Valószínűleg ez lesz, csak megkérdeztem, hátha létezik rá bolti, kész megoldás

Légy kreatív!! Egy gumi toldatot lehet felcsavarozni,ami védi a dolgokat. Mint pl. az RT 125-ön,a képen.HA3MAK írta: ↑2018.04.22. 13:42Sziasztok!HA3MAK írta: ↑2018.04.22. 08:59
Szia!
Lehet, hogy rosszul írtam körül, de pontosan erről van szó amit mondtál. Vélhetően az van nálam, hogy a sínbe csúsztatott csavar feje elforog. Lehet, hogy legutóbb nem megfelelő méretű csavar lett berakva oda. Délután majd megpróbálok csinálni róla fotót, akkor a rövidsége is érthetőbb lesz szerintem.
Köszönöm!
Csináltam pár fotót, hogy mire is gondolok, mikor azt mondom, hogy "rövid" ez a műanyag sárvédő toldat. Véleményem szerint jobb lenne, ha kicsit tovább lógna, így a háttérben is látható akkumulátor tartó sem kapna annyi vizet. De lehet, hogy jól van ez így, csak én gondolom túl a dolgokat...Köszönöm a tanácsokat, vélhetőleg az lesz, hogy flex-el nekimegyek a berohadt csavaroknak és óvatosan megpróbálom kiműteni őket és rozsdamentessel pótolni...
Köszönöm!
Sziasztok!HA3MAK írta: ↑2018.04.22. 08:59Szia!aronpfabian írta: ↑2018.04.22. 08:38
Erről a csavaros dologról valami képet szeretnék kérni, vagy én nem értem, vagy valami maszek megoldás van a motorodon. A sarat sem szabadna felcsapja. Biztos hogy nincs letörve valahol, nem "lifeg", ezzel beengedve a vizet?
Összesen 3 csavar tartja, legfeleül az ülés alatti vízszintes, menetirányra merőleges merevítőlécnél lévő M8x20 hatlapfejűhöz a kerék felől férsz hozzá dugókulccsal, kétoldalt középtájt pedig a két átlós merevítőcső aljára sín van hegesztve, ezekbe M8 hatlapfejű csavar fejét (vagy anyát) lehet becsúsztatni, a másik oldalról pedig szintén a kerék felől férsz hozzá.
Ha nincs nagyon "ültetve" a motor ill. nem a gyárinál sokkal nagyobb gumit szereltél fel, viszonylag könnyen hozzáférhetők.
Ha be van rohadva, akkor csavarlazító spray, majd a csavar kuka. Pl. nekem ez bejött https://photoline.hu/id/13692_AM-Csavar ... sol-500-ml
Lehet, hogy rosszul írtam körül, de pontosan erről van szó amit mondtál. Vélhetően az van nálam, hogy a sínbe csúsztatott csavar feje elforog. Lehet, hogy legutóbb nem megfelelő méretű csavar lett berakva oda. Délután majd megpróbálok csinálni róla fotót, akkor a rövidsége is érthetőbb lesz szerintem.
Köszönöm!
Szia!aronpfabian írta: ↑2018.04.22. 08:38Erről a csavaros dologról valami képet szeretnék kérni, vagy én nem értem, vagy valami maszek megoldás van a motorodon. A sarat sem szabadna felcsapja. Biztos hogy nincs letörve valahol, nem "lifeg", ezzel beengedve a vizet?HA3MAK írta: ↑2018.04.22. 08:19 Sziasztok!
Pár év állás után elkezdtem az MZ ETZ 250 motoromat rendbe rakni. Észre vettem, hogy a hátsó sárvédő műanyag toldaléka, ami a légszűrőházhoz illeszkedik nem ér végig, így a hátsó kerék a vizet/sarat be tudja dobni a jobb oldali dekli alá. Ennek eredménye az akkutartómon jelenleg meg is látszik... Érdeklődni szeretnék, hogy a közösség erre a problémára talált-e már frappáns megoldást, illetve, hogy ez valóban probléma-e... Biztos vagyok, hogy anno okkal tervezték így, csak én nem látom jelenleg az okát. A gyári, új sárvédő toldalék is pontosan ilyen rövid, ha jól láttam. Másik kérdésem szintén ezzel a műanyag darabbal kapcsolatos: a berohadt csavarokat hogyan lehet belőle kiműteni? Ha jól látom, akkor a külső kúpos anyacsavar a műanyag hátulján, a váz alatt meg van kontrázva egy sima anyával, amihez nem férek hozzá... Jó lenne roncsolásmentes megoldás, ha nincs, akkor maximum csere lesz.
Köszönöm!
Összesen 3 csavar tartja, legfeleül az ülés alatti vízszintes, menetirányra merőleges merevítőlécnél lévő M8x20 hatlapfejűhöz a kerék felől férsz hozzá dugókulccsal, kétoldalt középtájt pedig a két átlós merevítőcső aljára sín van hegesztve, ezekbe M8 hatlapfejű csavar fejét (vagy anyát) lehet becsúsztatni, a másik oldalról pedig szintén a kerék felől férsz hozzá.
Ha nincs nagyon "ültetve" a motor ill. nem a gyárinál sokkal nagyobb gumit szereltél fel, viszonylag könnyen hozzáférhetők.
Ha be van rohadva, akkor csavarlazító spray, majd a csavar kuka. Pl. nekem ez bejött https://photoline.hu/id/13692_AM-Csavar ... sol-500-ml
Erről a csavaros dologról valami képet szeretnék kérni, vagy én nem értem, vagy valami maszek megoldás van a motorodon. A sarat sem szabadna felcsapja. Biztos hogy nincs letörve valahol, nem "lifeg", ezzel beengedve a vizet?HA3MAK írta: ↑2018.04.22. 08:19 Sziasztok!
Pár év állás után elkezdtem az MZ ETZ 250 motoromat rendbe rakni. Észre vettem, hogy a hátsó sárvédő műanyag toldaléka, ami a légszűrőházhoz illeszkedik nem ér végig, így a hátsó kerék a vizet/sarat be tudja dobni a jobb oldali dekli alá. Ennek eredménye az akkutartómon jelenleg meg is látszik... Érdeklődni szeretnék, hogy a közösség erre a problémára talált-e már frappáns megoldást, illetve, hogy ez valóban probléma-e... Biztos vagyok, hogy anno okkal tervezték így, csak én nem látom jelenleg az okát. A gyári, új sárvédő toldalék is pontosan ilyen rövid, ha jól láttam. Másik kérdésem szintén ezzel a műanyag darabbal kapcsolatos: a berohadt csavarokat hogyan lehet belőle kiműteni? Ha jól látom, akkor a külső kúpos anyacsavar a műanyag hátulján, a váz alatt meg van kontrázva egy sima anyával, amihez nem férek hozzá... Jó lenne roncsolásmentes megoldás, ha nincs, akkor maximum csere lesz.
Köszönöm!
Progriphell írta:Valaki tud valami jó fajta markolatot ami nem repedezik össze pár hónap alatt és nem málik szét alig 1 évesen(takony gumis). Valami jófajta ami kibírna 1-2 évet gond nélkül. Próbáltam már jópárat de valahogy egysem volt megfelelő tartosság szemponjából. Esetleg tud valaki valami kipróbált jó fajtát?
Kb. ez is olyan mint a teló harmónika vettem a gyári kinéztű kisipari mocskokat és pár hónap alatt romokban voltak, majd vettem egy krosszmotorét ami kicsit másabb az eredetinél (sűrűbb és hoszabb kicsit) és 4-5 éve hibátlan...
Remek, köszönöm! Nem tudtam megfejteni hogy lehet szürke színű egy fordulatszámmérő spirál. Úgy hogy nem is azaronpfabian írta:A rövidebb ES 250/2 (a blokkról megy a km-hajtás), a hosszabb ES 125/1 ill. TS 125-ből a lámpafejben lévő km-órához való.
A rövidebb ES 250/2 (a blokkról megy a km-hajtás), a hosszabb ES 125/1 ill. TS 125-ből a lámpafejben lévő km-órához való.
Minden kép TS .Sejtésem szerint a korai motorokon kezdetben szürke színűek voltak a bovdenek, spirálok. És ha már itt tartok,akkor néz szét itt de, vannak még több,hosszabb,rövidebb videók feltöltve e jeles napról.Ja!!!!!!!!!!,,,10:10-nél olyan ismerőre bukkantam. Nézd csak?https://www.youtube.com/watch?v=xSc7Z2BAYv0
Szeretem az ilyen könnyen megoldható problémákat én is. Minden új, minden átnézve, minden jó. Akkor itt már nincs is dolgunkMrDok írta:Ok, akkor minden tökéletes.xl2 írta:aku uj trafo uj pipa uj vezetéköteg teljesen uj
Működik is. Mert az új cuccok megbízhatóan teszik a dolgukat.
Ügy megoldva.
Ok, akkor minden tökéletes.xl2 írta:aku uj trafo uj pipa uj vezetéköteg teljesen uj
Szerintem.xl2 írta:azt mondta apa utána nem volt szikra miután meg ált
Elkormolódott gyertya sem ad (látható,megfelelő helyen lévő) szikrát. Emellett az elektromos rendszer feszültségét sem árt megnézni, lemerült akku pl.xl2 írta:azt mondta apa utána nem volt szikra miután meg ált
Ez gondolom az "elektronika" témakör folytatása akart lenni. Ha leállás után volt szikra, elég gyanús hogy megszívta magát. *RENDES* beállítás *MELEGEN, ÜZEM KÖZBEN*, utána esetleg tűszelep, szivatódugó (de hidegen, udvaron pöfögtetve sokmindent lehet csinálni, csak karburálni nem, tehát jó eséllyel egy normális beállítás megoldja az ügyet)xl2 írta:használat közbe még nem néztük mert még nincs teljesen öszerakva de fater ment vele egy kört audvaron akor jo volt utána hagyta hagyjárjon egy kicsit üresen és le ált meg be se akart indulni
- Blokk:RobiHood írta:Sziasztok! Új tag vagyok sikerült szert tennem egy 1975 Ben gyártott mz ts 125 re hogyan kellene neki álljak a felújításnak ahhoz hogy használni tudjam a nyáron elsősorban költség hatékony megoldásra gondolok télre tervezem a teljes felújítást. A motorról azt kell tudni hogy ajándékba kaptam mert a gazdája sajnos elhunyt ezt azért írtam le hogy tudjatok hogy kb három éve nem volt beindítsa tank rozsdás és egyéb ebből fakadó hibák hiányosságok !Bocsanat ha nem ide illő a komment
engemet is érdekelne. Most akarom újraküllőzni a kerekeket. Hol lehet beszerezni? Én a futar motorosbolt oldalán néztem. Illetve házilag lett olyan szép feketére lefestve vagy festő végezte?bambi írta:Csatári küllő
Csatári küllősell írta:Igazán mutatósMilyen küllőket használtál végül?
MrDok írta: Nem kell. Az üveg átfér a lyukon. Nem zavar az idomnál. Persze ha szemből a lámpát látod a lámpanyíláson, és nem hűtőlevegő nyílásként hasznosítottad.......
mi a baj a kormányommal? legalább a derekamba álljon merevedés.....bluerider írta:Ja ott van mindjárt a kormányod!![]()
![]()
Ja ott van mindjárt a kormányod!z25z írta:kiemelt, de ez nem volt szempont számomra, sok alkatrésszel úgy vagyok, hogy elsősorban megbízható/strapabíró legyen és jól funkcionáljon. Az esztétika csak másodlagos.
Nem kell. Az üveg átfér a lyukon. Nem zavar az idomnál. Persze ha szemből a lámpát látod a lámpanyíláson, és nem hűtőlevegő nyílásként hasznosítottad.......z25z írta:most, hogy mondod.....nekem a fejidom miatt nem jönne fel onnan fény, viszont így valószínű módositanom kell majd a felfogatásán....![]()
Újra krómozni nem tudom hol tudod, nehéz ügy ez manapság.z25z írta:Ezeket a bontott küllőket szerintetek érdemes megtartani? Gondoltam kib..ni a vasba, de nem tudom, hogy az utángyártott küllők felérnek-e ennek a minőségével. A 36 db-ból 10-12 össze volt úgy rohadva, hogy csak a flex segített, hogy szabaddá tegyem az agyat. Viszont mire azt a pár db-ot kivágtam elkopott egy új korong![]()
![]()
szvsz ebben volt még anyag...
Első blokktartócsavart cseréld a hátsókkal azonos hosszúra, ide jon az alja.mzetz125 írta:Sziasztok!Mz Ts 125-re hogyan kell felszerelni a lábvédőt?Előre is köszi.
Jelenlévő fórumozók: Bing [Bot] valamint 4 vendég