszert szárazon. A kormányt ütközésig balra fordítod.
3. Ezután a légtelenítőt elzárod, majd fél fordulatra kinyitod
4. egy hosszú benzincsövet megfogsz, kicsit kitágítod a végét (zégerfogóval ment nekem). 1 m elég.
5. ráhúzod a légtelenítő szelepre (így már rámegy), a másik végére kis tölcsért raksz. a lényeg, h a tölcsér magasabban legyen mint a ffhenger tartálya. minél magasabban, annál jobb.
6. leszeded a zárósapkát a tartályról. Fékolajat öntesz a tölcsérbe. Finom pumpálásokkal a fékkaron segíted, a tölcsérben buborékok jelennek meg, és fogy a fékolaj. utántöltesz ott ha kell.
7. egy idő után megjelenik a fékfolyadék a nyitott tartályban, és elkezdi feltölteni. Ha ellepte mind2 furatot, és már nem jönnek buborékok, elzárod a légtelenítőt.
8. feltöldöd a tartályt jelig
9. a fék elviekben légtelen, de lehet hogy kell egy kis kocogtatás vagy fékcső buzerálás, kormányforgatás. kb 15 másodpercen belül már nem jön ki levegő a tartály egyik furatán sem, és a fék olyan mint a beton.
10. visszazárod a sapkáját, leveszed a benzincsövet, kész.
Ennek működnie kell, 2-3 húzás a fékkaron és keménynek kell lennie, 3szor csináltam 3szor ment. Ha nem keményedik fel, akkor karmantyú lesz a ludas, elég könnyű elizélni, főleg szárazon pumpálással.