Csak annyit tennék hozzá hogy én találtam 2,5 D hosszút is M8-ból.Az 20 mm.Igaz az sincs 50-60 mm.z25z írta:Olyan van igen. Igazából arra lettem volna kíváncsi, hogy mi van ha a menet amibe be kellene tenni hosszabb,mint a kapható leghosszabb betét. Pl. első villa villanyakban az alsó rögzítőcsavarok na az kb 50-60 mm. De addig túrtam a netet, amíg nagyjából kikövetkeztettem a megoldást, mert konkrétan sehol nem találtam erre vonatkozóan adatot. Ezek a betétek három féle hosszban kaphatók 1, 1,5 és 2d jelöléssel. A szám az átmérővel arányos vagyis a kapató leghosszabb betét az az átmérő 2-szerese, vagyis 8-as menethez 16 mm a leghosszabb. Néhol azt írják, hogy nem lehet kettőt betenni egymás után, máshol azt, hogy megoldható. De ha jól következtettem akkor az a lényeg, hogy nincs is sok jelentősége 8 menetnél hosszabbat beletenni, mert hagyományos meneteknél pl a húzóerő 50%-a az első meneten van majd csökken és a 4-ik menet után már 6% alatt van érdemi teherviselés nélkül. Ezzel szemben a heli-coil jobban elosztja ott a 6-ik menetnél csökken 10% alá. De hiába lenne akár 20 menet a 8-ik után már nem nagyon "játszik" a menetszám.
Na jól van nem bolygatom tovább a témát
Amúgy szerintem minden további nélkül utána lehet hajtani a kövi betétet is.