Majd személyesen közlöm,hogy mi történhetettconus írta:bambi!
fogadni mernék hogy beázott az olajbetöltő csavarnál![]()
![]()

Majd személyesen közlöm,hogy mi történhetettconus írta:bambi!
fogadni mernék hogy beázott az olajbetöltő csavarnál![]()
![]()
3mm.juragy írta:sziasztok meg tudná mondani valaki a kuplung lamella vastagságát ETZ 250
hát ha az a dugattyú tényleg gyári a futár Petinél, akkor azt mindenképpen érdemes, de egy normális helyen fúrasd a hengert, ne nála.sanyez írta:Sajna tényleg elég homályos lett a kép, csinálok majd másikat ahol jobban látszik a bemaródás a tetején, mert sztem. az előző tulajnál valamit bekaphatott a henger és a dugó teteje benyomódott. Sajnálom mert jó a gyűrűhézag is, de ha egyszer felújítom akkor legyen tökéletes. Melyik márkájú dugót ajánlanátok: 1. kolbenvolzen, 2. http://www.futarmotorosbolt.hu/product_ ... ts_id=1518 Ez tényleg gyári lehet?
Sajnos nem eladó,a MÉH telepen jó pénz adnak értearovado írta:ÁÁ nem akarod eladni, hogy beépíthessem őket?
Ajha!
hosszú M10-es csavart tekerj bele. Előtte a csavar fejét kicsit kúposra/gömbölyűre esztergáld vagy köszörüld meg. Egyébként a szerelési kézikönyvben benne van! Javaslom, olvasd el, ha ekkora munkának nekiállsz!akos02 írta:Üdv! Ismét segítségre lenne szükségem. Nekiálltunk szétszedni a blokkot a szimeringcseréhez, de elakadtunk a forgórésznél. Valaki letudná nekem írni hogy hogyan kell leszedni? Köszönöm a segítséget!
Ez szerintem a megmunkálás miatt van rajta, nekem minden gyári dugóm ilyen volt (150-es eTZ). Persze ha erre a képre gondolsz: http://kepfeltoltes.hu/view/100228/4127 ... es.hu_.jpgsanyez írta:Ti tudjátok hogy mi az a lyuk a dugó felső felének közepén?
500ftHydro írta:Köszönöm mindenkinek a segítséget. Akkor ezt a megoldást próbálom ki. elég drága dolog, de sztem van itthon minden szerszám hozzá, legalábbis kisebb módosításokkal megoldható. Elvileg ha a megfelelő menetfúróval belefúrunk a előre nagyított lyukba és bele hajtjuk a spirált jónak kell lennie, nem? Most nem fogok megvenni Xezer forintért a készletet. Kíváncsi vagyok mennyiért csinálná meg vki?
hali! tudok segiteni Helicoil a megoldasa a problemadraHydro írta:Hy, Kerestem, de nem találtam megoldást a problémámra a fórumon. Megszakadt a berúgókar alatti dekni csavarnak a menete a 150 es etz-men. Nem lehet így ugye eléggé megszorítani, átmeneti megoldásnap raktam alátétnek egy gumigyűrűt a csavar feje alá, hogy menni lehessen, de attól még folyik az olaj. Kérdésem , hogy milyen megoldással tudom kijavítani? Gondoltam fémtiplire, de annak 8as a átmérője és a csavarnak a öntvénybe a helye nem sokkal nagyobb, így veszélyes. Vki esetleg vmi másik megoldást nem tud? Előre is köszi.
Hydro
juragy írta:hali meg akadtam az olajterelő a csapágy felékel terelnie az olajat ? ügv juragy
Hát persze előfordulhat hogy az nincs, de akkor sem normális hogy egy lamella hiányzik és jól működik minden nélküle...na most majd megcsinálom amit Bambi javasolt, hogy lecsiszolom 3mm re őket, aztán majd meglátjuk mi sül ki belőlewaresz írta: ha sokáig jó volt, akkor nem lehet hogy a durvabeállító lemez nincs jól beállítva? nekem eljátszotta a gép amikor megvettem, hogy elkezdett csúszni, és annak beállításával lett jó.
ha sokáig jó volt, akkor nem lehet hogy a durvabeállító lemez nincs jól beállítva? nekem eljátszotta a gép amikor megvettem, hogy elkezdett csúszni, és annak beállításával lett jó.arovado írta:Hát én nagyon remélem nem fogok így járni... bár nem tudom lehet hogy az én kuplungomból is le van ám esztergálva valamennyi, azért volt ugy összetéve, hogy ki volt hagyva az utolsó lamella... nem tudom...sajnos így vettem aztán most néztem nagyokat... de megpróbálom megoldani...
Te mennyit mentél már a könnyített kuplunggal? Megéri megkönnyíteni? amúgy most komolyan, végiggondoltam és én nem értem ezt a kuplung dolgot...mármint vagy nem értem a mechanikáját, vagy nem is tudom... mert logikusan végiggondolva nem szabadott volna sokezer kilóméteren át hibátlanul mennie úgy hogy nincs benne az utolsó lamella, de ment, nem csúszott, ráadásul amikor szétszedtem, minden jó állapotban volt benne... WÁÁá ez nem fér a fejembe, h vajh mit csinálhattak vele előtte h így lett összerakva...h direkt-e vagy véletlenül, vagy hogy miért nem lett baja... szóval a kuplung úgylátom mindenkinél kényes téma
Köszi a segítséget, nagyon sokat segített. Lefényképeztem a csavarokat amiket kiszedtem. A végig menetes az 6x60-as. A képed alapján úgy gondolom, hogy az előző tulajok valamelyike kicserélhette. Lehet, hogy rakok az helyett 65 mm hosszút, vagy kicserélem az összest imbuszra, akkor legközelebb könnyebb lesz kicsavarni.zsakfos írta:gulyesz írta:Sziasztok!
Ma levettem a 250 Etz-m kuplung deklijét, hogy elvigyem polírozni. A csavarokat amelyekkel rögzítve van azokat ráraktam egy székre sorrendben. Aztán amikor összepakoltam akkor véletlen belerúgtam és persze az összes csavar leesett. Tudna valaki segíteni, hogy melyik hol lehetett, mert volt benne ami végig menetes volt. Kerestem a neten, de nem találtam semmit.
Előre is köszi.
Tamás
gulyesz írta:Sziasztok!
Ma levettem a 250 Etz-m kuplung deklijét, hogy elvigyem polírozni. A csavarokat amelyekkel rögzítve van azokat ráraktam egy székre sorrendben. Aztán amikor összepakoltam akkor véletlen belerúgtam és persze az összes csavar leesett. Tudna valaki segíteni, hogy melyik hol lehetett, mert volt benne ami végig menetes volt. Kerestem a neten, de nem találtam semmit.
Előre is köszi.
Tamás
rendben akkor megpróbálomnyakas írta:üveglapkörkörös mozgatas
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 4 vendég