Nem kötözködni akarok, de ez azért nincs teljesen így.... A hőértéket többek között az határozza meg, hogy a középelektróda a porcelánnal mennyire nyúlik be.conus írta: a hőértéknek semmi köze ahhoz h kijebb van-e vagy beljebb az elektródád az égéstérben. briskből az Y jelzésű a 4T motorhoz valót jelenti. én maradok a gyári előríásnál (260°C) brisk n14c oszt jónapot. meg egyébként is a jobb kezem ólomból van, úgyh rendesen kiégetem a blokkot![]()
A magas hőértékű gyertyáé kevésbé nyúlik be (kevésbé melegszik), és ha belenézel kb 3-4 mm után megszűnik a rés a porcelán és a fém között (ezáltal jobban hűl a közpelektróda, nagy hőterhelés kell hogy letisztuljon róla a dzsuva).
Az alacsony hőértékű jobban benyúlik az égéstérbe, ergo nagyobb hőigénybevételnek is van kitéve, valamint ha belenézel sokkal mélyebben ér véget a rés a pocelán és a fém között, vagyis kevésbé is hűl le a porcelán. (így más alacsonyabb hőigénybevételnél is leég róla a retek)
A briskes rész az korrekt, valóban az y-os a négyüteműé

Mondjuk nekem a 14c az inkább a jawában szuperál jól, abba 225ös gyertya lenne való, az mz-ben a 14c az hófehér, kopog is tőle a motor. (nem, nem azért mert szegény a keverékem, isolátorral tökéletes őzbarna a gyertya) PErsze motor és motor között van különbség, kinek 14c, kinek 15c, kinek a pap, kinek meg a paplan...