aronpfabian írta:
Mindenképpen késes biztosítéktáblát ajánlok.
Az elvi kapcsolás amit linkeltél, nem igazán mutatja jó helyen a kapcsolót, inkább csak jelöli hogy ott *is* megszakad az áramkör (a gyári kapcsoló többkörös).
A leállításhoz az akku+/D+ közös vezetékét (vastag piros "30" jelű, a PDF-et nézd inkább, ott jobban látszik) kell megszakítani. Zárással vagy pillanatmegszakítóval ezt a motort gyári elektromos rendszerrel nem fogod tudni leállítani mert az akkus rendszer folyamatosan árammal táplálná lefullasztás után is, tönkremenne a trafó és a generátor ahogy írtad.
Értem, köszönöm! A pdf-es kapcsolást kicsit megdolgoztam, leszedtem azokat a fogyasztókat, amik nincsenek, és ezután legyilkoltam róla a szabad végű vezetékeket, ami lett belőle az tulajdonképp az ami az általad linkelt cikkben is van:
https://drive.google.com/open?id=0B4dX1 ... i1yRDVtVmM
Az üresvisszajelzőt egyelőre benne hagytam, az tiszta sor. A töltésvisszajelzőt szintén, viszont, az nem egészen világos, hogy ha ezt ki akarom hagyni a buliból, akkor csak simán nem viszek vezetéket az egyenirányító 61-éről a lámpán keresztül a 15/54-re, vagy viszek vezetéket de nem a lámpán keresztül? Az elvi kapcsolás zavar itt be, ahol a B+ (tulajdonképp 15/54) és a 61 között a kapcsoló a lámpával sorba van kötve.
Másik kérdésem, hogy milyen (mekkora) vezetékeket érdemes használni? A cikkben valahol írja a minimum 2,5mm^2-t, az mehet mindenhova, vagy csak azokba az ágakba kell ahol 16A-es biztosíték van? Mondjuk, inkább nagyobb legyen, mint kisebb...
*azóta megtaláltam a szerelési kézikönyvben a választ a gyári méretekre.