Meg ne vedd!!!
- KILL3R etz
- bajnok
- MZ-d típusa: ETZ 250
Re: Meg ne vedd!!!
Létezik, és nem szabad megvenni... Nekem is ilyen van, 30.000 alatt szarrákopott... 

"...köd előttünk köd utánunk amíg élünk meg sem állunk,
köd előttünk,köd utánunk két keréken az utakon járunk..."
- z25z
- Aki 7ezerig pörgeti
- MZ-d típusa: 21 ló 300as patkóval
- Kapcsolat:
sajnos igen....eredeti nemetet eleg nehez beszerezni, de nem lehetetlen
- Melák
- Simsonos
- MZ-d típusa: MZ ETZ 251,150, Ural
Hello!
Létezik az, hogy Bing karburátort Taiwanban gyártanak? Egy internetes boltban láttam és származási országnak TW volt feltüntetve.....
Létezik az, hogy Bing karburátort Taiwanban gyártanak? Egy internetes boltban láttam és származási országnak TW volt feltüntetve.....
MZ-Deutsche Demokratische Motorrad
<<<<<<< Eddig az eredeti hsz, de most néztem meg jobban, hogy nem is írják, hogy gyári!!!!!! Tehát tényleg ilyen fejlett a koppintás. De ez az embléma dolog azért g*ciség![/quote]
Esetleg érdemes lenne kipróbálni! Láttam én már nagyon jó minőségű kínai öntvényt! Azért fejlődnek így mert először megnézik hogyan kell csinálni valamit, aztán azt megcsinálják gyenge anyagból, majd egyre jobból![/quote]
Lassan már ott tartunk,hogy ami nem kínai az a hamisítvány.
Esetleg érdemes lenne kipróbálni! Láttam én már nagyon jó minőségű kínai öntvényt! Azért fejlődnek így mert először megnézik hogyan kell csinálni valamit, aztán azt megcsinálják gyenge anyagból, majd egyre jobból![/quote]
Lassan már ott tartunk,hogy ami nem kínai az a hamisítvány.
Nagyon köszönöm az ajánlatot, végül is lenne, aki ki tudná nekem fizetni, ha rajtad keresztül meg hazakerül, az több mint tökéletes.z25z írta:lehet masik topicot kellene keresni.....
Kerdes mennyi a postakoltseg, lehet sokszor tobb lenne, mint maga az aru amit megvennel....a helyedben en a vateran keresgetnek, lehet jo kis bontott cuccokat talalni. Mo.-n belul megiscsak olcsobb a postazas. Mivel a felesegem reszerol a fel rokonsag zentaiha hozzam elkerul az aru mar megoldhato ismerossel atkuldeni, vagy feltenni a severre
Mas: Zeppelinbe nem szoktal jarni?

Zeppelinbe nemigen járunk, bár a feleségem épp most készül oda Leander koncertre, de általában eleget koncertezik nekünk a két lurkó, vén trottyok vagyunk már a csavargáshoz.

- z25z
- Aki 7ezerig pörgeti
- MZ-d típusa: 21 ló 300as patkóval
- Kapcsolat:
lehet masik topicot kellene keresni.....
ha hozzam elkerul az aru mar megoldhato ismerossel atkuldeni, vagy feltenni a severre 
Kerdes mennyi a postakoltseg, lehet sokszor tobb lenne, mint maga az aru amit megvennel....a helyedben en a vateran keresgetnek, lehet jo kis bontott cuccokat talalni. Mo.-n belul megiscsak olcsobb a postazas. Mivel a felesegem reszerol a fel rokonsag zentaiBiker írta:Mi a tapasztalatotok a német E-Bay-en vásárolható, a magyar alkatrészek árainál magasabb áron mért portékáról? Soknál írja, hogy német termék. Megérik az árukat + a magas postaköltséget? Vagy Mo-on is megvásárolható ugyanaz a minőség, akár olcsóbban is?

- MrDok
- bajnok
- Kapcsolat:
Esetleg érdemes lenne kipróbálni! Láttam én már nagyon jó minőségű kínai öntvényt! Azért fejlődnek így mert először megnézik hogyan kell csinálni valamit, aztán azt megcsinálják gyenge anyagból, majd egyre jobból!Endre írta:Szerintetek ez a kuplungagy tényleg gyári? Olyan gyanús, hogy az embléma és az "MZ" felirat együtt szerepel. Túl precíz maga jel öntése is. Sehol oxidáció, futórozsda, de konzerváló szer se... Nekem az a gyanúm, hogy a kínaiak lépést tartanak
<<<<<<< Eddig az eredeti hsz, de most néztem meg jobban, hogy nem is írják, hogy gyári!!!!!! Tehát tényleg ilyen fejlett a koppintás. De ez az embléma dolog azért g*ciség!
Aki nem ért az MZ szereléshez, az inkább csináljon olyan dolgot helyette amihez ért!
Ha mégis meg akarja tanulni, akkor kezdje evvel: Szervizfilm
Idom és szerszámok
Ha mégis meg akarja tanulni, akkor kezdje evvel: Szervizfilm
Idom és szerszámok
Mi a tapasztalatotok a német E-Bay-en vásárolható, a magyar alkatrészek árainál magasabb áron mért portékáról? Soknál írja, hogy német termék. Megérik az árukat + a magas postaköltséget? Vagy Mo-on is megvásárolható ugyanaz a minőség, akár olcsóbban is?
Szerintetek ez a kuplungagy tényleg gyári? Olyan gyanús, hogy az embléma és az "MZ" felirat együtt szerepel. Túl precíz maga jel öntése is. Sehol oxidáció, futórozsda, de konzerváló szer se... Nekem az a gyanúm, hogy a kínaiak lépést tartanak 
<<<<<<< Eddig az eredeti hsz, de most néztem meg jobban, hogy nem is írják, hogy gyári!!!!!! Tehát tényleg ilyen fejlett a koppintás. De ez az embléma dolog azért g*ciség!

- beleferi
- biciklis
- MZ-d típusa: MZ ETZ 250
Ahha.Ja láttam én is.Az lesz.Mert brutál árai vannak és ha felújítom akkor mégis csak egy eredetim van 

- ambrusviktor
- versenyző
- MZ-d típusa: etz 250
Szerintem, ha már csinálsz valamit érdemes felújítani, vagy felújíttatni. Belül is, mert ez nem csak egy rugóból áll, szemben az utángyártott mindenfélével. És az állítókart ha nem akarod furattal megcsinálni, újat is tudsz venni, 1500ft kb.beleferi írta:Oks.Kösz.Majd felújítás során meglátom mit tehetek.
- beleferi
- biciklis
Oks.Kösz.Majd felújítás során meglátom mit tehetek. 

-
- bajnok
- MZ-d típusa: MZ ETZ 251, Jawa 250
- Kapcsolat:
levágod a kar maradékát, fúrsz bele lyukat/menetet és már tudod is állítani egy fixen belehajtott menetes csappal, vagy körmöskulccsal.beleferi írta:Én is megtartanám csak az a gond hogy le van törve az állító kar.meg elég rozsdás a króm is
(sokan használjuk így)
rozsdára meg krómtisztító a megoldás.
-=[Gabsic Motoros Blogja]=-
Eddigi túráim:
2009: Gabsic Kicsi túrája;
2010: Bakony-túra, Tátra-túra, Örség-túra,
2011: Gyurma-túra, Bakony-túra, Mecsek-túra, Zala túra
2012: Somogy-túra, Mecsek-túra, Őrség-túra
2013: Bakony-túra, Plitvice-i gurulás
2014: Vértes-Gerecse
Eddigi túráim:
2009: Gabsic Kicsi túrája;
2010: Bakony-túra, Tátra-túra, Örség-túra,
2011: Gyurma-túra, Bakony-túra, Mecsek-túra, Zala túra
2012: Somogy-túra, Mecsek-túra, Őrség-túra
2013: Bakony-túra, Plitvice-i gurulás
2014: Vértes-Gerecse
- beleferi
- biciklis
Én is megtartanám csak az a gond hogy le van törve az állító kar.meg elég rozsdás a króm is
- ambrusviktor
- versenyző
Azt az 5fokozatú acél-vacakot én nem venném meg; (bocsánat Alfa), mert abban rugó van, csillapítás nincs, ráadásul a rugó is kb 4X erősebb a gyári rugójánál legkisebb állásban is. (ha ugyanarról beszélünk). Szép króm, szépen csillog, a kukában jól mutat... Szerintem érdemesebb a gyárit felújíttatni. Ha jól tudom a versenyzők is gyárival mennek inkább... (bár ebben nem vagyok igazán kompetens)Alfa írta:
Ami körmöskulccsal állítható sok fokozatú, az jó, azt megveheted, a többit inkább ne. Ez olyan 7k/db
-
- kis ETZ-s
Ha a mostani nem ferde vagy kopott érdemesebb felújítani.beleferi írta:Én ilyenre gondoltam.Ez nemtom hány pontban állítható vagy milyen ez egyáltalán.Ennyire még nem értek hozzá![]()
A temetőben két parcella van. Az egyikben azok fekszenek, akiknek elsőbbségük volt...
A fém a hús felé hajlik.
A fém a hús felé hajlik.
- Alfa
- Keljfeljancsi
- Kapcsolat:
Ami körmöskulccsal állítható sok fokozatú, az jó, azt megveheted, a többit inkább ne. Ez olyan 7k/dbbeleferi írta:Hali.A 250-es mellé esett a választásom:)Már sikerült is beszerezni.Csak külsőre van mit alakítani motorikusan tökéletes:)
Hátsó teleszkópból meg szabad venni az után gyártottat?Mert van 35000-ért is darabja meg van 10000-ért is?
MZ ETZ 300 by Bambi
http://www.youtube.com/user/AlfaMzHUN
- beleferi
- biciklis
Hali.A 250-es mellé esett a választásom:)Már sikerült is beszerezni.Csak külsőre van mit alakítani motorikusan tökéletes:)
Hátsó teleszkópból meg szabad venni az után gyártottat?Mert van 35000-ért is darabja meg van 10000-ért is?](./images/smilies/eusa_wall.gif)
Hátsó teleszkópból meg szabad venni az után gyártottat?Mert van 35000-ért is darabja meg van 10000-ért is?
](./images/smilies/eusa_wall.gif)
Kb. 18 éve ott láttam gyerekként egy vadiúj piros ETZ-t, akkor 80.000 Ft volt. Természetesen elérhetetlen... Ez vezetett oda, hogy múlt héten vettem egy piros ETZ 250-tPötyee írta:a nagymező utca 45ben van egy bicikli bolt, de van még neki rengeteg alkatrésze, többek között gyári mz megszakitója

- Pötyee
- Simsonos
- MZ-d típusa: TS 250/1
- Kapcsolat:
ha a 3 közül kellene választani akkor még a Futár a legelviselhetőbb. Az esztergályoshoz csak gránátot dobnék le, nem hengert, kelemenék meg bunkók egyszerűen.
a nagymező utca 45ben van egy bicikli bolt, de van még neki rengeteg alkatrésze, többek között gyári mz megszakitója
a nagymező utca 45ben van egy bicikli bolt, de van még neki rengeteg alkatrésze, többek között gyári mz megszakitója
- Alfa
- Keljfeljancsi
- Kapcsolat:
Futár vagy 4kelemen? Vagy a gépműhely ami ott van?Pötyee írta:Endre, és mindenki!
Zichy Jenő utcát és az ottani bandát nagyon messziről kerüljétek el!! lehúzós szemét banda, pontosan az alább leirt belexarik stilussal. Amit ott adnak dugattyúgyűrűt, kb olyan mintha én egy darab drótot tekernék a dugóra, a fúrás meg mintha hajóreszelővel meg 60-as csiszpapirral furtam volna, undoritó.
ha fúrás és dugattyú kel akkor Szikszai mester, Cserei utca. Néha vannak nyers öntései, amiből nagyon szép kis 2 gyűrűs dugókat tud formázni, jó dongával.
MZ ETZ 300 by Bambi
- Pötyee
- Simsonos
- Kapcsolat:
Endre, és mindenki!
Zichy Jenő utcát és az ottani bandát nagyon messziről kerüljétek el!! lehúzós szemét banda, pontosan az alább leirt belexarik stilussal. Amit ott adnak dugattyúgyűrűt, kb olyan mintha én egy darab drótot tekernék a dugóra, a fúrás meg mintha hajóreszelővel meg 60-as csiszpapirral furtam volna, undoritó.
ha fúrás és dugattyú kel akkor Szikszai mester, Cserei utca. Néha vannak nyers öntései, amiből nagyon szép kis 2 gyűrűs dugókat tud formázni, jó dongával.
A blokkom szétszerelését tegnap este az hiúsította meg, hogy a 14-ből természetesen az utolsó házfél összefogó csavar nem engedelmeskedett. Ma némi tanácsadás után (köszönet Bambinak) felkerekedek a hőségben gyalog, hogy elcipeljem a legközelebbi gépműhelybe, ahol esetleg lefúrják a fejét a csavarnak. Első helyszín: VI. ker. Dessewffy u. Itt azt mondták, menjek a Zichybe, a 4kelemennel szembe a Tuk-Tuk Bt-hez, mert ők nem foglalkoznak motorkerékpárral. Hát ez aztán tényleg nagyon speciális feladat lett volna, ehhez tényleg MZ szakműhely kellene
Elhurcolom hát oda, ahol viszont a fószer meg se nézi, le se szarja, és majdnem elküld a pics@'ba, miközben egyre emeli a hangját! Hogy neki nincs olyan nagy állványos fúrója, és ezt kézi fúróval próbáljam. Neki ilyen nincs, ugyan má' honnan lenne kézi fúrógépe!
Meg akartam kérni, hogy akkor próbálja meg ő egy bika csavarhúzóval, amire is azt válaszolta, hogy csak a kutya próbálkozik. Egy belesz@rós, trehány hányaveti fos!!! "Ő nem foglalkozik ilyen tőcsavarokkal." Minimális segítőkészség sem volt benne. Ááá, most szétvet a méreg. Úgy bedühödtem, hogy itthon szépen lefúrtam magamnak géppel, és csak egy fúrószárat törtem bele
Plusz minden izmomat átmozgattam a negyedórás blokkcipelésben, és kiizzadtam vagy egy liter vizet. Éljen a reggeli torna. Bátran ajánlom a fenti "szakműhelyt"!

](./images/smilies/eusa_wall.gif)

- beleferi
- biciklis

-
- nagy ETZ-s
- MZ-d típusa: MZ ETZ 250, XJ600
Én is!bela700 írta:A mozgékonysággal szerintem a manőverezhetőségre gondoltak nem a menetteljesítményre,az kb egyforma.

- beleferi
- biciklis
Egyenlőre maradok a TS-nél.Jobban bejön az üléspoziciója is 

- Atilla
- versenyző
- MZ-d típusa: ETZ250 + TS250/1
Nekem van mindkettő. Én a /1-est jobban szeretem, mert klasszikusabb darab. Viszont az ETZ váza sokkal jobb. Lehet hogy egy sérült vázú ETZ-n ültél, sok van belőle.Pötyee írta:nekem a tapasztalatom hogy a 250-es etz valóban szélesebb, de a váz nyeklik összevissza, ez nem mondható el a /1-esről.
- Pötyee
- Simsonos
- Kapcsolat:
nekem a tapasztalatom hogy a 250-es etz valóban szélesebb, de a váz nyeklik összevissza, ez nem mondható el a /1-esről.
A mozgékonysággal szerintem a manőverezhetőségre gondoltak nem a menetteljesítményre,az kb egyforma.Én is azért döntöttem anno a /1 mellett mert a 250-es ETZ-n úgy éreztem magam mintha egy fűrészbakon ültem volna.Magas, a gyári kormánya keskeny.Nekem a /1 ami méreteiben megegyezik a 251-el sokkal stabilabbnak tűnt.Főleg aki nagyrészt városban használja biztosan jobban jár a 251-el.Valószínűleg azért is kezdték gyártani a 251-et mert igény volt az alacsonyabb,rövidebb 250 köbcentisre.Persze mindenkinek más az ízlése,úgyhogy ki kell próbálni mind a kettőt és utána dönteni.
- beleferi
- biciklis
Szerintem se! 

-
- nagy ETZ-s
- MZ-d típusa: MZ ETZ 250, XJ600
250 vs 251 mozgékonyságra?
Én 350es Jawa után visszaültem az MZ 250-re, mintha Simsonra ültem volna. Nincs a mozgékonyságával semmi baj
Én 350es Jawa után visszaültem az MZ 250-re, mintha Simsonra ültem volna. Nincs a mozgékonyságával semmi baj

- beleferi
- biciklis
Jaja.Én 250-essel vizsgáztam.Nekem bejött.251-essel még nem volt szerencsém menni sajnos.

Jó téma nem bírtam ki ,hogy ne írjak egy véleményt két személlyel csomagokkal a 250-es jobb Sub-ee a túrán mesélte neki a 251 váza eltört meg kellett erősíteni. Nekem ETZ 125 volt a városba jól ment könnyű volt vezetni , ma már megszoktam a 250-est nem is érezni a súlyát .A másik ami a 250 mellett szól olcsóbb is és legalább 150 db van eladó míg 251 ből néhány db jobbat szebbet lehet venni.beleferi írta:Én is a 250-es felé hajlok inkább

- beleferi
- biciklis
Kösz a válaszokat.Látom sok a pozitívum a 251-es mellett.Én azért elég sokat járok városba,de azért szeretek kiruccanni messzebbre is.Ha a kettőt összeraknám az lenne a jó

- etzzsolt
- Simsonos
- MZ-d típusa: etz251
Ha jól tudom a 250-es kb 10 cm-el hosszabb!!A mozgékonyság nagyrészben a beállításoktól függ meg igénytől nekem 251-em van elől 20-as lánckerékkel s nekem így a legjobb szebb a járása igaz nem gyorsul olyan gyorsan de nekem a 100-as túrázó tempómhoz nagyon is megfelell!!! stb,stb
A rock örök és halhatatlan!!
- Máté
- versenyző
- MZ-d típusa: Suzuki Gs 500
Mentél már 251-el? Sokkal mozgékonyabb szerintem. Pont a rövidsége és a 16-os kerék miatt.ambrusviktor írta: Tanulság: 251 szép, már akinek tetszik a 16os kerék... 250 jó motorozni![]()
- ambrusviktor
- versenyző
Tanulság: 251 szép, már akinek tetszik a 16os kerék... 250 jó motorozniMáté írta: Ahogy mondod. Mindkét fajta géppel mentem mielőtt az enyémet vettem, és a 250-est kevésbe éreztem mozgékonynak. Másrészt nekem jobban tetszik a gömbölyű tank mint az elnyújtott valamint az oldaldekni formája is szebb.

- Máté
- versenyző
- MZ-d típusa: Suzuki Gs 500
Ahogy mondod. Mindkét fajta géppel mentem mielőtt az enyémet vettem, és a 250-est kevésbe éreztem mozgékonynak. Másrészt nekem jobban tetszik a gömbölyű tank mint az elnyújtott valamint az oldaldekni formája is szebb.ambrusviktor írta: Egyébként ha jól tudom - viccet félretéve - a 251es jobban mozgatható könnyebben lavírozni tudó gép, a 250es meg inkább túrásabb, hosszabb, jobban el lehet férni rajta stbstb.
- beleferi
- biciklis
Hát ja.szerintem 250-es lesz.szerintem az is jól kezelhető.igaz kicsit nagyobb mint a 251 de ez már csak részlet 

- Seri19
- kis ETZ-s
- MZ-d típusa: MZ Etz 251
Azt vedd amelyik kinézetre jobban tetszik.
- beleferi
- biciklis
Ja látom neki 251-ese van.upsz
Hát ez az én véleményem.De ha erre jár akkor lehet hogy tud valami olyat mondani a motorról ami megtetszik

Hát ez az én véleményem.De ha erre jár akkor lehet hogy tud valami olyat mondani a motorról ami megtetszik

- ambrusviktor
- versenyző
beleferi írta:Ahha.értem.meg látszik is hogy a 251-es nyomottabb egy kicsit

- beleferi
- biciklis
Ahha.értem.meg látszik is hogy a 251-es nyomottabb egy kicsit 

- KILL3R etz
- bajnok
Remélem Samu erre is fog járni....

"...köd előttünk köd utánunk amíg élünk meg sem állunk,
- beleferi
- biciklis
Én is a 250-es felé hajlok inkább 

- ambrusviktor
- versenyző
Egyébként ha jól tudom - viccet félretéve - a 251es jobban mozgatható könnyebben lavírozni tudó gép, a 250es meg inkább túrásabb, hosszabb, jobban el lehet férni rajta stbstb.beleferi írta:A 251-essel nem lehet motorozni![]()
![]()
- beleferi
- biciklis
A 251-essel nem lehet motorozni

- ambrusviktor
- versenyző
beleferi írta:Amúgy melyiket érdemes megvenni a 250-est vagy a 251-est?![]()
![]()