Szenvedés, de belemegy...
Mivel merevebb a gumi oldalfala. De ez előny is, mert defekttel is haza tudsz jönni...

Felrakásnál kend be a peremét szilikonnal, vagy valami síkosítóval (nem.. nem úgy..

Köszönöm a hasznos infókat! Pillanatnyilag csak keresgélek, elől K65 van, hátulra is valami hasonlót keresnék, ezzel nagyon elégedett vagyok.KILL3R etz írta:+1 a K66 mellett!
Máté nagyon jól összefoglalta.
Amit te linkeltél, az így ránézésre, vizes úton könnyen esőgumivá válhat...![]()
Üdv!Dénes írta:Én Heidenaut "cseréltem" (motort valójában) 1980-as Barumra.Persze a profilmélység a 30 év után is vagy 2 méter.
Múltkor jetskizetem (aka zivatar, eső)... hát ez marha nagy poén. Mindenkinek tudom ajánlani aki szeret "számolgatva" okosan motorzni, mert ezzel tuti meg lehet tanulni. Nemtudom milyen tapadási együtthatót produkál, de sztem valahol a tükörjeges cucc alatt lehet.
Remélem kibírja a még hátralévő kb. 50-60 évemet a Föld bolygón. Vegyetek Barumot!
Nekem K66 van hátul és nagyon jó. Mindenféle terepen mentem vele és soha nem találtam meg a csúszáshatárát. Aszfalton nagyon jó (még gyenge minőségen is), homokban vagy sárban is biztosan tapad. Vizes aszfalton is nagyon jó, tavaly tátrában megtapasztaltam hogy még foszírozott tempónál sem csúszik. Én csak ajánlani tudom.POINTER írta:Sziasztok!
Hátsó gumi vásárlás előtt állok, most Mitas van hátul, de le szeretném cserélni egy Heidenaura. Tanácstalan vagyok, hogy 120-as vagy 110-es gumit rakjak be. Ezt a mintát néztem ki. http://www.mofaker.hu/termek/120-80-16_ ... au__004630
http://www.mofaker.hu/termek/110-70-16_ ... au__004580
Érdeklődnék, hogy van-e valakinek tapasztalata az említett gumikat illetően, jobb-e a szélesebb? a 251-es etz-met szeretem sportosan vezetni, kanyarban minél jobban dönteni. Más minta jobb-e? A motor mindennapi használatban van így sok útviszonynak kell megfelelnie.
Köszi,
Pointer
A nagy nem mindíg jelent előnyt,sőt!Krepp írta:Szerintem semmi értelme.Nehéz, nagy, és nehezebben lessz dönthető a motor kanyarba..
Én 250esre se raknám fel...
Előre jó az amit írsz, igaz oda keskenyebb is elég lenne.PJocker27 írta:Sziasztok!
Kérdésem lenne, hgoy ETZ 250 re előre a 90/90-18-as, hátra a 120/90-18-as gumik felférnek-e illtve van e róla tapasztalatotok, hogy nem túl szélesek-e rá???
Köszi előre is!
PJocker27 írta:Sziasztok!
Kérdésem lenne, hgoy ETZ 250 re előre a 90/90-18-as, hátra a 120/90-18-as gumik felférnek-e illtve van e róla tapasztalatotok, hogy nem túl szélesek-e rá???
Köszi előre is!
Ha valaki ügyes akkor nem is okoz problémát a gumi felszerelése én a chinai"csoda gumi után amit cseréltem éreztem a különbséget (azt kézzel simán fel és leszereltem olyan vékony és puha volt)igaz minden kiszúrta még egy rajzszög is akár...A Mitas az nekem nagyon bevált a kis TS re jó aszfalton és ha horgászni megyek a Velencei tó mocsarában is megállja a helyét,szerintem a következő garnitúra is ez lesz.Szerintem jó választás ár és használhatóság tartósság szempontjából (már ez a második szezonom vele)... bár nem német de nem is távol-keleti.dkari írta:Én Mitas gumikat vettem az ugynevezett "blokkmintás". Ebben a tipusban találtam az eredetivel megegyező mintást. Bár sok tapasztalatom nincs vele mivel az egész motorban a gumikkal együtt 300km van. De a felrakásnál a legkisebb problémám se volt vele. Simán felment a helyére. Én mondjuk nem szappanos vizet meg mososzert használtam hanem hintőport. Bepudereztem vele a gumi belsejét adtam a belső guminak is és a felni belső peremére is. Összeraktam kevés levegőt pumpáltam a gumiba körbepattogtattam a földön majd tovább fujattam. Nem tudom már hány bar-nál de simán felugrott a peremre.kupi írta: A Barum és a Mitas az már csak ilyen bár én így szeretem kemény az oldalfala mind a beton enyhe terepre tökéletes és nem sérülékeny!A defekt hajlama is minimális.
Én Mitas gumikat vettem az ugynevezett "blokkmintás". Ebben a tipusban találtam az eredetivel megegyező mintást. Bár sok tapasztalatom nincs vele mivel az egész motorban a gumikkal együtt 300km van. De a felrakásnál a legkisebb problémám se volt vele. Simán felment a helyére. Én mondjuk nem szappanos vizet meg mososzert használtam hanem hintőport. Bepudereztem vele a gumi belsejét adtam a belső guminak is és a felni belső peremére is. Összeraktam kevés levegőt pumpáltam a gumiba körbepattogtattam a földön majd tovább fujattam. Nem tudom már hány bar-nál de simán felugrott a peremre.kupi írta:A Barum és a Mitas az már csak ilyen bár én így szeretem kemény az oldalfala mind a beton enyhe terepre tökéletes és nem sérülékeny!A defekt hajlama is minimális.Dénes írta:Én barummal szopódtam be.A kúton majdnem szétdurrant a pumpa.
De végól helyére pattant olyan 7 barnal.
A Barum és a Mitas az már csak ilyen bár én így szeretem kemény az oldalfala mind a beton enyhe terepre tökéletes és nem sérülékeny!A defekt hajlama is minimális.Dénes írta:Én barummal szopódtam be.A kúton majdnem szétdurrant a pumpa.
De végól helyére pattant olyan 7 barnal.
Az hogy a drótperem a felni közepénél van ez szerelésnél természetes dolog. Ahhoz hogy visszamenjen a helyére szépen el kell igazítani körkörösen, meggyőződni hogy nincs semmi a helyére kerülésének útjában, aztán felfújni. Az átlag gumi 4 bar körül jön ki rendesen, a makacsabb 8, a kezes 2.5 bar-nál a helyén van. Utána be lehet állítani a nyomást.seagateh írta:egy ilyen 20centis részen bejebb van és üt igen :S folyékonyszabbanos víz és fújjam fel rendesen?
Nekem Heidenau van a kis TZ-n.clsd írta:Ugyan nem MZ, hanem Suzuki TU125, de a mérete nagyon hasonló (2.75-18 és 3.50-16), ezért kérném a tapasztaltabbak segítségét.
Meglepve láttam, hogy a Heidenau (ami a Simsonomra nem volt túl vészes árú) az egyik legdrágább gumi. Vajon jobb is, mint a "nyugati" márkák gumijai? Continetal K112/ContiGo, Pirelli CityDemon, Michelin PilotSporty/M45, Metzeler ME22 mind olcsóbb, mint egy Heidi K39+K33 páros.
Esztétikai okokból tetszene a Heidenau K39/K33 (retro design motorhoz marhára nem illenek a modern mintájú gumik), de persze fontosabb, hogy jól tapadjon porban-hidegben-esőben is. (terepre nem megyek, földútra is csak nagyon ritkán) A gyári mérettől nem szívesen térnék el - ez mondjuk jelentősen szűkíti a lehetőségeket...
Gondolom a Vee Rubber vagy pláne a Fortune gumikat jobb elkerülni. Az IRC és az Avon - amiket a gépkönyv említ - itthon nem beszerezhetőek. (mellesleg a motoron lévő IRC-ben mindössze 8ezer km van, az első még "szőrös", viszont a dátum alapján 1998 végi gyártmányok, és hajszálrepedések azért vannak már rajtuk...)
Mit javasoltok? A minőség az elsődleges, aztán a minta szépsége, és végül az ár.
Koch Ferenc műszerész,piedone írta:Sziasztok ! Az a kérdésem lenne hogy Budapesten tudtok-e felni centírozásal foglalkozó cégeket. Az infokat előre is köszönöm.
Köszi szépen mindkettőtöknek!petrvs írta:Alfa írta:Az nem számít, el kell menni oda, koránt sincs fenn minden kis cucc a honlapon. Én Huberben vettem 2 darabot még régen, azóta is azok vannak (a féklámpakapcsolóra és ráhúztam egyet, hogy szimmetrikus legyen)
Nédda! :
http://www.hubermotor.hu/kereses.php?se ... imit=10000
Alfa írta:Az nem számít, el kell menni oda, koránt sincs fenn minden kis cucc a honlapon. Én Huberben vettem 2 darabot még régen, azóta is azok vannak (a féklámpakapcsolóra és ráhúztam egyet, hogy szimmetrikus legyen)
Kb milyen árban volt?Alfa írta:Az nem számít, el kell menni oda, koránt sincs fenn minden kis cucc a honlapon. Én Huberben vettem 2 darabot még régen, azóta is azok vannak (a féklámpakapcsolóra és ráhúztam egyet, hogy szimmetrikus legyen)
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég