madigergo írta:Sziasztok!
Volt ma egy húzósabb menetem, ami az elején egy átlag motorozás volt, miközben a fordulatszámmérő elkezdte kb. a felét mutatni a valósnak. Vissza kellett kapcsoljak kettesbe egy kereszteződés végett, ott meggondolta magát, és azóta is jó. Lehet okom aggodalomra?
A másik, hogy visszafelé sietve kellett érkezni, így húztam neki, ráadásul 2 személlyel. Mire elértem a célállomást, úgy éreztem, hogy kicsit elgyengült. (ahol eddig vígan ment 4.-be, most kellett a 3) - útközben elhagytam az utast, így itt már ez nem számított bele. -
Lehetett ez valamiféle túlmelegedéstől? Ugyanis most szépen ment, már lehűlt motorral.
Illetve a kipufogó/henger találkozásához kellene nekem valami tömítés. Milyet érdemes venni?
Köszönöm!
Fordulatszámmérő: mechanikus csoda. Ha már nagyon elhagyja magát, akkor Haudek mestert érdemes meglátogatni (
http://www.automuszer.eu - tudod ahova a Simson műszereket is visszük

)
Gyengülés: ennyi infoból passz. Ha megint csinálja, figyeld meg mik a közös körülmények (extrém meleg, útviszonyok, gázhasználat?)
Kipufogó tömítés: elvileg kapható rézkarika, a szokásos kérdéses méretben és minőségben. Általában egy idő után feladják az emberek és körbekenik FBS-sel

de ha sikerül kifogni egy jó karikát akkor szerencséd van.