Elektronika topik - a pokol kapuja
- Meiki
- kis ETZ-s
- MZ-d típusa: MZ ETZ 251 De Luxe
- Kapcsolat:
Ez nagyon érdekes. Balra mûködik az irányjelzõm de jobbra nem. Ha jobbra kapcsolom villog a mûszerfal háttérvilágítás az elsõ hátsó fényszóró az üresjáratjelzõ és a gyújtás szagatott lesz vagyis kihagy.
Amikort ezt elmondtam egy autóvillamosságisnak nagy kikerekedett szemekkel nézett rám
Amint lesz utánfutó megmutatom neki 

MZ ETZ 251 De Lux!
- sub-ee
- Elektrokirály
- MZ-d típusa: ETZ 250 1984
- Kapcsolat:
SziaGose89 írta:Nem jött be. Ha berakok a kiégett helyére egy 16 amperest akkor egy másik ég ki. Kereshetek elektromûszerészt a közelben, nemjó az úgy hogy csak én mint "babakocsis" látom.
Esetleg segíthetek neked a hiba orvoslásában, így netek keresztül is, írd le,hogy pontosan mi is a probléma.
Üdv.:Sub-ee
Hello!
Amikor ma elfordítottam a kulcsot a 251es ETZ-mben nem gyulladt ki se a piros, se a narancssárga lámpa (tegnap este még használtam), és persze el sem indult. Gondoltam benézek a biztosítékokhoz, megtisztogattam õket, majd egy pillanatig égtek aztán megint semmi. Kiszedtem megtisztogattam õket visszatettem és semmi (az egyiken van valami fehér lerakódás amit az Istenért sem tudtam leszedni).
Mi a teendõ? én új biztosítékokra gondoltam, valakinek van valami ötlete?
Amikor ma elfordítottam a kulcsot a 251es ETZ-mben nem gyulladt ki se a piros, se a narancssárga lámpa (tegnap este még használtam), és persze el sem indult. Gondoltam benézek a biztosítékokhoz, megtisztogattam õket, majd egy pillanatig égtek aztán megint semmi. Kiszedtem megtisztogattam õket visszatettem és semmi (az egyiken van valami fehér lerakódás amit az Istenért sem tudtam leszedni).
Mi a teendõ? én új biztosítékokra gondoltam, valakinek van valami ötlete?
- sub-ee
- Elektrokirály
- Kapcsolat:
zsakfos írta:Igen azt épitettem be.Igaz sokat nem mentem azóta a motorral,igy nem is tudok nagy véleményt mondani róla.Végülis nem ment rosszul,de kipörgetni nem pörgettem ki teljesen.Én biztosan nagyon hálás lennék egy cikknek márcsak az miatt is amit irtál.Ha még ugyanúgy esetleg terveznél is hozzá való egységet mint a többi dolgodhoz, az maga lenne a csúcs.sub-ee írta: Szia
Az az elektronika csak kimondottan megszakítós gyújtás hibáinak a kiküszöbölésére jó. A trabi gyújtásnál a gyári tranzisztoros egységet használtad? Csak azért kérdzem, mert az késleltetett és nem pörög vele ki rendesen a motor, nem jó a gázreakció.
Írjak cikket Hall tranzisztoros gyújtóegységrõl is?
Szia
Na akkor errõl is lesz majd cikk, de mindig csak akkor írok cikkeket, ha a cuccokat elõtte megépítettem és átmentek a könyörtelen teszten!
- RR_ZOZY
- 4 kéz, 4 láb
- MZ-d típusa: ETZ 250 de luxe '84
Mert nem pont olyan alapokon nyugodott a gyártás mint a Japóknál vagy az Olaszoknál......sajnos. Az NDK kirakatállam volt, de azért csak-csak küzdöttek olyasmi dolgokkal mint nálunk Csepelen: nem mindíg szárnyalhatott szabadon a mérnöki elme, a határidõk, az eredménykényszer, a költségvetés szorítása nagy volt, mert ugye a vasfüggöny rosszabbik felén voltak / voltunkconus írta:akkor még a megszakítóexcentercsavaron tekerjél, úgy hogy a megszakító"lábát" a fõtengely felé nyomja... de rühellem a megxakítós gyújtást... faxért nem tudták ezt elfelejteni már az ETZ-nél?

Üdv:
Zozy
http://www.youtube.com/watch?v=ERrhMn3IWDc
"Rossz az, aki rosszra gondol......de hülye aki nem."
Zozy
http://www.youtube.com/watch?v=ERrhMn3IWDc
"Rossz az, aki rosszra gondol......de hülye aki nem."

- zsakfos
- A révész
- MZ-d típusa: Mz Ts 250/1
Nem mondom hogy nem eshet egybe a két dolog.Mármint hogy a bütyök legmagasabb pontja pont a megszakitót emelje akkor amikor a dugattyú a felsõ holtponton van.Még igy sosem néztem,hiszen a lényeg nem a dugattyú helyzete olyankor amikor a megszakitóhézagot állitod.A dugattyú helyzetének a gyujtási idõpont beállitásánál van nem kis jelentõsége.Ha a megszakitóhézagod legnagyobb nyitása 0.35mm és a felsõ holtpont elõtt 3mmm-el nem nyitja a megszakitót,na olyankor kell az alaplapot elforgatni addig a pontig amig elkezdi nyitni.Ha ez nem megy,akkor vannak azok a dolgok amikrõl irtam és pl nálad is ilyesmi volt.Mármint hogy valami hiányzik(pöcök)vagy valami nem pont a helyére került összerakásnál.Ezért irtam hogy le mindent azt kezdeni az elejétõl.mzgergõ írta:ez érdekes...az mz-men legjobban 0.35-re nyílik ki, pedig f.holtponton állítottam rajta.A másik mz-n ha beállítom, hogy legjobban 0.35-re nyíljon ki, utána hiába állítom be a 3mm-t, nem nyílik ki a megszakító...
- zsakfos
- A révész
Ugy látom nem tudsz elszakadni a felsõ holtpontos hézagállitástól.MEGSZAKITÓHÉZAGOT AKKOR KELL ÁLLITANI AMIKOR A BÜTYÖK LEGJOBBAN MEGEMELI A MEGSZAKITÓT.Ez nem feltétlenül akkor van amikor a dugattyú a felsõ holtponton van.Magyarul ha igy beállitod és körbehajtod a fõtengelyt akkor a megszakitó semmilyen helyzetben nem nyithat ki 0.4 mm-nél jobban.De nyitni viszont kell neki.Tehát az sem jó ha ugymond elforog a megszakitó alatt bütyök ugy hogy soha nem emeli meg.Ha igy be van állitva a megszakitóhézag,na utána jöhet a felsõ holtpont,méghozzá ott is elõtte 3 mm-el ahol is a megszakitó nyitása kezdõdjön.Ha igy sem tudod belõni akkor valami elment.Én leszedném az álló ill.forgórészt azt kezdeném az alapoktól.Fötengelyen kell lenni egy pöcöknek ami a forgórész helyét mutatja.Ha az valamilyen oknál fogva nincs benn akkor pótolni azonnal.Ha a forgórész frankón felül a fõtengelyre a kúpra (ami feltételezzük nem üt)a pöcök által megvezetve,akkor mehet bele a bütyök.A bütyöknek is van segitõ pöcök a forgórész végében kialakitva.Ha az is frankón betéve felül a helyére rendesen,akkor jöhet a gyujtásállitás.Hoppá jut eszembe az állórésznek is van bevezetõ csapja.Na szóval mindennek megvan a helye,épp ezért ha minden rendesen a helyén van akkor össze kell jönnie.mzgergõ írta:a felsõholtpontnál akárhova állítom az alaplapot, nem nyílik ki.De ha f.holtponton állítom be a megszakító hézagot, akkor meg sehogyse ér össze...az én MZ-nek úgy van beállítva, hogy a f.holtpontnál állítottam be a hézagot, és ott jól betudom állítani.Nem értem...esetleg akkor most leveszem a forgó, és állórészt, lehet rosszúl lett összerakva.
a felsõholtpontnál akárhova állítom az alaplapot, nem nyílik ki.De ha f.holtponton állítom be a megszakító hézagot, akkor meg sehogyse ér össze...az én MZ-nek úgy van beállítva, hogy a f.holtpontnál állítottam be a hézagot, és ott jól betudom állítani.Nem értem...esetleg akkor most leveszem a forgó, és állórészt, lehet rosszúl lett összerakva.
- zsakfos
- A révész
A megszakitóbütyökre gondolsz ugye?Az elméletileg rossz nem lehet.Esetleg nem jól fekszik a helyén a forgórész végében.Vagy esetleg üt a fõtengely.Vagy elméletben(mert ilyenrõl még nem hallottam)valahogy a forgórész végében levõ kis retesz ami a bütyök eldordulását hivatott meggátolni,nincs benn.Elkopott,törött mit tudom én!Mégis a felsõ holtponthoz képest hol nyit?mzgergõ írta:megpróbáltam...nemjó.Lehet, hogy a bütykös tengely lehet a szar?
- conus
- bajnok
- MZ-d típusa: MZ ETZ 150.2 De Luxe
akkor még a megszakítóexcentercsavaron tekerjél, úgy hogy a megszakító"lábát" a fõtengely felé nyomja... de rühellem a megxakítós gyújtást... faxért nem tudták ezt elfelejteni már az ETZ-nél? 

10féle ember van: aki érti a kettes számrendszert, és aki nem.
----------------------->

Ne villogj, ne dudálj, mert a vezető indián, és csak füstjelekre reagál!
- zsakfos
- A révész
Ne akkor állits megszakitóhézagot amikor a dugattyú felsõholtponton van.Akkor állitsd be a 0.35-0.40-es hézagot amikor a MEGSZAKITÓBÜTYÖK van azon a ponton hogy legjobban emeli meg a megszakitót.mzgergõ írta:hali!
Mivel tegnap megvilágosodtam a gyújtás beállításáról, egyik havernak megakartam csinálni a gyújtását.Na most egy elég érdekes dolog van ott, amikor a dugófelsõ holt ponton van, beállítottam a megszakítót 0.35mm-re, aztán 3mm-es elõgyújtás, és hiába tologatom az alaplapot, a megszakító nem ér össze!Mi lehet a gond?Lécci segítsetek!Köszönöm
- zsakfos
- A révész
Igen azt épitettem be.Igaz sokat nem mentem azóta a motorral,igy nem is tudok nagy véleményt mondani róla.Végülis nem ment rosszul,de kipörgetni nem pörgettem ki teljesen.Én biztosan nagyon hálás lennék egy cikknek márcsak az miatt is amit irtál.Ha még ugyanúgy esetleg terveznél is hozzá való egységet mint a többi dolgodhoz, az maga lenne a csúcs.sub-ee írta:Sziazsakfos írta:Köszönöm,már kész a trabi gyujtás beépitése a motorba és hál istennek mûködik is frankón.Ha jól értem a cikkekben közzétett elektronikus gyujtásod az jó a hall IC-s gyujtásomhoz is?Tehát ha a megszakitó helyett a trabi forgómágnes-hall iIC páros van?Az nem lenne rossz ha tartaléknak tudnék csinálni hozzá elektronikát.
Az az elektronika csak kimondottan megszakítós gyújtás hibáinak a kiküszöbölésére jó. A trabi gyújtásnál a gyári tranzisztoros egységet használtad? Csak azért kérdzem, mert az késleltetett és nem pörög vele ki rendesen a motor, nem jó a gázreakció.
hali!
Mivel tegnap megvilágosodtam a gyújtás beállításáról, egyik havernak megakartam csinálni a gyújtását.Na most egy elég érdekes dolog van ott, amikor a dugófelsõ holt ponton van, beállítottam a megszakítót 0.35mm-re, aztán 3mm-es elõgyújtás, és hiába tologatom az alaplapot, a megszakító nem ér össze!Mi lehet a gond?Lécci segítsetek!Köszönöm
- sub-ee
- Elektrokirály
- Kapcsolat:
Sziazsakfos írta:Köszönöm,már kész a trabi gyujtás beépitése a motorba és hál istennek mûködik is frankón.Ha jól értem a cikkekben közzétett elektronikus gyujtásod az jó a hall IC-s gyujtásomhoz is?Tehát ha a megszakitó helyett a trabi forgómágnes-hall iIC páros van?Az nem lenne rossz ha tartaléknak tudnék csinálni hozzá elektronikát.sub-ee írta:
Szia
hall IC-s elektronikus gyújtásom csapágyas forgórésze jelenleg gyártás alatt van Pesten egy gépgyárban, de ez kimondottan ETZ-kre és TS-ekre lesz, mûködni fog 6 és 12V-os rendszeren is a gyújtás. Könnyû alu forgórész lesz egy 6003-mas C3-mas csapágyházban, lesz hozzá elõgyújtásállító és fixálótüske is, a távtartó meg a csavar hozzá, akinek kell annak a tranzisztoros gyújtáselektronika is menne hozzá.
üdv.:Sub-ee
- zsakfos
- A révész
Köszönöm,már kész a trabi gyujtás beépitése a motorba és hál istennek mûködik is frankón.Ha jól értem a cikkekben közzétett elektronikus gyujtásod az jó a hall IC-s gyujtásomhoz is?Tehát ha a megszakitó helyett a trabi forgómágnes-hall iIC páros van?Az nem lenne rossz ha tartaléknak tudnék csinálni hozzá elektronikát.sub-ee írta:zsakfos írta:Sziasztok!
Szeretnék egy Trabi elektronikus gyujtást összehozni Etz generátorral.A következõ kérdésem lenne.A mágnesgyûrû és a Hall IC között mekkora távolságnak kell lennie,illetve mennyi lehet max aminél még mûködik?A másik kérdésem hogy magát a nyáklapot is lehet állitani a forgásközpont felé.Ez mi célt szolgál?
Szia
hall IC-s elektronikus gyújtásom csapágyas forgórésze jelenleg gyártás alatt van Pesten egy gépgyárban, de ez kimondottan ETZ-kre és TS-ekre lesz, mûködni fog 6 és 12V-os rendszeren is a gyújtás. Könnyû alu forgórész lesz egy 6003-mas C3-mas csapágyházban, lesz hozzá elõgyújtásállító és fixálótüske is, a távtartó meg a csavar hozzá, akinek kell annak a tranzisztoros gyújtáselektronika is menne hozzá.
- sub-ee
- Elektrokirály
- Kapcsolat:
Szia FortyFortY írta:Hello!
6v-os dinamós társak figyelem!!!
Megjött az elektronikus gyújtás számunkra is. Vajon ki találta ki, hát persze, hogy Müller Szabolcs.
A gyújtás légyege hogy helyettesíti a kondit, és a megszakitó csak egy kapcsoló lesz. Tehát nem fog beégni sose a megszakitó, nem romlik el túra közben a kondi, nincs összevissza szikra, nincs gyenge szikra......
Nem ragozom, én 1 hete megyek ezzel, kicsivel kevesebbet is eszik a 250/1-esem és biztosabban megy.
Részletekért keressétek fel Müller Szabit.
Nem Müller Szabi, hanem Sub-ee
A gyújtásról a cikk fent van a cikkek között!
- sub-ee
- Elektrokirály
- Kapcsolat:
zsakfos írta:Sziasztok!
Szeretnék egy Trabi elektronikus gyujtást összehozni Etz generátorral.A következõ kérdésem lenne.A mágnesgyûrû és a Hall IC között mekkora távolságnak kell lennie,illetve mennyi lehet max aminél még mûködik?A másik kérdésem hogy magát a nyáklapot is lehet állitani a forgásközpont felé.Ez mi célt szolgál?
Szia
- conus
- bajnok
azt elfelejtettem mondani(még forgácsolt állapotú az idegrendszerem a tegnapi matek vizsga miatt), hogy a gyújtás alaplap helyzete is beleszól a megszakító beállításba(2 csavar fogja azt is), meg az is hogy amikor kinyit a megszakító, akkor mekkora a max hézag a két kalapács között... ennek kb 0,3 mm körül kell lennie.
A 2,5mm-ert meg úgy szoktam belõni a felsõ holtpont elõtt, hogy kiveszek 2 L alakú imbuszkulcsot, az egyiket úgy teszem a hengerfejre, hogy teljesen felfeküdjön rajta, a másikat bedugom a gyertya nyílásba. Felsõ holtpontnál teszek egy jelölést filccel a gyertyanyílásba bedugottra, ahol a két kulcs élei összeérnek, kiveszem, ettõl a ponttól lejjebb 2,5mm-el szintén megjelölöm, aztán visszadugom a gyertyanyílásba, és addig tekerem visszább a fõtengelyt, míg az új jelölés a másik kulcs éléhez meg nem érkezik. Bocs, ha túl bonyolultan írtam le, megmutatni könnyebb lenne
A 2,5mm-ert meg úgy szoktam belõni a felsõ holtpont elõtt, hogy kiveszek 2 L alakú imbuszkulcsot, az egyiket úgy teszem a hengerfejre, hogy teljesen felfeküdjön rajta, a másikat bedugom a gyertya nyílásba. Felsõ holtpontnál teszek egy jelölést filccel a gyertyanyílásba bedugottra, ahol a két kulcs élei összeérnek, kiveszem, ettõl a ponttól lejjebb 2,5mm-el szintén megjelölöm, aztán visszadugom a gyertyanyílásba, és addig tekerem visszább a fõtengelyt, míg az új jelölés a másik kulcs éléhez meg nem érkezik. Bocs, ha túl bonyolultan írtam le, megmutatni könnyebb lenne

----------------------->

- conus
- bajnok
nemértelek... gyújtást legkapcsolod, felsõ holtpont utána visszatekersz annyit a fõtengelyen h a dugó lökésirányban lejjebb menjen 2,5mm-et, megszakítót annyira rátekered az excenterre h szemmel láthatóan nyitva legyen utána ráadod a gyújtást, majd csavarhúzóval óvatosan elkezded állítani a megszakítót úgy, hogy egyre kisebb legyen a hézag, ez addig megy, amíg nem szikrázik. ott kell rögzíteni a megszakítót, azt' arive dercsi 
összefoglalván: a dugó a felsõ holtpont elõtt 2,5mm-el kapja a szikrát, mert a benzingõznek is idõ kell, amíg berobban. ezt ennél jobban nem tudom elmagyarázni.

összefoglalván: a dugó a felsõ holtpont elõtt 2,5mm-el kapja a szikrát, mert a benzingõznek is idõ kell, amíg berobban. ezt ennél jobban nem tudom elmagyarázni.

----------------------->

Hali!
Valami nem stimmel a motorral(alacsony fordulaton nagyon lassan pörög fel), ezért a gyújtással kezdtem bíbelõdni.Mivel nagyon nem értek ehez, amikor összeraktam a blokkot, nem is foglalkoztam vele.Na most a szocimotoros honlapján van egy cikk, elis olvastam, de nem értem ezt az elõgyújtásos dolgot.Ugye úgy történik ez a dolog, hogy a dugót, a felsõholtpontra állítom, utána kicsavarom a megszakítónál lévõ egy csavart, és az alaplapot(amin van a megszakító)2 csavart, és utána 3mm-el bal irányba elfordítom a dugót, és utána mi történik?Próba lámpám nincs, ezért kéne csinálnom.z25z régebben írta, hogy kell 2 vezeték, és egy 12v-os égõ.Na most ez az égõ lehet az a kis led-es égõ, ami a mûszerfalba kell?Lécci segítsetek!
Valami nem stimmel a motorral(alacsony fordulaton nagyon lassan pörög fel), ezért a gyújtással kezdtem bíbelõdni.Mivel nagyon nem értek ehez, amikor összeraktam a blokkot, nem is foglalkoztam vele.Na most a szocimotoros honlapján van egy cikk, elis olvastam, de nem értem ezt az elõgyújtásos dolgot.Ugye úgy történik ez a dolog, hogy a dugót, a felsõholtpontra állítom, utána kicsavarom a megszakítónál lévõ egy csavart, és az alaplapot(amin van a megszakító)2 csavart, és utána 3mm-el bal irányba elfordítom a dugót, és utána mi történik?Próba lámpám nincs, ezért kéne csinálnom.z25z régebben írta, hogy kell 2 vezeték, és egy 12v-os égõ.Na most ez az égõ lehet az a kis led-es égõ, ami a mûszerfalba kell?Lécci segítsetek!
- zsakfos
- A révész
Ja még annyit az elõzõhöz,hogy a letöltés/szerelés menüpontban találsz rajzot is,kupplungszerelésrõl pdf-t vagy avi filmet.http://www.mzclubhungary.com/Letoltesek ... csrajz.jpg
- zsakfos
- A révész
Kupplung téma:valószinû az állástól az olaj megfogta a lamellákat.Olaj le dekni le kupplung le.Szedd szét a kupplungot,tisztogasd meg a lamellákat(ha 3 mm alattra koptak csere),rakd össze a motort és szárazon csak ugy kézzel forgatva a hátsó kereket próbáld ki.Hidd el jó lesz.Hátsó lámpa:A szürke az a helyzetjelzõ(hátsó világitás) az ülés alatti összekötõbe megy.A két barna közül az egyik az barna/fekete(tisztogasd meg egy kicsit és elõjön a fekete szin is rajta) az a féklámpakapcsolóhoz megy szintén a vezetékösszekötõn keresztül.A barna az testkábel,az ülés alá a többi testkábelhez van rögzitve.A fekete az meg valójában fekete/piros,ami a biztositékokhoz(ott is a pozitivhoz)megy.Ez a féklámpa pozitivja egyébként.Természetesen ez a segitség csak akkor igaz ha még az eredeti vezetékelés van.ko.zsolti írta:Sziasztok!
Tavaly tavasszal vettem egy MZ ETZ 250 DE LUXE -ot, nem túl szép állapotban.
Motorikusan (az MZ-s barátaim szerint) nincs vele gond, sõt nagyon jól megy.
Szétszedtem. A tankot, a két sárvédõt lefújattam közel
gyári színekkel. A váz még jó. A festés elhúzódott.
Közel egy évig... Most elkezdtem összerakni. Már minden a helyén van,
szépen ketyeg is a gép, de közben elveszlett az a cetli, amire felrajzoltam,
hogy melyik vezeték hol volt. Így a hátsó lámpából érkezõ
4 vezetéket nem tudom hova kell visszatenni. Van egy fekete, két barna és egy szürke.
Valaki tud nekem segíteni egy fotóval, vagy leírással? Amikor összeraktam és
feltöltöttem benzinnel, ömlött a benzin a karburátor túlfolyóján, és ha azt befogtam,
a benzincsapnál. Tegnap szétszedtem és ki akartam cserélni a benzincsap tömítõgyûrûjét.
Pont nem volt jó méretû ami otthon volt így összeraktam újra. Gondoltam 1-et, kipróbáltam újra.
Feltöltöttem benzinnel. megnyitottam a csapot és sehol sem folyt.![]()
"Magától megjavult." Örörm a köbön. Majd gondoltam végre kipróbálom egy rövid körön.
Bepöccentettem, beöltöztem, kuplung, egyes sebesség, a motor megugrik és lefullad.
Nem emel ki a kuplung... Amikor letettem a motort még jó volt. "Magától elromlott."
1:1. Kivettem a karból a bowdent és a tövénél (blokknál) húztam meg kézzel. Semmi.
Na. Szethetem szét a blokkot valamikor. Mikor lesz ebbõl valami![]()
Ha valaki tud segíteni a lámpa kérdésben nagyon megköszönném.
Üdv. Mindenkinek!
Kezdõ MZ-s.
Igen mindenképen javasolnám a fékkar cseréjét. Nekem mondjuk Brembo fékkarom van, de ez egy költséges megoldás. Viszont Bambi tud Hyosung fékkart ami tökéletesen mûködik. Nem szivárog sehol, jobb fékhatás, tartós és pénztárcabarát. De megteszi a mzgergõ által javasolt (majdnem) bármelyik robogó fékkar is.ko.zsolti írta:Rendben. Akkor utánajárok. Nekem azt mondták, hogy minden MZ elsõ féktartálya szériahibás vagy valami ilyesmi és,
hogy lehet hozzá venni javító csomagot, de azzal is ez lesz egy rövid idõ után. Azzal is próbálkoztak, hogy esztergáltattak
valamit (?) a féktartályhoz, de az is ideiglenes megoldás volt. Akkor én is fogom mondani a barátomnak, hogy van megoldás.
Akkor, ha cserélem a kart, ez a jelenség javulni fog?
Üdv.
Rendben. Akkor utánajárok. Nekem azt mondták, hogy minden MZ elsõ féktartálya szériahibás vagy valami ilyesmi és,
hogy lehet hozzá venni javító csomagot, de azzal is ez lesz egy rövid idõ után. Azzal is próbálkoztak, hogy esztergáltattak
valamit (?) a féktartályhoz, de az is ideiglenes megoldás volt. Akkor én is fogom mondani a barátomnak, hogy van megoldás.
Üdv.
Üdv.
Köszön a gyors választ!
Amint kész leszek teszek fel egy képet a motorról. Akitõl vettem sajnos lefestette a kipufogót.
Még abból szerzek be valahonnan egy szép csili-vilit és azt hiszem kész lesz...
(A kuplongot leszámítva.) Az elsõ fékkarból csepereg az olaj, de azt mondták nekem,
hogy ezen nem nagyon lehet segíteni. Gondolom ez Nektek is így van. Akkor ehez nem nyúlok.
Mégegyszer Köszi!
Üdv.
Amint kész leszek teszek fel egy képet a motorról. Akitõl vettem sajnos lefestette a kipufogót.

Még abból szerzek be valahonnan egy szép csili-vilit és azt hiszem kész lesz...
(A kuplongot leszámítva.) Az elsõ fékkarból csepereg az olaj, de azt mondták nekem,
hogy ezen nem nagyon lehet segíteni. Gondolom ez Nektek is így van. Akkor ehez nem nyúlok.
Mégegyszer Köszi!
Üdv.
Sziasztok!
4 vezetéket nem tudom hova kell visszatenni. Van egy fekete, két barna és egy szürke.
feltöltöttem benzinnel, ömlött a benzin a karburátor túlfolyóján, és ha azt befogtam,
a benzincsapnál. Tegnap szétszedtem és ki akartam cserélni a benzincsap tömítõgyûrûjét.
Pont nem volt jó méretû ami otthon volt így összeraktam újra. Gondoltam 1-et, kipróbáltam újra.
Feltöltöttem benzinnel. megnyitottam a csapot és sehol sem folyt.
"Magától megjavult." Örörm a köbön. Majd gondoltam végre kipróbálom egy rövid körön.
Bepöccentettem, beöltöztem, kuplung, egyes sebesség, a motor megugrik és lefullad.
Nem emel ki a kuplung... Amikor letettem a motort még jó volt. "Magától elromlott."
1:1. Kivettem a karból a bowdent és a tövénél (blokknál) húztam meg kézzel. Semmi.
Na. Szethetem szét a blokkot valamikor. Mikor lesz ebbõl valami
Üdv. Mindenkinek!
Kezdõ MZ-s.
Feltöltöttem benzinnel. megnyitottam a csapot és sehol sem folyt.

Na. Szethetem szét a blokkot valamikor. Mikor lesz ebbõl valami

Üdv. Mindenkinek!
Kezdõ MZ-s.
- bakimate
- A kábelkirály
- MZ-d típusa: MZ TS 250/1
Re: Kábel dilemma
Jelen! 
Szia!
Komplett, új vezetékköteg kapható nálam, semmi utólagos munkát nem igényel, csak be kell szerelni és örülni neki. 9500-forint az egész.

Szia!
Komplett, új vezetékköteg kapható nálam, semmi utólagos munkát nem igényel, csak be kell szerelni és örülni neki. 9500-forint az egész.
- Gexxx
- bajnok
- MZ-d típusa: ETZ 300 aus bambi
- Kapcsolat:
szerintem mindjárt jön BakiMáté és megmondja, hogy a kábelköteg a tuti, és véletlenül neki pont van eladó 

MZ - für männer die fahren können
RBiker profil
RBiker profil
Kábel dilemma
Helló!
Egy kis segítséget kérnék tõletek. Hogy jobb ha külön megveszem a kábeleket külön külön az elektronikához vagy ha köteget veszek.
Amúgy ts125/1-em van.
Egy kis segítséget kérnék tõletek. Hogy jobb ha külön megveszem a kábeleket külön külön az elektronikához vagy ha köteget veszek.
Amúgy ts125/1-em van.
- zsakfos
- A révész
Sziasztok!