Tudtok nekem segíteni, mert szeretnék a 250-esembe valami jó minőségű gyertyát venni, csak azt nem tudom, hogy mégis milyet?

Köszi előre is a segítséget!
Nekem is babaetta gyujtás volt a ts-emen.operable írta:normális hétköznapi használatra ezek szerint nem jó.
nyilván kizárásos alapon sokat pörög, jobban is megy, de meggyilkolja a motort.
bambi írta:ha lesz egy kis idöm leméretezem,de gyártunk is.tetye írta: értem esetleg egy rajzot méretekkel kérhetnék?
az esztergálást megoldom de a marás már problémásab....:S
a blokk házból kell kimarni a azokat a fötengely felé mutato merevitéseket amire a dinamo támaszkodott, hogy közelebb kerüljön a házhoz a generátor?
kb mennyit kell kiszedni belöle? azt is le tudnátok rajzolni meg annak a közbetétnek a méreteit?
nagyon szépen köszi
ha lesz egy kis idöm leméretezem,de gyártunk is.tetye írta:értem esetleg egy rajzot méretekkel kérhetnék?bambi írta:Ki kell marni a helyét a generátornak,és egy ilyen közbetétett esztergáltattni.
az esztergálást megoldom de a marás már problémásab....:S
a blokk házból kell kimarni a azokat a fötengely felé mutato merevitéseket amire a dinamo támaszkodott, hogy közelebb kerüljön a házhoz a generátor?
kb mennyit kell kiszedni belöle? azt is le tudnátok rajzolni meg annak a közbetétnek a méreteit?
nagyon szépen köszi
értem esetleg egy rajzot méretekkel kérhetnék?bambi írta:Ki kell marni a helyét a generátornak,és egy ilyen közbetétett esztergáltattni.tetye írta:Köszi az infót a közbetéttel a tz generátor fog rá menni milyen közbetét? hol jutok hozzá?
kell hozzá közbetéttetye írta:Üdv.
Tud valaki segiteni hogy a ts250-re milyen 12V >60W os töltés menne rá?
valaki azt mondta hogy az etz jo rá, látatlanba megvettem jo pénzért és amikor néztem kiderült hogy a tsre 2 csavar fogja az ezt re meg 3 , nem tudom mit lehetne kitalálni már rá... de a dinamót felejtenii szeretném és a generátort tenném rá.
Köszi
misi írta:Szia Sub_ee!
Azt kérdezném töled tudsz e kapcsolási rajzot az általad készitett elektronikus gyujtásrol küldeni.
Szomszédommal szeretnénk késziteni eggyet .
Öegy elektromos szak ember ökérte ha lehet kérjek töled.
Ha lehet küld el a misi1959@gmail.com cimemre.
Elöre is köszi.Ha elkészül beszámolok rola hogy sikerült.
Udv:Misi
Sziakuncy_88 írta:Sziasztok!
Nekem olyan problémám lenne, hogy megépítettem a sub-ee féle elektronikus gyújtást. Mindent faszán összeraktam ahogy kell, semmi sincs fordítva, szal azzal nem lehet gond. Bekötöm a motorba és semmi szikra. Erre észreveszem, hogy a zpd dióda és a 100 ohm-os ellenállás melletti 1n4148-as dióda kiégett (jelzem jól voltak beforrasztva). Kicseréltem õket, csak most a bekötésnél a test vezetéket az aku negatív pólusára kötöttem, de a várt szikra elmaradta. Megnéztem a panelon minden hol volt áram. Na mondom megpróbálom, hogy a vázhoz kötöm a testet. Ahogy áramodt adtam rá, a diódák ugyan úgy kiégtek. És már töltés sincs a motoron. Nem tudom, hogy lenne e valakinek valami ötlete, mert engem már kikészített ez a motor. Nekem úgy tûnik mintha a vázról is pozitív feszültséget kapna vagy én nem tudom és talán ezért haltak meg a diódák. De az biztos, hogy szerintem valami nagy elektronikus zûr lehet.
Várom mielõbbi segítségeteket, elõre is köszönöm!
misi írta:Szia Samu!
azt kérdezném töled milyen digitális km orád van.
és holcsináltattad?
tudnál rola fény képet kuldeni,hogy meg nézzem hogy nézki.
elöre is köszi
Udv :Misi
Szia Misi
nekem altalaban a szenkefekkel volt problemam, vagy pedig a forgoreszben a tekercs megszakadt!Alfa írta:Kérnék egy kis segítséget...
Ma mentem kicsit a mocival, és a visszaérkezés elõtt kb 2 perccel kigyulladt a töltésjelzõ lámpám. Azóta is ég járó motornál is. Amit megnéztem már, és nincs hiba:
-kábelcsatlakozások
-biztosítékok
-fesszabályzót ki tudtam mérni
Ezen kívül még lehet az egyenirányító vagy a generátor. Ti milyen sorrendben és milyen módszerrel kezdenétek a vizsgálatot, ha ilyen problémátok lenne? A szerelési kk azt írja forraszam ki és nyomjam ki a diódákat, és mérjem úgy, de ezt el szeretném kerülni. Oszcillográgom nincs, és nem is tudom honnan lehetne szerezni.
Valakinek valami ötlet?
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 5 vendég