Elektronika topik - a pokol kapuja
- z25z
- Aki 7ezerig pörgeti
- MZ-d típusa: 21 ló 300as patkóval
- Kapcsolat:
Re: Elektronika
Sziasztok, pls help
Ma reggel elindultunk asszonkaval zentara magyarkanizsanal megallt alattam a motor. Toltes elszallt. Az a fura az egeszben, hogy a visszajelzo lampa nem vilagitott/nem vilagit. Nem az izzo van kiegve tenyleg nincs toltes. Akkor sem vilagit ha raadom a gyujtast. Szerencsere eljottem vele zentara gyujtason most tolton van az akksi 1-2 orat aztan szinten gyujtason megyek vissza szegedre. Mit nezzek meg rajta? tok tanacstalan vagyok. elektronikahoz meg amugy is toklampa Gondolom kalyhatol kellene indulni: generator... ott hogy van? a szenkefek valtoaramot vesznek le ugye? vagyis a szenkefekrol mar valtoaramot kellene mernem? aztan ha az megvan akkor a 3 fazisnal?
tippeket elore is koszi )jahh erintkezoket atneztem megigazgattam, azok jonak tunnek
Ma reggel elindultunk asszonkaval zentara magyarkanizsanal megallt alattam a motor. Toltes elszallt. Az a fura az egeszben, hogy a visszajelzo lampa nem vilagitott/nem vilagit. Nem az izzo van kiegve tenyleg nincs toltes. Akkor sem vilagit ha raadom a gyujtast. Szerencsere eljottem vele zentara gyujtason most tolton van az akksi 1-2 orat aztan szinten gyujtason megyek vissza szegedre. Mit nezzek meg rajta? tok tanacstalan vagyok. elektronikahoz meg amugy is toklampa Gondolom kalyhatol kellene indulni: generator... ott hogy van? a szenkefek valtoaramot vesznek le ugye? vagyis a szenkefekrol mar valtoaramot kellene mernem? aztan ha az megvan akkor a 3 fazisnal?
tippeket elore is koszi )jahh erintkezoket atneztem megigazgattam, azok jonak tunnek
- csikin
- bajnok
- MZ-d típusa: ETZ 251
- Kapcsolat:
Kis ETZ-nél páldául akkor amikor két személlyel sík úton már nem tudsz 5be váltani. És egy kis szembeszél hatására egyáltalán nem megy:)
lehet, h primitív a kérdés, de azért felteszem:
hány km-nél "szokás" fúratni?
hány km-nél "szokás" fúratni?
- conus
- bajnok
- MZ-d típusa: MZ ETZ 150.2 De Luxe
mondtam én neked h fúrasd meg ennyi km-rel, de hát...

10féle ember van: aki érti a kettes számrendszert, és aki nem.
----------------------->

Ne villogj, ne dudálj, mert a vezető indián, és csak füstjelekre reagál!
- kuti
- Aki nem csak motorral tud elesni
- MZ-d típusa: Etz125, Ts250/1
Kösz válaszokat! Ma vettem 570Ft-ért egy új kondit. Nem mondom, hogy tökéletes, de bemelegedve is korrektül ment két személlyel. A gyengeségét meg betudom a fúrás nélküli dugócserének 

- KILL3R etz
- bajnok
- MZ-d típusa: ETZ 250
Stravkó írta:Egyszer már tettem föl róla képet,de most nem találom. Majd újra lefotózom neked,amúgy nem én tettem bele,már úgy vettem. Egyenlőre nem szándékozom eladni,de majd szólok,ha mégis megválok tőle! Ja,és kék szinű az angyalszem!
Oks!
Köszi szépen!
"...köd előttünk köd utánunk amíg élünk meg sem állunk,
köd előttünk,köd utánunk két keréken az utakon járunk..."
-
- Velorex-es
Szasz Kuti! Lehet, a jó kondi se szereti, ha túl meleg. Hát még a halódó.
- Alfa
- Keljfeljancsi
- Kapcsolat:
Nem füstöl? ha dúsan jár attól is lehet, lásd kézikönyv.kuti írta:Motoromból elfogy az energia ahogy kezd bemelegedni. Rendszeres visszakapcsolgatások, stb. Ez lehet egy szar konditól?köszi
MZ ETZ 300 by Bambi
http://www.youtube.com/user/AlfaMzHUN
http://www.youtube.com/user/AlfaMzHUN
- csikin
- bajnok
- Kapcsolat:
Gyűrűcsere után még 100-200 km-ig gyenge.
- conus
- bajnok
én inkább sz.r benzinre voksolok!

----------------------->

- kuti
- Aki nem csak motorral tud elesni
- MZ-d típusa: Etz125, Ts250/1
Motoromból elfogy az energia ahogy kezd bemelegedni. Rendszeres visszakapcsolgatások, stb. Ez lehet egy szar konditól?
köszi

- conus
- bajnok
Stravkó!
a foncsor üvegjébe nincs beütve E betű vagy ebbe a világító kukacba?
a foncsor üvegjébe nincs beütve E betű vagy ebbe a világító kukacba?

----------------------->

- Stravkó
- Long Vehicle
Egyszer már tettem föl róla képet,de most nem találom. Majd újra lefotózom neked,amúgy nem én tettem bele,már úgy vettem. Egyenlőre nem szándékozom eladni,de majd szólok,ha mégis megválok tőle! Ja,és kék szinű az angyalszem!
POD RACER
Szinter, pipa!!!
Szinter, pipa!!!
- KILL3R etz
- bajnok
Stravkó!
Képet tudnál küldeni róla? És hogy építetted be?
Előre is köszi!
Esetleg nem eladó

Képet tudnál küldeni róla? És hogy építetted be?
Előre is köszi!
Esetleg nem eladó

- Stravkó
- Long Vehicle
Nekem van ilyen fényszóróm,amiben "angel eye" van! Jól világít,nem zavar be a helyzetjelző,mondjuk az síküveges,és a foncsor van bordázva. A szakmai szleng kristálylámpának hívja. Természetesen E betű nincs benne. 

POD RACER
Szinter, pipa!!!
Szinter, pipa!!!
- KILL3R etz
- bajnok
Üdv!
Komoly kérdésem van
Szerintetek egy ilyen cucc mennyire rontaná a halogén trabi foncsor fényszórását? (Helyzetjelző helyett raknám be.)
http://www.ioffer.com/i/01-02-01-BMW-5- ... -118040091
Komoly kérdésem van

http://www.ioffer.com/i/01-02-01-BMW-5- ... -118040091
Köszönöm a tanácsokat minden csatlakozást megszorítottam és valahol ráhibázhattam, mert most működik tompítottal is minden és nem áll le a moci. Tök jó. zoldo
- Jeami
- Simsonos
- MZ-d típusa: MZ-ETZ 250
zsakfos írta:Na az árra azért nem innék mérget.Egyrészt 2 éve vettem,azóta változhatott az ára,meg hát már azért a memóriám sem a régi igy 40 felett.Viszont itt vannak aképek:a felső 2-t még szét is pattintottam hogy lásd miről is van szó.A jó ebben a fajtában hogy annyit és úgy pattintasz össze ahogy neked a legjobb,akár elhelyezésileg akár esztétikailag stb.
Szuper, köszönöm szépen!

Motor, őrület
- zsakfos
- A révész
- MZ-d típusa: Mz Ts 250/1
BÓTBAN!csikin írta:A gerjesztéshez hol kaptál 2A-es késes biztit?

Komolyra forditva,most lebuktam.Nem 2A-es bizti van benne hanem 3A-es.Az van készletben bárhol.Sőt most éppen mindenféle van benne mert kivágattam párat amikor kisérletezgettem a ledekkel.Egyébként létezik 2A-es is de annyira én nem jártam utána.Tutira nem lesz baj ha 3A-es van benne.
http://www.mikoautosbolt.hu/content/view/48/79/
Ts 250/1 a fekete villám!Na jó a villám egy kicsit túlzás!De én igy is szeretem.
- csikin
- bajnok
- Kapcsolat:
A gerjesztéshez hol kaptál 2A-es késes biztit?
- zsakfos
- A révész

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zsakfos 2009.10.06. 15:53-kor.
Ts 250/1 a fekete villám!Na jó a villám egy kicsit túlzás!De én igy is szeretem.
- zsakfos
- A révész
Na az árra azért nem innék mérget.Egyrészt 2 éve vettem,azóta változhatott az ára,meg hát már azért a memóriám sem a régi igy 40 felett.Viszont itt vannak aképek:a felső 2-t még szét is pattintottam hogy lásd miről is van szó.A jó ebben a fajtában hogy annyit és úgy pattintasz össze ahogy neked a legjobb,akár elhelyezésileg akár esztétikailag stb.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zsakfos 2009.10.06. 15:55-kor.
- Gyurmooo
- versenyző
- MZ-d típusa: ETZ 251 (ETZ 150)
1500,- Ft volt az enyém. 
Autósboltban vettem.

Autósboltban vettem.
- Jeami
- Simsonos
Lassan elfelejtek olvasni..Jeami írta:Ez érdekelne, tegyél fel róla légy szíves...árban mennyi volt? A lenti cucc jónak tűnik csak elég borsos az ára szerintem..~ 5000 pénzzsakfos írta:Nekem késes biztitartóm van.Ha jól emlékszem 800 ft volt a 4db.Ez olyan pattintós,tetszőlegesen felhelyezhető,egymásba pattinthatók.Ha érdekel teszek fel képet.

Motor, őrület
- Jeami
- Simsonos
Ez érdekelne, tegyél fel róla légy szíves...árban mennyi volt? A lenti cucc jónak tűnik csak elég borsos az ára szerintem..~ 5000 pénzzsakfos írta:Nekem késes biztitartóm van.Ha jól emlékszem 800 ft volt a 4db.Ez olyan pattintós,tetszőlegesen felhelyezhető,egymásba pattinthatók.Ha érdekel teszek fel képet.

Motor, őrület
- zsakfos
- A révész
Hello.
Kicseréltem a hagyományos Etz foncsort a motoromon Trabant H4 foncsorra.Nem nagy dolog,viszont csináltam pár képet róla és egy kis leirást.Ha valakit érdekel az innen leszedheti.
http://hevizms.extra.hu/download.php?view.20
Találni még 1-2 dolgot ott az oldalamon azt is nézzétek meg.
Kicseréltem a hagyományos Etz foncsort a motoromon Trabant H4 foncsorra.Nem nagy dolog,viszont csináltam pár képet róla és egy kis leirást.Ha valakit érdekel az innen leszedheti.
http://hevizms.extra.hu/download.php?view.20
Találni még 1-2 dolgot ott az oldalamon azt is nézzétek meg.
- zsakfos
- A révész
Nekem késes biztitartóm van.Ha jól emlékszem 800 ft volt a 4db.Ez olyan pattintós,tetszőlegesen felhelyezhető,egymásba pattinthatók.Ha érdekel teszek fel képet.
- Gyurmooo
- versenyző
Ehhez hasonlót építettem be nemrég, plusz a bizt. tartó alját bekentem szilikonos trutyival.
Egy hátránya van, kevés rajta a csatlakozó, de plusz két saru, két rövid kábel, és a probléma megoldva.

Egy hátránya van, kevés rajta a csatlakozó, de plusz két saru, két rövid kábel, és a probléma megoldva.
- Jeami
- Simsonos

Ilyet próbált már valaki? Vagy van jobb? Az ára nem túl baráti,,

Mostanában bárhogy hajlítgatom sokszor meglazulnak a biztik és ilyenkor menetközbe elmegy minden..
](./images/smilies/eusa_wall.gif)
Jó lenne átalakítani késesre...mit ajánlotok?

Motor, őrület
- tomeeeee
- biciklis
- MZ-d típusa: ETZ150
Ma raktam teljesen össze a motrom és jó lett, be lehet az előgyújtást 0,4es megszakító hézaggal állítani, és magas fordulaton terhelésnél is abba hagyta a motor a rágó hangot. Főtengely csapágyakat kellett csak cserélnem. Gondoltam leírom hátha valaki ugyan ebben a cipőben jár... 

- sub-ee
- Elektrokirály
- MZ-d típusa: ETZ 250 1984
- Kapcsolat:
Sziazoldo írta:zoldo sziasztok egy olyan gondom van etz 250 el ha ráadom a tompított vagy hosszú fényt leáll amoci.De csak akkor ha a töltés lámpa kigyullad vagyis alacsony fordulatnál. Töltés van új forgórész fesz szabi is új szénkefékis akku is újak.Magasabb fordulaton tökéletesen működik minden. Ha van valakinek ötlete várnám. sziaszto előre is kösz. Zoldo
Ez azért van ,mert az izzónak induláskor elég nagy az áramfelvétele. A leállást az okozhatja, hogy nem elegendő a töltésed azon a fordulaton, ahol leáll a motor, vagy szimplán a csatlakozások eloxidálódtak már az évek során így ott tényleg nagy az áramfelvétel és elveszi a gyújtástól a világítás az áramot, így az nem tud tovább működni és leáll a motor.
Akkuprobléma is okozhatja (nincs elég kapacitása az akkunak)
Ezt akár simán a motoron ki tudod deríteni.
Felkapcsolod a világítást, úgy hogy nem jár a motor, ha az akku így 1 percen belül véletlenül lemerülne, akkor bizony oda van. Hülye teszt ez, de működik.
Üdv.:Sub-ee
Sub kötőjel ee "Az örök szikra örzője"
- sub-ee
- Elektrokirály
- MZ-d típusa: ETZ 250 1984
- Kapcsolat:
Az új szénkefékről megvan a véleményem! Aki teheti, az vegyen hasonló méretű és kinézetű bronzkefét az autósboltban és alakítsa az MZ-hez. Ezek az utángyártott MZ szénkefék semmit nem érnek. Nem egyszer ütköztem már miattuk problémába (főleg a 6V-os rendszernél).Gyurmooo írta:Új szénkefe, lehet nem érintkezik rendesen?
Alapvetően, ahol a grafitba be van préselve a vezeték, ott gyengülnek meg és elfelejtik vezetni az áramot.
Üdv.:Sub-ee
Sub kötőjel ee "Az örök szikra örzője"
- zsakfos
- A révész
Szia! Mire gondolsz?Lényegében egyszerűen egy olyan csatlakozót kötsz a szivargyújtó pozitivjára mint amilyen az akksi pozitivján van(rátűző saru,szemes saru stb,kinek milyen az akksija) azt rákötöd.Vagy kötheted bárhova ahol van pozitv és hely.Mindenképp célszerű úgy bekötni hogy gyújtás nélkül legyen benne energia.A test az meg szinte bárhova köthető a motoron csak valahogy legyen köze a vázhoz.Ennyi.Ja és biztositék nem árt ha van a pozitiv szálban.kisbocsi írta:Üdv!
Tudna nekem valaki képet küldeni szivargyujtó akksira kötésről?
Itt van pár fotó hogy én hogy oldottam meg:http://hevizms.extra.hu/download.php?view.11
- kisbocsi
- matekzokni
Üdv!
- Jeami
- Simsonos
Igen, meglehetősen jó, nem gány a cucc, a műszer elviekben be van kötve mert visszakövettem a hengerfejig a kábelét, csak kíváncsi vagyok mi baja. Erre a szétszedési módar gondoltam én is csak gondoltam megkérdezem előtte az tuti.waresz írta:annyira sok ilyen műszertartót láttam már, és annyira igényes, hogy szerintem valaki anno gyárthatta, vagy valami extaként kapható lehetett. TShez köze sincs, etz cucc az.hőfokmérő, tankvisszajelző egyaránt baromság, egy sima közönséges idő órának van a legtöbb értelme benne,vagy feszültség mérő órának. szétszedni úgy kell ,hogy felfelé kihúzod a gumi tokbol a műszert. valószínűleg azért nem megy, mert nincs se szondája, se bekötve.Jeami írta:Más: Az ETZ műszereket hogyan lehet szétszedni? Le lehet húzni az aljáról a gumi kúpokat? Azért kérdezem mert az enyémen pluszba van egy hőfokmérő (ami tök ugyanúgy van felfogatva a két műszer között, ugyanolyan gumi-kúpos aljával..egyedi cucc lehet vagy talán a TS-en vol itt töltésmérő?) és szeretném tudni hogy miért nem megy? Próbáltam a gumi alját szétszedni de nem akarom gyilkolni. Próbáljam meg kihúzni felfelé az egészet?

Meg egyébként nálunk középiskolában volt egy jó mondása at osztálytársamnak gyakorlaton: ..Lepattintottam a műszer fedelét, aztán láttam hogy nem is pattintós..

Motor, őrület
annyira sok ilyen műszertartót láttam már, és annyira igényes, hogy szerintem valaki anno gyárthatta, vagy valami extaként kapható lehetett. TShez köze sincs, etz cucc az.hőfokmérő, tankvisszajelző egyaránt baromság, egy sima közönséges idő órának van a legtöbb értelme benne,vagy feszültség mérő órának. szétszedni úgy kell ,hogy felfelé kihúzod a gumi tokbol a műszert. valószínűleg azért nem megy, mert nincs se szondája, se bekötve.Jeami írta:Más: Az ETZ műszereket hogyan lehet szétszedni? Le lehet húzni az aljáról a gumi kúpokat? Azért kérdezem mert az enyémen pluszba van egy hőfokmérő (ami tök ugyanúgy van felfogatva a két műszer között, ugyanolyan gumi-kúpos aljával..egyedi cucc lehet vagy talán a TS-en vol itt töltésmérő?) és szeretném tudni hogy miért nem megy? Próbáltam a gumi alját szétszedni de nem akarom gyilkolni. Próbáljam meg kihúzni felfelé az egészet?
Bokodi Áron- WARESZ
- Jeami
- Simsonos
Más: Az ETZ műszereket hogyan lehet szétszedni? Le lehet húzni az aljáról a gumi kúpokat? Azért kérdezem mert az enyémen pluszba van egy hőfokmérő (ami tök ugyanúgy van felfogatva a két műszer között, ugyanolyan gumi-kúpos aljával..egyedi cucc lehet vagy talán a TS-en vol itt töltésmérő?) és szeretném tudni hogy miért nem megy? Próbáltam a gumi alját szétszedni de nem akarom gyilkolni. Próbáljam meg kihúzni felfelé az egészet? 

Motor, őrület
- coco
- nagy ETZ-s
- MZ-d típusa: ETZ 150
- Kapcsolat:
Nekem is igy megy a feklampam miota megvettem a motort(2eve) Eleve szar volt mikor vettem s atjott a szomszed muhejbol az oreg s o mondta h ne szarozzak, inkabb csinaljam meg ezt es igaza volt
Azota hozza se nyultam 

- Jeami
- Simsonos
Ötletes!zsakfos írta:Hú ez tök egyszerű és egyben nagyszerű megoldás.Imádom az ilyen brilliáns ötleteket.Még akár az útszélén is meglehet oldani igy a fékkapcsoló hibát,ha van egy kis drót meg fogó az embernél.KILL3R etz írta:Urak!
Aki a hátsó féklámpa kapcsolóval szív ne tegye...![]()
Egyszerű a megoldás: arra a tengelyre ami a fékkulcsot mozgatja acélból tegyetek a hurkot, és a kiálló rész úgy hajlítsátok, hogy elérje a kapcsoló kivezetését. Szóval amikor rálépsz a fékre, akkor nekinyomja az érintkező kivezetésének az acélt. Lényegében ugyanaz mint belül csak ezt kb fél perc beállítani. és sose mászik el. Nekem a simón így van megoldva.
Csináltam egy képet róla:
Kicsit retkes...![]()
![]()
![]()

Viszont a Simolino-n nekem is nemsokára hátsó fék kapcsoló csere lesz, lehet a fenti módszert alkalmazva...

Motor, őrület
- zsakfos
- A révész
Hú ez tök egyszerű és egyben nagyszerű megoldás.Imádom az ilyen brilliáns ötleteket.Még akár az útszélén is meglehet oldani igy a fékkapcsoló hibát,ha van egy kis drót meg fogó az embernél.KILL3R etz írta:Urak!
Aki a hátsó féklámpa kapcsolóval szív ne tegye...![]()
Egyszerű a megoldás: arra a tengelyre ami a fékkulcsot mozgatja acélból tegyetek a hurkot, és a kiálló rész úgy hajlítsátok, hogy elérje a kapcsoló kivezetését. Szóval amikor rálépsz a fékre, akkor nekinyomja az érintkező kivezetésének az acélt. Lényegében ugyanaz mint belül csak ezt kb fél perc beállítani. és sose mászik el. Nekem a simón így van megoldva.
Kicsit retkes...![]()

- Dénes
- fi#azsoké
- Kapcsolat:
Üdv, nálam akkor volt ilyen gond, amikor a hengerfej bordája elvágta a gyújtókábelt. (rossz helyen volt elvezetve)zoldo írta:zoldo sziasztok egy olyan gondom van etz 250 el ha ráadom a tompított vagy hosszú fényt leáll amoci.De csak akkor ha a töltés lámpa kigyullad vagyis alacsony fordulatnál. Töltés van új forgórész fesz szabi is új szénkefékis akku is újak.Magasabb fordulaton tökéletesen működik minden. Ha van valakinek ötlete várnám. sziaszto előre is kösz. Zoldo
Akkor (épp úton) beszigeteltem és ráhúztam vmi fém gyűrűt...azóta is úgy van.

Szóval érdemes megnézni a vezetékelést, gyertyapipa-gyújtókábel-trafó.
- KILL3R etz
- bajnok
Urak!
Aki a hátsó féklámpa kapcsolóval szív ne tegye...

Kicsit retkes...

Aki a hátsó féklámpa kapcsolóval szív ne tegye...

Kicsit retkes...

- Gyurmooo
- versenyző
Új szénkefe, lehet nem érintkezik rendesen? 

zoldo sziasztok egy olyan gondom van etz 250 el ha ráadom a tompított vagy hosszú fényt leáll amoci.De csak akkor ha a töltés lámpa kigyullad vagyis alacsony fordulatnál. Töltés van új forgórész fesz szabi is új szénkefékis akku is újak.Magasabb fordulaton tökéletesen működik minden. Ha van valakinek ötlete várnám. sziaszto előre is kösz. Zoldo
- zsakfos
- A révész
Szedd ki az egészet,nézd meg hogy működik és látni fogod mi a teendő.Ha minden része megvan a féklámpakapcsolónak akkor azzal semmi gond nincs hosszú évekig.Csak megfelelően be kell állitani és a csavaroknak funkcionálniuk kell.Ennyi.Jeami írta:Sziasztok! Tegnap nagy nehezen összeállt a gép csak a hátsó féklámpa kapcsoló beállítása mászott el..tegnap este forgattam de valahogy mindig égett...ha meg beállt és épp rögzítettem volna megint bekapcsolt.. mi a helyes beállítása ennek?
- conus
- bajnok
akkor azon a réz érintkezőn kell hajlítani óvatosanJeami írta:Sziasztok! Tegnap nagy nehezen összeállt a gép csak a hátsó féklámpa kapcsoló beállítása mászott el..tegnap este forgattam de valahogy mindig égett...ha meg beállt és épp rögzítettem volna megint bekapcsolt.. mi a helyes beállítása ennek?

----------------------->

- RR_ZOZY
- 4 kéz, 4 láb
- MZ-d típusa: ETZ 250 de luxe '84
Jeamy: Rakat sz_r az a féklámpakapcsoló nálam is a hátsó féknél (bár elsőfékemen is ilyen van és az ott jó). Egy ideje készülök megcsinálni csúszókapcsolósra.
Üdv:
Zozy
http://www.youtube.com/watch?v=ERrhMn3IWDc
"Rossz az, aki rosszra gondol......de hülye aki nem."
Zozy
http://www.youtube.com/watch?v=ERrhMn3IWDc
"Rossz az, aki rosszra gondol......de hülye aki nem."