Blokk
- KILL3R etz
- bajnok

- MZ-d típusa: ETZ 250
Helló.KILL3R etz írta:A perselyben mérve van benne 1mmSzia.
A csörgés lehet a gyürü rossz minõsége miatt is Vagy nem olyan széles mint a horony.
a hézagot ugy nézd meg hogy leveszed a dugóról a gyürüt berakod a hengerbe és igy 2 század legyen hogy össze ne érjen a két vége. Az 1mm es hézag nyugalmi helyzetben annyi vagy ha összenyomod?Akkor már csak egy kérdésem lenne.. Hol lehet rendes méretû és minõségû gyûrût kapni itt Pest környékén? Huber? Mofaker? Nincs kedvem 3 e km-enként szétbontani a motort...
Én szabolcsi vagyok igy nem tudom hol lehet Pest környékén jó minõségû gyürüt kapni.
Nekem a lengyel gyártmányú jó merem ajánlani.
Nyiregyházán a Suzuki kereskedésben szoktam beszerezni és eddig még semmi gond nem volt vele.
A hengert vidd magaddal és próbáld bele ott a helyszinen igy biztos hogy jót veszel mármint méretileg.
- KILL3R etz
- bajnok

A perselyben mérve van benne 1mmSzia.
A csörgés lehet a gyürü rossz minõsége miatt is Vagy nem olyan széles mint a horony.
a hézagot ugy nézd meg hogy leveszed a dugóról a gyürüt berakod a hengerbe és igy 2 század legyen hogy össze ne érjen a két vége. Az 1mm es hézag nyugalmi helyzetben annyi vagy ha összenyomod?
- RR_ZOZY
- 4 kéz, 4 láb

- MZ-d típusa: ETZ 250 de luxe '84
Köszi Bambi! Bevallom én bizti nem illeszteném 0,07 alá az tutibambi írta:attol függ,hogy milyen dugó,és hogy miképpen használnád a motort.ha úgy mint a tavaszi túrán,akor minimum 5 századRR_ZOZY írta:Olvasva az elhangzottakat, már csak Bambit kérdezném hogy mekkora illesztési hézagot javall ETZ 250 esetében? Na már csak azért hogy tudjam a MÁGUS receptjét ha oda kerülök
Üdv:
Zozy
http://www.youtube.com/watch?v=ERrhMn3IWDc
"Rossz az, aki rosszra gondol......de hülye aki nem."
Zozy
lehet csak gyûrût cserélni.KILL3R etz írta:Dehogy haragszom...Örölük bármi nemû segítségnek.És elnézést ha nem ez jött le a válaszombóllaciba45 írta: Szia.
Nem haragszol meg ha próbálok segiteni?
Kérdésem.
Gyürü csere oka?
A csere oka hogy 3500 km alatt több mint 1 mm a hézag a gyûrûben és csörög mint a kígyó... Ilyen minõségi darab...![]()
Bambi!
A dugóban és a hengerben is 3500 van kb. A csörgést mennyire mérsékelné egy csere?
Conus
A stiftnél lévõ hézagra gondoltam
A válaszokat elõre is köszönöm!
attol függ,hogy milyen dugó,és hogy miképpen használnád a motort.ha úgy mint a tavaszi túrán,akor minimum 5 századRR_ZOZY írta:Olvasva az elhangzottakat, már csak Bambit kérdezném hogy mekkora illesztési hézagot javall ETZ 250 esetében? Na már csak azért hogy tudjam a MÁGUS receptjét ha oda kerülök
- conus
- bajnok

- MZ-d típusa: MZ ETZ 150.2 De Luxe
egyébként táboriék príma munkát végeztek a szutyok berta dugattyú illesztésével...
igazad volt Zozy, ha jól van illesztve nem csörög.
csak az a kib*szott felsõ csapszeggel nemtudom h mi a f*szt csináljak... honnan vegyek nagyobb átmérõjût? és egyáltalán mit értünk nagyobb átmérõn?
0,01mm-t?
francba... 
igazad volt Zozy, ha jól van illesztve nem csörög.
csak az a kib*szott felsõ csapszeggel nemtudom h mi a f*szt csináljak... honnan vegyek nagyobb átmérõjût? és egyáltalán mit értünk nagyobb átmérõn?
10féle ember van: aki érti a kettes számrendszert, és aki nem.
----------------------->
<-----------------------Ne villogj, ne dudálj, mert a vezető indián, és csak füstjelekre reagál!
- RR_ZOZY
- 4 kéz, 4 láb

- MZ-d típusa: ETZ 250 de luxe '84
Olvasva az elhangzottakat, már csak Bambit kérdezném hogy mekkora illesztési hézagot javall ETZ 250 esetében? Na már csak azért hogy tudjam a MÁGUS receptjét ha oda kerülök 
Üdv:
Zozy
Zozy
Szia.KILL3R etz írta:Dehogy haragszom...Örölük bármi nemû segítségnek.És elnézést ha nem ez jött le a válaszombóllaciba45 írta: Szia.
Kérdésem.
Gyürü csere oka?
A csere oka hogy 3500 km alatt több mint 1 mm a hézag a gyûrûben és csörög mint a kígyó... Ilyen minõségi darab...![]()
Bambi!
A dugóban és a hengerben is 3500 van kb. A csörgést mennyire mérsékelné egy csere?
Conus
a hézagot ugy nézd meg hogy leveszed a dugóról a gyürüt berakod a hengerbe és igy 2 század legyen hogy össze ne érjen a két vége. Az 1mm es hézag nyugalmi helyzetben annyi vagy ha összenyomod?
- conus
- bajnok

a stiftnél levõ hézag kb 0,1mm szemre 
jól saccoltam bambi?
jól saccoltam bambi?
----------------------->
<-----------------------Ne villogj, ne dudálj, mert a vezető indián, és csak füstjelekre reagál!
- KILL3R etz
- bajnok

Dehogy haragszom...Örölük bármi nemû segítségnek.És elnézést ha nem ez jött le a válaszombóllaciba45 írta: Szia.
Kérdésem.
Gyürü csere oka?
A csere oka hogy 3500 km alatt több mint 1 mm a hézag a gyûrûben és csörög mint a kígyó... Ilyen minõségi darab...
Bambi!
Conus
- conus
- bajnok

killer!
nem értem mit akarsz csinálni a gyûrûvel... milyen hézagot akarsz összereszelni?
a gyûrûk külsõ éleit húzd le tûreszelõvel aztán nyomás összerakni.
nem értem mit akarsz csinálni a gyûrûvel... milyen hézagot akarsz összereszelni?
a gyûrûk külsõ éleit húzd le tûreszelõvel aztán nyomás összerakni.
----------------------->
a dugóban,mennyi km van?KILL3R etz írta:Köszönöm a választ de nem furatni akarom hanem csak a gyûrût cserélném ki és gondoltam hogy össze kell reszelni a hézagot.laciba45 írta: Szia.
A furásnál 2századot kell ráhagyni csak. Ezért ilyen keveset hogy legyen kompresszió és erõ ha majd szépen bejárattad.
Ha ennél több minek a furás. Ajánlanám hogy bejáratásnál ne spórolj az olajjal én 20-as keverékkel járattam eddig mindig és ez bejön és 70-km/óra legalább 500-1000km megtételéig. Ez nem azt jelenti hogy mindig csak max 70km néha 1-2km-en huzasd meg mert igy nem lustul el.
Boccs a tanácsért de én ezt saját tapasztalatom alapján irom.
További szép napot!!
Szia.KILL3R etz írta:Köszönöm a választ de nem furatni akarom hanem csak a gyûrût cserélném ki és gondoltam hogy össze kell reszelni a hézagot.laciba45 írta: Szia.
A furásnál 2századot kell ráhagyni csak. Ezért ilyen keveset hogy legyen kompresszió és erõ ha majd szépen bejárattad.
Ha ennél több minek a furás. Ajánlanám hogy bejáratásnál ne spórolj az olajjal én 20-as keverékkel járattam eddig mindig és ez bejön és 70-km/óra legalább 500-1000km megtételéig. Ez nem azt jelenti hogy mindig csak max 70km néha 1-2km-en huzasd meg mert igy nem lustul el.
További szép napot!!
Kérdésem.
Gyürü csere oka?
- KILL3R etz
- bajnok

Köszönöm a választ de nem furatni akarom hanem csak a gyûrût cserélném ki és gondoltam hogy össze kell reszelni a hézagot.laciba45 írta: Szia.
További szép napot!!
Szia.Gshp írta:Nemtom ezután kopik be 4-5 századosra nyilván de nem biztosKILL3R etz írta:Köszi a választ!
Biztos ez a max 2 század? Nekem túl passznetosnak tûnik a többi illesztéshez képest
További szép napot!!
- KILL3R etz
- bajnok

- KILL3R etz
- bajnok

- conus
- bajnok

és akkor mivan ha le kell venni a deknit, és leereszted az alig használt olajadat? nem úszkál benne a teflonszalag maradék? 
én melegen szoktam utánahúzni a leeresztõ csavarokat.
én melegen szoktam utánahúzni a leeresztõ csavarokat.
----------------------->
- TZrider250
- Simsonos

- MZ-d típusa: ETZ250
Folyik? Csöpög?
Hali rájderek.
Akinek csöpög egy picit az olaj, majd a téli kényszerpihenõn vegye le a váltóoldalon is a deklit, és cserélgesse ki szorgosan az O gyûrûket. Aki csak kezdõ (mint én), inkább szakemberrel csináltassa meg. Az O gyûrûk ára (több helyre kell) százasokból kijön, a munkadíj gondolom egy-két ezres lehet.
Csöpöghet alul is az olajleeresztõ csavar tömítése. Alul két nagy csavar van, mindegyik járhat ugyanígy, ha elõzõleg szakszerûtlenül nyúltak hozzá. Bambi mesélte (nagygenerált a messere mûvelte Murcielagoval kb 12000 km-mel ezelõtt), hogy ennek az egyenetlen felület lehet az oka. Házilag nem lehet rendesen a blokk, és a csavar síkját egybe hozni, ne farigcsáljátok. Ebonit alátétet ajánl Bambi mester, de nekem bevált a teflon szalag is. Murcielago azóta szobatiszta. Valami olajmaszatot látok a sztenderen, nyilván O gyûrûket kell majd cserétessek én is. De cseppek a motor alatt gyakorlatilag nincsenek a szalaggal való tömítés óta.
Akinek csöpög egy picit az olaj, majd a téli kényszerpihenõn vegye le a váltóoldalon is a deklit, és cserélgesse ki szorgosan az O gyûrûket. Aki csak kezdõ (mint én), inkább szakemberrel csináltassa meg. Az O gyûrûk ára (több helyre kell) százasokból kijön, a munkadíj gondolom egy-két ezres lehet.
Csöpöghet alul is az olajleeresztõ csavar tömítése. Alul két nagy csavar van, mindegyik járhat ugyanígy, ha elõzõleg szakszerûtlenül nyúltak hozzá. Bambi mesélte (nagygenerált a messere mûvelte Murcielagoval kb 12000 km-mel ezelõtt), hogy ennek az egyenetlen felület lehet az oka. Házilag nem lehet rendesen a blokk, és a csavar síkját egybe hozni, ne farigcsáljátok. Ebonit alátétet ajánl Bambi mester, de nekem bevált a teflon szalag is. Murcielago azóta szobatiszta. Valami olajmaszatot látok a sztenderen, nyilván O gyûrûket kell majd cserétessek én is. De cseppek a motor alatt gyakorlatilag nincsenek a szalaggal való tömítés óta.
Miért nincs rendes gumi a motorodon? Elvitte a cica?
Sziasztok!!
Pár nappal ezelõtt mentem a motorral és kigyulladt az üresjárat jelzõ lámpa és azóta nem alszik el. Ez a kisebbik gond a nagyobb az az , hogy azóta a 4. sebességet sem akarja mindig be venni. Nem tudom, hogy összefügg-e a égõ visszajelzõ és sebesség nem bevétele de ez van. Ha valaki tudna nekem ebben valamilyen választ adni az elõre is nagyon megköszönném.

Pár nappal ezelõtt mentem a motorral és kigyulladt az üresjárat jelzõ lámpa és azóta nem alszik el. Ez a kisebbik gond a nagyobb az az , hogy azóta a 4. sebességet sem akarja mindig be venni. Nem tudom, hogy összefügg-e a égõ visszajelzõ és sebesség nem bevétele de ez van. Ha valaki tudna nekem ebben valamilyen választ adni az elõre is nagyon megköszönném.

- conus
- bajnok

Emberek!
Dr. Diti
megerõsítette hitemet abban miszerint felsõ csapszegem csörög. De ezzel már sokaknak volt gondjuk innen is. Kérdem: mi a megoldás? mert hiába veszek a boltban egy ugyanolyat azis ugyanolyan xar lesz. A tûgörgõ jó minõségû INA.
Elõre is kösz a helpet!
Dr. Diti
Elõre is kösz a helpet!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára conus 2008.08.26. 20:47-kor.
----------------------->
- Andrei
- Simsonos

- MZ-d típusa: MZ ETZ 150
szerintem semmit sem árt, így is "túl van hûtve" az egész, mert ha megnézed, a nyári 50 fokos aszfalt felett való huzatást is simán veszi a moci, szóval nem kell aggódni hogy gyenge lesz a hûtésRobcsi írta:Sziasztok!
Pár napja kérdeztem Tõletek, hogy mennyire rontje le a hûtést, ha õrûlt módon lefestem a hengert, ráadásul még el is csiszolok oldalanként maximum 3mm-t a hûtõbordákból? Én mindig 100 alatt használtam eddig a mocim, szerintem kibírja megragadás nélkül, de szeretném kikérni a véleményeteket! öngyilkosságot nem akrok elkövetni!![]()
Elõre is köszi a segítséget!
mit mondjunk akkor amikor télen mondjuk -10 fokos menetszél csapja, be sem melegszik igazán
When you stop telling lies about me, I will stop telling the truth about you.
régebben divat volt a hengereket lefesteni.mi matt feketére festettük,és nem volt probléma.Robcsi írta:Sziasztok!
Pár napja kérdeztem Tõletek, hogy mennyire rontje le a hûtést, ha õrûlt módon lefestem a hengert, ráadásul még el is csiszolok oldalanként maximum 3mm-t a hûtõbordákból? Én mindig 100 alatt használtam eddig a mocim, szerintem kibírja megragadás nélkül, de szeretném kikérni a véleményeteket! öngyilkosságot nem akrok elkövetni!![]()
Sziasztok!
Pár napja kérdeztem Tõletek, hogy mennyire rontje le a hûtést, ha õrûlt módon lefestem a hengert, ráadásul még el is csiszolok oldalanként maximum 3mm-t a hûtõbordákból? Én mindig 100 alatt használtam eddig a mocim, szerintem kibírja megragadás nélkül, de szeretném kikérni a véleményeteket! öngyilkosságot nem akrok elkövetni!
Pár napja kérdeztem Tõletek, hogy mennyire rontje le a hûtést, ha õrûlt módon lefestem a hengert, ráadásul még el is csiszolok oldalanként maximum 3mm-t a hûtõbordákból? Én mindig 100 alatt használtam eddig a mocim, szerintem kibírja megragadás nélkül, de szeretném kikérni a véleményeteket! öngyilkosságot nem akrok elkövetni!
- conus
- bajnok

áthúzod csapágyzsírral.
de elõtte tiszta benzines ronggyal zsírtalanítottam az egész tengelyt.
eddig egész jól bírja, 3 csepp olaj jött ki ott 200 km alatt, de nekem most bejáratós a motor, ezért iszonyúan forrósodott a kartell is.
de elõtte tiszta benzines ronggyal zsírtalanítottam az egész tengelyt.
eddig egész jól bírja, 3 csepp olaj jött ki ott 200 km alatt, de nekem most bejáratós a motor, ezért iszonyúan forrósodott a kartell is.
----------------------->
- Andrei
- Simsonos

Re: Berugokar
nekem is folyik ott, leszaromcoco írta:Sziasztok! Nem tudom hogy jo helyre irom-e ( remelem hogy igen). Szoval van egy 150 -es ETZ -m de amiota megvan azota ezt csinalja
folyik a valto olaj. Eleinte azt hittem hogy az illesztesnel es hogy a csavaroknal de nem ( mar 4x szetszedtem ). Az olaj gyurut is kicsereltem a deknibe de megis folyik. S akkor vvettem eszre hogy a berugo es a valto tengely kozott folyik ki. Mit lehet tenni ellene anelkul hogy ujat kene vegyek? Valaki segitsen legyszi
Elore is koszi
tettem alá kartonpapírt
- conus
- bajnok

hát nagyon semmit...
én annyit csináltam h kemény csapágyzsírral áthúztam a váltótengelyt aztán annyi
én annyit csináltam h kemény csapágyzsírral áthúztam a váltótengelyt aztán annyi
----------------------->
- coco
- nagy ETZ-s

- MZ-d típusa: ETZ 150
- Kapcsolat:
Berugokar
Sziasztok! Nem tudom hogy jo helyre irom-e ( remelem hogy igen
). Szoval van egy 150 -es ETZ -m de amiota megvan azota ezt csinalja
folyik a valto olaj. Eleinte azt hittem hogy az illesztesnel es hogy a csavaroknal de nem ( mar 4x szetszedtem ). Az olaj gyurut is kicsereltem a deknibe de megis folyik. S akkor vvettem eszre hogy a berugo es a valto tengely kozott folyik ki. Mit lehet tenni ellene anelkul hogy ujat kene vegyek? Valaki segitsen legyszi
Elore is koszi 
- bakimate
- A kábelkirály

- MZ-d típusa: MZ TS 250/1
Conus! A kis TS kuplungjában nincs ilyen dolog. Ott csak a hernyócsavarral tudsz állítani.conus írta:figyu! etz 125/150 kuplungnál úgy van h
"Egy reggel arra ébredtem, hogy inkább leszek a feltámasztás eszköze, így most felújítunk, javítgatunk ... Nézz csak körül, mostanában itt minden a második esélyrõl szól!"
- conus
- bajnok

figyu!Samu írta:Laci írta rossz helyre:
Üdv mindenkinek! Nekem egy 125 ös 4 sebességes MZ blokkom van, és nemtudom hogy hol lehet állítani még a kuplungon.Fennt az állítócsavar már teljessen kivan tekerve,de még így sem emel ki teljessen, így 1 esben elmegy a motor behúzott kuplungnál. Ha tud valaki valami trükköt, vagy megoldást az légyszi írjon.
Elölre is köszi mindent!
etz 125/150 kuplungnál úgy van h

van a 8-as számú háromszögalakú lemez. ez felel azért, h mennyire van leszorítva a lammellaköteg teljesen visszaengedett kuplungkarnál. azaz minél több van belõle egymásra téve(minél vastagabbak), annál jobban leszorítja a köteget. valami hasonlót keress a kisTS kuplungjánál...
----------------------->
- zsakfos
- A révész

- MZ-d típusa: Mz Ts 250/1
Ugyanilyet raktam a /1-be én is(legalábbis a szine ugyanez).A boltos azt mondta ez a legjobb amit most adni tud.Mondjuk az ára is 3x annyi volt mint a Huberes zöld szinû.Most akkor kezdjek aggódni hogy mégsem olyan jó??bakimate írta:Én csak annyit mondok: Ennél nagyobb baja sohase legyen!bambi írta:látom,pedig a legjobbat tettük be ami most kapható,és mégis elõfordul.bezzeg azok a régi szép idõk,mikor még volt jó gyári
Laci írta rossz helyre:
Üdv mindenkinek! Nekem egy 125 ös 4 sebességes MZ blokkom van, és nemtudom hogy hol lehet állítani még a kuplungon.Fennt az állítócsavar már teljessen kivan tekerve,de még így sem emel ki teljessen
, így 1 esben elmegy a motor behúzott kuplungnál. Ha tud valaki valami trükköt, vagy megoldást az légyszi írjon.
Elölre is köszi mindent!

Üdv mindenkinek! Nekem egy 125 ös 4 sebességes MZ blokkom van, és nemtudom hogy hol lehet állítani még a kuplungon.Fennt az állítócsavar már teljessen kivan tekerve,de még így sem emel ki teljessen
Elölre is köszi mindent!

- bakimate
- A kábelkirály

- MZ-d típusa: MZ TS 250/1
Én csak annyit mondok: Ennél nagyobb baja sohase legyen!bambi írta:látom,pedig a legjobbat tettük be ami most kapható,és mégis elõfordul.bezzeg azok a régi szép idõk,mikor még volt jó gyári
"Egy reggel arra ébredtem, hogy inkább leszek a feltámasztás eszköze, így most felújítunk, javítgatunk ... Nézz csak körül, mostanában itt minden a második esélyrõl szól!"
Ne aggódj! Motorozz! ... 
kosian írta:De akkor ez természetes és nem kell aggódnom miatta? Bocsi, ha sokat idétlenkedek, de mindíg van valami ami miatt aggódhatok...bambi írta:mert az új blokktartó nincs ferdére kopva az alátétnél,és így jobban átadja rezgést.viszont most egyenesen áll a blokk a motorban
- kosian
- kis ETZ-s

- MZ-d típusa: Mz Etz 250
De akkor ez természetes és nem kell aggódnom miatta? Bocsi, ha sokat idétlenkedek, de mindíg van valami ami miatt aggódhatok...bambi írta:mert az új blokktartó nincs ferdére kopva az alátétnél,és így jobban átadja rezgést.viszont most egyenesen áll a blokk a motorbankosian írta:Továbbra is nagyon szeretnék választ kapni arra a kérdésre, hogy miért rázkódik sokkal jobban a motor a blokktartó vasak cseréje óta! Mi változhatott meg amitõl ez van?
- Andrei
- Simsonos

azé annyira nem kell parázni........ azon a 15 másodpercen amíg normál helyzetben motorféket használsz, semmi baja nem lesz a motornak, alapjárati keveréket akkor is kapghostrider írta:Nincs kenésGshp írta:Nem tudom mitõl van , de nem szabad motorféket használni 2T-nél vagyis nem tanácsos mert ilyenkor a hengerben tudomásom szerint nincs kenés! A rángatás nem tom mitõl van .... De sztem motorféket ne is használj !
Üdv : Ádám .Hát akkor zárt gázkar-állásnál csak a levegõtõl zörög a vas
![]()
Én használom a motorféket és nem rángat közben. Nyári kánikulában stiftgázról gyakran lezárom a kazánt és nem lett még baja...
Üdv. Ghost
persze Tokaj hegyrõl ne gurulj le 2-es motorfékkel mert az csúnya lenne, de átlag használatban nem okoz semmit
mert az új blokktartó nincs ferdére kopva az alátétnél,és így jobban átadja rezgést.viszont most egyenesen áll a blokk a motorbankosian írta:Továbbra is nagyon szeretnék választ kapni arra a kérdésre, hogy miért rázkódik sokkal jobban a motor a blokktartó vasak cseréje óta! Mi változhatott meg amitõl ez van?
- kosian
- kis ETZ-s

- MZ-d típusa: Mz Etz 250
Köszi, ezt holnap megnézem. Éppen elõfordulhat, hogy rossz helyre került az alátét...Peti ETZ250 írta:Szeva Kosian!kosian írta:Továbbra is nagyon szeretnék választ kapni arra a kérdésre, hogy miért rázkódik sokkal jobban a motor a blokktartó vasak cseréje óta! Mi változhatott meg amitõl ez van?
A blokk rázkódását még elõidézheti egy kicsi de nagyon bosszantó apróság.A blokk rezgéscsillapítójából (ide fogatod fel a hengerfejen lévõ két csavart) ha kihagyod ill. rossz helyre teszed az alátétet, szintén rázkódni fog a gép!!!!!!
Üdv:
Peti ETZ250