Rátudnátok bóllintani, hogy jó adatokat találtam?
MZ TS (125-150) =>
Fõtengely szimmeringek: 20x30x7
Kihajtás szimmering: 25x35x7
Berúgókar szimmering: ??? <- (ezt még nem sikerült megtalálnom

Szerintem az utángyártott alkatrészek silány minõsége miatt... Nekem utángyártott a hengerem és a dugóm is.. A múltkor nekem is megragadt 3500 km-es dugóval...Mostanában egyre többet hallok az ilyen dugó megragadós esetekrõl. Mi az oka ezeknek? Hogy lehet elkerülni? Vagy ez csak úgy egyszer csak bekövetkezik ha nincs szerencséd? Én is szoktam autópályán 120-szal menni és elég érzékenyen érintene ha ott megragadnék és hasalnék egyek.

Karak írta:Szia!
Ez az FBS anyag micsoda? Merre tudok olyat venni? Nem fog teljesen leragadni a hollander miatta? A cuccot a blokk menetére, vagy ahollanderre kenjem? Rajtahagytad te is a tömítést?
Amúgy a pucolást mindíg alaposan végzem én is...
...nyélgázról elveszem a tüzet...motorhang le...a néma csöndbe csak a szélzaj és a csikorgó hátsó gumi hangja hatol be...élvezem ahogy riszálja a seggét...megtartom és örülök hogy nem kell kanyarodni...kuplung...kuplung...még egyszer és végre megdobban a pepita szíve...négy...három...kettõ...gáz...három...négy ...öt...nyélgáz...széles vigyor...Duna-kanyar...Zebegény...nagyfröccs...

Szia! Esetleg még itt nézegethetsz.http://www.mz-b.de/ts150/dts150.htm[/url]Gabesz írta:Köszi a segítséget Peti.
Sok segítséget, meg hasznos dolgot találtam a linken,de a szimmering méreteket azokat mondjuk pont nem.

Szeva Gabesz!Gabesz írta:Helló.
A segítségeteket szeretném kérni.A tartalék 125-ös TS blokkomat szeretném felújítani, ill. egy kicsit "tuningolni"
.
Megtudná nekem mondani valaki, hogy a TS (125) blokkba hova-milyen méretû szimmeringek kellenek, valamint
a hajtókar felsõ tûgörgõs kosarának méretei is kellenének. És valami kíméletes apróság "tuning"-ra, nincs valami
ötletetek? Teszemazt, mondjuk a váltóban, vagy kuplungon...![]()
Segítségeteket, elõre is köszönöm!

Nem feltétlen, de mindegy legyen Pannónia és AROL 2T!tigris írta:Jó az a hõmérõ kapcsolás,de akinek nincs,viszont odafigyel a motorra bejáratáskor (lehet a hengert taperolni menet közben,ha mondjuk ujjatlan kesztyûben mész,mint én),de nagyon lehet érezni,ha melege van a motornak,mert egyszerûen nagyon nem megy úgy,mintha nincs.
OK,hogy az 1:25-öt ajánló öreg szakik 2 ütemen élték az életüket,de AROL 2T-n és Pannónián![]()
Viszont ez az 1:60 , 1:100 tényleg elég izginek hangzik

Értelek én, de helyesbítek igazad van csak halkan jegyzem meg "lehet úgy is kérni"! Na mindegy az a lényeg létezik ilyen is. Én a paszentos megoldást választottam. Legközelebb meg ki tudja mi lesz még................Norbedlee írta:hell írta:Én meg azt mondom mikor fúratja az ember a gépet lehet úgy kérni ne nagyon legyen (feszes) bejáratós és úgy furják (vagyis tõlem megkérdezték hogy szeretném). Mondtam bejáratom én mi az nekem úgy tartósabb. 1:25 keverékkel nyomattam ahogy a régi szakik mondták akik 2 ütemen élik (élték) életüket. Úgy 1000 km-ig csak 70-80 mentem utánna váltotam keveréket 1:40-re és mondom mostmár bátrabban hajtom nehogy lelustuljon nagyon. Szép is volt nem 80 mentem hanem 100-zal kb. 10 kilómétert és bum meg is ragatt szépen. Gurultam egy keveset majd leáltam az útszélére és vártam 15 percet na mondom mostmár jó úgy is volt elindult a gép azóta is megy mostanra 14000km mentem vele (nem let szétszedve)!
Én hûségesen vártam szépen járattam és mégis megszívtam. Szóval ki tudja mi a jó megoldás.
Ez az "ugy lehet kérni" ez nálam azért nem valósul meg mert nem én ujítattam fel csak vásárló lennék....

hell írta:Én meg azt mondom mikor fúratja az ember a gépet lehet úgy kérni ne nagyon legyen (feszes) bejáratós és úgy furják (vagyis tõlem megkérdezték hogy szeretném). Mondtam bejáratom én mi az nekem úgy tartósabb. 1:25 keverékkel nyomattam ahogy a régi szakik mondták akik 2 ütemen élik (élték) életüket. Úgy 1000 km-ig csak 70-80 mentem utánna váltotam keveréket 1:40-re és mondom mostmár bátrabban hajtom nehogy lelustuljon nagyon. Szép is volt nem 80 mentem hanem 100-zal kb. 10 kilómétert és bum meg is ragatt szépen. Gurultam egy keveset majd leáltam az útszélére és vártam 15 percet na mondom mostmár jó úgy is volt elindult a gép azóta is megy mostanra 14000km mentem vele (nem let szétszedve)!
Én hûségesen vártam szépen járattam és mégis megszívtam. Szóval ki tudja mi a jó megoldás.

Bejáratáskor 1:60coco írta:szerintem az 1:20 tul suruen bejarataskor 1:60 at hasznaltam es most 1:100 at (OMV BIXXOL full synth) es a motor 8600km ben es minden rendben van vele
mondjuk midenki ugy csinalja ahogy akarja es ahogy jonak latja
nekem ezt a szerelo mondta aki csinalta a motrot, hogy keverhetem nyugodtan igy ha futja ra`. Persze ajanlotta a lancfuresz olajat is ami 1:25.

Helló.tigris írta:Az 1:20-at én is erõsnek tartom,én annak idején az elsõ tankot 1:30-cal csináltam,aztán 1000 egykétszáz kilóméterig jártam 1:40-nel.Ja,és mivel nyáron lett bejáratva,én fõleg éjszaka mentem vele,amikor hüvösebb van és vastagabb a levegõ.Persze folyamatosan fogdostam a hengert,nem melegszik-e nagyon.
Most ~10000 lehet a blokkban,szerintem nem olyan nagyon szar,akivel voltam már közös túrán,esetleg cáfolhat

1:20laciba45 írta: Az elõtem szóló irta hogy 1:25 keverési arány én ezt fokoznám 1:20-ra.
Ez az 1:50-es keverés hát nem tudom. Rágen mikor még a kutakon lehetett kapni keveréket ott is az 1:40-es vol a legfelsõ határ (keverékben) Anno 1:33-as keverékkel jártam de nem csak én a barátok is.
Én javasolnám mindvégig ha már bevan járatva a gép az 1:40-es keveréket mivel ezt ti is tudjátok hogy a fõtengelycsapágy csak annyi kenést kap ami a benzinben van olaj. Ha azt szeretnéd hogy hosszu ideig prima legyen a géped én javaslom ezt a szisztémát.
Volt már Xdb Etz-m én javitom magamnak én is járatom be eddig nekem ez jött be, És nem kokszolódik el a kipufogó sem.
Bocsánat de ezt megkellett irnom. Ez az én tapasztalatom.
Üdv mindenkinek.
Sziasztok.Norbedlee írta:"z25z írta:kezd olajosabban (1:40) aztan a lenyeg a fokozatos terheles 800-1000 km utan meg mehet az 1:50
Ha bejáratós, akkor nemrég lett felújítva. Ez tapasztalatom szerint lehet jó is, rossz is. Ha szakember csinálta és jó munkát végzett, akkor azzal nem szabad, hogy gond legyen. De ezt úgysem tudod meg... A bejáratás nem nagy kunszt. Az elsõ 500 kilóméteren nem húzatod, nem mész gyorsan vele és 1:25-ös keveréket használsz. 500 km után 1000-ig már lehet egy kicsit dinamikusabban menni vele, de még mindíg csak óvatosan és mondjuk egyszer, kétszer egy kicsit jobban meghúzatni, de csak érzéssel. Ekkor már elkezdhetsz a keverési arányon is változtatni, fokozatosan egyre kevesebb olajjal, hogy nagyjából 1000 kilóméternél állj be az 1:50-esre (mondjuk ki mire esküszik, hogy mi jó a motornak és persze olajfüggõ is...). Remélem segítettem. "
szerintem ez a kosian által ajánlott bejáratási szeánszot fogom alkalmazni és akkor már én is ott tudok lenni az Alföld-túrán!!!

"z25z írta:kezd olajosabban (1:40) aztan a lenyeg a fokozatos terheles 800-1000 km utan meg mehet az 1:50

Nekem szerelõ tanácsolta, én simsont járattam be így, aztán mentem vele még 10.000 km-et gond nélkül mielõtt eladtam. Mondjuk az jól lett megcsinálva, így járattam be és nagyon tuti kis gép volt. Szóval nem tudom. Az sem kizárt, hogy rosszul tudom és végig dússal kell járni és egyszer csak simán átállni hígabbra, de én a fokozatosság híve vagyok...Norbedlee írta: Igen, köszönöm!!! bár én ugy tudom h 1:40-es az ideális dehát kinek a pap kinek a paplan, és ezt így kell hogy elõször sok azután egyre kevesebb olaj?

Igen, köszönöm!!! bár én ugy tudom h 1:40-es az ideális dehát kinek a pap kinek a paplan, és ezt így kell hogy elõször sok azután egyre kevesebb olaj?kosian írta:Ha bejáratós, akkor nemrég lett felújítva. Ez tapasztalatom szerint lehet jó is, rossz is. Ha szakember csinálta és jó munkát végzett, akkor azzal nem szabad, hogy gond legyen. De ezt úgysem tudod meg... A bejáratás nem nagy kunszt. Az elsõ 500 kilóméteren nem húzatod, nem mész gyorsan vele és 1:25-ös keveréket használsz. 500 km után 1000-ig már lehet egy kicsit dinamikusabban menni vele, de még mindíg csak óvatosan és mondjuk egyszer, kétszer egy kicsit jobban meghúzatni, de csak érzéssel. Ekkor már elkezdhetsz a keverési arányon is változtatni, fokozatosan egyre kevesebb olajjal, hogy nagyjából 1000 kilóméternél állj be az 1:50-esre (mondjuk ki mire esküszik, hogy mi jó a motornak és persze olajfüggõ is...). Remélem segítettem.Norbedlee írta:Sziasztok!
Most már oda kerültem,hogy a régi gépsárkány helyett betudok újítani egyet, csak van vele egy olyan "dolog", hogy a kicsike még bejáratos az pontosan mit is jelent? (lehet h már kérdeztem régebben) az nagy gáz ha egy olyat vásárolok, mert amu minden szempontból tökéletes (88-as, 2010-ig mûszaki, törzskönyv, szép új festés, kevés km /az óra szerint/
ugyhogy most tanácstalan vok, hogy megéri-e meg hogy betudom-e járatni mert még nem ilyenben dolgom......aki tud vagy van vmi jó tanácsa az segítsen.......

Ha bejáratós, akkor nemrég lett felújítva. Ez tapasztalatom szerint lehet jó is, rossz is. Ha szakember csinálta és jó munkát végzett, akkor azzal nem szabad, hogy gond legyen. De ezt úgysem tudod meg... A bejáratás nem nagy kunszt. Az elsõ 500 kilóméteren nem húzatod, nem mész gyorsan vele és 1:25-ös keveréket használsz. 500 km után 1000-ig már lehet egy kicsit dinamikusabban menni vele, de még mindíg csak óvatosan és mondjuk egyszer, kétszer egy kicsit jobban meghúzatni, de csak érzéssel. Ekkor már elkezdhetsz a keverési arányon is változtatni, fokozatosan egyre kevesebb olajjal, hogy nagyjából 1000 kilóméternél állj be az 1:50-esre (mondjuk ki mire esküszik, hogy mi jó a motornak és persze olajfüggõ is...). Remélem segítettem.Norbedlee írta:Sziasztok!
Most már oda kerültem,hogy a régi gépsárkány helyett betudok újítani egyet, csak van vele egy olyan "dolog", hogy a kicsike még bejáratos az pontosan mit is jelent? (lehet h már kérdeztem régebben) az nagy gáz ha egy olyat vásárolok, mert amu minden szempontból tökéletes (88-as, 2010-ig mûszaki, törzskönyv, szép új festés, kevés km /az óra szerint/
ugyhogy most tanácstalan vok, hogy megéri-e meg hogy betudom-e járatni mert még nem ilyenben dolgom......aki tud vagy van vmi jó tanácsa az segítsen.......

Helló.KILL3R etz írta:A perselyben mérve van benne 1mmSzia.
A csörgés lehet a gyürü rossz minõsége miatt is Vagy nem olyan széles mint a horony.
a hézagot ugy nézd meg hogy leveszed a dugóról a gyürüt berakod a hengerbe és igy 2 század legyen hogy össze ne érjen a két vége. Az 1mm es hézag nyugalmi helyzetben annyi vagy ha összenyomod?Akkor már csak egy kérdésem lenne.. Hol lehet rendes méretû és minõségû gyûrût kapni itt Pest környékén? Huber? Mofaker? Nincs kedvem 3 e km-enként szétbontani a motort...
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 6 vendég