](./images/smilies/eusa_wall.gif)

Sajnos manapság sok szálláson is ki van írva, hogy IFA, mi mégis megvesszükambrusviktor írta:... egyébként rá van írva, hogy IFA.
MiszterQ írta:Vettem utángyártott láncvédő bakelitet, bele való Km-óra meghajtótengelyt és hüvelyt.
Ha jól emlékszem moped91 kft-sek. A tengely és a hüvely még hagyján...
A bakelit egy akkora elméretezett sz@r, hogy olyat még nem b@sztam.
Sok flexelés-reszelés-csiszolás-hézagolás után fel tudtuk tenni, de a meghajtótengely egyszerűen nem passzol bele! Benne van, de hajtáskor egyszerűen tolja ki magából mint az eszement! Oka: a két ferde fogaskerék nem merőlegesen ér egymáshoz...ezért kifelé akarja tolni...ha valaki jól berögzíti az egészet, annak előbb-utóbb törés (esés,égés mint a Reichstag, stb.) a vége...de ezt is csak úgy tudtuk beletenni, hogy még egy extra távtartóval, különben a lánckerék beledarál a meghajtótengely hüvelyébe! A távtartó miatt viszont darálja a láncot!!
De ez még nem lenne elég, mivel a meghajtótengely lejjebb nyomja a lánckereket, és az beledarál a bakelitba.
Km-óra kihajtás nélkül kell mennem, amíg nem szerzek normális bakelitot.
Tehát, óvva intek mindenkit ettől a szutyoktól, inkább hamutartónak jó vagy még arra sem, inkább tessék venni a fáradságot és keresni használtan-vateráról stb, lényeg hogy GYÁRI legyen. Még ha retkes, is akkor is többet ér, mint a bolti.
Ha igazán jó tűt akarsz faragsz magadnak... egyébként pontosat már nehéz kapni, én most futármotorosboltban vásároltat vettem, az egész jó, ha picit hozzáállítod a gépet. De legjobb farigcsálni...dKora írta:Csao!
Ha valaki ETZ-hez súbertűt szeretne, jól nézze meg mit vesz! Az Odormotornál (gondolom nem csak náluk van ilyen szar) vettem ETZ-250hez, mert a régi már lötyögött az állító lemezkén. Sajna nem néztem meg mielőtt beszereltem, hogy van-e különbség. Pedig van! Az újon hosszabb a kúpos rész! A régin ez a rész csak az újnak a kb. kétharmada. Mivel csak most vettem a gépet még nem volt alkalmam kitapasztalni a régivel, mert ahogy megvettem mindjárt szét is szedtem a vázat újrafesteni. Összeszerelés után nem volt valami tökéletes: nagy gáznál jól működött, enyhe gáz mellett, pl. ha városban 50-60km/h-t akartam tartani, nagyon rángatott! Akárhogy állítottam a tű magasságát és a levegőcsavart a hiba nem szűnt meg! (elég idegesítő volt) Végül próbaképp visszatettem a régit és a hiba megszűnt!!!
Az új aranyszínű, a kúpos rész a csúcstól 35mm, a régi ezüst színű (sztem ez sem gyári), a kúpos rész csak kb. 2/3-a az újnak! (nem mértem le nem akartam újra szétszedni, mert annyira lötyög, hogy csak kiszerelt karbinál tudom visszatenni)
Aki venni akar vigyen egy vonalzót, ha ilyet vesz számíthat rá hogy nem lesz tökéletes!
Ajánlom Figyelmedbe :d http://simson.hu/index.php?mit1=cikkek& ... 78&fokat=6attis91 írta:Fiúk, lányok! ISOLATOR gyertyát se vegyetek, ha tehetitek! Rakás kaki, kb minden második szikra van meg csak, dadog vele szegény MZ, mint a veszedelem!
Inkább ráhegesztettem egy másik lapot ez már biztos nem törik el. Jobb így mint évente újat venni.Alfa írta:Nálam annyit se,és a hegesztésnél megrepedt majd letört.Máté írta:Mofakeres indextartó vasat senkinek nem ajánlom. Nálam egy évet bírt és eltört.
Nálam annyit se,és a hegesztésnél megrepedt majd letört.Máté írta:Mofakeres indextartó vasat senkinek nem ajánlom. Nálam egy évet bírt és eltört.
Sziasztok! Csatlakozom az E-motorparts oldalt senkinek sem ajánlók klubjához! Én először ts mz hez rendeltem cuccokat. Ezek még úgy ahogy megérkeztek, pár apróság hiányzott. Kérdés e-mailben MIÉRT NEM JÖTT MEG MINDEN?, válasz:SEMMI. Másodszorra mivel wettem egy 350-es jawat szintén teljes felujitásra: Küldtem mailt hogy az összes alkatrész amit tőlük vennék meghaladja a 100e ft-ot van e kedvezmény? Válasz szinte azonnal:van! Irjam a közlemény rovatba hogy "10% kedvezmény". Rendelést elküldtem. Az áru három nap mulva megérkezett. Már gyanus volt a fizetendő összeg ami 73e ft volt. Hát gondoltam ekkora kedvezményt nem kaptam..?! Hát nem! Az alkatrészek egyharmada meg se jött! Persze erről semmi tájékoztatást nem adtak. Ráadásul a beigért 10% kedvezmény sincs megadva! Azóta küldtem két mailt de a jóember még válaszra se veszi a fáradtságot! Kár hogy az ilyenek(és sajnos csak az ilyenek) ebben az országban megélnek! A gond hogy máshol sincs jobb tapasztalatom. A Szocibonto nevű motorbontotol rendeltem a jawahoz (350 638) első lengéscsillapitót mert az enyémeken a krómozás a csövön megadta magát. És mit küldtek? EGY PÁR MZ-TS ELSŐ LENGÉSCSILLAPITOT! EMBEREK! MOTORBONTÓ!!! Na ez van!gabsic írta:E-motorparts webshopos rendelésem csodás minőségi darabjai:
-oldalsztender, török; kb 0.8 mm falvastagságú csőből, semmire se jó
-első villába "dugattyúgyűrű", török; fröcscsöntési hibás, anyaghiányos, sorjás, kukába való
-ETZ 251 karbi felújító szett, lengyel; nincs benn tűszelep, és súbertű, de van benn úszótengely, 2db állítócsavar, meg 3db NEM HOZZÁ VALÓ MÉRETŰ FÚVÓKA. ez még menthető, mert a fúvókák kisebbek a szükségenél, fel tudom dörzsárazni.
-blokktartóvas alá való műanyag persely, török; röhelyes hogy mennyire nem pontos a mérete, kuka
Igazából csak azt nem tudom hogy egyesek miért gyártanak olyan terméket ami semmire jó???
ugyan azkr írta:Üdv!
Ezek vajon ugyan az az alkatrészek amit itthon is lehet kapni, csak dupla áron??
http://www.yatego.com/teilesiggi/p,4976 ... nadellager
http://cgi.ebay.de/Pleuelsatz-Pleuel-St ... 0301009919
http://www.oldtimerteile-haase.de/produ ... 04.%20Gang
Amúgy ES hajtókar + fogaskerék. Kíváncsi lennék, akinek több forog a kezében biztos találkozott már vele.
kr.
SziaBoge írta:Egy haver járt a Hubernél. Adtam neki egy listát, hozzon egy pár dolgot mivel ott olcsóbb. Hozott is. De nem tetszik amit látok. Egy új alkatrész miért nem hibátlan? Miért nem egyezik a mérete a gyárival? Most az új repedt láncvédő gumit, hogy cseréltessem ki? Sehogy!!!! Nem fogok sem utazgatni (500 km), sem postázgatni mert annyiba lesz mint itt Nagykanizsán. Mellékelek két képet. Tanúljatok a hibámból. Mással nem hozatunk SEMMIT!!!!!!!!!!!
Sok szar utángyártott alkatrész van,de ez speciel szerintem jó.Boge írta:Egy haver járt a Hubernél. Adtam neki egy listát, hozzon egy pár dolgot mivel ott olcsóbb. Hozott is. De nem tetszik amit látok. Egy új alkatrész miért nem hibátlan? Miért nem egyezik a mérete a gyárival? Most az új repedt láncvédő gumit, hogy cseréltessem ki? Sehogy!!!! Nem fogok sem utazgatni (500 km), sem postázgatni mert annyiba lesz mint itt Nagykanizsán. Mellékelek két képet. Tanúljatok a hibámból. Mással nem hozatunk SEMMIT!!!!!!!!!!!
A tank is abból van. mmint vasból. amennyi idő alatt megeszi anyi idő alatt már 4szer cseréltél a csapban tömítést.conus írta:de ez a fémcsavar horganyzott acél vagy lágyf.svas, amit megzabál a benzin![]()
ezért kell bronzból esztergáltatni![]()
Tényleg jóconus írta:hy,
én simsonnál jártam ugyanígy 3 éve. akkor perpill jobb híján teflonszalaggal betekertem azt a kis műanyag fütyit, és úgy maradt addig, amíg nem csináltattam egy esztergályossal 2 db-ot bronzból(azért bronzból, mert azt nem eszi rozsdásra a benzin):
alatta van egy piros papírbakelit gyűrű tömítés, oszt jónapot. többet nem kell ezzel sem foglalkozni![]()
Remélem elmondtad nekik,hogy az ország minden valamirevaló Mz-se tudni fog erről,még egy két ilyen huzás és nem vásárol náluk a kutya se!szaké írta:Sziasztok!
Tegnap elmentem a HUBER MOTOR """MOTOROS BOLTBA""(!!!!!!!!)
Tudom, hogy bonyolult kérés, de kértem egy ETZ megszakítóbütyköt. Mivel soha nem kellett leszednem, nem tudtam a méreteit, egyébként sem hordok magammal tolómérőt, esztergapadot stb., ezért bíztam abban, amit egy "komoly" szerelő overállt viselő MOTOROS BOLTI ELADÓ mond. Szépen hazaviszem, szétkapom a motort... és nini kb.1mm-rel nagyobb az átmérője a befogadó résznél. (Még tegnap a fórumon MrDok. (kösz neki) mondta, hogy szinte biztos, hogy a TS-é). Én jóhiszeműen vissza autózok (és ez már pontosan 2x annyival több kilométer, benzin, idő stb. mint amennyinek kellene lennie. tőlünk a HUBER 17km) és teljesen természetesnek veszem, hogy kicserélik.(HANGSÚLYOZOM, NEM EGY HIBÁS ETZ ALK.R.-RŐL AN SZÓ, HANEM ARRÓL, HOGY NEM TUDJÁK MIT ADNAK EL, EGY TELJESEN MÁS ALKATRÉSZT) Tehát odaértem, ahol közlik velem, hogy ők "azt hitték" , hogy ez az amit kértem.Továbbá azt, hogy nekik most nincs ilyen alkatrészük, de majd valamikor lesz akkor kicserélik. Én erről azt gondoltam, hogy nem "valamikor" akarom a motoromat megcsinálni, ezért kértem, hogy adják vissza a pénzt és megyek máshová ahol ki tudnak szolgálni. Erre ők azt mondták, hogy nem lehet, vásároljam le.Ilyen dumák: vegyek olajat, gyertyát, az úgyis kell !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (ekkor kezdett a vérnyomásom felmenni) ELRONTANAK VALAMIT, ÉS AZZAL INTÉZNÉK EL, HOGY VÁSÁROLJAK NÁLUK OLYAN DOLGOKAT, AMIRE NINCS SZÜKSÉGEM!!!!!!!! Erre még én kaptam a pofámra, hogy miért veszekszem velük, HISZEM NEM ŐK TEHETNEK RÓLA. A beszállítókra fogták (csak az a bibi, hogy a fogy.véd. törv. szerint nem lehet ez magyarázat, az nekik kell velük lefocizni.) Jött még olyan duma,hogy biztos nem szakember szerelte az alkatrészt és lehet hogy jó.(Igen, a szakember beletud tenni egy 12mm-es acél furatba egy több mint 13mm-es ugyancsak acél csapot.gratulálok) ekkor sarkon fordultam és kijöttem) Az lenne a kérdésem hozzátok:
TI MIT TENNÉTEK??? (Azon kívül, hogy panasszal éltek a fogy.véd. felé--már megtettem)
(de gondoljátok, hogy nem az az 1300Ft a dühítő)
Szerintem illett volna visszafizetni a pénzedet.szaké írta:Sziasztok!
Tegnap elmentem a HUBER MOTOR """MOTOROS BOLTBA""(!!!!!!!!)
Tudom, hogy bonyolult kérés, de kértem egy ETZ megszakítóbütyköt. Mivel soha nem kellett leszednem, nem tudtam a méreteit, egyébként sem hordok magammal tolómérőt, esztergapadot stb., ezért bíztam abban, amit egy "komoly" szerelő overállt viselő MOTOROS BOLTI ELADÓ mond. Szépen hazaviszem, szétkapom a motort... és nini kb.1mm-rel nagyobb az átmérője a befogadó résznél. (Még tegnap a fórumon MrDok. (kösz neki) mondta, hogy szinte biztos, hogy a TS-é). Én jóhiszeműen vissza autózok (és ez már pontosan 2x annyival több kilométer, benzin, idő stb. mint amennyinek kellene lennie. tőlünk a HUBER 17km) és teljesen természetesnek veszem, hogy kicserélik.(HANGSÚLYOZOM, NEM EGY HIBÁS ETZ ALK.R.-RŐL AN SZÓ, HANEM ARRÓL, HOGY NEM TUDJÁK MIT ADNAK EL, EGY TELJESEN MÁS ALKATRÉSZT) Tehát odaértem, ahol közlik velem, hogy ők "azt hitték" , hogy ez az amit kértem.Továbbá azt, hogy nekik most nincs ilyen alkatrészük, de majd valamikor lesz akkor kicserélik. Én erről azt gondoltam, hogy nem "valamikor" akarom a motoromat megcsinálni, ezért kértem, hogy adják vissza a pénzt és megyek máshová ahol ki tudnak szolgálni. Erre ők azt mondták, hogy nem lehet, vásároljam le.Ilyen dumák: vegyek olajat, gyertyát, az úgyis kell !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (ekkor kezdett a vérnyomásom felmenni) ELRONTANAK VALAMIT, ÉS AZZAL INTÉZNÉK EL, HOGY VÁSÁROLJAK NÁLUK OLYAN DOLGOKAT, AMIRE NINCS SZÜKSÉGEM!!!!!!!! Erre még én kaptam a pofámra, hogy miért veszekszem velük, HISZEM NEM ŐK TEHETNEK RÓLA. A beszállítókra fogták (csak az a bibi, hogy a fogy.véd. törv. szerint nem lehet ez magyarázat, az nekik kell velük lefocizni.) Jött még olyan duma,hogy biztos nem szakember szerelte az alkatrészt és lehet hogy jó.(Igen, a szakember beletud tenni egy 12mm-es acél furatba egy több mint 13mm-es ugyancsak acél csapot.gratulálok) ekkor sarkon fordultam és kijöttem) Az lenne a kérdésem hozzátok:
TI MIT TENNÉTEK??? (Azon kívül, hogy panasszal éltek a fogy.véd. felé--már megtettem)
(de gondoljátok, hogy nem az az 1300Ft a dühítő)
Régi hsz, de sajnos mindennapos eset...Kovax írta:Gshp írta:Komolyan mondom a legundorítóbb és legrosszabb dolog amivel találkoztam eddig ... Forgalmazó : Moped 91 KFT. : Számozott végû utángyártott kipufogó potom 8200 ft ... megvettem feltettem , mentem 150 km-tert ---> mondom jó gyerünk kunmadarasra (160 km ) 20 km országúti hajtás után széthullott belülrõl és lehetett visszamenni a régi dobért ! áááá nem voltam ideges a rohadt anyját hát nem teszteli le mielõtt kiteszi a boltba ? miért nem lehet 8200 forintért normális munkát végezni ? Emiatt álltunk másfél órát .............. rajtam kívül 7 ember nagyszerû érzés volt . Köszönöm Moped 91 és a kedves gyártónak !!!!!![]()
![]()
én ilyenkor visszavinném a boltba és csengesse vissza a lovettát..
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 3 vendég