Blokk
- Matee86
- nagy ETZ-s

- MZ-d típusa: ETZ 250 de luxe
Re: Blokk
vb001 írta:zsafkos: Köszi a segítséget!
Más: itt a fórumon nincs valami "válsz erre" "gomb"?(Vagy csak én nem látom?
)
A szöveg alatt jobb oldalon ott van hogy ,,idézet,,......na az valami olyasmi,mint a válasz erre gomb
Mert azért az Mz a király....!:)
zsafkos: Köszi a segítséget!
Más: itt a fórumon nincs valami "válsz erre" "gomb"?
(Vagy csak én nem látom?
)
Más: itt a fórumon nincs valami "válsz erre" "gomb"?
- tibi84
- Simsonos

- MZ-d típusa: TS250/1 1981
Sziasztok!
Bambi köszönöm a tanácsot, találtam a tatabányai boltban tűgörgőt. Prox márkájú, érdekes hogy csak egysoros. Egyébként nagyon szép a kialakítása a kínaihoz képest.
Üdv.
Bambi köszönöm a tanácsot, találtam a tatabányai boltban tűgörgőt. Prox márkájú, érdekes hogy csak egysoros. Egyébként nagyon szép a kialakítása a kínaihoz képest.
Üdv.
- zsakfos
- A révész

- MZ-d típusa: Mz Ts 250/1
[quote="Varga1488"]Üdv! Megint szivat a berúgókar (mindig elengedi a csavar és elfordul és ellazul a rúgó)... most ahoz, hogy felhúzzam a rúgót le kell szednem a deknit?? Vagy van vmi más megoldás?
Előre is köszi!
Persze hogy szivat!Te irtad egy lentebbi hozzászólásodban hogy "a csavar amit az ék helyére tettünk".Na itt a baj! Vegyél bele rendes éket.Ahhoz hogy rendesen megcsináld le kell venni a deknit.Ajánlom figyelmedbe a letöltések menüpont alatti Etz 251 szerelési videókat.Azok között van olyan ami pont ezt részletezi.
Előre is köszi!
Persze hogy szivat!Te irtad egy lentebbi hozzászólásodban hogy "a csavar amit az ék helyére tettünk".Na itt a baj! Vegyél bele rendes éket.Ahhoz hogy rendesen megcsináld le kell venni a deknit.Ajánlom figyelmedbe a letöltések menüpont alatti Etz 251 szerelési videókat.Azok között van olyan ami pont ezt részletezi.
Ts 250/1 a fekete villám!Na jó a villám egy kicsit túlzás!De én igy is szeretem.
- Varga1488
- Simsonos

- MZ-d típusa: ETZ-250
Üdv! Megint szivat a berúgókar (mindig elengedi a csavar és elfordul és ellazul a rúgó)... most ahoz, hogy felhúzzam a rúgót le kell szednem a deknit?? Vagy van vmi más megoldás?
Előre is köszi!
Köd elütünk köd utánunk, amíg élünk meg se állunk
-
szel.balazs
- babakocsis

- MZ-d típusa: Etz 125
Igen, igen most hogy mondod igazad van!! Akkor valószínű hogy a váltó ment tönkre...sztem. Nem hallottam semi hangot..egyszercsak megállt! Remélem nem kerül sokba megcsinálni! Sajnos öreg járgány már és még szinte a gyári alkatrészek voltak benne!!! jaaahh és már előtte is olyan nehezen akarta venni a sebességet...na mind1!!
Üdv.!
Üdv.!
- Dénes
- fi#azsoké

- MZ-d típusa: ETZ 250
- Kapcsolat:
Ha megszorul a dugattyú a hengerben, akkor az a kuplung behúzásával nem fékezi a motort. Milyen hangokat hallottál előtte-közben? Ha üresben rugtad és nemment, akkor ugye a hátsó fék hibáját is kilőttük.
Dugattyúszorulásnál egyébként éles, visító hangot fogsz hallani. De ez nem az...
Dugattyúszorulásnál egyébként éles, visító hangot fogsz hallani. De ez nem az...
Conus, Nyakas, köszönöm a segítséget, amint sikerül megcsinálnom írni fogok =) és jövő májusban remélem együtt megyünk túrázni:D
-
szel.balazs
- babakocsis

- MZ-d típusa: Etz 125
Sziasztok!
Szeretnék veletek megosztani egy történetet ami a minap történt velem. Épp az Etz 125-ös motoromon végeztem a karbi takarítását és beállítását, miután végeztem elvittem egy próba körre. Ezután vissza értem kicsit még állítottam rajta és újra elmentem kerülni egyet.(na ezt nem kellett volna) Szépen mentem 80 körüli sebességgel amikor egyszercsak a hátsó kerék megállt (mintha megszorult volna). Amint tudtam behúztam a kuplungot, de továbbra is csak fékezett a kerék. Miután majdnem elestem, végre meg bírtam állni. Beraktam üresbe és megpróbáltam berugni, de olyat mutatott mintha (egy normális motor) sebességbe volna!! Amikor 1-esbe tettem akkor mozdítani sem lehetett.!.!
Háát azóta már a szerelőnél van és első ránézésre olyat állapított meg h a váltó ment tönkre--de én kitartok a megszorulás mellett.!.!(remélem nem mindkettő)
Üdv.!
Szeretnék veletek megosztani egy történetet ami a minap történt velem. Épp az Etz 125-ös motoromon végeztem a karbi takarítását és beállítását, miután végeztem elvittem egy próba körre. Ezután vissza értem kicsit még állítottam rajta és újra elmentem kerülni egyet.(na ezt nem kellett volna) Szépen mentem 80 körüli sebességgel amikor egyszercsak a hátsó kerék megállt (mintha megszorult volna). Amint tudtam behúztam a kuplungot, de továbbra is csak fékezett a kerék. Miután majdnem elestem, végre meg bírtam állni. Beraktam üresbe és megpróbáltam berugni, de olyat mutatott mintha (egy normális motor) sebességbe volna!! Amikor 1-esbe tettem akkor mozdítani sem lehetett.!.!
Háát azóta már a szerelőnél van és első ránézésre olyat állapított meg h a váltó ment tönkre--de én kitartok a megszorulás mellett.!.!(remélem nem mindkettő)
Üdv.!
A karbit megnéztem csak az a baj hogy amikor vettem a csavar teljesen levan szopatva és nemtudom tekerni hogyan tudnám kiszedni??
- zsakfos
- A révész

- MZ-d típusa: Mz Ts 250/1
A letöltések menüpontban találsz egy rakás dokumentációt!Jó keresgetést!vb001 írta:Üdvözletem!
Meg szeretném kérdezni Tőletek, hogy a 125 ETZ-nek meg tudnátok-e mondani a blokkban lévő szimeringek méretét?!
Előre is köszönöm!
Ts 250/1 a fekete villám!Na jó a villám egy kicsit túlzás!De én igy is szeretem.
Üdv!
Szerintem pucold ki a karbit, és nézd meg, hogy az alapjárati fúvóka mérete megfelelő-e!
Illetve, ha túl alacsonynak érzed, állítsd magasabbra.
Szerintem pucold ki a karbit, és nézd meg, hogy az alapjárati fúvóka mérete megfelelő-e!
Illetve, ha túl alacsonynak érzed, állítsd magasabbra.
Hello! Egy Mz etz 125ös motorom van és gondja van az alapjárattal mitől lehet ez?Aki tud rá megoldást azt megköszönném 
Blokk
Üdvözletem!
Meg szeretném kérdezni Tőletek, hogy a 125 ETZ-nek meg tudnátok-e mondani a blokkban lévő szimeringek méretét?!
Előre is köszönöm!
Előre is köszönöm!
-
misi
- Simsonos

- MZ-d típusa: etz 250
Sziasztok!
Szeretnék beszámolni a kuplung átalakitásrol,mintirtam a gyári lamella méret 3mm vastag.
Ezzelszemben 3.3mm vasztagságut lehet kapni.De kellett venni ujj kupos agyat is.
Esztergályos barátommal arra jutottunk hogy az elsö lamella ahová felfekszik onnan kikell esztergálni,
demennyit? Bambi mester felhivta figyelmem hogy a elsö vas lamella kifog akadni.
Itt elkeztünk gondolkodni, 5db lamella 1.5mm vastagabb.ugy döntöttünk hogy csak 0.75mm esztergálunk ki a kupos agybol,
mikor ez megtörtént,össze raktuk kuplungotés tökéleteslett és nem kellett eggyik lamellábol lecsiszolni.
felhuzattuk a fötengelyre összepakoltunk mindent, olajjal feltöltük,jött a beintitás indulás a kuplung tökéletssen kiemel.
Párkanyart mentem jöl megrángattam a fülét ,és nem csuszott meg . Szoval az át alakitás eddig ugy nézki sikeres.
Az ota kb 500km mentem vele és semmi progléma a kuplungal.
Mindenkinek johétvégét és jomotorozást.
Udv: Misi.
Szeretnék beszámolni a kuplung átalakitásrol,mintirtam a gyári lamella méret 3mm vastag.
Ezzelszemben 3.3mm vasztagságut lehet kapni.De kellett venni ujj kupos agyat is.
Esztergályos barátommal arra jutottunk hogy az elsö lamella ahová felfekszik onnan kikell esztergálni,
demennyit? Bambi mester felhivta figyelmem hogy a elsö vas lamella kifog akadni.
Itt elkeztünk gondolkodni, 5db lamella 1.5mm vastagabb.ugy döntöttünk hogy csak 0.75mm esztergálunk ki a kupos agybol,
mikor ez megtörtént,össze raktuk kuplungotés tökéleteslett és nem kellett eggyik lamellábol lecsiszolni.
felhuzattuk a fötengelyre összepakoltunk mindent, olajjal feltöltük,jött a beintitás indulás a kuplung tökéletssen kiemel.
Párkanyart mentem jöl megrángattam a fülét ,és nem csuszott meg . Szoval az át alakitás eddig ugy nézki sikeres.
Az ota kb 500km mentem vele és semmi progléma a kuplungal.
Mindenkinek johétvégét és jomotorozást.
Udv: Misi.
-
nyakas
- A blokkot szethuzom neked termeskovel

A viz szalad, a kő marad!
- conus
- bajnok

- MZ-d típusa: MZ ETZ 150.2 De Luxe
itt van hozzá az okosság:
http://www.mzclubhungary.com/Letoltesek ... asi_kk.pdf
jobb klikk, majd cél mentése más néven

http://www.mzclubhungary.com/Letoltesek ... asi_kk.pdf
jobb klikk, majd cél mentése más néven
10féle ember van: aki érti a kettes számrendszert, és aki nem.
----------------------->
<-----------------------Ne villogj, ne dudálj, mert a vezető indián, és csak füstjelekre reagál!
Sziasztok Szakik!
Tegnap motoroztam, és egyszer csak azt vettem észre, hogy amikor váltottam a váltókar fent maradt, ha vissza akkor meg lent...utólag kisilabizáltuk apummal, hogy valószínűleg eltört az ollós-rugó ami visszahúzza a váltókart...leszedtük a berúgó felőli deklit, de nagyot néztünk, mivel ez nem olyan mint a Simonnál, hogy ugye ha eltörik, hozzá lehet férni, ki lehet cserélni... akkor mondta apa, hogy ez középen lesz, na ennek nem örültünk..szétszedtük az egész motort, kivettük a blokkot, most ott tartunk hogy, soha nem húztunk még szét ETZ blokkot, ala halvány lila gőzünk sincs mi fán terem.. a kérdésem az lenne, hogy nem lehet valahogy úgy kicserélni az ollósrugót, hogy ne kelljen széthúzni az egész blokkot, vagy egyáltalán ez az ollós-rugó hibája, hogy nem húzza vissza a váltókart, esetleg valami más? Hogy kezdjek hozzá?bármilyen ötletet szívesen fogadok! köszönöm előre is üdv:Bukó
Tegnap motoroztam, és egyszer csak azt vettem észre, hogy amikor váltottam a váltókar fent maradt, ha vissza akkor meg lent...utólag kisilabizáltuk apummal, hogy valószínűleg eltört az ollós-rugó ami visszahúzza a váltókart...leszedtük a berúgó felőli deklit, de nagyot néztünk, mivel ez nem olyan mint a Simonnál, hogy ugye ha eltörik, hozzá lehet férni, ki lehet cserélni... akkor mondta apa, hogy ez középen lesz, na ennek nem örültünk..szétszedtük az egész motort, kivettük a blokkot, most ott tartunk hogy, soha nem húztunk még szét ETZ blokkot, ala halvány lila gőzünk sincs mi fán terem.. a kérdésem az lenne, hogy nem lehet valahogy úgy kicserélni az ollósrugót, hogy ne kelljen széthúzni az egész blokkot, vagy egyáltalán ez az ollós-rugó hibája, hogy nem húzza vissza a váltókart, esetleg valami más? Hogy kezdjek hozzá?bármilyen ötletet szívesen fogadok! köszönöm előre is üdv:Bukó
- Varga1488
- Simsonos

Elkészült! Már most pöff-röff aza a fránya berúgókar szopatott be vagyis pontosan a csavar ami az ék helyére került elforgott és a rúgót össze vissza hajtota már most rá jöttünk mert amikor raktuk össze be szivatott 1x!
Nah jó motorozást!!!
- Varga1488
- Simsonos

Hát nem sok mindent tudok hozzá szólni, mert még kezdő vagyok az ETZ-k terén... de pár óra múlva majd itt lesz és megkérdezem hogy ő csinálta-e ezt az okosságot!
Magyar égen magyar isten, az MZ-seknek párja nincsen!!!
Jó motorozást!
Magyar Égen Magyar Isten Mz-seknek párja sincsen!
- RR_ZOZY
- 4 kéz, 4 láb

- MZ-d típusa: ETZ 250 de luxe '84
Sz_rjon...illetve szüljön 
Üdv:
Zozy
http://www.youtube.com/watch?v=ERrhMn3IWDc
"Rossz az, aki rosszra gondol......de hülye aki nem."
Zozy
- Gexxx
- bajnok

- MZ-d típusa: ETZ 300 aus bambi
- Kapcsolat:
MZ - für männer die fahren können
RBiker profil
RBiker profil
- RR_ZOZY
- 4 kéz, 4 láb

Nőjön köröm a f_szára a savazó "szakembernek" 
Üdv:
Zozy
Zozy
- Varga1488
- Simsonos

Persze. Csak vmi oknál fogva rá van rohadva a csapágy de a szerelő srác se tudja miért pedig övé volt a motor ő is csak nézet egyet amikor nem jött le a dekni de megoldtuk igaz kicsit gányolással de szerencsére van pótalkatrész kéve az a csapágy... de holnap jön a csapágy leszedése...

-----------------------------------------------
Jó motorozást!

Jó motorozást!
- Gexxx
- bajnok

- MZ-d típusa: ETZ 300 aus bambi
- Kapcsolat:
Leszereltétek a főtengely végéről a fordulatszámmérő kihajtó csigát??????????????????????????????
MZ - für männer die fahren können
RBiker profil
RBiker profil
- Varga1488
- Simsonos

Megvan a probléma!!!:D A berúgó rúgó egy kicsit össze vissza hajlott és az adta meg magát csak beszopatott minket a kuplungnál a csapágy, a deknit alig bírtuk leszedni meg a csapágyat is le kell vágni, de abból már csak holnap lesz vmi. Majd holnap este fele megírom hogy sikerült-e üzembe helyezni:D
Jó motorozást!
Jó motorozást!
- KILL3R etz
- bajnok

- MZ-d típusa: ETZ 250
Hapi!
Kis tz-nél a kuplung pálcánál is folyhat illetve a tengely és az lánckerék anya között is.
Nézd meg a szimeringet és ha nincs baja akkor ezek közül lesz v.melyik.
Kis tz-nél a kuplung pálcánál is folyhat illetve a tengely és az lánckerék anya között is.
Nézd meg a szimeringet és ha nincs baja akkor ezek közül lesz v.melyik.
"...köd előttünk köd utánunk amíg élünk meg sem állunk,
köd előttünk,köd utánunk két keréken az utakon járunk..."
köd előttünk,köd utánunk két keréken az utakon járunk..."
- Varga1488
- Simsonos

Még az juttot eszembe hogy nem-e a berúgó szerkezett pergett szét vagy vmi hasonló, már be tudtam inditani csak elégé zörög... Nah ha minden jól megy este apa haverja jön szét szedni mondjuk mondta hogy rég szerelt szét ETZ-t de az övét is megcsinálta neki 150-es volt és széria hibás neki a léptető villát kellet cserélni a féléves mocin na mindegy majd lesz vhogy...
- RR_ZOZY
- 4 kéz, 4 láb

Hali,Varga1488 írta:üdv!
Gyorsan kérnék segítséget!!!
ETZ 250-em egyszer csak leált... nem akar beindulni pedig elég óvatosan mentem vele kb60-65 3-asba hát berúgásnál akadt egy kis probléma elég nehéz berúgni... meg akad a berúgókar... néha beböffen és leálll... más gyertyával megprobáltam úgyse jó...
Mi lehet a probléma?:S
Sokminden okozhatja, ez tipikusan olyan hogy látni/hallani kéne, részletesebb leírás kellene a problémáról de várjunk mit mondanak a többiek.
Üdv:
Zozy
Zozy
- Varga1488
- Simsonos

Ja és üresbe is tapasztaltam zörgést olyan szintem mint a simsonba a 2-3 sebesség között!
Előre is köszönöm!!!
Előre is köszönöm!!!
- Varga1488
- Simsonos

üdv!
ETZ 250-em egyszer csak leált... nem akar beindulni pedig elég óvatosan mentem vele kb60-65 3-asba hát berúgásnál akadt egy kis probléma elég nehéz berúgni... meg akad a berúgókar... néha beböffen és leálll... más gyertyával megprobáltam úgyse jó...
- bakimate
- A kábelkirály

- MZ-d típusa: MZ TS 250/1
Szia!
Lehet. Nem kell szétszedni.
Lehet. Nem kell szétszedni.
"Egy reggel arra ébredtem, hogy inkább leszek a feltámasztás eszköze, így most felújítunk, javítgatunk ... Nézz csak körül, mostanában itt minden a második esélyrõl szól!"
Hello Mindenki!
Van egy 125-ös ETZ-m. A láncnál köpi az olajat, valószínűleg a hajtóműből. Ez szimering lesz? Ha igen akkor szét kell szednem az egész blokkot? Válaszokat köszi előre is!
Van egy 125-ös ETZ-m. A láncnál köpi az olajat, valószínűleg a hajtóműből. Ez szimering lesz? Ha igen akkor szét kell szednem az egész blokkot? Válaszokat köszi előre is!
Pink motor Tatabánya,ott próbálkoz tűgörgővel
- tibi84
- Simsonos

- MZ-d típusa: TS250/1 1981
Sziasztok!
Tudja esetleg valaki hogy hol lehet hozzájutni jó minőségű felső tűgörgőhöz ts250/1-hez?
Amit a képet láttok azt szedtem ma ki belőle, valami iszonyatos csörgést okozott. Voltam ma SKF, Koyo csapágyboltban de még a katalógusban sem szerepel a 18x22x24-es méret. A motoros boltban sajna csak taiwanit kapni. Válaszokat előre is köszönöm!

Tudja esetleg valaki hogy hol lehet hozzájutni jó minőségű felső tűgörgőhöz ts250/1-hez?
Amit a képet láttok azt szedtem ma ki belőle, valami iszonyatos csörgést okozott. Voltam ma SKF, Koyo csapágyboltban de még a katalógusban sem szerepel a 18x22x24-es méret. A motoros boltban sajna csak taiwanit kapni. Válaszokat előre is köszönöm!

- moyos
- nagy ETZ-s

- MZ-d típusa: ES 150/1 (kisTrophy)
Sziasztok!
Máté, bocsi, hogy ilyen megkésve írok eredményt.. volt még 1000 más dolgom is.
Szal szétszedéskor kiderült, hogy valami iszonyat van a forgattyúsházban. Faszányosan kimostam benyóval. Összerakás után belőttem a gyújtást; akksi bele, klasszikus indítás: 4. rúgásra gyújtás és lőn!
A hengerfej nagggyon zsír. Megjáratva semmi koszolódás. Igaz csak 10-12 km-et küldtem bele, mert egyrészt forgalmi még nemvan, másrészt a kipuffcsonkot nem nagyon tudtam fixálni. Így pedig van hangja! Le kell gyártanom egy körmös kulcsot, vagy mifenének nevezik.
Lényeg, hogy mukodik!
Pacsik!
Máté, bocsi, hogy ilyen megkésve írok eredményt.. volt még 1000 más dolgom is.
Szal szétszedéskor kiderült, hogy valami iszonyat van a forgattyúsházban. Faszányosan kimostam benyóval. Összerakás után belőttem a gyújtást; akksi bele, klasszikus indítás: 4. rúgásra gyújtás és lőn!
A hengerfej nagggyon zsír. Megjáratva semmi koszolódás. Igaz csak 10-12 km-et küldtem bele, mert egyrészt forgalmi még nemvan, másrészt a kipuffcsonkot nem nagyon tudtam fixálni. Így pedig van hangja! Le kell gyártanom egy körmös kulcsot, vagy mifenének nevezik.
Lényeg, hogy mukodik!
Pacsik!
- RR_ZOZY
- 4 kéz, 4 láb

A fogakból az enyémnél is reszelni kellett, plusz visszament - ha jól emlékszem - két régi lamella. Azóta cca. 15ezret futott és nincs vele gond.
Üdv:
Zozy
Zozy
Felfog ülni az első vaslamella a külső kosár szélére,és csúszni fogmisi írta:sziasztok!
köszönöm a tanácsokat majd megprobálom.igaz én beteszem azösszes ujjat ugy ér valamit.
az nem az igazi hogy teszek használtat közé. esztergályos barátom mondja hogy a kupos agybol,
esztergáljunk ki 1.5mm . hogy beleférjen szerinte ugy jonak kell lenni.
majd kimérem és megcsináljuk és beszámolok hogy milyen lett.
udv: misi
-
misi
- Simsonos

- MZ-d típusa: etz 250
sziasztok!
köszönöm a tanácsokat majd megprobálom.igaz én beteszem azösszes ujjat ugy ér valamit.
az nem az igazi hogy teszek használtat közé. esztergályos barátom mondja hogy a kupos agybol,
mint ahogy már írták,a fogakat reszelgetni kell ha nem megy rá a kosára ,a vastagságából csiszolni hogy 3.03-as legyenmisi írta:szia bambi !
egykéréssel fordulnák hozzád,mocimon kuplunglamellát szeretnék cserélni.
az a bajom hogy nemkaptam 3mm vastagságut,csak 3.3mm volt.
igy a kiemelésselgond lessz.azt kérdezném töled mit kelltennem hogy jo legyen.
vagy hatudsz segiteni abban hollehet kapni. neked van e ?
segitségedet elöre is köszönöm. ja a moci etz 250 es.
üdv:misi