meg lehet erositeni a blokktarto vasat, kettot ossze kell hegeszteni, persze ha hozzafogsz elotte uj szilenteket meg azt a kis muanyag gyurut szerezd be hozza. no meg nezd meg hogy a lengovilla tengelye egyaltalan kijon-e mert bizony a hosszu evek alatt ha nem volt idonkent kiszedve a tengely, bezsirozva kepes ugy belerohadni, hogy kiszedes csak egy lengovilla minusszal lehet.....amugy ha csak kicsit tart jobbra azzal meg jo sokaig el lehet menni.....louithebad írta:Üdv z25z!z25z írta:Ha el van csavarodva az latvanyos: felulrol a tank felol kukucskald a blokkot ha jobb oldalon joval hamarabb meglatod, mint bal oldalrol akkor blokktarto csere....
Nézgéltem a leírtak szerint, egy kicsit valóban jobbra tart. Ha netalántán szétberhálom nincs valami módszer a megerõsítésre?
Hajtásrendszer (lánc, lánckerék)
- z25z
- Aki 7ezerig pörgeti

- MZ-d típusa: 21 ló 300as patkóval
- Kapcsolat:
-
louithebad
- rolleres

Üdv z25z!z25z írta:Ha el van csavarodva az latvanyos: felulrol a tank felol kukucskald a blokkot ha jobb oldalon joval hamarabb meglatod, mint bal oldalrol akkor blokktarto csere....
Nézgéltem a leírtak szerint, egy kicsit valóban jobbra tart. Ha netalántán szétberhálom nincs valami módszer a megerõsítésre?
Egészség legyen meg térerõ!
- conus
- bajnok

- MZ-d típusa: MZ ETZ 150.2 De Luxe
Ja, bocs félreértettem...
szerintem ha bemégy hozzájuk akkor ennyiért adják.
10féle ember van: aki érti a kettes számrendszert, és aki nem.
----------------------->
<-----------------------Ne villogj, ne dudálj, mert a vezető indián, és csak füstjelekre reagál!
- conus
- bajnok

Azok "ajánlott" kisker árak. A kiskereskedõtõl függ hogy mennyire nagy f*sz 
----------------------->
<-----------------------Ne villogj, ne dudálj, mert a vezető indián, és csak füstjelekre reagál!
kínai nagyon rossz lánc.néha még a patentszemet sem lehet rátenni,mert pontatlan is.inkább cseh favorit,vagy japán.xtremer írta:Sziasztok lánc-cserére kerülne most nálam a sor csak most néztem hogy itt errefelé én csak Ybn Lácot kapnék van valakinek valami tapasztalata ilyen típusú láncal vagy inkább rendeljek valami értelmeset a mofaker-tõl?
-
louithebad
- rolleres

A napokban cseréltem kis lánckereket és láncot. A kis lánckerék elég gagyinak tûnik, viszont a láncon mégjobban meglepõdtem, mert az eddigi lengyel meg cseh helyett most egy német gyártmánnyal rukkolt elõ a helyi kereskedõ. A csere rendben ment a gondom csak annyi, hogy középállványra állítva ha forgatom kereket egy kicsit mintha "klattyogna" a lánc szóval nem egyenletesen fut. Rendes üzemben nem érzékelhetõ semmi rendellenesség. Valahol olvastam, hogy a blokktartó hajlamos az elcsavarodásra, de az enyém szerintem nem vészes, persze nem tudom mi számít annak. Nincs valami tuti módszer a blokk helyzetének konkrét ellenõrzésére? Mivel még nem volt szétszedve a drága, nem szeretném indokolatlanul megpiszkálni.
Egészség legyen meg térerõ!
- z25z
- Aki 7ezerig pörgeti

- MZ-d típusa: 21 ló 300as patkóval
- Kapcsolat:
attol lehet ki fog porogni viszont megint nem lesz jo a lanc hossza.....Gshp írta:Vettem ki láncszemet, de az elõzõ gazdája nem tudom miért volt ilyen hülye ....
Most elöl 20 fogas lánckerék van, hátul 48 és nem megy sehova azaz 1-2-3 - ban szépen dolgozik , 4-ik nehezebben pörög ki, az 5. hát arról ne is beszéljünk !
Szerintetek 18-as jó lesz elõre ?
- Gshp
- kis ETZ-s

Vettem ki láncszemet, de az elõzõ gazdája nem tudom miért volt ilyen hülye ....
Most elöl 20 fogas lánckerék van, hátul 48 és nem megy sehova azaz 1-2-3 - ban szépen dolgozik , 4-ik nehezebben pörög ki, az 5. hát arról ne is beszéljünk !
Köd elõttem, füst utánam !!
[-=UNW-042=-]
- Gshp
- kis ETZ-s

Hali !
Ma cseréltem komplett lánckereket hátul és 50 fogas helyett bekerült a 48 fogas .
A problem : Akármennyire hátrahúzom a kereket, lóg a lánc !
Ezekszerint ha logikusan gondolkodom vennem kéne ki a láncól 2-3 szemet ??????????
A válaszokat elõre is köszönöm
Ma cseréltem komplett lánckereket hátul és 50 fogas helyett bekerült a 48 fogas .
A problem : Akármennyire hátrahúzom a kereket, lóg a lánc !
Ezekszerint ha logikusan gondolkodom vennem kéne ki a láncól 2-3 szemet ??????????
A válaszokat elõre is köszönöm
Köd elõttem, füst utánam !!
[-=UNW-042=-]
Én elektrotechnikus vagyok,de mostanában többet esztergálok meg marok,mint nem
A kihajtáshoz elég a ragasztó.Mi itt a cégnél Loctite cuccokat használunk,elvileg oldtahatlan csavarrögzítõt sikerült már oldanom kulcs nélkül magát a mechanikát fogva,de kihajtáshoz jó lesz sztem.
A kisTZ-s 
"Adjátok vissza a hegyeimet"
"Adjátok vissza a hegyeimet"
-
Balázs
Hali!
Ha már van ilyen topik, akkor beírom a problémám.ETZ150-es hátsólánckerékbe(új) csapágyat akartam belerakni.Nagy hibát követtem el, mert nem melegítettem fel a lánckereket, hanem csak hidegen bele ütöttem a csapágyat, túl ütöttem, és kitört az a kis talán perselynek hívható rész, ahova rákell rakni a km meghajtó tányért.Viszont annyira megmenekültem, hogy vissza lehetne eszkábálni.Én ragasztásra gondoltam, de ajánlották a hegesztést, de volt aki azt mondta, hogy elengedhet a kötés, és az ajánlása, hogy esztergáljam ki onnan a csapágyfészket, és zsugórkötéssel esztergáljak bele egy olyan csapágyfészket azzal a kis peremmel.Szerintem nem rossz megoldás, mert az eszközök megvannak, de sok idõ...
Valami megoldása valakinek?
Ha már van ilyen topik, akkor beírom a problémám.ETZ150-es hátsólánckerékbe(új) csapágyat akartam belerakni.Nagy hibát követtem el, mert nem melegítettem fel a lánckereket, hanem csak hidegen bele ütöttem a csapágyat, túl ütöttem, és kitört az a kis talán perselynek hívható rész, ahova rákell rakni a km meghajtó tányért.Viszont annyira megmenekültem, hogy vissza lehetne eszkábálni.Én ragasztásra gondoltam, de ajánlották a hegesztést, de volt aki azt mondta, hogy elengedhet a kötés, és az ajánlása, hogy esztergáljam ki onnan a csapágyfészket, és zsugórkötéssel esztergáljak bele egy olyan csapágyfészket azzal a kis peremmel.Szerintem nem rossz megoldás, mert az eszközök megvannak, de sok idõ...
Valami megoldása valakinek?
-
Balázs
- conus
- bajnok

Emberek!
Index fórumon egy koma leoltott engem h úgy vettem le a primerhajtást, hogy a primerlánc meg a kuplung/duplex lánckerék közé dugtam egy keményfadarabot, és azzal tartottam ellent. Mert szerinte ezzel adtam egy nagyot a primerláncnak...
Nektek mi errõl a véleményetek? Amit a wiki-ben olvastam valamit ehhez kapcsolódóan de az nekem nagyon ködös.... 
Index fórumon egy koma leoltott engem h úgy vettem le a primerhajtást, hogy a primerlánc meg a kuplung/duplex lánckerék közé dugtam egy keményfadarabot, és azzal tartottam ellent. Mert szerinte ezzel adtam egy nagyot a primerláncnak...
----------------------->
- Gexxx
- bajnok

- MZ-d típusa: ETZ 300 aus bambi
- Kapcsolat:
Ez nem jó neked?
Mofakernél van, clubtagoknak kedvezmény...
Mofakernél van, clubtagoknak kedvezmény...
MZ - für männer die fahren können
RBiker profil
RBiker profil
Sos!
Nagy bajba kerültem, pedig már a finishben van az összeszerelés. Kiderült, hogy nem lehet kapni 250/1 Ts -hez hátsó lánckereket. A régi pedig egy kalap sz.r. a kérdésem az lenne, hogy tudok valami megoldást arra, hogy eredetit szerezzek be, esetleg használtat, de még használhatót. Vagy valamiféle barkács megoldást? Etz -jét összehozni a Ts-el? Vagy valami?
- Gexxx
- bajnok

- Kapcsolat:
Re: Hajtásrendszer (lánc, lánckerék)
Ez az, hogy nem tudom, hanyas van rajta, mikor hazamegyek, akkor meg egybõl csinálni akarombambi írta:MI van rajta most?hogy viselkedik vele a motor?Gexxx írta:Hi!
Itt is kérdeznék:
lánckerék: 18 vagy 19 fogas elõre? Vagy más?
Hátsó lánckereket vett valaki mostanában... Elég soknak tartom a 4050-et a mofakernél. Futárnál/Kelemennél/Fanatic-ban nem tudjátok, hogy mennyi?
De akkor szerintem 19-est veszek.
Danke Süni
RBiker profil
RBiker profil
-
Balázs
Re: Hajtásrendszer (lánc, lánckerék)
MI van rajta most?hogy viselkedik vele a motor?Gexxx írta:Hi!
Itt is kérdeznék:
Hátsó lánckereket vett valaki mostanában... Elég soknak tartom a 4050-et a mofakernél. Futárnál/Kelemennél/Fanatic-ban nem tudjátok, hogy mennyi?
- motormanner
- Simsonos

Háj!
Nekem személy szerint 20 fogas van elöl, de az hegyvidéken már soknak bizonyul. Van hogy nagyon meredek akkor már 2-be is vissza kell váltani, viszont alföldön nagyon jó 110-120-as utazót lehet vele tartani.
Szerintem a hátsó lánckerék nem olyan rosz annyiért, de azért nézz szét, megéri!
Nekem személy szerint 20 fogas van elöl, de az hegyvidéken már soknak bizonyul. Van hogy nagyon meredek akkor már 2-be is vissza kell váltani, viszont alföldön nagyon jó 110-120-as utazót lehet vele tartani.
Szerintem a hátsó lánckerék nem olyan rosz annyiért, de azért nézz szét, megéri!
Aki háttal áll a világnak, annak van a legnagyobb háttere!
- Gexxx
- bajnok

- Kapcsolat:
senki nem mond fogszámot? Bambííííííííí.léééééciiiiiiiiii
RBiker profil
RBiker profil
- Gexxx
- bajnok

- Kapcsolat:
Hajtásrendszer (lánc, lánckerék)
Hi!
Itt is kérdeznék:
Itt is kérdeznék:
RBiker profil
RBiker profil