Gurulások
- Dénes
- fi#azsoké
- MZ-d típusa: ETZ 250
- Kapcsolat:
Tatabánya-Szombathely (+kis kitérõk): 400km.
MÁV dolgozóinak köszönhetõen nemvolt mivel Szhelyre utaznom vizsgára (fõsuli), így az egésznapos bizonytalan utazás és a téli motorozás között választhattam.
Mivel még tanulnom is kellett volna, így maradt az utóbbi.
Kijelenthetem, hogy probléma nélkül (végtag elfagyások, ujj letörések) sikerült véghezvinni a "túrát".
Ehhez persze hozzájárult, hogy csapadékmentes volt szerencsére az utam. (leszámítva egy kis ködszitálást)
Íme a recept:
-1 db bakancs
-3db téli zokni
-4db nadrág (vékonyszövettõl a téli katonaiig)
-3db rövidujjú
-1db vastag ing
-4db pulóver (vékony-vastag vegyesen +kapucnis fejbehúzva rá a bukó)
-1db dzseki
-1db vastag sál
A fekete Iveco-s úriembernek üzenem, hogy lakott területen egy szerencsétlen szocimotoros seggében, 40es táblánál, 110el "haladni" nem szép dolog. (persze szembõl szintén kamionosok ezerrel)
Szóval ha nem ilyedsz meg néhány jégfolttól, és van egypár pulcsid akkor nyugodtan motorozhatsz télen is, addig sem kell töltõn hagyni az aksit:) Ja és hidegben jobban is megy a gép....
MÁV dolgozóinak köszönhetõen nemvolt mivel Szhelyre utaznom vizsgára (fõsuli), így az egésznapos bizonytalan utazás és a téli motorozás között választhattam.
Mivel még tanulnom is kellett volna, így maradt az utóbbi.
Kijelenthetem, hogy probléma nélkül (végtag elfagyások, ujj letörések) sikerült véghezvinni a "túrát".
Ehhez persze hozzájárult, hogy csapadékmentes volt szerencsére az utam. (leszámítva egy kis ködszitálást)
Íme a recept:
-1 db bakancs
-3db téli zokni
-4db nadrág (vékonyszövettõl a téli katonaiig)
-3db rövidujjú
-1db vastag ing
-4db pulóver (vékony-vastag vegyesen +kapucnis fejbehúzva rá a bukó)
-1db dzseki
-1db vastag sál
A fekete Iveco-s úriembernek üzenem, hogy lakott területen egy szerencsétlen szocimotoros seggében, 40es táblánál, 110el "haladni" nem szép dolog. (persze szembõl szintén kamionosok ezerrel)
Szóval ha nem ilyedsz meg néhány jégfolttól, és van egypár pulcsid akkor nyugodtan motorozhatsz télen is, addig sem kell töltõn hagyni az aksit:) Ja és hidegben jobban is megy a gép....
- Hitacsi
- Simsonos
- Kapcsolat:
Zsakfos!Tényleg nem értem mi lehet a baj az ETZ-k el,mert az enyém sem hajlandó 100-115 km/h nál többet menni!
Régebben volt egy250/1-es em,az ment utazóba 120-at,ki sajtolni meg 130-at bírtam,igaz csak rövid távon,mert az ember,nem kínozza azt akit szeret!!
Kíváncsi lennék,hogy a 300-as ra meg csinált járgányok csak erõsebbek,vagygyorsabbak is mint az eredetiek?
Régebben volt egy250/1-es em,az ment utazóba 120-at,ki sajtolni meg 130-at bírtam,igaz csak rövid távon,mert az ember,nem kínozza azt akit szeret!!
Kíváncsi lennék,hogy a 300-as ra meg csinált járgányok csak erõsebbek,vagygyorsabbak is mint az eredetiek?
____Hitacsi____________
- zsakfos
- A révész
- MZ-d típusa: Mz Ts 250/1
Ma gurultam egyet a/1-el.Nem sokat csak 41 km-t pontosan.Kiváncsi voltam a fogyasztására az új Bing karbival.Az már biztos hogy 41 km-t elmentem úgy hogy még nem kellett tartalékra tenni.A tartalék feletti üza. mennyiség 1.7 l pontosan kimérve.Ez már igy is 4.14 l/100 km,azt még ki tudja mennyit tudok menni vele.Bár gondolom nem sokat.Már most látom megérte megvenni a karbit.Tökéletes az alapjárat,jól megy.Egy hiba van!5.-ben nem pörög többet 5500-nál.Ezért a vége most 110-115km/h.Ha tudok szerezni nagyobb fõfuvókát akkor kipróbálom azzal,bár nem egyszerû beszerezni mert 6-os menetû a benne levõ fõfuvi.
- kobraCode
- versenyző
- MZ-d típusa: MZ ETZ 251e
Ma délután elmentem egy körre, nem sikeredett olyan nagyra kb 60km-lett. Viszont annál jobban összekente a gépet. Térdig sáros lettem. A mezõgazdasági gépek teljesen felhordták a sarat a fõutakra. Na meg arról nem is beszélve hogy egy picit csúszott a gép mikor átmentem rajta. Volt még egy érdekes szitum. Elõttem közlekedõ autó balra egy bejáróra akart befordulni és sikerült olyan féktávot vennem mögötte hogy egy picit nyikorgott a hátsó kerekem, erre az ürge úgy megijedt hogy nem kanyarodott tovább és úgy keresztben megállt az úton Pedig annyira nem voltam rémisztõ
Üdv.
Csak óvatosan ebben a szutykos idõben.
Üdv.
Csak óvatosan ebben a szutykos idõben.
okHitacsi írta:Ott dolgozom,nem messzire tõled.(Gubacsi 6/c-tõl).Van egy építkezés
a Haller- Soroksári sarkán,egyszer megakartalak látogatni,mert már akkor is játszottam a gondolattal,de nem találtam meg a mûhelyt. Igaz, szorított az idõ és így nemsokat keresgéltem!!A hónap vége felé majd felugrom,de elõtte fölhívlak!
-
- bajnok
- MZ-d típusa: ETZ 250,150
De jó nektek. Nekem off motor Letámasztottam nõvéremnél és maga alá eresztett kb 3-4 dl olajat.(Elrepedt a dekni ) Így elmaradt a gurulás. Ja és miért hétfõn mert ........igen igen a hír igaz megint munkanélküli vagyok. Ezt meg akartam ünnepelni (Bánat ûzés) egy vértes gurulással. Helyette sógor bicójával haza tekerés. De így aztán rájöttem milyen rég nem tekertem(Jól esett)!!! Gondolkodom jövõre kerékpáros túrát kéne szerveznünk!!!
- Hitacsi
- Simsonos
- Kapcsolat:
Ott dolgozom,nem messzire tõled.(Gubacsi 6/c-tõl).Van egy építkezés
a Haller- Soroksári sarkán,egyszer megakartalak látogatni,mert már akkor is játszottam a gondolattal,de nem találtam meg a mûhelyt. Igaz, szorított az idõ és így nemsokat keresgéltem!!A hónap vége felé majd felugrom,de elõtte fölhívlak!
____Hitacsi____________
elvileg megoldhatóHitacsi írta:Apropó,szép hely!Láttam darkMz-t a Pusztavacsi kép elõtt,klassz lehet,sajna még nem jártam ott!!De,ami késik,az...(a villamos)!
Bambi!Te,nem tudnál nekem hsonló paramétereket,(méretben )Alkotni a motorom és én közöttem,mint darkMZ és a motorja között van?Vagy legaláb hasonlót?Nem viccelek!!Nekem egy kicsit magas az ETZ!Mivel,csak 160 cm vagyok!
Ha,meg tudod csinálni,akkor a részleteket megbeszéljük,személyesen!!Rendben?
- Hitacsi
- Simsonos
- Kapcsolat:
Apropó,szép hely!Láttam darkMz-t a Pusztavacsi kép elõtt,klassz lehet,sajna még nem jártam ott!!De,ami késik,az...(a villamos)!
Bambi!Te,nem tudnál nekem hsonló paramétereket,(méretben )Alkotni a motorom és én közöttem,mint darkMZ és a motorja között van?Vagy legaláb hasonlót?Nem viccelek!!Nekem egy kicsit magas az ETZ!Mivel,csak 160 cm vagyok!
____Hitacsi____________
- kuti
- Aki nem csak motorral tud elesni
- MZ-d típusa: Etz125, Ts250/1
Nemrég jöttünk meg egy délutáni gurulásról.. Voltunk a Ság hegyi trianon emlékmûnél, Nick-i duzzasztógátnál, és a Pannónia ringen Ezek közül eddig egyiken se jártam még
140 Km lett.. Itt van 2 kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu
140 Km lett.. Itt van 2 kép
- RR_ZOZY
- 4 kéz, 4 láb
- MZ-d típusa: ETZ 250 de luxe '84
Hárman két motorral szombaton Balatonszárszóra gurultunk Horváth Mikihez, aki az SKM köztiszteletben álló ezermestere.
Résztvevõk: Suhi és Tilinger Péter (ez utóbbi kolléga leendõ MZ Club tag, egy kistrofit fog venni hamarosan) NSR 125-tel, valamint jómagam az ETZ-vel. Jó volt ez a kis 156 km, de bevallom nem kértem utána egy pohár hideg szódát
Résztvevõk: Suhi és Tilinger Péter (ez utóbbi kolléga leendõ MZ Club tag, egy kistrofit fog venni hamarosan) NSR 125-tel, valamint jómagam az ETZ-vel. Jó volt ez a kis 156 km, de bevallom nem kértem utána egy pohár hideg szódát
Üdv:
Zozy
http://www.youtube.com/watch?v=ERrhMn3IWDc
"Rossz az, aki rosszra gondol......de hülye aki nem."
Zozy
http://www.youtube.com/watch?v=ERrhMn3IWDc
"Rossz az, aki rosszra gondol......de hülye aki nem."
szép helyen jártáldarkMZ írta:http://kepfeltoltes.hu/view/081026/pusz ... es.hu_.jpg
Itt egy képecske kettõnkrõl. (makrancos moci meg én)
- darkMZ
- nagy ETZ-s
- MZ-d típusa: ETZ 150
http://kepfeltoltes.hu/view/081026/pusz ... es.hu_.jpg
MZ or nothing!
- darkMZ
- nagy ETZ-s
- MZ-d típusa: ETZ 150
No, megjöttem Pusztavacs-túráról.
Kedves, hõn szeretett (?) 250-esem kissé megtréfált. Örkénynél elszállt a gyújtás. Fél óra hiábavaló keresgélés után egy kedves autószerelõ bácsi próbalámpával megtalálta a hibás csatlakozót egy kábel végén.
Wazze, hát komolyan, nagyon örültem neki......
Ezek után Pusztavacs megtekintése és kedves motorom nem volt hajlandó beindulni. 10 perc rugdosás után alapjárat nélkül elevickélés egy étterembe, feltöltekezés, majd irány haza. 5.ikben persze lelassult, úgyhogy megint 4.ben 90-95 volt hazafelé. Természetesen mától korán sötétedik, de épp hazaértem az éj beállta elõtt.
Viszont ma debütált a Pneumant oldaldobozom és tartója. Jól szerepeltek!
Kedves, hõn szeretett (?) 250-esem kissé megtréfált. Örkénynél elszállt a gyújtás. Fél óra hiábavaló keresgélés után egy kedves autószerelõ bácsi próbalámpával megtalálta a hibás csatlakozót egy kábel végén.
Wazze, hát komolyan, nagyon örültem neki......
Ezek után Pusztavacs megtekintése és kedves motorom nem volt hajlandó beindulni. 10 perc rugdosás után alapjárat nélkül elevickélés egy étterembe, feltöltekezés, majd irány haza. 5.ikben persze lelassult, úgyhogy megint 4.ben 90-95 volt hazafelé. Természetesen mától korán sötétedik, de épp hazaértem az éj beállta elõtt.
Viszont ma debütált a Pneumant oldaldobozom és tartója. Jól szerepeltek!
MZ or nothing!
- Vörcsi
- Aki 1:25-be keveri
- MZ-d típusa: ES250/2 TS125 GS500
Nem lenne pár kecskeméti kollégának kedve kicsit gurulni egyet? Jó lenne összefutni Mz-sekkel.
ES250/2 Trophy 1973, TS125 1981
'09 Gyurma, Tátra, Mecsek; '10 Tátra; 2011 Tátra; '12 Pilis, Bakony, Vértes-Gerecse; '14 Pilis, Bakony, Vértes-Gerecse; '15 Pilis, Vértes-Gerecse, Holmz, Zala; '16 Pilis, és még jó sok...
'09 Gyurma, Tátra, Mecsek; '10 Tátra; 2011 Tátra; '12 Pilis, Bakony, Vértes-Gerecse; '14 Pilis, Bakony, Vértes-Gerecse; '15 Pilis, Vértes-Gerecse, Holmz, Zala; '16 Pilis, és még jó sok...
- kuti
- Aki nem csak motorral tud elesni
- MZ-d típusa: Etz125, Ts250/1
Ma délután voltunk egy kis kanyarvadászaton Igaz hogy kicsit hideg volt, de csak fel kell öltözni 130 km lett Bakonyba utolértünk egy új transalpot, akit ha lett volna pofám, megelõztem volna Egyenesekbe simán rámvert, mert ment 110eket.. De kanyarokba, egybõl a seggébe voltam és fékezni kellett
üdv. Mindenkinek!
okt.23-át délutáni gurulással ünnepeltem,sajnos motoros társ hiján egyedül..
251-es felkészitve.rider felkészülve,és GO... 5 km után 251-es lehörög,áram egy csepp se,
szikra nuku,---hazagurul,és persze tol...nem nevet!!!
251-es garázsba betol.. Hiba megállapit,akku mélysütésben 1.6 volt,töltés nincs... BETALOC 25mg bevesz,mz letakar..
Honda innova kitol,tankol,stb.
160km csodás gurulás,persze HIBA NÉLKÜL,szép õszi táj,napsütés,száraz utak,kell ennél több?
Rendben hazaérkezés .
És most jön a csattanó:
Innova tankolása... 160 km-re 3 azaz három liter tiszta benzin.... sebesség 70-90 között,jópár csutka gázállással.
Tanulság levonása:Innovával motorozik,mz-t szereli a nyári "nagy" túrákra...
DE akkor is az MZ a király!!!! Mert annak lelke van..csak szikra nincs sajnos...
Jó hétvégét mindenkinek!!
camionos Feri
okt.23-át délutáni gurulással ünnepeltem,sajnos motoros társ hiján egyedül..
251-es felkészitve.rider felkészülve,és GO... 5 km után 251-es lehörög,áram egy csepp se,
szikra nuku,---hazagurul,és persze tol...nem nevet!!!
251-es garázsba betol.. Hiba megállapit,akku mélysütésben 1.6 volt,töltés nincs... BETALOC 25mg bevesz,mz letakar..
Honda innova kitol,tankol,stb.
160km csodás gurulás,persze HIBA NÉLKÜL,szép õszi táj,napsütés,száraz utak,kell ennél több?
Rendben hazaérkezés .
És most jön a csattanó:
Innova tankolása... 160 km-re 3 azaz három liter tiszta benzin.... sebesség 70-90 között,jópár csutka gázállással.
Tanulság levonása:Innovával motorozik,mz-t szereli a nyári "nagy" túrákra...
DE akkor is az MZ a király!!!! Mert annak lelke van..csak szikra nincs sajnos...
Jó hétvégét mindenkinek!!
camionos Feri
Öreg-szem
-
- bajnok
Hát ez is beleférne de én elviekben kétnaposra terveztem de a dátum attól függ mikorra készül el a melléképület mert vizesblokk meg hasonlók csak ott lennének ideálisak. Ezt a túrát tul képpen olyanra terveztem, hogy velencén fel a hegyre kilátóba, csókakõn fel a várba nagyon jó, szápár és várpalota között van tés ott megkukkolhatnánk a szélmalmokat, és esetleg (várpalotán a várat amiben állandó kiállítás van). Ez lenne 1 nap utána lepakolás sátor (kerti party):iszákolás sütögetés danolászás..... Nálunk a kertbe. Ébredés, ha olyan idõpont lenne csobbanás agárdon a termálba vagy ha olyan csobbanás a velencei tóban. Utána vissza hozzánk közbe kajálás megejtése. Összecuccolás és mindenki haza. Na milyen lenne? DE ennek elõfutáraként gondoltam arra, amirõl beszélgettünk egy bejárást csinálni. Nem ögtön túra csak egy gurulás. Vagy nem jó az ötlet?
-
- bajnok
Én meg egy ilyen gurulást tervezek, ami egyben bejárás is lenne egy nyári túrához ha a többiek is benne lennének, ha gondolod eljössz: Szfvár-Agárd-Velence-Nadap_Lovasberény-Csákvár-Csákberény-Csókakõ-Bodajk-Bakonycsernye-Szápár-Várpalota-Csór-SzékesfehérvárdarkMZ írta:Hû, kb. ezt az útvonalat szeretném bejárni tavasszal egyszer én is.....
-
- bajnok
Én is voltam gurulni a bakonyba Szfvár-csór-Várpalota-tés-bakonycsernye-bodajk-fehérvárcsurgó-kincsesbánya-iszkaszentgyörgy-csóriszkahegy-csór-szfvár útvonalon. Jó volt csak kissé gyilkolta agépet aki ismeri az tudja várpalota után a tési úton felfelé 2-en haverral kis tz-vel kõkeményen 2.-ba. Mentünk motort nézni. Akarom mondani vett is egy ts125-öst. De szerintem nagyon nagy az az útvonal!!!