Fékek
- KILL3R etz
- bajnok
- MZ-d típusa: ETZ 250
Re: Fékek
4mm-ig biztonsággal el lehet menni sztem. 

"...köd előttünk köd utánunk amíg élünk meg sem állunk,
köd előttünk,köd utánunk két keréken az utakon járunk..."
- jura györgy
- bajnok
- MZ-d típusa: ETZ250 de luxe
sziasztok, elkopott féktárcsával mit lehet csinálni? MÉH telep? 4,5 alatt van és esztergálni kéne üdv. juragy
- szketo
- nagy ETZ-s
- MZ-d típusa: MZ TS 250/1
KILL3R etz írta:Nem tudom, nem láttam még a munkáját. De a telefonos beszélgetés, és értetlenkedés nem ébresztett bizalmat bennem...szketo írta:Akkor ezek szerint,ha jól értelmezem, a Vas Gereben utcai mester kilőve?!
Ne vigyem oda a kerekeket fék generálra?.Pedig ép tervezgettem...
Értem. Köszi szépen. Benézek hozzá,és meggyőződöm személyesen. Írok a fejleményekről.
,,Tiszteld a múltat,hogy érthesd a jelent, és munkálkodhass a jövőn."
- jura györgy
- bajnok
ma jelentettem be műszakira május 5-re vagyok előrejegyezve , meg kérdeztem hogy kifurkált féktárcsával kapok-e műszakit ? hát celldömölki autóklubnál nem üdv. juragy
- KILL3R etz
- bajnok
Nem tudom, nem láttam még a munkáját. De a telefonos beszélgetés, és értetlenkedés nem ébresztett bizalmat bennem...szketo írta:Akkor ezek szerint,ha jól értelmezem, a Vas Gereben utcai mester kilőve?!

- jura györgy
- bajnok
sziasztok tárcsa és fékbetétek ha méreten aluliak okozhatnak ilyen mert eben az esetben nagyon kijönnek a dugattyúk és befeszülhetnek és én nem kínlódok a régi dugattyúkkal ép a napokban vettem ujjat nem tudom milyen gyártmány de jó első összerakásból sikerült jól fog és nem ereszt sehol sem igaz darabja meg haladja a 2000 forintot dugattyú behelyezésnél szilikon sprayt használtam persze karmantyú és porvédő csere is volt a főfék hengernél is igaz ott a nagy karmantyú helyett 10x20x7 szimering üdv. juragy
- szketo
- nagy ETZ-s
- MZ-d típusa: MZ TS 250/1
Akkor ezek szerint,ha jól értelmezem, a Vas Gereben utcai mester kilőve?!

,,Tiszteld a múltat,hogy érthesd a jelent, és munkálkodhass a jövőn."
- KILL3R etz
- bajnok
A héten beszéltem az említett mesterrel, hát nem ébresztett bizalmat bennem... Azt is nehéz volt elmagyarázni, hogy nincs még centírozva a kerék, és nincs rajta gumi... Kiöregedett a dologból sajnos...KILL3R etz írta:Nekem Sunesz csinálta a racing fékjeit, tökéletes munkát végzett, szó szerint. Viszont messze van Gödöllő előtt nem sokkal...
A Vas-Gereben utcai szakit lehet kipróbálom a linkelt listából, remélem tárcsát is vállal.

Viszont Sunesz elérhetőségét sikerült elhagynom, szóval ha valakinek megvan, ossza meg velem legyen szíves.

-
- versenyző
- MZ-d típusa: Etz 250
Hali. Annyit esetleg nézz meg, ha befogott a légtelenítőt megnyitva buggyan-e ki folyadék, és megengednek-e a dugattyúk. Ha igen, valóban nem tud visszaáramlani a nyomás, ez esetben lehet fékcső ( lehet bedagadt a belső furat, vagy valami egyéb dugulás.)
Sziasztok a segítségetek kéne a 125 etz-en valami gond van az első tárcsafékkel szétszedtem csontra kipucoltam összeraktam és most sokszor a két dugattyú úgy befog mint a satu és nem enged vissza a dugattyúk nem szorulnak mer könnyen kijön és ha nem fog be a fék akkor könnyen vissza is tudom nyomni a helyére valaki azt mondta hogy lehet az olaj nem tud vissza menni a tartályba szerintetek mi lehet a gond vagy hogy tudom orvosolni?
- pnlaci
- bajnok
- MZ-d típusa: etz-250.predator.
Lehet hogy megfeszült,nálam is volt már ilyen.Le kéne vegyed a nyerget,betét ki.Ha van egy pillanatszorítód két méretes fadarabbal akaszd meg azt a dugattyút amelyik müködik (egyik fa féknyereg külsőfele,másik fa dugattú és pillanatszorítóvalAthem írta:Fél éve, és a szétszerelés után.
fogd össze.Aztán pumpáld ki a rossz oldalt.Ha ki jött ne WD-40 el pucold,hanem fékolajjal az rozsda oldó is.Ha van még egy szorítód ugyan úgy visszatudod nyomni 0 ra.Aztán 3x-4x járasd meg, utána mind a kettőt.Ha nincs nagyobb gond akkor működni kell neki.
A motorra csak rászokni lehet,le soha. A legjobb kápszer.
- MrDok
- bajnok
- Kapcsolat:
Mikor cseréltél féklevet?Athem írta:....Egyik napról a másikra lett ilyen, lehet hogy egy korábbi vészfékezés idézte elő? Nem tudom. De azóta csak fog, és nem enged a nyereg. Próbáltam vissza nyomogatni, de rá feszülnek a betétek a tárcsára nagyon. Vajon mi lehet a gond?
Aki nem ért az MZ szereléshez, az inkább csináljon olyan dolgot helyette amihez ért!
Ha mégis meg akarja tanulni, akkor kezdje evvel: Szervizfilm
Idom és szerszámok
Idom és szerszámok
Vízpapírral finoman takarítsd meg a dugattyúkat.
- Athem
- kis ETZ-s
- MZ-d típusa: MZ ETZ 250 De luxe
Olyan érdekes dologgal állok mostanában szemben a motorral kapcsolatban, hogy a fék folyamatosan fog. A Féknyereg bal oldali részén a dugattyú alig mozog, a jobb oldalon viszont jobban mozog mint azt várná az ember. Meg mozgattam a dugattyúkat wd40-ben fürdettem picit hátha megjavul anélkül, hogy meg bontanám a fék rendszert. De sajnos nem. Megbontottam átnéztem a csőt, kitisztítottam, a fékmunkahengert is, és a féknyerget is. Semmi. Ugyan úgy beragad ha fékezek. Egyik napról a másikra lett ilyen, lehet hogy egy korábbi vészfékezés idézte elő? Nem tudom. De azóta csak fog, és nem enged a nyereg. Próbáltam vissza nyomogatni, de rá feszülnek a betétek a tárcsára nagyon. Vajon mi lehet a gond?
"attól van h sokat piszkálod a motort ahelyett h örülnél h egyben van és motoroznál" - Conus
- KILL3R etz
- bajnok
Nekem Sunesz csinálta a racing fékjeit, tökéletes munkát végzett, szó szerint. Viszont messze van Gödöllő előtt nem sokkal...
A Vas-Gereben utcai szakit lehet kipróbálom a linkelt listából, remélem tárcsát is vállal.

- ötvöscsöpi
- kis ETZ-s
- MZ-d típusa: TS125 Standard
http://veteran.forum.hu/szakemberek-es- ... lcson-525/Boge írta:Dobfék és fékbetét gépi szabályozását vállalja valaki? Ismerünk ilyen személyt?
én innen merítettem
Köszönöm a válaszokat, majd átellenőrzöm a tömítő részt, hogy nem sérült-e.
-
- versenyző
Gondolom, ha szétszedi úgyis alaposan át lessz nézve, ha valamiben nem vagy biztos ( hogy megfelelő-e) lehetőség szerint teszel esetleg képet róla, biztos lessz aki rámondja a frankót.
-
- versenyző
A mérete, 10*20*7 , esetleg említsd meg a boltban, fékfolyadékhoz kell, nem mindegyik anyaga bírja hosszútávon, ha esetleg feldagad nagyon rossz kiműteni a házból, főleg úgy hogy az alu házat és a dugattyút se sértsd meg.Dgergely írta:Az a baj, hogy alap helyzetben is folyik. Meg tudnátok mondani milyen méretű szimering kell oda?
- pnlaci
- bajnok
Ha alapban is folyik,akkor ahogy sell írta valószínűleg nem egyenletes a felülete a munkahengernek.Ha rosszul veszed ki,(mármint a dugatyút mikor megfogod a végénél)teszem azt fogóval megsérted a felületét,a büdös életben nem fog rendesen tömíteni.Sajna akkor cserés lesz+szimering,mert ugye az is szarrá megy.De még mindig olcsóbb mint egy új komplett fékkar.Dgergely írta:Az a baj, hogy alap helyzetben is folyik. Meg tudnátok mondani milyen méretű szimering kell oda?
- kocsisgab
- furik
- MZ-d típusa: MZ ETZ125
Utángyártottból is van jó. Én 4 éve vettem az enyémbe, hallottam sok rosszat az utángyáriról, de nem volt más választásom... Láss csodát, azóta is fog, nem ereszti át az olajat. Lehet, hogy csak véletlenül, de kifogtam. 

"Ha egy cápa a tenyeredből eszik.... A lábadból is fog!" 

Az a baj, hogy alap helyzetben is folyik. Meg tudnátok mondani milyen méretű szimering kell oda?
- pnlaci
- bajnok
Ha véletlenül fordítva rakod be,akkor is folyhat.Alap helyzetben nem csak ha behúzod a kart és nyomást kap.
-
- versenyző
Akkor, valószínűleg te is beleszaladtál az utángyártott csodába. Sajna nekem is ebből lett elég, a vége az lett, gyátratva lett hozzá fékfolyadék álló gumiból. Azóta ( ez már több mint egy éve) semmi szivárgás. Egyszerűbb, és olcsóbb megoldás, ha teszel oda szimeringet. Én nem ezt a megoldást választottam, mert volt lehetőségem legyártatni a gyári megoldással egyezőt, de sokan használják szimeringel is , probléma mentesen.
A fék felkeményedik. Viszont a külső és belső gumitömítés is cserélve volt, előtte még jobban folyott.
-
- versenyző
Akkor valószínűleg a rúdtömítés keményedett , vagy kopott ki . A féked felkeményedik rendesen, nem ereszti el a nyomást? A rúdtömítés utángyártottban nem egyszerű eset, sok szinte használhatatlan van amit általában lehet kapni. Pótolni szokták szimeringel. De előfordulhat a munkahenger korróziója miatt ( kipattogott, rozsdás, vagy külső behatás miatt sérült). A munkahenger csúszó felületének ( ami a gumin kívül látszik, ezt nyomja a fékkar) szép egészségesnek , szinte tükrösnek kellene lenni.. Ez az alapfeltétele, hogy ott tömítsen rendesen.
A munkahengernél.
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni, mivel folyik a fékolaj az olajtartályból. Tudnátok valamit ajánlani, mert mindenhol lemarja a festéket a kifolyó olaj.
Szeretném a segítségeteket kérni, mivel folyik a fékolaj az olajtartályból. Tudnátok valamit ajánlani, mert mindenhol lemarja a festéket a kifolyó olaj.
-
- versenyző
Hali, 2015 02 27. -én bemásoltam ide egy cikket a fékfolyadékok szintjeiről és tulajdonságairól, ha érdekel kukkants rá.Szőke Roland írta:Sziasztok!
Ti hányas fékolajat használtok a motorhoz? A tartály tetejére DOT 3 van írva de ismerek olyat is aki DOT 4-et használ. Szerintetek melyik a jobb hozzá?
A dot3- is tökéletes bele,15 év körüli autókba is gyakori a dot3 ,tárcsa-dobfék kombó,a mi 30éves egyszerű fékünkbe meg tökéletes.
- z25z
- Aki 7ezerig pörgeti
- MZ-d típusa: 21 ló 300as patkóval
- Kapcsolat:
Forgalmazzák még, 1 hete voltam fékolajat venni. Volt 3, 4, 5, 5.1 A DOT 5 egy külön kategória, arról bőven lehet olvasni a neten a lényeg, hogy nekünk nem jó. Marad a 3, 4, 5.1 A legfontosabb különbség, hogy minél magasabb a szám annál magasabb a forráspontja is. 3-at csak dobfékeshez javasolta az eladó. Tárcsához már 4 vagy attól felfelé.
- aronpfabian
- bajnok
- MZ-d típusa: ETZ 250, TS 150
Ahova lehet DOT3-at tenni oda DOT4-et is. Tudtommal DOT3-at már nem forgalmaznak.Szőke Roland írta:Sziasztok!
Ti hányas fékolajat használtok a motorhoz? A tartály tetejére DOT 3 van írva de ismerek olyat is aki DOT 4-et használ. Szerintetek melyik a jobb hozzá?
- Szőke Roland
- Simsonos
- MZ-d típusa: MZ ETZ 150.2
Sziasztok!
- pnlaci
- bajnok
A legszebb az egészben ,hogy régen kaptál kétféle csavart ha már szétnyaltad az eredetit és beraktuk.Most meg túlspirázuk az egészet mintha egy többszáz lovas fenevaddal foglalkoznánk.
Hát nem szürreális?

- aronpfabian
- bajnok
A saválló (A4) a rozsdamentesnél (A2) is ellenállóbb. Nyugodtan használhatod helyettez25z írta:Üdv!
Épp féknyereg felújításban vagyok. Az a bajom, hogy a nyerget összefogató csavarok (eska) eléggé el vannak már rohadva, csupa rozsda és a menet is eléggé megrágott: ebből gondolom, hogy acélcsavar. Kérdés az, hogy lehet-e ezt savállóra cserélni? Múltkor a boltban mondtam az eladónak, hogy kellene xy méretű és rozsdamentes legyen meg acél. Erre azt mondta, hogy vagy egyik vagy másik.Magyarán rozsdamentes acélt nemigen fogok kapni, de savállóban igen. Megfelelő lesz ez oda? Vagy mindenképp acél csavar kell? Azon azért csodálkozom, hogy miért tettek anno a "spiáterbe" acélt.
- z25z
- Aki 7ezerig pörgeti
- MZ-d típusa: 21 ló 300as patkóval
- Kapcsolat:
Üdv!
Épp féknyereg felújításban vagyok. Az a bajom, hogy a nyerget összefogató csavarok (eska) eléggé el vannak már rohadva, csupa rozsda és a menet is eléggé megrágott: ebből gondolom, hogy acélcsavar. Kérdés az, hogy lehet-e ezt savállóra cserélni? Múltkor a boltban mondtam az eladónak, hogy kellene xy méretű és rozsdamentes legyen meg acél. Erre azt mondta, hogy vagy egyik vagy másik.
Magyarán rozsdamentes acélt nemigen fogok kapni, de savállóban igen. Megfelelő lesz ez oda? Vagy mindenképp acél csavar kell? Azon azért csodálkozom, hogy miért tettek anno a "spiáterbe" acélt.
Épp féknyereg felújításban vagyok. Az a bajom, hogy a nyerget összefogató csavarok (eska) eléggé el vannak már rohadva, csupa rozsda és a menet is eléggé megrágott: ebből gondolom, hogy acélcsavar. Kérdés az, hogy lehet-e ezt savállóra cserélni? Múltkor a boltban mondtam az eladónak, hogy kellene xy méretű és rozsdamentes legyen meg acél. Erre azt mondta, hogy vagy egyik vagy másik.

- MrDok
- bajnok
- Kapcsolat:
Korábban Nyakas hirdetett itt az oldalon, felszabályzott tárcsákat. Régen volt, és ugye Nyakas is ritkán elérhető......
Aki nem ért az MZ szereléshez, az inkább csináljon olyan dolgot helyette amihez ért!
Idom és szerszámok
Idom és szerszámok
- Athem
- kis ETZ-s
- MZ-d típusa: MZ ETZ 250 De luxe
Nemrég vettem jó fogáson egyet 14.000-ért alig használtan (5.1mm). 1 éve hirdette az ipse most azt fogom rárakni az első kerékre ha elkészül a centírozás, mert az előző kicsit nagyot ütöt.aronpfabian írta:Ez engem is érdekelnejura györgy írta:sziasztok ho lehet féktárcsához jutni? üdv. juragy
"attól van h sokat piszkálod a motort ahelyett h örülnél h egyben van és motoroznál" - Conus
- aronpfabian
- bajnok
Ez engem is érdekelnejura györgy írta:sziasztok ho lehet féktárcsához jutni? üdv. juragy
- jura györgy
- bajnok
sziasztok ho lehet féktárcsához jutni? üdv. juragy
Miért kell elhasználni 3órán belül?Amiket eddig használtam elvolt hetekig,van az így bekevert és töltött festékek közt eltarthatóságban különbség?
- csoka
- nagy ETZ-s
- MZ-d típusa: ETZ125,ETZ250
Bár talán nem a fék topikban kellene kérdeznem, de milyen spray kiszerelésű selyemfényű fekete festéket ajánlanátok a féktárcsa és a kerékagy festéséhez?
Kompresszor nincs, ilyen kis felületet nem akarok festőhöz vinni, ezért gondoltam spray-re.
Sajna a webshoppokban is előszeretettel keverik a selyemfényű és a matt jelzőket, pedig nagyon nem egy a kettő...[/quote]
Ahol kevernek színt,ott be tudják tölteni spray flakonba.A betöltés után 3 órán belül el kell használni.Használj alapozót is!És mond meg,hogy fékolajjal érintkezhet.Létezik olyan festék,amit a fékolaj nem szed le.
Kompresszor nincs, ilyen kis felületet nem akarok festőhöz vinni, ezért gondoltam spray-re.
Sajna a webshoppokban is előszeretettel keverik a selyemfényű és a matt jelzőket, pedig nagyon nem egy a kettő...[/quote]
Ahol kevernek színt,ott be tudják tölteni spray flakonba.A betöltés után 3 órán belül el kell használni.Használj alapozót is!És mond meg,hogy fékolajjal érintkezhet.Létezik olyan festék,amit a fékolaj nem szed le.