Optikai tuning, fényezés, polírozás
- KrisszETZ251
- Simsonos
- MZ-d típusa: ETZ 251 ETZ 250
Re: Optikai tuning, fényezés, polírozás
Sziasztok!
Valami praktikátok van hogy hogyan és mivel lehet széppé tenni a hengrefejet és a hengert optikailag?
Milyen szerszámmal, vagy vegyszerrel, vagy mivel csináljam, hogy szép legyen.
Köszi
Valami praktikátok van hogy hogyan és mivel lehet széppé tenni a hengrefejet és a hengert optikailag?
Milyen szerszámmal, vagy vegyszerrel, vagy mivel csináljam, hogy szép legyen.
Köszi
Nem tudom merre laksz de ha Szeged környékén akkor tudok néhány helyet itt van sok ahol árulnak.
- KILL3R etz
- bajnok
- MZ-d típusa: ETZ 250
Hát akkor nem tudom...
Igaz jópár éve, de én az OBI-ban vettem plexi táblákat. (Számítógép-házhoz)

Igaz jópár éve, de én az OBI-ban vettem plexi táblákat. (Számítógép-házhoz)
"...köd előttünk köd utánunk amíg élünk meg sem állunk,
köd előttünk,köd utánunk két keréken az utakon járunk..."
megnéztem az emlitett áruházak honlapján az árukeresöben de egyikben sem talált sajna semmit... 

- Andrá$
- bajnok
- MZ-d típusa: TS 125 TS150 XL1000
balintmz
durván néz ki tiszta gyorsasági
feelingje van
durván néz ki tiszta gyorsasági

"Ha véredben az alkohol ne motorozz gyalogolj"
- KILL3R etz
- bajnok
balintmz!
Nagyon komolyan néz ki a gép
Kérünk még képet!!!!!
Plexit pedig tudsz venni barkácsáruházban.( OBI, Praktiker, BauHaus) 1-2 ezer forint kb.
Nagyon komolyan néz ki a gép

Kérünk még képet!!!!!

Plexit pedig tudsz venni barkácsáruházban.( OBI, Praktiker, BauHaus) 1-2 ezer forint kb.
- sunbim
- operatőr
- MZ-d típusa: ETZ250e Deluxe

,,Az út a fontos, nem az út vége. Aki túl gyorsan utazik, az elszalaszthat mindent, amiért útra kelt."
- bluerider
- A szállító (Blue Szlí)
Motorod színe:blue! 

A lepényhal megy elöl, a remény hal meg utoljára!
- csikin
- bajnok
- MZ-d típusa: ETZ 251
- Kapcsolat:
Szép a motorod Sunbim! 

- sunbim
- operatőr
- MZ-d típusa: ETZ250e Deluxe
,,Az út a fontos, nem az út vége. Aki túl gyorsan utazik, az elszalaszthat mindent, amiért útra kelt."
-
- kis ETZ-s
Látom alakul...!!!

-
- bajnok
- MZ-d típusa: BMW R1100RT
Piros-kék villogó lesz elöl, hogy a robogósokat szivassam
Egyébként csak a gyárikat hagyom meg a fentinél pedig be lesznek tömve az indexfelfogatás lyukai.
Nekem tetszik a fejidom, de a szélvédelem miatt vettem igazából, mert engem nagyon zavar.
Hosszabb túrán jól fog jönni, egyébként 5 perc alatt levehető.

Egyébként csak a gyárikat hagyom meg a fentinél pedig be lesznek tömve az indexfelfogatás lyukai.
Nekem tetszik a fejidom, de a szélvédelem miatt vettem igazából, mert engem nagyon zavar.
Hosszabb túrán jól fog jönni, egyébként 5 perc alatt levehető.
- Dénes
- fi#azsoké
- Kapcsolat:
Érdekes, kicsit émelyítő számomra ez a fejidom.
4db indexed lesz elöl? 

- KILL3R etz
- bajnok
Értem!
Köszi a segítséget!
Köszi a segítséget!

- Stravkó
- Long Vehicle
A gumit nem kell levenni hozzá, a Suzyn géppel szereljük a gumit,eddig megúszta. Elméletileg nem érhet hozzá a vas,mert ott van a felnin egy kis perem,ami megvédi!
Üdv:Stravi
Üdv:Stravi
POD RACER
Szinter, pipa!!!
Szinter, pipa!!!
- KILL3R etz
- bajnok
Értem köszi!
Gondolom a felni pereménél vezeti meg. Úgy is lehet, hogy fent van a gumi?
És gumicserénél mennyire sérülékeny?
Bocs a hülye kérdésekért.
Gondolom a felni pereménél vezeti meg. Úgy is lehet, hogy fent van a gumi?
És gumicserénél mennyire sérülékeny?
Bocs a hülye kérdésekért.

- Stravkó
- Long Vehicle
A Suzira igen,nem egyszerű,hogy szép is legyen! Adnak a csíkhoz egy műanyag "szamárvezetőt",abba kell befűzni,de azzal sem volt könnyű feledat. Mindenképpen kiszerelt állapotban javaslom,vízszintes helyzetben.KILL3R etz írta:Üdv!
Valaki rakott már felnicsíkot a motorjára? Van valami különleges dolog, amire érdemes figyelni? Van valami trükkje a dolognak?
Előre is köszi!
POD RACER
Szinter, pipa!!!
Szinter, pipa!!!
- KILL3R etz
- bajnok
Üdv!
Valaki rakott már felnicsíkot a motorjára? Van valami különleges dolog, amire érdemes figyelni? Van valami trükkje a dolognak?
Előre is köszi!
Előre is köszi!
-
- kis ETZ-s
- MZ-d típusa: MZ ES 250/2
Tankba egy jó kis mixet ajánlok 
Facsavar, egy marék sóder, apró murva, vagy bármi ami a kezedről is leszedné a bőrt. Utána jön a rázogatás. Vagy egy betonkeverő
Néha nem árt ezt az egészet kiönteni és új adagot cserélni.
Vagy sóskasav! Sajnos a keverési arányra nem emlékszem. Vízzel kell feloldani, tankba betölteni és pár napig hagyod. Az szépen kiszedi a rozsdát. DE óvatosan! A tankot is képes megzabálni.

Facsavar, egy marék sóder, apró murva, vagy bármi ami a kezedről is leszedné a bőrt. Utána jön a rázogatás. Vagy egy betonkeverő

Néha nem árt ezt az egészet kiönteni és új adagot cserélni.
Vagy sóskasav! Sajnos a keverési arányra nem emlékszem. Vízzel kell feloldani, tankba betölteni és pár napig hagyod. Az szépen kiszedi a rozsdát. DE óvatosan! A tankot is képes megzabálni.
- Gyurmooo
- versenyző
- MZ-d típusa: ETZ 251 (ETZ 150)
Ez így igaz. Amit én láttam már ETZ 250-es piros színűt, az ua. a RAL 2002 volt, mint az enyém. De a többi szint is írtam, hogy melyik lehet, azt élőben kell megnézni, napfénynél ugye...-ricsi- írta:bocs, hogy beleszólok... azt nem tudom, a 250-es gyári piros színe milyen lehetett, de a RAL 2002-es szín az ETZ-251 gyári narancsvörös színe... csak onnan tudom, hogy saját kezűleg fújtam az enyémet, illetve kerestem meg a megfelelő festéket...
- conus
- bajnok
- MZ-d típusa: MZ ETZ 150.2 De Luxe
legolcsóbb és leggyorsabb módszer 1 adag RO 55-ös rozsamaró + üvegszilánk majd 1 adag RO 55-ös rozsdamaró kiölbíteni a szilánkmaradékokat.sanyez írta:A tank belsejében lévő rozsdát hogy lehet legjobban kiszedni, és ha ki van szedve akkor mivel kell bekenni hogy ne rozsdásodjon tovább?

10féle ember van: aki érti a kettes számrendszert, és aki nem.
----------------------->

Ne villogj, ne dudálj, mert a vezető indián, és csak füstjelekre reagál!
- csikin
- bajnok
- Kapcsolat:
RO55 rozsdamarót ecsettel felviszed, jól megáztatod, hogy befolyjon a kis részekbe. Persze ezt csiszolás után ha már tényleg nem férsz hozzá. Aztán miután megszáradt, és fehéredik, lehet alapozni, fényezni stb.Mit lehet tenni az olyan rozsdás részekkel...
Mit lehet tenni az olyan rozsdás részekkel ahonnan nem lehet kiszedni a rozsdát? Ilyen pl. a sárvédők szélén lévő kis perem. Ha bekenem gittel az megakadályozza hogy ne rozsdásodjon tovább, vagy mit javasoltok? A tank belsejében lévő rozsdát hogy lehet legjobban kiszedni, és ha ki van szedve akkor mivel kell bekenni hogy ne rozsdásodjon tovább?
- Dodi
- Safety Car
- MZ-d típusa: ES 250/2 '72
Helló!
Igen.Szépen és drágán dolgoznak,de csak egyszer kell csak megcsináltatni
Igen.Szépen és drágán dolgoznak,de csak egyszer kell csak megcsináltatni

Trophy 250 UIT-200
- punisher
- kis ETZ-s
- MZ-d típusa: etz250
Danke schön!!!Samu írta:MegtaláltadGyurmának van tapasztalata és talán Dodinak is. Jól dolgoznak, de megkérik az árát! Tényleg szép a krómozás, amit csinálnak.
punisher írta:Van valakinek bármilyen tapasztalata Zágon Rudolf Krómozó mesterrel kapcsolatban? Ár, ilyesmi?

Megtaláltad
Gyurmának van tapasztalata és talán Dodinak is. Jól dolgoznak, de megkérik az árát! Tényleg szép a krómozás, amit csinálnak.

punisher írta:Van valakinek bármilyen tapasztalata Zágon Rudolf Krómozó mesterrel kapcsolatban? Ár, ilyesmi?
- punisher
- kis ETZ-s
Van valakinek bármilyen tapasztalata Zágon Rudolf Krómozó mesterrel kapcsolatban? Ár, ilyesmi? 

Köszönöm szépen a segítségeket. Különben nem én festem hanem egy profi fényező aki ráadásul a bátyám szóval a minőséggel nem lesz gond. Engem igazából a színskála érdekelt a legjobban a mennyiséget csak hozzávetőleg akartam tudni hátha ti konkrétan tudjátok ha már fényeztetek ETZ 250-t. Ha sikerült a fényezés akkor majd dobok fel képeket ha érdekel titeket.
Itt egy kis olvasnivaló és színválaszték RAL kódokból
http://de.wikipedia.org/wiki/RAL-Farbsystem
http://de.wikipedia.org/wiki/RAL-Farbsystem
igen de minden regi szinnek megvan a mai megfeleloje, arra gondoltam, hogy hatha valaki fujta mar a gyari szint es tudja a szinkodot
- zsakfos
- A révész
- MZ-d típusa: Mz Ts 250/1
Devil!
Nem értek a szinkódokhoz,de szerintem konkrét RAL kód nem is lehet,hisz azNDK-ban nem hiszem hogy aszerint dolgoztak.
Legalábbis szerintem.
A legjobb amit itt valaki már tanácsolt,hogy kikell választani szinskála alapján azt kész.
Nem értek a szinkódokhoz,de szerintem konkrét RAL kód nem is lehet,hisz azNDK-ban nem hiszem hogy aszerint dolgoztak.
Legalábbis szerintem.
A legjobb amit itt valaki már tanácsolt,hogy kikell választani szinskála alapján azt kész.
Ts 250/1 a fekete villám!Na jó a villám egy kicsit túlzás!De én igy is szeretem.
bocs, hogy beleszólok... azt nem tudom, a 250-es gyári piros színe milyen lehetett, de a RAL 2002-es szín az ETZ-251 gyári narancsvörös színe... csak onnan tudom, hogy saját kezűleg fújtam az enyémet, illetve kerestem meg a megfelelő festéket...
hat ez az, csak tippek, abbol sok van, nekem konkret szin kelleneGyurmooo írta:Pedig az összes szóba jöhető szín kódját írtam.Devil írta: ...
A gyari piros szinkodjat mar en is kerdeztem, de nem lett meg.
...
Szerintem a Tiéd RAL 2002.

- Gyurmooo
- versenyző
- MZ-d típusa: ETZ 251 (ETZ 150)
Pedig az összes szóba jöhető szín kódját írtam.Devil írta: ...
A gyari piros szinkodjat mar en is kerdeztem, de nem lett meg.
...

Szerintem a Tiéd RAL 2002.
Hellosanyez írta:Sziasztok!
A következőkben szeretném a segítségeteket kérni. Most fényezek teljesen át az Etz 250-t. Mi a színkódja a gyári a pirosnak? A gyári kiadáson milyen színű az első és a hátsó sárvédő (esetleg annak a színkódja) Mennyit vegyek kb. a festékekből ha mindent gyári színűre szeretnék festeni (minden újra lesz fújva), alapozó mennyi kell? És ha esetleg vki. meg tudná mondani vagy ha kép lenne az lenne a legjobb hogy a kapaszkodó hogy csatlakozik az alvázhoz hátul.
Előre is nagyon szépen köszönöm a segítségeteket.
De ha nem festettél még sose akkor inkább bízd szakemberre, igaz 2k-s festékkel könnyebb fújni mint a többi 1k-s (trinát és társai) de először az alapokat kell megtanulni mint pl: felületelőkészítés, gittelés, szórógittelés, a festékek megfelelő hígítási aránya, szórópisztoly megfelelő beállítás és a többi. Kell hozzá normális pisztoly (nem ami az ilyen levegős készletekben van (bár azzal is meg lehet "szépre" csak az mégse olyan), és kell normális kompresszor ami nem fújja a levegő mellé az olajat.
A gyári színt úgy tudod meg a legegyszerűbben ha fogsz egy olyan alkatrészt amin még ép a gyári festés és elviszed a festékboltba (oda ahol 2k-s festékeket is kevernek), kapsz rengeteg színskálát és nekiállsz kiválogatni hogy melyik hasonlít rá legjobban.
Ha szeretnél valamennyit spórolni ha fényezőhöz viszed akkor először takarítsd le a régi festéket úgy jóvalolcsóbb (flex drótkoronggal + kromofág vagy homokfúvás)
hali
biztos, hogy te szeretned lefesteni?
amugy a hatso sarvedo fekete az elso pedig ezust, de volt ami fekete elso sarvedovel jott ki. A gyari piros szinkodjat mar en is kerdeztem, de nem lett meg. 2deci piros meg 2 deci fekete valami jo 2 k festekbol biztos eleg ra. Jo festekboltba meg is tudja mondani, hogy milyen alapozot hasznalj ahoz a festekhez amit veszel. A hatso kapaszkodo pedig csak bele van dugva az ules alatti vazba es bilincsel van rogzitve.
biztos, hogy te szeretned lefesteni?

sanyez írta:Sziasztok!
A következőkben szeretném a segítségeteket kérni. Most fényezek teljesen át az Etz 250-t. Mi a színkódja a gyári a pirosnak? A gyári kiadáson milyen színű az első és a hátsó sárvédő (esetleg annak a színkódja) Mennyit vegyek kb. a festékekből ha mindent gyári színűre szeretnék festeni (minden újra lesz fújva), alapozó mennyi kell? És ha esetleg vki. meg tudná mondani vagy ha kép lenne az lenne a legjobb hogy a kapaszkodó hogy csatlakozik az alvázhoz hátul.
Sziasztok!
Keress vissza ez már volt téma itt a fórumban!
punisher írta:hello! tud valki valalakit aki krómoz vagy olyan helyet ami Vác közeli esetleg postázási lehetőség???
- punisher
- kis ETZ-s
hello! tud valki valalakit aki krómoz vagy olyan helyet ami Vác közeli esetleg postázási lehetőség??? 

-
- bajnok
A fejidomomra most fogok csináltatni plexit ennél a cégnél http://szatuna.hu/.
Elég széleskörben foglalkoznak plexi gyártással. A kocsinkon is tőlük való légterelő van és elég jól muzsikál.
Pár motortípusra van is nekik plexi és szerintem olcsóbb, mint a gyári nézzetek szét a honlapon.
Ha kész lesz a fejidomra a plexim beszámolok mennyire vagyok elégedett velük.
Elég széleskörben foglalkoznak plexi gyártással. A kocsinkon is tőlük való légterelő van és elég jól muzsikál.
Pár motortípusra van is nekik plexi és szerintem olcsóbb, mint a gyári nézzetek szét a honlapon.
Ha kész lesz a fejidomra a plexim beszámolok mennyire vagyok elégedett velük.
- mladi
- Magkakas
- MZ-d típusa: MZ ETZ 250, Suzuki
Sziasztok Igen nekem a Pluig mini túra plexim van. Én sok változást nem tapasztaltam a felszerelés után. A fogyasztásban és a végsebességben meg a szélvédelemben sem. Igaz én is elég magas vagyok (184 cm). Inkább a kinézet miatt tettem fel. Viszont egy nagy haszna már volt. Ide tudtam ragasztani a Dán találkozó emlékmatricátSamu írta:Alfa motorján másmilyen van, Mladi-t kérdezd! Talán a 2008-as Zemplén túrán látszik is!

- csikin
- bajnok
- Kapcsolat:
Nekem áttetsző van, mert spórolni akartam, de szerintem a füstszínű ezerszer jobban néz ki rajta. Én az http://adamoto.hu-ról vettem. De már ott nem árulják.
- KILL3R etz
- bajnok
Bembo-nál 6500 a füstszínű.
-
- bajnok
Van is ilyen plexi neten 7500 ft körül füst, meg sötét feketében is.
http://www.bikerstore.hu/index.php?page ... &Itemid=26
http://www.bikerstore.hu/index.php?page ... &Itemid=26
- csikin
- bajnok
- Kapcsolat:
Puig Mini túraplexi vagy valami ilyesmi a neve.
184cm magas vagyok és sikerült úgy beállítani, hogy csak a vállam szélét és a sisakot érje a szél. Alacsonyabb embernek mégjobb:) Vékony rozsdamentes lemezből vágtam ki a füleket, amiket az alsó kiflihez rögzítettem. Kényelmesebb lett vele motorozni, de sokkal hangosabb lett, 70nél már nem hallottam a motor hangját. Én sosem aggódtam fogyasztás miatt, mindig 4 vagy 8 litereket tankolok 1 és 2decis kisüvegeim vannak a kabátzsebben:D
4 liter körül volt mindig a fogyasztása. Végsebességről nem tudok írni, egyszer mentem 120-al de sajnáltam tovább gyorsítani. 90-100-al járok állandóan, azt szereti.
184cm magas vagyok és sikerült úgy beállítani, hogy csak a vállam szélét és a sisakot érje a szél. Alacsonyabb embernek mégjobb:) Vékony rozsdamentes lemezből vágtam ki a füleket, amiket az alsó kiflihez rögzítettem. Kényelmesebb lett vele motorozni, de sokkal hangosabb lett, 70nél már nem hallottam a motor hangját. Én sosem aggódtam fogyasztás miatt, mindig 4 vagy 8 litereket tankolok 1 és 2decis kisüvegeim vannak a kabátzsebben:D
4 liter körül volt mindig a fogyasztása. Végsebességről nem tudok írni, egyszer mentem 120-al de sajnáltam tovább gyorsítani. 90-100-al járok állandóan, azt szereti.
- csdani
- kis ETZ-s
- MZ-d típusa: ETZ-251
Üdv Csikin!
Neked anno milyen márkájú plexi volt fenn, mert elég babán néz ki!
Ezzel mennyire észrevehető a szélvédelem, és a fogyasztáscsökkenés és a végsebesség növekedés?
Neked anno milyen márkájú plexi volt fenn, mert elég babán néz ki!
Ezzel mennyire észrevehető a szélvédelem, és a fogyasztáscsökkenés és a végsebesség növekedés?
- KILL3R etz
- bajnok
Köszi csikin!
Patent! Remélem sikerül megvenni.
Patent! Remélem sikerül megvenni.