a primerhajtás lánckerekeinek egy síkba állítása a kisetz szerelési kk 44. o.
más ötletem nincs a rázkódásra... blokktartó csavarokat gondolom rendesen meghúztad

<-----------------------

fõtengelyt hogyan applikáltad be a helyére? ütögetted a végeit?Matthej01 írta:Nekem egy olyan problémám van, hogy most raktam össze a motorom(ETZ-150). Tökéletesen mûködik minden. Csak egy fordulatszámtartományban úgy ráz a motor mint a rosseb. Eddig ilyennel nem találkoztam. Ez a jelenség kb2-3000fordulat közt lehet. egy kicsvel az alapjárat felett. De alatta felette nem ráz olyan mint elõtte volt. Ha valaki tudná rá a megildást azt megköszönném.
<-----------------------Nekem ez akkor múlt el mikor kiegyensúlyoztam a kupplungot...Matthej01 írta:Nekem egy olyan problémám van, hogy most raktam össze a motorom(ETZ-150). Tökéletesen mûködik minden. Csak egy fordulatszámtartományban úgy ráz a motor mint a rosseb. Eddig ilyennel nem találkoztam. Ez a jelenség kb2-3000fordulat közt lehet. egy kicsvel az alapjárat felett. De alatta felette nem ráz olyan mint elõtte volt. Ha valaki tudná rá a megildást azt megköszönném.

Nálam nem folyik, nem csepeg, sem ott, sem másutt (kopp-koppkosian írta:Sziasztok! Hallottam, hogy MZ betegség, hogy az üresvisszajelzõ csatlakozásánál folydogál az olaj. Ez tényleg így van?

Igen! Nekem is ott szivárgott az olaj,de szilikonalapú tömítöpasztával /Pro Seal/ megoldottam a problémát!kosian írta:Sziasztok! Hallottam, hogy MZ betegség, hogy az üresvisszajelzõ csatlakozásánál folydogál az olaj. Ez tényleg így van?

<-----------------------
nekem 250 es mzm vanconus írta:még csoda hogy megy... gyári adat a 125/150-eseknél 10bar![]()
kb 6-7ezer egy fúrás kompletten berta dugattyúval meg csapszeggel, zégerrel meg gyûrûvel.
de ha jól tudom te közel lax egerhez. egerben van egy üzem a Belcord Ktf. ahol gyártanak dugattyúkat. sajnos nem érkezett meg idõben a nevük ezért kénytelen voltam beérni a (szerintem xar) berta dugattyúval mert nem volt más. bár állítólag ha jól van illesztve (nem akkora hézaggal mint ami a dobozára van írva) akkor frankó... a Belcord Kft-nél fúrnak is hengert, csak meg kell érdeklõdni h van-e kisETZ-hez dugattyújuk. a másik fórumon a szocimocis nevû arc nagyon dícsérte a belcord dugattyúkat a berta rovására. http://www.belcord.hu

<-----------------------Trafó szaga van...somanova írta:Sziasztok!
Most értem haza Veszprémbõl, de elég nehézkesen, 8kor indultam Pápáról a kpm-hez és kb 9re voltam ott...nem gyepáltam agyon a motort, szép finoman mentem vele. Na és amikor utbaigazitást kértem eg idõsebb urtól leállt a motor és többet nem indult be....a világon minden féle képpen megprobáltam beinditani de nem sikerült. A mim otthagytam egy élelmiszer bolt elött és elmentem, a dolgomat végezni/õõ papir ügyeket/
Megyek vissza a vashoz 5-6ot rárúgok persze már jóformán hidegvolt....pisszent eggyet a kipuff után már járt a motor.
Kérlek bennetek hogy adjatok valami tanácsot mit csináljak vele, mert akkor esik bakonytura
Kössz a megoldást!!!conus írta:amikor olyan sok benzint szív hogy nem tud rendesen elégni, és baromira füstöl melegen is, meg amikor nekihúzod hirtelen a gázt akkor nem azt mondja h "wwwwáááámmmmmm" hanem azt hogy "taktaktaktaktaktaktaktaktak"Fehhér:) írta:Mi az amikor az MZ négyütemûzik?
125ös szerelési könyvében olvastam, de én még ilyenröl nem hallottam....(vagy csak ebben a formában...)

<-----------------------
amikor olyan sok benzint szív hogy nem tud rendesen elégni, és baromira füstöl melegen is, meg amikor nekihúzod hirtelen a gázt akkor nem azt mondja h "wwwwáááámmmmmm" hanem azt hogy "taktaktaktaktaktaktaktaktak"Fehhér:) írta:Mi az amikor az MZ négyütemûzik?
125ös szerelési könyvében olvastam, de én még ilyenröl nem hallottam....(vagy csak ebben a formában...)
<-----------------------

Gshp írta:Sziasztok !
Szóval, ma délután eltört a blokktartó vasan a bal oldalon a kis ETZ - n a felsõ fül . Alol még tartja 1 . Elvileg akkor el se merjek vele indulni ?
Életveszélyes ? Hl lehet kapni hozzá? Csak bontóban ? Mennyire kell szétszednem h cseréljem ? :S
Jaaaaj, hogy mindig van valami ...![]()
Csak pénz nincs
![]()
![]()
![]()
![]()

<-----------------------
fõtengelyszimering sztemShancus írta:Hello
Vettem egy 88-as évjáratú etz125-öst!
Na most az lenne a baj hogy 3-4 ezernél jobban nem akkar pörögni mintha elfogyot volna a nafta!
És a fordulatot is igen lassan ejti vissza!
Volt a motor mzgergõ-nél is és õ azt mondta hogy a generátor résznél hiányzik valami pöcök vagy peddig valahol kivan dörzsölödve egy pozitiv ág és hozzá érve a vázhoz ami ugye negativos, letestel a moci!
Szóval mi lehet a motoral?
<-----------------------
Kuplungod nem emel ki rendesen. Nagy lehet a holtjáték, amit vissza tudsz venni a karnál. Ha nem tudsz állítani, akkor lent kell a fordulatnérõ kisdeknijének levétele után forgatni a kiemelõszerkezeten.Búgócsiga írta:Sziasztok !
Nem tudom mi lehet a baja a mocimnak, amióta megvettem nagyot ránt amikor egyesbe teszem. Ezen hol és mit kellene állítanom ? Segítségeteket elõre is köszönöm !

Van itt http://www.viktormotor.hu/portal/websho ... ist_num=10opi írta:halihó bajtársak már rég voltam itt és most lenne egy kis probléma a kis ts em fõtengelye szét van kellene egy felújító készlet de itt nem lehet kapni tudna valaki esetleg valaki segíteni ebben vagy egy jó állapotú használt is érdekelne elõre is köszi
üdv peti
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég