Azt én is megnéznémz25z írta:130.as?????

Itt van néhány kép a helicoil-ról , ez gyakorlatilak egy acélrugó , amit ha belehajtasz a menetbe a megfelelõ szerszámmal , abban úgy megfeszül , hogy nem tud kitekeredni . Nagyon jól mûködik , én stihl gépeket szoktam javítani vele , a megszakadt gyertyahelyet is jól meglehet vele javítani , de a kiszakadt tõcsavarokat a mûanyag házban is biztosan tartja.. Ha tutira akarok menni , akkor megragasztom még csavarrögzítõvel is . Szerintem a helicoillal javított menetek erõsebbek az eredetinél , csak sajnos a szettek elég drágák . 14-15000 ft . http://www.nagycsavar.hu/nagy_menetjav.htmCsodaszarvas írta:Tigris:
hát azt nem tudom milyen anyag... ( valahol a váákum és a feketelyuk közöttire saccolom):)
és fogok szólni, nem úszod meg.
z25z:
Lehet látni a hengerfejeden, hogy a helicoil rögzítését hogyan oldották meg?
Hogy nem jön ki a gyertyával együtt a helicoil is?
Ez érdekel, errõl nem írtak semmit.
en mar lattam, az en mocimban kellett a hengerfejet helicoilozni (250 es hengerfejben) ilyen modszerrel lett javitva a menet, gyors, olcso, es eros, nagyon szep tud lenni, szinte jobb mint az eredeti menet.....Csodaszarvas írta:Még nem láttam ilyet csak olvastam róla.
tönkrement menetfuratokat lehet vele javítani.
olyan mint egy spirálrugó csak az anyaga nem körkeresztmetszet hanem alakos.
Elöszõr az eredeti menetet felfúrják, aztán fúrnak bele spec. menetvágóval egy menetet.
Ebbe a menetbe tekerik be azt a spirált ami kívûlrõl a frissen fúrt spec. menetbe illik,
belülrõl meg az eredetileg kiszakadt menetet mintázza. Az így spirállal "kibélelt" furatba már bele lehet tekerni a csavart.
de, mondom én még nem láttam ilye csak hallottam már róla
A hengerfej 2000ft/dbCsodaszarvas írta:Tigris:
Nem baj ha rozsdásodik, csak legyen jóval keményebb, mint az aluöntvény.
Azóta kicsit agyaltam rajta és kialakult bennem valami használható megoldás féleség.
Ha még áll az ajánlatod, akkor majd késõbb megbeszéljük.
A helicoil sem rossz ötlet, de már olyan jól kitaláltam/tuk ezt a megoldást, hogy most már kíváncsi vagyok, mi sül ki belõle.
Bambi:
Kösz az ajánlatot, de már annyira beleéltem magam a közdarabba.
És a hengerfej gyertyamenet helicoilos javítása mennyibe kerülne? (van kettõ szakadt is)
helicoil betét,berakva 1000ftCsodaszarvas írta:Szia z25z!
Háát, ez lötyög mint a spániel füle.
Most szakadt ki másodszor... Egy évig bírta úgy, hogy papírt tekertem a menetre, de most már így se...
(jó lett volna még az a papír, csak sikerült piruetteznem mégegyet...)
Azért köszi.
Lehet megpróbálom epokittel... Az biztos megfogja... örökre...
Én elöszõr alulról ütném meg felfelé, hogy a zárstift eltorzuljon és csak utána ütném ki felülrõl, mert ahogy Stavkó irta, megsérülhet a nút a vázban és utána csak nézheted.z25z írta:nagyon egyszeru, nekem bambi sugott anno es mar 2 zarat is csereltem igy: dorni vagy jo eros csavarhuzo+kalapacs jo nagyot rab...szol megtorik es szepen kifuttyenFehhér:) írta:A kormányzár zárját(:)) hogyan lehet kicserélni, mert az elözö tulaj elvesztette a kulcsot.....
Gondoltam arra is hogy ki lehetne fúrni, de valami humánusabb megoldás kéne....![]()
nem serul en is meglepodtem milyen gyenge anyagbol van a kormanyzar....bambi írta:leveszeda felsõ kiflit,és egy dornival fentrõl kiütödz25z írta:Jobb topicot nem talaltam, itt szeretnek segitseget kerni: adva van egy motor aminek a kormanyzarahoz nincs meg a kulcs, mit lehet tenni? Furni? kalapalni?
Ilyenkor a vázban lévõ "nút" nem sérül meg? Egyszer én is ütöttem így ki kormányzárat,vettem bele újat,és az nem állt meg benne,nem maradt fönt zárt helyzetben. Ezután vettem láncot,meg lakatot.z25z írta:nagyon egyszeru, nekem bambi sugott anno es mar 2 zarat is csereltem igy: dorni vagy jo eros csavarhuzo+kalapacs jo nagyot rab...szol megtorik es szepen kifuttyenFehhér:) írta:A kormányzár zárját(:)) hogyan lehet kicserélni, mert az elözö tulaj elvesztette a kulcsot.....
Gondoltam arra is hogy ki lehetne fúrni, de valami humánusabb megoldás kéne....![]()
nagyon egyszeru, nekem bambi sugott anno es mar 2 zarat is csereltem igy: dorni vagy jo eros csavarhuzo+kalapacs jo nagyot rab...szol megtorik es szepen kifuttyenFehhér:) írta:A kormányzár zárját(:)) hogyan lehet kicserélni, mert az elözö tulaj elvesztette a kulcsot.....
Gondoltam arra is hogy ki lehetne fúrni, de valami humánusabb megoldás kéne....
Hi!Csodaszarvas írta:Hát ezt az epokit dolgot csak elkeseredésemben írtam...
de lehet hogy mégis az lesz belõle...(azért a menetragasztónak utána nézek, csak félek hogy nem olcsó)
esetleg egy közdarabot ragasztok be...
kösz neked is.
Túrára sajna nem tudok menni, leghamarabb sástón ott leszek ha átmegyek a városi vizsgán. Most tudom így használni dobozt, de elõbb utóbb élek a lehetõséggelZolee-G írta:Hi Kuti!
Az a helyzet, hogy mindenféle képpen el kell, hogy küldd nekem a zárat.
Ha ugyan az a kulcs nyitotta mind a kettõt akkor mindegy, hogy melyiket küldöd.
Úgy látom, hogy szegecselve van a zár.
Ez egy kicsit nehezítí a dolgot, de biztos meg tudom oldani.
Úgyhogy ha gondolod, vagy postán, vagy személyesen át tudom venni a Bakony-túrán, ha jösz.
Üdv:
"Z"
kuti írta:Nah a képen nem a beteg zár van... de most csináltam egyet a betegnek a párjáról, leszerelve. ugyanez, csak a másik oldalon van.Zolee-G írta:Hi Kuti!
Megnéztem.
A zárbetét el van fordulva vagy csak az eleje olyan forgatható.
Igazság szerint kézzel foghatóva kellene tenni.
Ha kitudod nyitni kulcs nélkül, és ki tudod szerelni a zárat,
és eltudod küldeni nekem én csinálok hozzá kulcsot.
Csak mert a távgyógyászat meg nekem se megy.
Amúgy küldésnél lehet hogy jobban járnék azzal, mert ezen nemigen látszik hogy mikor van nyitva.
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu
Nah a képen nem a beteg zár van... de most csináltam egyet a betegnek a párjáról, leszerelve. ugyanez, csak a másik oldalon van.Zolee-G írta:Hi Kuti!
Megnéztem.
A zárbetét el van fordulva vagy csak az eleje olyan forgatható.
Igazság szerint kézzel foghatóva kellene tenni.
Ha kitudod nyitni kulcs nélkül, és ki tudod szerelni a zárat,
és eltudod küldeni nekem én csinálok hozzá kulcsot.
Csak mert a távgyógyászat meg nekem se megy.
Zolee-G írta:Mondanám, ha errefelé jársz hozd be, Én megoldom.kuti írta:Üdv! van egy krauser szettem.. Hátsó doboz, két oldalsó, + a két oldalsóhoz gyári tartó is.. Csak egy probléma van.. kulcs nincs hozzá, és fel van pattintva a tartóra, úgy hogy a zár is bekattant.. Kérdésem lenne, hogy honnan szerezhetek hozzá kulcsot? vagy összesnek ugyan olyan? vagy ez hogy van? voltam benn kulcsmásolónál, hogy kulcsot szeretnék hozzá csináltatni, és mondta hogy nem tud, mert ilyen kulcsokkal nem foglalkozik.. Krauseresek válaszát elõre is köszönöm
De nem mondom, mert gondolom nem sûrûn jársz Pesten.
Fõleg nem egy krauser szettel.
De ha nem megy szólj és megoldom.
Ja ha tudsz, küldj képet a zárról, csak ,hogy lássam a dolgot.
Üdv.
"Z"
Mondanám, ha errefelé jársz hozd be, Én megoldom.kuti írta:Üdv! van egy krauser szettem.. Hátsó doboz, két oldalsó, + a két oldalsóhoz gyári tartó is.. Csak egy probléma van.. kulcs nincs hozzá, és fel van pattintva a tartóra, úgy hogy a zár is bekattant.. Kérdésem lenne, hogy honnan szerezhetek hozzá kulcsot? vagy összesnek ugyan olyan? vagy ez hogy van? voltam benn kulcsmásolónál, hogy kulcsot szeretnék hozzá csináltatni, és mondta hogy nem tud, mert ilyen kulcsokkal nem foglalkozik.. Krauseresek válaszát elõre is köszönöm
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég