Naná! csak előbb reggelizünk egy picit,hogy kisimuljanak a vonásaim.z25z írta:Ha elkészültél toljad a képeket

Naná! csak előbb reggelizünk egy picit,hogy kisimuljanak a vonásaim.z25z írta:Ha elkészültél toljad a képeket
Akkor egy nagy kalappal hozzá.z25z írta:Jönnöm kellett dolgoznide tervemben van, olyan fél 5 re hazaérek, 5-re ki tudom pakolni a cuccot, bekeverem a lakkot. Este 7-ig nem megy 20 fok alá a hőmérséklet (előrejelzés szerint), olyankor már a szél sem fúj. Szóval esélyes
nem kaptam, 110/90 vagy 4.10 -et szerettem volnapnlaci írta:Az zsír király!Csak össze jött ? Úgy volt hogy nem kaptál.Vagy lemaradtam róla?
sell írta: 4kg alapozó és 3kg fedőfesték. Mára azthiszem elég...![]()
Az zsír király!z25z írta:Háát ez már más topicpnlaci írta: Milyen gumit kapsz?Maradok a régi jól bevált márka és mintázatnál: heidenau 110/80-18 k36
Háát ez már más topicpnlaci írta: Milyen gumit kapsz?
Festékes boltban.
Az jó szívás lehetett. Csináltam egy párat én is.Mivel építő melós vagyok.sell írta:Huh, én is most végeztem a festéssel, igaz nem motor, de legalább nagy volt ( kovácsolt vas jellegű kapuszárnyak 190*1902db és a kisajtó 190*100) 4kg alapozó és 3kg fedőfesték. Mára azthiszem elég...elkövetkező években nem szeretném újból festeni, remélem tartós lessz.
Lehet hogy azért tűnik szemcsésnek mert ez metálkék. Milyen gumit kapsz?z25z írta:Ha még nincs rajta a lakk, akkor ezt szépen ki lehet simítani
Én is holnapra tervezem a lakkozást. Jövő hét közepe-végére már motorozni szeretnék, addigra kellene megérkezni az új guminak is.
Nem nincs még. Majd holnap ha hagyja az idő komám.z25z írta:Háát úgy látom neked sem igazán simult ki a festék...A képen már lakkozva van?
Nem, hanem OLYANMrDok írta:Már akartam kérdezni ilyen lett....z25z írta:ne is emlegessétek, ma délelőtt én is 1,5 órán keresztül, aztán holnap folyt köv...pfujjjjj
Már akartam kérdezni ilyen lett....z25z írta:ne is emlegessétek, ma délelőtt én is 1,5 órán keresztül, aztán holnap folyt köv...pfujjjjj
Nekem még az sincs! Eredet vizsgán keresték,nem találták. Aztán lemondtak róla!csoka írta:Nem fontos.Valószínűleg egy eredetvizsgás matrica lehetett.Az adattáblát sem muszály vissza szegecselned festés után.Én viszem magammal műszaki vizsgára zsebben.Dgergely írta:Sziasztok, nem tudom, hogy jó helyre írok-e, de olyan problémám van, hogy a vázam volt homokozáson és a gyártási címke(pontosan nem tudom hogy hívják) felett volt egy cédula, mindenféle kódokkal, pl: 40 R - 001005 és még sok ilyen. Az a kērdésem, hogy ez fontos vagy nem?
Nem fontos.Valószínűleg egy eredetvizsgás matrica lehetett.Az adattáblát sem muszály vissza szegecselned festés után.Én viszem magammal műszaki vizsgára zsebben.Dgergely írta:Sziasztok, nem tudom, hogy jó helyre írok-e, de olyan problémám van, hogy a vázam volt homokozáson és a gyártási címke(pontosan nem tudom hogy hívják) felett volt egy cédula, mindenféle kódokkal, pl: 40 R - 001005 és még sok ilyen. Az a kērdésem, hogy ez fontos vagy nem?
Alakul az!z25z írta:
Köszi,bár még nem vagyok kész. Nem voltam megelégedve a festéssel, megnarancsosodott, de már alakul. Lassan kezdek megelégedni vele, végre egész jó tükrösEzeken a képeken vizes, de ilyennek kellene majd lennie, ha a lakkozást el nem baszom....
![]()
Grat az eddigiekhez! Jól mutat. Mikor lesz végeredmény?z25z írta:Elgondolkoztam a nagyobb tartályon valóban, mert nem haszontalan. A HVLP pisztolynak viszont 2-3 bar bőven elég, és ha a tartály nyomása 6 alá csökken, akkor bekapcsol a kompresszor. Az MZ-nél meg nincsenek olyan borzalmas nagy felületek, hogy egyszerre elfogyjon a levegő. Szóval motort festeni elég
De az is igaz, hogy sima barkácspisztollyal (4 bar) lefújtam a satupadot ami nagy egybefüggő felület folyamatos szórással, na ott már elkevesellt, lement 2,5-re a tartályban hiába dolgozott a kompresszor.
Hasznos lenne szerezned hozzá egy nagyobb méretű plusz légtartályt(mozdony 200L).Festésnél nem ingadozik annyira a nyomás.Egyenletesebben tudsz vele rétegeket felvinni.z25z írta:Igen, igazad van. Sokáig hezitáltam rajta, hogy megvegyem-e, de rájöttem, hogy nagyon hálás dolog tud lenni. Mióta megvan -ha nem is napi, de legalább heti használatban van. A fő indok ugyan a festés volt, de emellett a gyerek labdái, levegős játékaihoz, biciklik, motor, autó kerekéhez, laptop/kütyük kifújásához/portalanításához, pollenszűrőhöz, de még szárítani is jó. A különböző csatlakozófejekkel, mint a nagynyomású mosó is tök jó dolgokra alkalmazható. Sok egyéb mellett pl.: menetmetszésnél egyszerűbb egy pillanat alatt lefújatni a forgácsot, de a féknyeregből is könnyen ki lehetett csalogatni a dugattyút.csoka írta:...és a kompresszort tudod másra is használni.Kisebb légkulcs,karburátor tisztítás...stb.Jól tetted,hogy vettél!
Igen, igazad van. Sokáig hezitáltam rajta, hogy megvegyem-e, de rájöttem, hogy nagyon hálás dolog tud lenni. Mióta megvan -ha nem is napi, de legalább heti használatban van. A fő indok ugyan a festés volt, de emellett a gyerek labdái, levegős játékaihoz, biciklik, motor, autó kerekéhez, laptop/kütyük kifújásához/portalanításához, pollenszűrőhöz, de még szárítani is jó. A különböző csatlakozófejekkel, mint a nagynyomású mosó is tök jó dolgokra alkalmazható. Sok egyéb mellett pl.: menetmetszésnél egyszerűbb egy pillanat alatt lefújatni a forgácsot, de a féknyeregből is könnyen ki lehetett csalogatni a dugattyút.csoka írta:...és a kompresszort tudod másra is használni.Kisebb légkulcs,karburátor tisztítás...stb.Jól tetted,hogy vettél!
Pontosan.Egyszer kell beruházni,és ez hosszú távon meg is térül.Nem beszélve arról ,hogy minél többet festesz, annál több gyakorlatot,tapasztalatot, szerzel.S ennek tudatában már bátran válhatsz munkát is .z25z írta:Köszi! Hogy megéri-e vagy sem ez nem egyszerű kérdés. Az anyagköltséget tekintve a 2K töltőalapozó 4500 Ft (1+0,2 liter), 2K lakk (1+0,5 liter) 4000 Ft, 3 deciliter RAL9005 kikeverve + 1 dl edző + 1 dl higító 3700 Ft. Ez eddig 12 200 Ft plusz a járulékos dolgok nitrohigító a mosogatáshoz, szilikonmentesítő, csiszolópapírok. Nagyjából 15 alatt megvan és nem csak egy tankot lehet vele lefesteni, mert kimarad belőle bőven. Én elég horribilis összeget öltem ebbe a projectbe, mert megvettem hozzá még a jó minőségű HVLP pisztolyt, a kompresszorra vízleválasztót (ezzel megválaszoltam a másik kérdésed, hogy egy 24 literes kompresszorral fújtamSzóval költöttem a felszerelésre simán annyit vagy többet, mintha elvittem volna fényezőhöz. Azért döntöttem a beruházások mellett, mert a felszerelés így megmarad és bármikor neki lehet állni lefesteni újra csak a festékre kell ezután költeni.
És nem utolsó sorban az az öröm, hogy saját két kezem munkáját látom viszont szinte kárpótolhatatlan.
Jelenlévő fórumozók: Majestic-12 [Bot] valamint 3 vendég