djtoma írta:Szerintetek mi lehet a probléma.2 éven belül a negyedik aksimat veszem a motorba.Valamiért mindig meghal az aksi.A mostani banner 6 V-oltos,most az a hiba hogy hiába műszerrel kimértem megvan az aksiba a 6 V-olt de mégis a motornak nincs gyujtás olyan mintha le lenne merülve pedig 6 V-olt megvan benne megmértem.Mi lehet a baj a motorommal?Minden hétvégén be van indítva pedig.Megmértük műszerrel a motor töltését 6; 6,5; 7 Volt
VMZ TS 125 motorom van
-Nekem az akkumlátorok gyilkolási problémáját a 35W-os halogén oldotta meg, és a fesszab. aprólékos tisztítása és beállítása.
-Az elektromos csatlakozók tisztán tartása, kontaktja létkérdés 6V-os dinamós rendszerben (én most rézpasztával is átkenem majd mindet, a saját gépemen)
-Gyanítom, hogy ma már a 6V-os akksik piaci részesedése a "bányában" található, ennek megfelelően is foglalkoznak a minőségével. Most nyáron történt, h vettem egy bannert és vittem vissza, mert hibás volt. Az előző 4 év után cellazárlatos lett.
-Amúgy, ha "újszerű" akksiban 6V van, akkor az merült. Nyugalmi állapotban több hónapig is, meg kell lennie 6,2-6,3V-nak.
-Jah és ne indítgasd, ha nem mész vele, mert nincs ideje visszatölteni a dinamónak. Venni kell egy rendes töltőt és 1-2 havonta 1 napra felrakni tölteni.
hirtelen ennyi..
https://www.youtube.com/watch?v=VtCPmS2eQgU
ez a videó jó lámpa nélkül és lámpával fordulatszám/ V érték
Ha túltölt az is kinyírja az akkut.