z25z írta:de ilyen használat mellett nedves koromfekete gyertyaképnek kellett lennie, extrém fogyasztással és szép sűrű füsttel üzem közben
Ilyen is volt ahogy azt írod
alapjáraton féllittyó benzin kb 5percig tartott
z25z írta:de ilyen használat mellett nedves koromfekete gyertyaképnek kellett lennie, extrém fogyasztással és szép sűrű füsttel üzem közben
akkor végre meg van a baj miért is állt meg mindig a főtengelynél a benzin karbifelújitáskor ezt meg se néztem most szereznem kel egy új tömítést odaz25z írta:igen
aronpfabian írta:Teljesen normális. Ezek 2T-k, sajnos nem fognak 3.5 literből 120-szal menni. Vagy lassabban mész (alacsonyan tartod a fordulatot) vagy zabál...Norbedlee írta:Sziasztok!
Tegnap mentem egy nagyobb kört (200km körül)
Fogyasztást mértem, számoltam 80%-ban lakott területen kívül 80-85 sebességgel átlag fogy. 4,3 Etz 150, ez jó lehet vagy sok?
Teljesen normális. Ezek 2T-k, sajnos nem fognak 3.5 literből 120-szal menni. Vagy lassabban mész (alacsonyan tartod a fordulatot) vagy zabál...Norbedlee írta:Sziasztok!
Tegnap mentem egy nagyobb kört (200km körül)
Fogyasztást mértem, számoltam 80%-ban lakott területen kívül 80-85 sebességgel átlag fogy. 4,3 Etz 150, ez jó lehet vagy sok?
aronpfabian írta:Dreamer cikkét tudom ajánlaniszoszijani írta:Sziasztok!
Remélem a jó helyen érdeklődök.
A következő lenne a problémám. Van egy 150-es mz etz-m és a benzincsapom ereszt. Nem vagyok nagy szerelő ezért fordulok a segítségetekért. A benzincsapnak a cseréje megoldaná e a problémát? Ha igen részletesebb magyarázatot tudna adni valaki hogy ezt hogyan kell csinálni?
A megtisztelő válaszokat előre is köszönöm.http://simson.hu/index.php?mit1=cikkek& ... t=5&alkat=
ETZ 250 karbi teljesen jó hozzá, főbb méretei azonosak.farkas_istvan65 írta:Sziasztok,
Van egy 35 éves 250/1-es TS oldalkocsis MZ-m, melynek a gyári karburátorának a Schuber háza el van kopva. Milyen lehetőségek vannak a javításra vagy kompatibilitásra (például ETZ 250)?
Vagy esetleg megtudjátok mondani, hogy a 250-es ETZ karburátorának mekkora a beömlőnyílás külső mérete?
Előre is köszönöm,
Dreamer cikkét tudom ajánlaniszoszijani írta:Sziasztok!
Remélem a jó helyen érdeklődök.
A következő lenne a problémám. Van egy 150-es mz etz-m és a benzincsapom ereszt. Nem vagyok nagy szerelő ezért fordulok a segítségetekért. A benzincsapnak a cseréje megoldaná e a problémát? Ha igen részletesebb magyarázatot tudna adni valaki hogy ezt hogyan kell csinálni?
A megtisztelő válaszokat előre is köszönöm.
30 mm a belső átmérője.farkas_istvan65 írta:Sziasztok,
Van egy 35 éves 250/1-es TS oldalkocsis MZ-m, melynek a gyári karburátorának a Schuber háza el van kopva. Milyen lehetőségek vannak a javításra vagy kompatibilitásra (például ETZ 250)?
Vagy esetleg megtudjátok mondani, hogy a 250-es ETZ karburátorának mekkora a beömlőnyílás külső mérete?
Előre is köszönöm,
sell írta:Hali, ha levetted a csészét a karbiról, és hozzáférsz az úszóhoz, elsőnek azt vedd ki a helyéről és rázogasd meg, van -e benne üzemanyag. A tűszelep is lehet hunyó, az hogy új sajna nemigazán jelent valamit manapság, ellenőrizd azt is, valamint a tűszelep alatti tömítést, van-e , jó-e.
pnlaci írta:Pedig az biztos hogy nem zár le vagy az úszó,vagy a szelep.AN27 írta:jó estét!
van a ts 125/2 mz kicseréltem a karburátorban mindent szelepeket fúvókákat tömítést mégis nem tudom miért befolyik a blokkba a tüzelő anyag és nem indul be járatom egy helybe leállítom és utána csak csöpög a benzin (nincs rajta a kipufogó így látni, hogy csöpög) miért van ez a hiba jelenség mi a megoldás rá mert nem lehet menni vele egy nagyobb útra semelég idegesítő hogy nem jövökrá a bajra a úszó zárva 27mm nyitva 33mm re van állitva
pedig most lett fúllra felújítva a blokk is tömítések abban is újak meg a csapágyak is szinte minden
van hozzá gyári szerviz könyv az alapján állítottam a karbit be
Pedig az biztos hogy nem zár le vagy az úszó,vagy a szelep.AN27 írta:jó estét!
van a ts 125/2 mz kicseréltem a karburátorban mindent szelepeket fúvókákat tömítést mégis nem tudom miért befolyik a blokkba a tüzelő anyag és nem indul be járatom egy helybe leállítom és utána csak csöpög a benzin (nincs rajta a kipufogó így látni, hogy csöpög) miért van ez a hiba jelenség mi a megoldás rá mert nem lehet menni vele egy nagyobb útra semelég idegesítő hogy nem jövökrá a bajra a úszó zárva 27mm nyitva 33mm re van állitva
pedig most lett fúllra felújítva a blokk is tömítések abban is újak meg a csapágyak is szinte minden
van hozzá gyári szerviz könyv az alapján állítottam a karbit be
z25z írta:Ördögi kör, mert máshogy nem nagyon fog kiderülni, nem kell a következő faluig menni, csak hazatolható távon köröznide ha gyertyacserével beindul, akkor tartalékgyertyával
z25z írta:Ezek úgy néznek ki szerencsédre, hogy nem fém részecskék, inkább karburálási gond, (esetleg gyújtás-bár azt írod az rendben van) alacsony hőértékű gyertya túl dús keverékkel. Ez megmagyarázná, hogy a másik gyertya meg nedves marad (az nyilván nagyobb hőértékű) Ha meg túl dús az megmagyarázza azt is, hogy azért nem tudod beindítani, mert túlszívja magát. Amúgy egy kör az udvaron nem mérvadó gyertyakép diagnosztikára. Egy 10 km-es kanyar nem ártana, aztán jobban lehetne következtetni.
nem tudom hogy alu-e csak a színe miatt írtam hogy aluz25z írta:fémrészecskék megjelenése a gyertyán semmiképp nem egészséges, ott valami mechanikai huncutság lesz, de jó lenne képet is látni arról az aluminium golyós gyertyáról...
úgy sehogy mivel fenti állásban az úszó zárva tartja a tűszelepetkiszsebi írta:Azt megkérdezhetem, hogy egy felakadt úszó miatt hogy tud elfolyni az üzemanyag? Nekem ez magas...
Jóvanna! Nem amúgy gondoltuk na!kiszsebi írta:Azt megkérdezhetem, hogy egy felakadt úszó miatt hogy tud elfolyni az üzemanyag? Nekem ez magas...
2 hiba volt nemzárt a benzin csap rendesen meg lyukas lett az úszópnlaci írta:MZ! Néha előfordul hogy felakad vagy a szelep,vagy az úszó. A benzincsap meg azért van hogy megakadályozd az ilyen bakikat.Attila19900318 írta:Üdv újra volna egy olyan gondom ,hogy a motorba benyomtam 5liter benzint tegnap este mert elfogyott kimotoroztam a hegyen ,de ma reggelre a benzin a blokkban kötötki kb 2 liter befolyt a blokkba ... folyt miden honnan a kipufogóból is ahogy rugdostam na most 2 tippen van vagy tűszelep vagy az úszó vagy valami más a gond? BVF karburátor van rajta (ts 125)Szerintem nincs olyan MZ-s aki nem járt már hasonlóan.
Ha nem is ennyire pórul.
De az is előfordulhat hogy a kimotorozott üzemanyag bevitt egy kis koszt vagy rozsdát a szelephez.
MZ! Néha előfordul hogy felakad vagy a szelep,vagy az úszó. A benzincsap meg azért van hogy megakadályozd az ilyen bakikat.Attila19900318 írta:Üdv újra volna egy olyan gondom ,hogy a motorba benyomtam 5liter benzint tegnap este mert elfogyott kimotoroztam a hegyen ,de ma reggelre a benzin a blokkban kötötki kb 2 liter befolyt a blokkba ... folyt miden honnan a kipufogóból is ahogy rugdostam na most 2 tippen van vagy tűszelep vagy az úszó vagy valami más a gond? BVF karburátor van rajta (ts 125)
Ebben az esetben ne kérdezz!Patrik írta:Szerelési tapasztalatom van a szakmámból kifolyólag,konkrétan ezt a choppereknél alkalmazott megoldást nem ismerem,(V2 egy karbi stb.)de ez nem jelenti azt,hogy nem találom meg a hibát,csak ha esetleg van tapasztalata valakinek ezzel kapcsolatban akkor nem futok felesleges köröket.
Mindenki így szerez tapasztalatot szerintem.
Az iskolából kikerülve ha eleinte mindenre azt mondtam volna,hogy ilyen autót még nem csináltam,akkor soha nem tanultam volna meg semmit,szóval értem én és egyet is értek veled,ha nagyon nem ért hozzá valaki és nincs kellő szerszámozottsága ne kezdjen hozzá,de aki napi szintem mások autóját javítja nehezebben bízza a saját gépét másra inkább szeretném megismerni a technikát.
Akkor neki kell állni ha meg akarod ismerni mert nem tudhatod hogy az információ amiket kapsz mennyire lehet fals és csak félrevezethet.Patrik írta:Szerelési tapasztalatom van a szakmámból kifolyólag,konkrétan ezt a choppereknél alkalmazott megoldást nem ismerem,(V2 egy karbi stb.)de ez nem jelenti azt,hogy nem találom meg a hibát,csak ha esetleg van tapasztalata valakinek ezzel kapcsolatban akkor nem futok felesleges köröket.
Mindenki így szerez tapasztalatot szerintem.
Az iskolából kikerülve ha eleinte mindenre azt mondtam volna,hogy ilyen autót még nem csináltam,akkor soha nem tanultam volna meg semmit,szóval értem én és egyet is értek veled,ha nagyon nem ért hozzá valaki és nincs kellő szerszámozottsága ne kezdjen hozzá,de aki napi szintem mások autóját javítja nehezebben bízza a saját gépét másra inkább szeretném megismerni a technikát.
Ez nem MZ, ha van szerelési tapasztalat, és látod a meghibásodást a nem ismert alkatrészeken, akkor nyúlj hozzá.Patrik írta:Sziasztok!
Off téma lesz,de a ti véleményetekben megbízom és hátha van tapasztalatotok ilyen téren.
.....
Köszi előre is ha van ismeretetek a típussal vagy ezzel a megoldással és leírjátok.Ha nem akarjátok szét offolni a topicot írjatok privátba.köszi.
Jelenlévő fórumozók: Bing [Bot] valamint 1 vendég