Úgy érzem, akaratlanul is meg lettem szólítva
Én már két éve használok 300-asra átalakított ETZ-t. Bambi keze munkáját dicséri a motor, gyakorlatilag a főtengely, és a két blokkfél kivételével minden ki lett cserélve, fel lett újítva benne, szakszerűen, jó anyagokból, ahogy azt kell.
Eddig 12500 km-t tekertem bele, és nagyon elégedett vagyok a masinával. Sok munkát igényel, hogy a 300-as összeálljon, de megéri. Én eleve nehézsúlyú versenyző vagyok, így a plusz erő jól jön. Nem kell mindig visszaváltani, általában eggyel magasabb fokozatban el lehet menni a 300-assal ugyanott, ahol a 250-es megy. A dombokat sem érzi úgy a gép, illetve nem kell kínozni, ha haladni szeretnél.
Végsebességre nem megy annyit a motor, illetve nem is pörög annyit, mint a sima 250-es, de ez engem nem zavar. Így is megy 120-at, utassal együtt is

Esetleg nagyobb kis lánckerékkel ez a dolog kompenzálható.
Érdekes, nekem nem akart megragadni soha a motor, pedig gyári illesztésre lett fúratva, és csak kb. 100 km-t járattam, utána hajrá. Érzék kell hozzá, más nem. Ha érzed, hogy szorulós, nem kell tovább kergetni.
Fogyasztás ugyanúgy 4.5 - 5.5 liter, mint a régi blokkal, azzal a kivétellel, hogy itt érzem az "erőt".
Detonálni sem fog, ha hozzá értő rakja össze. Nekem soha nem csinálta.
Én egyébként hobbi motorként használom az MZ-t, ritkábban, de akkor sokat és messze megyek vele. Külföldre, túrákra, stb. Nekem ezzel az összeállítással nagyon tetszik a motor, következőre is 300-ra fogom fúratni.
Hogy neked tetszene-e? Ezt nem tudom, próbálj ki egyet, mielőtt eldöntöd.