Engem egy ugyanilyennel b..szott át...
](./images/smilies/eusa_wall.gif)

Ja hát mert utángyártott fos.z25z írta:Etz-be pedig valahogy nem passzol.Na szóval, már egy jó hónapja keresek váltóvillát. És börzén láttam meg ezt, az eladó égre-földre esküdözött, hogy márpedig ez ETZ-jé. Mondtam, hogy amilyen etz váltóvillát láttam eddig az 010 011 012 stb.-ként volt számozva, és nem ilyen "réz" színű, a másik oldalán pedig 2.2 vagy hasonló számozás, ennek nincs semmi a másik oldalán. De ment az erősködés hogy ez higgyem el tuti jó lesz, na elhoztam..de megint csak úgy néz ki kár volt. A fogaskerekek közé elég passzosan megy be-ami a kisebbik baj lenne talán, de a tengelyre nem csúszik rá. Mi a szart csináljak vele? Ha ezt tényleg tuti ETZ akkor miért szorul bele a tengely? Csiszoljam fel a belsejét?
Éppen azért jó amit ajánlottam. Jobbra - balra is lehet kicsit mozdítani és lassan megindulhat. Az előzetes gyertya kivétel jó ötlet.KILL3R etz írta:Régi szar benzin+valamilyen adaléktól tud ilyet csinálni, én is jártam már így...MrDok írta:Hát, ha korábban nem volt beállva, akkor én kitekerném a gyertyát, és gyújtás nélkül kipumpálnám belőle a benyát........
Mert hogy álló helyzetben nem szokott besülni az MZ.
Régi szar benzin+valamilyen adaléktól tud ilyet csinálni, én is jártam már így...MrDok írta:Hát, ha korábban nem volt beállva, akkor én kitekerném a gyertyát, és gyújtás nélkül kipumpálnám belőle a benyát........
Mert hogy álló helyzetben nem szokott besülni az MZ.
Próbáltam de semmit meg se mozdul a kerék, aztán rá is hagytam nehogy nagyobb baja legyen.Tri-Ton írta:Próbáld meg sebességbe tenni és megnézni, hogy tolásra mit csinál ?Szőke Roland írta:Sziasztok!
Az a gondom, hogy nem megy le a berúgókar teljesen kemény. Legutóbbi használatkor még ment be is rúgtam ment is a gép, de hibát nem vetem rajta észre. Megszorulhatott a blokk vagy csak a berúgónak lett valami baja?
Próbáld meg sebességbe tenni és megnézni, hogy tolásra mit csinál ?Szőke Roland írta:Sziasztok!
Az a gondom, hogy nem megy le a berúgókar teljesen kemény. Legutóbbi használatkor még ment be is rúgtam ment is a gép, de hibát nem vetem rajta észre. Megszorulhatott a blokk vagy csak a berúgónak lett valami baja?
Vittem a dugót is és két külön helyen lett megfúrta. Egyébként igazad van, azzal a szettel legalább működött, leborulok Frici bácsi tudása előtt.z25z írta:Ahha, tehát az alapméreteset vitted 2-szer furatni és mindkét fúrás után megszorult. Háát elgondolkoznék azon a helyen... Vitted a dugattyút, hogy hozzáfúrják a hengered? Elvileg precíz helyen a dugattyú is kell a hengerfúráshoz nemcsak bemondás alapján teszik bele a lyukatÉs mint írtuk a német minőség sajnos semmit nem jelent ráírják, de köze nem sok van a német gyártmányhoz. Ha meg szarul van fúrva akkor az 1:40 es keverék sem fog segíteni. Egyébként, mint tudjuk sokkal jobb a más faszával verni a csalánt: nem basztam el a furást, hanem a dugó anyaga a szar....
De ha nyomon követed a fórumot akkor kiderül, hogy kár volt lecserélni a jól működőt. Szerintem Frici bekerül a halhatatlanok klubjába most már, mert épp reneszánszát éli a mondás, hogy lógjon a gecibe, de nem szorul meg.![]()
Lehet én is úgy fogom javíttatni, hogy mondom majd: ez a dugó olyan legyen benne, mint harangban a nyelv...
sunbim írta:
Ez nálad következett be? Stunt közben vagy hogy??![]()
Vagy kuplung leszedéskor?
Milyen gyártmány?
Nem nem.Nekem volt igazam ha visszaolvasolKILL3R etz írta:Srácok! Mindenkinek igaza volt!![]()
Szeva .z25z írta:Én ezt nem nagyon tudom követni, de megpróbálom értelmezni: volt egy 300-as hengered (mekkora dugattyú volt benne?) de az lötyögött (????) Erre feltettél egy isten tudja mekkora hengert amihez rendeltél 3 gyűrűs dugattyút, ami meg megszorult. Ekkor visszatetted a 300-as hengert és innen elvesztettem a fonalat. De közben tavaly furattad (mit?) Most milyen kombináció van rajta? Amúgy a 300-asok azok 75 mm feletti dugattyúátmérőjűek jellemzően és 2 gyűrűs. A 250-es az max 73-ig és 3 gyűrűs.
A német minőségert meg tudjuk mit jelent, azt semmiképp, hogy ne lehetne megszorítani....
Nekem pont egy éve van ilyen.hell írta:
Nem értek hozzá így nem tudom a vékony az mennyire bírná a strapát hosszú távon. A többit majd priviben...
Nem értek hozzá így nem tudom a vékony az mennyire bírná a strapát hosszú távon. A többit majd priviben...MrDok írta:Vékony? Igen, vékonyabb.hell írta:
Na ilyenről még nem is hallottam. A biciklijé amúgy nem vékony? Na meg a vég csinálás... Nagyon meggyőzően hangzik az tény. Szóval tudsz nekem csinálni ilyet?
Teflonos házban viszont könnyen csúszik, és nem kell szaggatni a behúzáskor= elég jó.
Megoldható, de legközelebb csak esős időben leszek műhelyben.
Vékony? Igen, vékonyabb.hell írta:
Na ilyenről még nem is hallottam. A biciklijé amúgy nem vékony? Na meg a vég csinálás... Nagyon meggyőzően hangzik az tény. Szóval tudsz nekem csinálni ilyet?
Na ilyenről még nem is hallottam. A biciklijé amúgy nem vékony? Na meg a vég csinálás... Nagyon meggyőzően hangzik az tény. Szóval tudsz nekem csinálni ilyet?MrDok írta:Mi drága?hell írta:Feladták a leckét!Mindegy nem lényeges az a lényeg a bowden egy semmi az tuti. Gyártatni akartam, de lebeszéltek róla olyan drága lenne. Így marad a kisipari szar sűrűn cserélve...
Biciklis bolt, méteres teflonos bovdenház, meg fékbovden. Egy véget kell csinálni neki. Örökös.
Ez nálad következett be? Stunt közben vagy hogy??
Várj még egy kicsit a következővel.......z25z írta:De ha nem sikerül megszorítani szólj bátran és segítek ....asszem lassan kezdek profi lenni ezügyben![]()
Ha szeretnél egy újabb szorulást nyugodtan tedd be, szereld össze, használd.happyxj írta:Szevasztok !
Kis segítséget szettnék kérni két éve vettem ...................Most egy drágább készlete vettem (német minőség színén futármotoros) ez vajon jól lesz?
Mi drága?hell írta:Feladták a leckét!Mindegy nem lényeges az a lényeg a bowden egy semmi az tuti. Gyártatni akartam, de lebeszéltek róla olyan drága lenne. Így marad a kisipari szar sűrűn cserélve...
Nem nem.Szerintem az a "sapka"amit te mutatsz.Mert ezt írta:KILL3R etz írta:Szerintem meg ez:
Nem tudom mit kellene érdekesnek tartani rajta. Bár lehet van valami rajta a tieden.Athem írta:bocsánat: Kuplung bowden ütköző ház cserével.hell írta:"kuplungház cserével" az igen...
küldök képet, róla ha érdekesnek tartod.
Alul? Hol? A fordulatszám kihajtó csigánál vagy a bowden kivezető csőben, a diónál? Mert ott is tudsz állítani. A sz@r bowden az meg sz@r ... nem tudsz vele mit csinálni.hell írta:Én is ugyanígy kinlódok. A bowden nyúlik mint az állat egy hitvány minőségű szar. Vagyis nekem biztosan ez a bajom egy jópárat eldobtam az utobbi iévekben már. Alul ha maxra van tekerve akkor nem lehet máshol már állítani ha jól tudom...Athem írta:Kuplungot lehet valahol még állítani, mert a kuplungkarnál az állító csavar szinte teljesen kint van már, fél menetet lehet már csak kitekerni és vége. Úgy vélem 600-kmer után nem kéne így megkopnia. Vagy ezek a bolti lamellák ennyire xar-ok ?
Jelenlévő fórumozók: Bing [Bot] valamint 5 vendég