Atilla, zsakfos:
http://s40205778.shoplite.de/sess/utn;j ... shopscript
MZ/Ersatzteile/Motoren u. -teile/Kurbelwellen
Original-Restposten = Az egykori gyártási, illetve az utána való bizonyos alkatrész-utánpótlási időszakból megmaradt eredeti cucc (elég sok ilyen akad még, de sajnos többnyire eszméletlenül drágák)
Original = Az MZ-gyár, illetve a jogutód gyártóművek által előállított, tehát szintén eredetinek mondható alkatrészek (többnyire ezek is nagyon jó minőségűek, kedvezőbb árért)
Originalqualität = Külső cégek gyártotta, de az eredeti paraméterek figyelembe vételével készült, jó anyagminőségű holmik (ezek között is akad használható, de itt már azért bele lehet szaladni kétes értékű darabokba)
Nachbau = Utángyártott sz*ságok; na, ezek elől kell sikítva menekülni. (Azt hiszem, ha pl. egy eredeti elsőfék-kart 25 €-ért kínál a bolt, egy utángyártott tajvani kacatot meg 7-ért, akkor annak valami oka van...)
De konkrétan az ETZ főtengely gyári német, tehát semmiképpen sem tajvani. 77 euróért (az kb. 20-22 ezer forint) énszerintem megéri, még akkor is, ha a szállítási költséget is hozzávesszük.
Én meg vagyok elégedve ezzel a bolttal; egyszer már rendeltem tőlük Simson Star-hoz alkatrészeket (tanúsíthatom egyébként, hogy akkor is kitűnő minőségű, eredetivel megegyező cuccokat küldtek), és egy nagyon kedves hölggyel tárgyaltam, aki kedvezményesen csak 7 eurót számított fel a Magyarországra való szállításért - igaz, majdnem 500 euró értékben vásároltam tőlük.
Még filozofálok egyébként, hogy mit csináljak, mert sajna /1-hez nem lehet kapni főtengelyt, csak úgy, hogy egyet elküld az ember, és ők felújítják - Németországba pedig elég necces lenne elküldeni egy ekkora alkatrészt, ráadásul azt sem hiszem, hogy pl. a kuplungagy kúpjával tudnának csinálni valamit, ha az tönkremegy.
De hajlok a vétel felé. Ha meglesz, feltétlenül beszámolok a tapasztalataimról.