bartal96:
>Trafót cseréltem(lada trafó volt rajta,vettem rá "német minőségűt") 3 vezeték ment rá és elvileg jól kötöttem be. KÉP:
Van rajta egy "1" jelölés amire a zöld vezeték megy (ez a szaggatott test) és egy "15" jelölés amire pirosak (gyújtáskapcsolóról, gyújtásvezérlő dobozról, féklámpáról)
Fordítva bekötve is működik de sokkal jobban melegszik, ez hosszú távon tönkreteheti.
> Lehet hülyeség, de az nem lehet, hogy az idex azaz a kombinált kapcsolónál rossz valami? Mikor összreaktam észrevettem hogy az egyik vezeték ott(fehér) hozzá lett nyomatva a kormányhoz ezért kicsit kilapult, kilátszotta vezeték de ezt szigszalaggal orvosoltam.
Nem hülyeség. Nem szabad semminek hozzáérnie a kormányhoz. A kürt és index hibával összefügghet (nézd át), viszont a tompítottra leállással semmiképpen.
> Jelenleg nem vagyok otthon, de pénteken megnézem az akksit egy multiméterrel, hogy álló helyzetben gyújtás nélkül, gyújtással, és járó motornál mennyi a feszültség. Ezt megosztom veletek, és remélem össze tudunk hozni valamit, hogy jó legyen.
Első körben mindenképpen töltsd fel az akkumulátort külső töltőn! Ha pedig rossz akkor vegyél újat, hibás akksival nincs értelme a hibakeresésnek. (z25z leírta hogyan próbáld ki, izzóval terhelve mérj rá, nem eshet 12V alá a feszültsége)
- Álló helyzetben lekapcsolt gyújtással egy feltöltött akksi 12.4-12.8V feszültséget mutat (13V+- is lehet ha frissen volt töltve, de ez az első terhelés rákapcsolásakor normál szintre esik)
- Ráadod a gyújtást, beindítod, alapjáraton 12V körül kell legyen felkapcsolt fényszóróval.
- Kis gázhúzásra a töltésjelző el kell aludjon
- Elkezded jobban húzni a gázt, folyamatosan nőnie kell a feszültségnek, 2000-3000 RPM között már 13.6V fölött kéne legyen (kb innentől töltődik az akksi)
- Teljes gázon sem mehet 14.4V fölé
Indexelj, dudálj, nyomd a féket, nézd meg hogyan változik az eredmény. 3000 RPM fölötti fordulaton 13V alá esés egészségtelen.
> Mikor megvettem akkro mentem vele kb 50 km-ert az út alatt tökéletesen működött minden visszajelző, lámpa. Viszont az út után mikor álló motornál szórakoztam a világitással, tompitott, refi.. akkor elég hamar elhalványult, és elment a lámpa, ezt betudtam annak, hogy nem volt használva a motor rég óta és biztos nem töltöt fel eléggé ezalatt a rövid út alatt.
210W-os a generátor, a folyamatos terhelések pedig 100W körül vannak. Röhögve fel kell töltse az akksit 50 km alatt, hacsak nem végig Budapesten szenvedtél a dugóban. Ott valami gond van (akku, generátor, mindkettő)
...amúgy hány Ah-s az akksi? Legalább 5 nem ártana, de a 9-es a menő

(100 km-ről még simán hazavisz ha a generátor elmegy vadászni)