mitől forgácsolódna szét?conus írta:mutass már egy olyan mz blokkfél párosítást ami szétforgácsolódott emiattwaresz írta:Továbbra is hangsúlyozom: NEM LEHET KÜLÖNBÖZŐ BLOKKFELEKET PÁROSÍTANI, MINDEGYIKNEK MEG VAN A PÁRJA!
](./images/smilies/eusa_wall.gif)
egyszerűen nem fut vonalba pl a két főtengelycsapágy. vagy akad a váltó. járulékos kopásnak van kitéve egy halom alkatrész. pl a hajtórúd. nem összetartozó blokkfeleket összepárosítani olyan dolog, mint új hajtórúddal összerakni egy blokkot anélkül hogy az ki lenne derékszögelve.. a motor soha nem fog annyit tudni,mint amennyit lehetne, mert van egy csomó surlódási pont ami hatványozottan fogja a motort.
na meg ha más szemszögből nézzük a dolgot, akkor a blokkfél párosítás sem túl nagy divat. neked pl milyen apropóból van így? én pl ilyen tákolt blokkal vettem a peregyest, abból a blokkból szobadísz lett. a motorba meg szereztem egy összetartozó még bontatlan blokkot henger nélkül, beállt főtengellyel, aztán azt újítottam föl és kész. és jééé, az összerakás után a centírozott főtengely új csapágyakkal vidáman szaladt több kőrt , ha a hajtórúdnál fogva megforgattam, míg a tákolt KOPOTT blokkban szabályosan szorult, még több ezer km után is. a váltója rémálom volt, amivel késöbb semmit sem csináltam, csak a kapcsolókörmöket fokoltam vissza, meg kihézagoltam(ahogy az elő is van írva) és egy igazi egy ujjas váltó lett belőle. ennyi a lényeg a párosításoknál.