popitty írta:Jó ez a karbi téma sose lehet kikeveredni belőle. Én egy 24N2-es MOFAKERES karbit vettem 150cm3-s
géphez és nem boldogulok vele. Mindent megpróbáltam szerintem csak még nem dobtam ki. Kisebb főfú-
vókát tettem bele, a benzin szintet tök levettem, a tűt leengedtem a karbi aljára azután ezeket a megoldásokat variáltam és mégis úgy jár mint egy két hengeres aminek nem megy az egyik hengere, vagy négyüteművé vált. A hiba forrása okossabbak által, hogy sokat kap. De mit? Hát nem tudom. Igaz az gépem az eredeti de sz.r porlasztóval egy személlyel max 3 l-t eszik nem 5-öt. De ez TS. Hát a fene tudja. Lehet, hogy ehhez nem lehet ezt a karbit behangolni?
Szia, ne kísérletezgess! Ha a benzinszintet az úszóházban tök leveszed, akkor persze h nem jó. Ha túl magas a szint, akkor azért nem jó. Ha túl kicsi a főfúvóka (95), akkor azért nem jó. Csináld pontosan azt, amit leírok.
1.) A benzinszintet állítsd be mm-re pontosan úgy, ahogy ebben a videóban látod:
http://www.youtube.com/watch?v=QXApK2e4vfQ
2.) A főfúvóka legyen pl. 115-ös.
3.) Az alapjárati fúvóka legyen 35 vagy 40.
4.) A szívató fúvóka legyen 70 vagy 75.
5.) A tűt helyezd legalulra, hogy a lehető legmélyebben nyúljon be. Esetleg kipróbálhatod egyel fentebbi rovátkában is.
6.) A levegőcsavart teljes betekerés után tekerd ki kb. 1,5 fordulattal.
Ha az 1-es pontot csak kb-ra állítod be, akkor fuccs az egésznek, ezt kell nagyon jól eltalálni.
Ha ezeket pontosan így csinálod, normálisan kell üzemelnie. Persze ezek után még mindig lehet finomítani próbakörök és egyéb tesztek után.