Egyszerű az eseted, hosszú a bovden és ez miatt nem tudod eléggé kinyitni a pofákat, hogy fogjanak.Nandor írta:Köszönöm a válaszokat!
Fékpofa cserével már próbálkoztam vettem is három fajtát, rózsa színűt és valami szürkéset meg feketét. Az első kettő annyira szar volt, hogy behúzott fékkel is el tudtam tolni a motort. A fekete valamivel jobb, de még csak meg sem közelíti a hátsó fék hatásfokát amibe még békebeli pofa van. Már arra is gondoltam, hogy átrakom a hátsót előre, de sajnos már eléggé vékony a ferodol és az elsőbe már nem működne.
Az első fékbovden még gyári és már megnyúlott, feszítője már így is maxra ki van tekerve új pofa esetén is. Vettem ugyan hozzá új bovdent de 10km után szétszakadt.
![]()
Egyébként nem fog szakaszosan teljesen normálisan működik leszámítva azt, hogy alig van fékerő.![]()
A tárcsásra való átalakításon már én is gondolkodtam. Az ominózus eset után el is mentem a bontós ismerősömhöz, de amikor vázolta, hogy mi mennyibe kerül és bizonyos dolgokból csak újat tud adni kicsit elment a kedvem. Így nála 30e-be kerülnének a dolgok amit kicsit sokallok, bár ha azt vesszük,hogy a biztonságom a tét
Megoldás: alul a bovden bevezetéséhez is teszel egy állítócsavart, esetleg rövidebbre vágva, úgy hogy fent teljesen betekert csavarral is legyen féked. Az alsót nem kell állítgatni, csak távtartóként működik a hosszú bovdenbelső miatt.
A másik (nehezebb) megoldás hogy a fékkulcs oldalon megtalpalod a fékpofákat, egy hézagolólemezzel elérve a megfelelő nyitást.
Persze ezt látatlanba csak tippelni lehet, De volt már nálam motor ilyen hibával. Ezért mondtam hogy nézd meg a fékkulcs karjának úthosszát.