Egy kis segítséget szeretnék kérni tapasztaltabb rókáktól!

Első gépezetem, egy 125-ös ETZ büszke tulaja vagyok.
Tavaly ősz óta van birtokomban. Én pedig az övében

Voltak kisebb-nagyobb fennakadások az előző tulaj nemtörődömsége miatt, de sok dolgon átlendültünk sikeresen.
Viszont a legutóbbi problémán már sajnos kicsit megakadtam:
Egy szép iskolai nap után hazafele vettem az irány, majd a gép félúton úgy döntött, beadja a kulcsot. Megállt, s többet nem is indult.
Ez történt két hónapja.
A probléma:
A jelenlegi álláspont szerint szivatóval indul. Jár 5-10 másodpercig, majd egyszerűen megáll. Nem belefullad, szimplán nem pöfög tovább.
Gáz húzással kicsit tovább bírja, de ugyan ez a vége, felpattanni már nem is tudok rá.
Amit eddig tettem:
Gyanakodtam a gyújtásnál mindenre: Kalapács, kondenzátor, kábelezés, trafó, generátor...
Trafó, kondi, kalapács cserélve, kábelezés és generátor átnézve.
Friss gyertya, hézag beállítva, gyújtás kicsipogtatva és beállítva, gyertyapipa cserélve.
Ekkor gondolkozni kezdtem a másik összetevőn, az üzemanyag ellátáson!
Benzin folyik.
Karbi kipucolva, a tű már minden állásban volt.
Kapott felújítószettet. Mint halottnak a csók.
Tűszelep cserélve, úszó nem hibás.
Az alapjáratra mintha nem igazán akarna reagálni, mármint jobban pörög, de ugyan úgy megáll.
Az eredeti (?) két csavaros karbi van rajta, amelyen van melléklevegő szabályozó csavar, ami bár kicsit bele van gyógyulva, lehet csavargatni. Amit meg is tettem. Semmi
A masina szinte frissen fúrva.
Elméletem szerint valami furmányos okból kifolyólag csak az a benzin tartja életben, amit a szivató ad neki. Tévednék?
Gondolkoztam @free_rider problémáján, mivel hasonlónak tűnik, de szertnék biztosra menni, mielőtt teljesen borul a bili és veszek egy új karburátort

Esetleg valami ötlet?
Remélem nem felejtettem ki semmit.
Nagyon szépen köszönök előre is bármilyen segítséget!