Kipufogó
- zudori
- nagy ETZ-s
- MZ-d típusa: ETZ 150
Re: Kipufogó
ETZ-125-150 kipufogó!
Ma megint mentem egy közel 200 km-es kört.
Egyértelműen ki tudom jelenteni,hogy ezzel a csővel jobb a motor, nyomatékosabb lett, jóval kevesebbszer fogy el 5. fokozatban. Fogyasztásról majd később.
A hangja is más, de ezt már említettem. Szépen frissen ment, pedig most nem este és reggel hajtottam, hanem a dög melegben. A gázkart is kevésbé kellett hűzni, mint régebben. Egy szó mint száz, még az elején vagyunk ugyan a tesztnek, de biztatóak a jelek!
folytatás köv.
Ma megint mentem egy közel 200 km-es kört.
Egyértelműen ki tudom jelenteni,hogy ezzel a csővel jobb a motor, nyomatékosabb lett, jóval kevesebbszer fogy el 5. fokozatban. Fogyasztásról majd később.
A hangja is más, de ezt már említettem. Szépen frissen ment, pedig most nem este és reggel hajtottam, hanem a dög melegben. A gázkart is kevésbé kellett hűzni, mint régebben. Egy szó mint száz, még az elején vagyunk ugyan a tesztnek, de biztatóak a jelek!
folytatás köv.
- zudori
- nagy ETZ-s
Nem is olyan régen a face-n hirdette magát valaki, ott nézzél körül, vagy googli!misku02 írta:Udvozletem, erdeklodnek kipufogo utan, remelem jo helyen jarok.
Kisebb szepseghibaval, rezonatorra volna szuksegem 2db-ra
Kit lehet ilyen 2T rezoval zavarni?
Udvozletem, erdeklodnek kipufogo utan, remelem jo helyen jarok.
- csoka
- nagy ETZ-s
- MZ-d típusa: ETZ125,ETZ250
Engem is érdekel.
-
- versenyző
- MZ-d típusa: Etz 250
Ez igazán jó hír, hátha összejön. Akkor a kis etzk is újra "régi valójukat" adhatnák. Ha kevesebb a kompromisszum a szeretett motorral, még örömtelibb a motorozás. 

- zudori
- nagy ETZ-s
Kis ETZ Kipufogó!
Már többször beszéltük, a Bambi 3-as 250-es kipufogó gyártása alkalmából, hogy kellene a kis ETZ-hez is cső! Eddig úgy nézett ki, nem sikerül, mert nagyon magas lenne a gyártási költség, minimum 60-80 db rendelése esetén lenne elérhető.
Most talán lenne egy megoldás, van az egyik nagykerben eredeti új DDR es kipuff kis ETZ-hez, csak egy gond van vele, hogy le van gyárilag folytva. Így, ebben az állapotában, nekünk ez nem jó! Bambi mesterék viszont szétvágtak egyet, kiszedték a folytást és odaadták nekem tesztelésre, ami a tegnapi napon meg is kezdődött.
Nekem utángyártott szép krómos csövem van. Soha nem mentem még olyan motorral amin gyári cső lett volna. Tulajdonképpen ezzel a kipuffal is használható a motorom, szépen indul, megy kipörög, 3,5-4,2 körül fogyaszt Bing karbival.
A rövid kb. 80 km után a tapasztalatom:
Nyomatékosabb lett, alacsonyabb fordulaton határozottan érezhető, 45 km/óra sebességgel is simán erőlködés nélkül is megy 5. fokozatban, ahonnan szépen el is tud gyorsulni. Tovább mint 6 ezer nem pörgettem 5.ben, de azt simán el is érte, még ment is volna(ez 96 km/ó)-ezt a sebességet az utángyártottal is tudta. Alapjárat kicsit megemelkedett. Az emelkedőkön úgy éreztem, jobban könnyedébben megy fel, de ez lehet csak érzés, még több idő kell. Fogyasztási adatokra is még várni kell. Hangja élesebb, "recsegősebb" lett, de nem bántó- Gábor barátom szerint igazi MZ-s hang.
Később, több futás után,megint megosztom majd a tapasztalataimat.
Már többször beszéltük, a Bambi 3-as 250-es kipufogó gyártása alkalmából, hogy kellene a kis ETZ-hez is cső! Eddig úgy nézett ki, nem sikerül, mert nagyon magas lenne a gyártási költség, minimum 60-80 db rendelése esetén lenne elérhető.
Most talán lenne egy megoldás, van az egyik nagykerben eredeti új DDR es kipuff kis ETZ-hez, csak egy gond van vele, hogy le van gyárilag folytva. Így, ebben az állapotában, nekünk ez nem jó! Bambi mesterék viszont szétvágtak egyet, kiszedték a folytást és odaadták nekem tesztelésre, ami a tegnapi napon meg is kezdődött.
Nekem utángyártott szép krómos csövem van. Soha nem mentem még olyan motorral amin gyári cső lett volna. Tulajdonképpen ezzel a kipuffal is használható a motorom, szépen indul, megy kipörög, 3,5-4,2 körül fogyaszt Bing karbival.
A rövid kb. 80 km után a tapasztalatom:
Nyomatékosabb lett, alacsonyabb fordulaton határozottan érezhető, 45 km/óra sebességgel is simán erőlködés nélkül is megy 5. fokozatban, ahonnan szépen el is tud gyorsulni. Tovább mint 6 ezer nem pörgettem 5.ben, de azt simán el is érte, még ment is volna(ez 96 km/ó)-ezt a sebességet az utángyártottal is tudta. Alapjárat kicsit megemelkedett. Az emelkedőkön úgy éreztem, jobban könnyedébben megy fel, de ez lehet csak érzés, még több idő kell. Fogyasztási adatokra is még várni kell. Hangja élesebb, "recsegősebb" lett, de nem bántó- Gábor barátom szerint igazi MZ-s hang.
Később, több futás után,megint megosztom majd a tapasztalataimat.
- jura györgy
- bajnok
- MZ-d típusa: ETZ250 de luxe
sziasztok, van 1 másik topik , üzemanyag ellátás ezek már ida tartoznak mert itt már eléggé eltértünk a kipuktól üdv. juragy
- pnlaci
- bajnok
- MZ-d típusa: etz-250.predator.
Olyan átfolyási sebessége van a normál szelepnek,hogy nemcsak 130/ó. tud, hanem akár 160/ó.Amit egy átlag ETZ ugyi
ugysem tud!
ugysem tud!
A motorra csak rászokni lehet,le soha. A legjobb kápszer.
- jura györgy
- bajnok
sziasztok szerintem is ennél a 130/óránál olyan fogyasztés lépet fel hogy a szelep nem birta a benzin utánpótlást valamikor nagyn régen mentm 1 kört 1 ETZvel ilyen 130/ órával ott is ez volt a helyzet üdv. juragy
- pnlaci
- bajnok
Az is előfordulhat hogy jó a méret,de valami miatt nem nyit rendesen.PL.rosszul van beállítva az úszó,bár a benzinszint
jó.(beragad a tűszelep néha)És elfogy a nafta,vagy szarik elzárni és túlfolyik.Érdemes megnézni és beállítani.
jó.(beragad a tűszelep néha)És elfogy a nafta,vagy szarik elzárni és túlfolyik.Érdemes megnézni és beállítani.
-
- versenyző
Igen arról. 2 mm a furat rajta.
- pnlaci
- bajnok
Ha arról a tűszelepről beszéltek amit az úszó nyit,akkor az a 250 es ben 20 as fúvóka! Ez fix!sell írta:A 250-esbe a tűszelepnek 200-asnak kellene lenni.Tri-Ton írta:A tűszelep egy cserét megér, mint mondod, de ha mégsem, akkor miért fogyott ki ??? Hisz a benzinszint állandó kéne, hogy legyen. ( hazafelé a régi kipufogóval semmi gond nem volt, bár 110 fölé csak lejtőn sikerült )
- zudori
- nagy ETZ-s
Ezt nem tudtam, azt gondoltam ott is 150-es van, mint a kicsinél. Akkor lehet, ott a bibi. Ha ennek ellenére is kifogy, pedig bele való a tűszelep, akkor a szivató nem zár le teljesen.sell írta:A 250-esbe a tűszelepnek 200-asnak kellene lenni.Tri-Ton írta:A tűszelep egy cserét megér, mint mondod, de ha mégsem, akkor miért fogyott ki ??? Hisz a benzinszint állandó kéne, hogy legyen. ( hazafelé a régi kipufogóval semmi gond nem volt, bár 110 fölé csak lejtőn sikerült )
-
- versenyző
Az a baj, ha egy motor kifejezetten jól megy, valószínűleg túlfogyasztás is lessz, az örömteli gázhuzogatás miatt.
sajna nehéz megállni, hogy ne húzza neki az ember dinamikusan, mikor a motor meg még " úgy menne". 

-
- nagy ETZ-s
- MZ-d típusa: BMW
Köszi és most vagyok ott, hogy egyáltalán hozzá nyúljak-e, kell-e nekem a 120-130 , 4-5 literért ?sell írta:Hát , van is mitől. 3.2liter ?!!? Ez azért már valami..azthiszem az én szemem is kikerekedne.
A szép szavak nem mindig igazak, az igaz szavak nem mindig szépek !
-
- versenyző
A 250-esbe a tűszelepnek 200-asnak kellene lenni.Tri-Ton írta:A tűszelep egy cserét megér, mint mondod, de ha mégsem, akkor miért fogyott ki ??? Hisz a benzinszint állandó kéne, hogy legyen. ( hazafelé a régi kipufogóval semmi gond nem volt, bár 110 fölé csak lejtőn sikerült )
-
- versenyző
Hát , van is mitől. 3.2liter ?!!? Ez azért már valami..
azthiszem az én szemem is kikerekedne. 

-
- nagy ETZ-s
A tűszelep egy cserét megér, mint mondod, de ha mégsem, akkor miért fogyott ki ??? Hisz a benzinszint állandó kéne, hogy legyen. ( hazafelé a régi kipufogóval semmi gond nem volt, bár 110 fölé csak lejtőn sikerült )
-
- nagy ETZ-s
Sajnálom Gyuri ! Segítettem volna, bár motoron úgysem hallottam volna meg a hívást, remélem nem lett más problémád. A fogyasztástól dobtam egy hátast. 146 kM-re 4,6 litert tankoltam. ( púposra )jura györgy írta:sziaztok Tóni nekem ez a mai kipu csere próba vége 100km. lett viszont a vásárlás az nem sikerült ugyanis a pénz othon maradt valamint a jogsi is, ez a TESCO előt derült ki na gondolhatod tükön ültem hazáig és én rendkivül örvendek jogy jó eredmény született azért azt megjegyzem hogy ilyen gyors járatban tőbb lesz a fogyasztásod de gondolom ezt te is tudod üdv. juragy
- zudori
- nagy ETZ-s
Nagyon szívesen!Tri-Ton írta:Köszönöm a lehetőséget Gyuri ! A kipufogóddal újra elértem a 130-at, pedig a sajáttal 110 körül van a vége. Zudori klubtárs, neked is köszönöm a hasznos tanácsot. Oda jutottam, hogy a jelenlegi fúvókákkal jó a fogyasztás és a kipufogó csere tényleg sokat számított. Viszont következik a jóslatod szerinti javítás is. 130 környékén cca. 1/2 - 1 perc és kifogyott az üzemanyag, majd gáz vissza és újra él a motor. Ez meg valószínű, mint ahogy mondtad a kicsi tűszelep lesz. Viszont a végére csak el jutok oda, hogy megy is ha kell, meg 80 - 100 környékén nem is fogyaszt sokat. A héten következik a kipufogó szétvágás, takarítás és ha jó-jó, ha nem akkor Bambi-3 . ( majd tudósítok, vagy további ötleteket fogok kérni )jura györgy írta:sziasztok , Tóni akkor nekem is a jövő7 lenne jobb. üdv.: juragy
De nem valószínű, hogy a tűszelep kicsi, űgy tudom azon 150-es átmérő van, nem lehet, ha nyit, csuk rendesen, hogy az legyen a baj okozója. Bár ki tudja, lehet, hogy valamikor az előző gazdája belepiszkált. Egyszerű a csere, egy próbát megér!
- jura györgy
- bajnok
sziaztok Tóni nekem ez a mai kipu csere próba vége 100km. lett viszont a vásárlás az nem sikerült ugyanis a pénz othon maradt valamint a jogsi is, ez a TESCO előt derült ki na gondolhatod tükön ültem hazáig és én rendkivül örvendek jogy jó eredmény született azért azt megjegyzem hogy ilyen gyors járatban tőbb lesz a fogyasztásod de gondolom ezt te is tudod üdv. juragy
-
- nagy ETZ-s
Köszönöm a lehetőséget Gyuri ! A kipufogóddal újra elértem a 130-at, pedig a sajáttal 110 körül van a vége. Zudori klubtárs, neked is köszönöm a hasznos tanácsot. Oda jutottam, hogy a jelenlegi fúvókákkal jó a fogyasztás és a kipufogó csere tényleg sokat számított. Viszont következik a jóslatod szerinti javítás is. 130 környékén cca. 1/2 - 1 perc és kifogyott az üzemanyag, majd gáz vissza és újra él a motor. Ez meg valószínű, mint ahogy mondtad a kicsi tűszelep lesz. Viszont a végére csak el jutok oda, hogy megy is ha kell, meg 80 - 100 környékén nem is fogyaszt sokat. A héten következik a kipufogó szétvágás, takarítás és ha jó-jó, ha nem akkor Bambi-3 . ( majd tudósítok, vagy további ötleteket fogok kérni )jura györgy írta:sziasztok , Tóni akkor nekem is a jövő7 lenne jobb. üdv.: juragy
azt a boltban veszempnlaci írta:Szia bambi. Könyök esetleg van? Mert nekem az is kellene még,mert le van hervadva az egész kipufogóm.bambi írta:20db bambi 3-as ETZ 250 tipusra kipufogó rendelhető kb 1 hónap az elkészülés.
15000ft futárral 16500ft
Befizetési határidő.2015. 06- 20
személyesen a bp műhelyemben.
vagy priviben utalással
Üdv. Laci.
- jura györgy
- bajnok
sziasztok , Tóni akkor nekem is a jövő7 lenne jobb mert most hétvégén még megy az épitkezés, talán most már ami fontos elkészül de minden idöjárás függő , a motorozás és az épitkezés is, például most IS el van boulva üdv. juragy
- pnlaci
- bajnok
Szia bambi. Könyök esetleg van? Mert nekem az is kellene még,mert le van hervadva az egész kipufogóm.bambi írta:20db bambi 3-as ETZ 250 tipusra kipufogó rendelhető kb 1 hónap az elkészülés.
15000ft futárral 16500ft
vagy priviben utalással
Üdv. Laci.
20db bambi 3-as ETZ 250 tipusra kipufogó rendelhető kb 1 hónap az elkészülés.
15000ft futárral 16500ft
vagy priviben utalással
15000ft futárral 16500ft
vagy priviben utalással
-
- nagy ETZ-s
Szia Gyuri !jura györgy írta:sziasztok Tóni ha 7végén jó az idö eljöhetsz szombat vagy vasárnap is jó , Actiunnal beszéld meg lehet ide szald ő is Kissomlyó Petőfi 19 be keressél (tek) üdv. juragy
Meglátjuk, nem kizárt a szombat, de mint már írtam előtte időpont egyeztetés miatt mindenképp hívlak telefonon. Az eső miatt nagyon sok dolgom elmaradt és most azok fontosabbak mint a motor, ami így is használható. Inkább a jövő hét tűnik nyerőnek, de meglátjuk. Hívni foglak egy-két nappal előtte és ha neked mégsem lesz jó az időpont, akkor keresünk újat. ( miattam nehogy készenlétben állj, semmi sürgős, semmi fontos, majd meglesz ) Köszi, üdv.: Tóni
- jura györgy
- bajnok
sziasztok Tóni ha 7végén jó az idö eljöhetsz szombat vagy vasárnap is jó , Actiunnal beszéld meg lehet ide szald ő is Kissomlyó Petőfi 19 be keressél (tek) üdv. juragy
-
- nagy ETZ-s
Köszönöm Gyuri !jura györgy írta:sziasztok Tóni akor könyék marad én benne vagyok mindenbe üdv. juragy
Egyeztetünk a mikorról, ha jobb idő lesz hívlak telefonon.
- jura györgy
- bajnok
sziasztok Tóni akor könyék marad én benne vagyok mindenbe üdv. juragy
- pnlaci
- bajnok
Őszre ígérte Bambi a következő adagot,arra én is benevezek.Belülről jó a kipufogóm,de kívülről? 

-
- nagy ETZ-s
Szia Gyuri !jura györgy írta:sziasztok Tóni persze hogy aszisztálok de 1 körmös kulcspt hozzál magaddal mert ez nekem nincs üdv. juragy
Hát igazán én a könyököt nem venném le, csak a dobot. Szerintem ne gyilkoljuk feleslegesen a henger kipufogó menetét. Mit szólsz hozzá ?
-
- nagy ETZ-s
Nálam már megvan a Bambi-3 kipufogó elhatározás. Beszéltem is vele, rövidesen indul a következő gyártási projekt. Addig meg a próba és utána jön az "ennek már úgyis mindegy alapon" a fúrás, faragás, kísérletezés.Patrik írta:Sziasztok.
Nekem ugyan ez a helyzet,3,8-4l körül fogyaszt a gép úgy,hogy sok városi mászkálás van benne,de 110-nél mint amit elvágtak és szintén 4.ben gyakorlatilag eléri a végsebességét,bár ezt nem sokat próbálgatom.
130-as főfúvóka van benne,135-ös már sok volt 3000-alatt nem volt élet fult bele a kajába utána viszont repült,igaz a 135-ös nem volt ellenőrizve és használt volt szóval nem tuti a mérete.
A múltkorában fellazult a kipufogó hollanderem (úgy rendesen) és 120km/h lett a vége (utángyártott kisipari kipufogó).
Szóval a kipufogó piszkosul fojtja gondolom én,de nem a lerakódások miatt ez egy tiszta kipu,a hangján is hallani.
Van egy másik kisipari pufóm azzal nem forog 5000 fölé 4.ben sem.
A lényeg az,hogy kegyetlen fos kipufogók vannak forgalomban,csak azért nem szántam még rá magam egy Bambi féle kipufogóra,mert a végsebességtől függetlenül jól megy,jól fogyaszt és 100km/h felett ritkán motorozom,szóval mindig inkább valami mást csinosítok rajta.
-
- nagy ETZ-s
Szia Zsaki !zsakfos írta:A tű helyzete végsebesség tekintetében,teljes gázállásnál nem játszik.Inkább a főfuvóka mérete,ami ott számít.
Igazad van, teljes gázon már nem számít a tű. Főfúvóka 130-as gyári méret. ( ellenőrizve ) Ezért gyanús a kipufogó.
-
- nagy ETZ-s
Szia István !zudori írta:A tű hol áll? Mennyire van fent?
Egyébként amit leírtál, teljesen normális elvárás, ha kell, repüljön, tök mindegy, mennyit eszik, de ha nem rohanunk, akkor alig egyen. Ezt a gázkarral lehet befolyásolni. Kérdés, hogy a gázkar húzásával kap-é elég anyagot. Erre kell a tű variálása, no meg mivel a karburátor már nem a régi, akár az is kopott lehet. Ebből kifolyólag a főfúvóka gyári méretéhez sem kell a végsőkig ragaszkodni, próbálmi kell, nagyobbal is.
A tű le van téve, felülről a második rovátkában van. A karburátor nem kopott, súber passzos, nem csörög, fuvókák + tű cserélve ( gyári méretre ) Meglátjuk Gyuri kipufogójával mit mutat.
- zudori
- nagy ETZ-s
Akkor így már más a gyerek fekvése. Ne égessél ki semmit, Gyurinál próbáld ki a kipufogót, karburátorhozse nyúljál. Majd rendeljél egy új Bambi 3-ast.
-
- nagy ETZ-s
Köszi, sajnos már nem gyári, viszont ezzel együtt vettem és nem tudom mi történt a gyárival. Úgy - hogy marad a próba - szerencse és Gyuri. Az NDK találkozón volt egy ETZ, szétvágás után kiszedett kipufogó belsővel. Bár brutál hangja volt, ettől függetlenül a 21-es lánckerékkel úgy gyorsult és ment, mint a rakéta. ( ez indította nálam a hangyát )zudori írta:Visszaolvastam, és felmerült bennem egy kérdés, amit én előtte természetesnek gondoltam, Tóni! A kipufogód gyári? Ha igen akkor fent tartom, karburálás, gyújtás, kipufogó lemérés, csak is ezek után az égetés, ha viszont nem gyári, akkor Gyurihoz és próba-csere.
- zudori
- nagy ETZ-s
Visszaolvastam, és felmerült bennem egy kérdés, amit én előtte természetesnek gondoltam, Tóni! A kipufogód gyári? Ha igen akkor fent tartom, karburálás, gyújtás, kipufogó lemérés, csak is ezek után az égetés, ha viszont nem gyári, akkor Gyurihoz és próba-csere.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zudori 2015.05.22. 05:29-kor.
Sziasztok.
Nekem ugyan ez a helyzet,3,8-4l körül fogyaszt a gép úgy,hogy sok városi mászkálás van benne,de 110-nél mint amit elvágtak és szintén 4.ben gyakorlatilag eléri a végsebességét,bár ezt nem sokat próbálgatom.
130-as főfúvóka van benne,135-ös már sok volt 3000-alatt nem volt élet fult bele a kajába utána viszont repült,igaz a 135-ös nem volt ellenőrizve és használt volt szóval nem tuti a mérete.
A múltkorában fellazult a kipufogó hollanderem (úgy rendesen) és 120km/h lett a vége (utángyártott kisipari kipufogó).
Szóval a kipufogó piszkosul fojtja gondolom én,de nem a lerakódások miatt ez egy tiszta kipu,a hangján is hallani.
A lényeg az,hogy kegyetlen fos kipufogók vannak forgalomban,csak azért nem szántam még rá magam egy Bambi féle kipufogóra,mert a végsebességtől függetlenül jól megy,jól fogyaszt és 100km/h felett ritkán motorozom,szóval mindig inkább valami mást csinosítok rajta.
- jura györgy
- bajnok
sziasztok Tóni persze hogy aszisztálok de 1 körmös kulcspt hozzál magaddal mert ez nekem nincs üdv. juragy
- zsakfos
- A révész
- MZ-d típusa: Mz Ts 250/1
A tű helyzete végsebesség tekintetében,teljes gázállásnál nem játszik.Inkább a főfuvóka mérete,ami ott számít.
Ts 250/1 a fekete villám!Na jó a villám egy kicsit túlzás!De én igy is szeretem.
- zudori
- nagy ETZ-s
A tű hol áll? Mennyire van fent?
Egyébként amit leírtál, teljesen normális elvárás, ha kell, repüljön, tök mindegy, mennyit eszik, de ha nem rohanunk, akkor alig egyen. Ezt a gázkarral lehet befolyásolni. Kérdés, hogy a gázkar húzásával kap-é elég anyagot. Erre kell a tű variálása, no meg mivel a karburátor már nem a régi, akár az is kopott lehet. Ebből kifolyólag a főfúvóka gyári méretéhez sem kell a végsőkig ragaszkodni, próbálmi kell, nagyobbal is.
-
- nagy ETZ-s
Szia, köszönöm !zudori írta:Szerintem, ha megméred a kipufogó súlyát, abból ki lehet következtetni a benne lerakódott olaj és koksz mennyiségét. Az értéket nem tudom, de biztosan lesz itt olyan kolléga aki kapásból vágja.
Az én véleményem szerint keveset kap, ez a 3,5 literes fogyasztás erre enged következtetni. Alacsonyan van a tű, vagy kicsi a fúvóka, vagy mind a kettő.
Nekem 150-es van, kb 4 liter a fogyasztása, normálisan vezetem, 90 fölé csak nagyon ritkán. Ja és BING van rajta.
Én is gondoltam erre, csak sajnos nem találom, hogy mennyi kellene lenni az új koksz nélküli kipufogó súlya. Való igaz, hogy ez lenne a legegyszerűbb megoldás. Aztán következik a próba csere, majd a javítási próba és végül az új felszerelése. Mindezek után pedig kiderül, hogy kevés az anyag és a 3.5-ös fogyasztással csak ennyit tud. A 6,5-el 140 fölé ment könnyedén, viszont 90-nél is 6,5 volt a fogyasztás. Azt szeretném elérni, hogy 90 környékén legyen 4 körül, ha viszont menni kell menjen és egyen akár 6,5-et, de valahol legyen lehetőségem befolyásolni és annyit egyen amennyit elvárok tőle. ( ugye nem egy nagy kívánság ) Ne az legyen, hogy mindig 3,5 és nem megy, vagy megy ugyan, ha kell, de mindig 6,5. ( light-osan is ) Ja és a az összes fúvóka a gyári megadott méretre cserélve lett pár hete. ( kaliberrel ellenőrizve )
- zudori
- nagy ETZ-s
Szerintem, ha megméred a kipufogó súlyát, abból ki lehet következtetni a benne lerakódott olaj és koksz mennyiségét. Az értéket nem tudom, de biztosan lesz itt olyan kolléga aki kapásból vágja.
Az én véleményem szerint keveset kap, ez a 3,5 literes fogyasztás erre enged következtetni. Alacsonyan van a tű, vagy kicsi a fúvóka, vagy mind a kettő.
Nekem 150-es van, kb 4 liter a fogyasztása, normálisan vezetem, 90 fölé csak nagyon ritkán. Ja és BING van rajta.
-
- nagy ETZ-s
Szia Gyuri !jura györgy írta:sziasztok Tóni én 3,5 fogyasztással nem banrálnék semmit de ha megfelel próbának 1 egy éve használ Bambi féle én adom 1-2 körre de te szerelsz mert nekem már a könyökömön jön ki a szerelés de gondolom meg kell vátni a jó időt üdv. juragy
Köszönöm a felajánlást, valószínű élni fogok vele.. Természetesen a jó időt megvárjuk. Gondolom azért a szerelésben némi asszisztenciát bevállalsz, főleg úgy, ha viszek kóstolóba a saját boromból. ( egy kis gondűzőnek tökéletes ) Egyébként a 3,5-ös fogyasztással semmi gondom. A problémám ott van, hogy 110 a vége. Ezt 3/4-ed gázon tudja és utána a többit hiába húzom oda neki, semmi változás. Ezt viszont 4.-ben is tudja, ezért a Füredi mini túrán is elég sokat kellett 4.-ben mennem, mert csak 4000-es ford. körül jön meg az erő, (ott menne 6000 fölé is ) viszont kissé 5000 alatt 5.-ben meg el is fogy az erő. No ezért gondoltam, hogy vagy kipufogó gond, vagy több üzemanyag kell, ( lehet, hogy csak súbertű emelés ) mert a 3,5l csak erre elég. ( szeretném tudni melyik az igaz )
- jura györgy
- bajnok
sziasztok Tóni én 3,5 fogyasztással nem banrálnék semmit de ha megfelel próbának 1 egy éve használ Bambi féle én adom 1-2 körre de te szerelsz mert nekem már a könyökömön jön ki a szerelés de gondolom meg kell vátni a jó időt üdv. juragy
-
- nagy ETZ-s
Éppen ez a tervem Laci. Csak előtte szeretnék egy próbát másik kipufogóval, mert a hangja alapján nincs tele és feleslegesen nem szeretném szétbarmolni. Ha tele van akkor égetés, vagy benevezek egy Bambi által gyártottra. Az viszont úgy tudom csak időszakosan van és itt a nyár, valamivel meg menni kell.pnlaci írta:Szia Tóni. Igaz segíteni ebben nem tudok neked,de az biztos hogy a sok olaj lerakódást ha eltávolítod javulni fog a jószágTri-Ton írta:Sziasztok !
Jövök szerencsét próbálni. Mielőtt kiégetném, vagy szétvágnám a kipufogómat, segítséget kérek. Keresek GY-M-S megyében, vagy Győr 50 kM-es körzetében olyan klubtársat, aki egy próba erejéig kölcsön adná a jó állapotú ETZ-250-es kipufogóját. Akár úgy is, hogy nála lenne a csere, próbakör ( 5-10 kM ) és vissza csere. Előre köszönöm és várom a segítő ajánlatokat.
hatásfoka.Multkor írtad hogy neked mindegy ha égeted a kipufogót,úgysem szép.Akkor meg hajrá,adjál neki! Utána meg
legrosszabb esetben is le fújhatod hőálló sprayal.
üdv.laci.
- pnlaci
- bajnok
Szia Tóni. Igaz segíteni ebben nem tudok neked,de az biztos hogy a sok olaj lerakódást ha eltávolítod javulni fog a jószágTri-Ton írta:Sziasztok !
Jövök szerencsét próbálni. Mielőtt kiégetném, vagy szétvágnám a kipufogómat, segítséget kérek. Keresek GY-M-S megyében, vagy Győr 50 kM-es körzetében olyan klubtársat, aki egy próba erejéig kölcsön adná a jó állapotú ETZ-250-es kipufogóját. Akár úgy is, hogy nála lenne a csere, próbakör ( 5-10 kM ) és vissza csere. Előre köszönöm és várom a segítő ajánlatokat.
hatásfoka.Multkor írtad hogy neked mindegy ha égeted a kipufogót,úgysem szép.Akkor meg hajrá,adjál neki! Utána meg
legrosszabb esetben is le fújhatod hőálló sprayal.
üdv.laci.
-
- nagy ETZ-s
Sziasztok !