Egyéb túrák, meghívások
- kiszsebi
- Zsebi San (kőműves)
- MZ-d típusa: ETZ150,250 4x,250/1
Re: Egyéb túrák, meghívások
Üdv Mindenkinek!
Holnap Százhalombattán délután 3-tól veterán jármű találkozó lesz a Városi Sportcsarnok parkolójában (Vasút utca 41.)
Nincs belépő, nincs regisztráció, mindenkit szeretettel vár a szervező csapat.
Ha páran összejövünk, utána gurulhatnánk egy rövidet.
(a Csevegőbe is berakom ezt)
Holnap Százhalombattán délután 3-tól veterán jármű találkozó lesz a Városi Sportcsarnok parkolójában (Vasút utca 41.)
Nincs belépő, nincs regisztráció, mindenkit szeretettel vár a szervező csapat.
Ha páran összejövünk, utána gurulhatnánk egy rövidet.
(a Csevegőbe is berakom ezt)
Jawa pali na JEDEN gar.
MZ PALI na jeden gar.
MZ PALI na jeden gar.
- kiszsebi
- Zsebi San (kőműves)
Üdv!
Augusztus 20-án Ajkára érkezik egy dán srác a feleségével, egy éjszakát töltenek ott. Én megyek, másnap pedig kísérem őket tovább. A céljuk Krakkó. Az még útvonalat nem ismerem, de az érkezés és az indulást pontos idejét sem. Ha ennek ellenére mégis lenne valakinek kedve velük motorozni, szívesen látjuk. Az éjszakát a Kristály Hotelben töltjük.
Augusztus 20-án Ajkára érkezik egy dán srác a feleségével, egy éjszakát töltenek ott. Én megyek, másnap pedig kísérem őket tovább. A céljuk Krakkó. Az még útvonalat nem ismerem, de az érkezés és az indulást pontos idejét sem. Ha ennek ellenére mégis lenne valakinek kedve velük motorozni, szívesen látjuk. Az éjszakát a Kristály Hotelben töltjük.
Jawa pali na JEDEN gar.
MZ PALI na jeden gar.
MZ PALI na jeden gar.
- Gexxx
- bajnok
- MZ-d típusa: ETZ 300 aus bambi
- Kapcsolat:
Ha valaki május 21-24 között ráér, és részt venne egy hollandiai találkozón, itt a lehetőség:
https://drive.google.com/file/d/0B7v24Z ... sp=sharing
https://drive.google.com/file/d/0B7v24Z ... sp=sharing
Kár, hogy én a Cseheknél leragadtam!
- kiszsebi
- Zsebi San (kőműves)
Gurulgatunk...
Képek: https://photos.app.goo.gl/TPfp1qxqj578B44VA
Képek: https://photos.app.goo.gl/TPfp1qxqj578B44VA
Szia! Engem érdekel.kiszsebi írta: ↑2019.07.25. 12:38 Üdv Mindenkinek!
Most kaptam a meghívót a lengyelektől a szezonzáró találkozójukra, mely itt lesz megtartva:
http://www.domki-nad-jeziorem.net/kontakt-en.htm
Ez Budapesttől mintegy 600 km-re van, amit egy nap alatt szerintem "kényelmesen" le lehet tudni...
A találkozójuk dátuma: szeptember 27-29-ig.
Én többször is voltam már, sok kellemes emlékem van. Idén is tervezem, hogy megyünk Flóriánnal. Csütörtök kora reggeli indulással, majd vasárnap vagy hétfőn pedig haza. 2, 4, 6 és 8 ágyas szobák vannak, saját fürdővel.
Szóval, ha van igény, akkor esetleg egy külön topikot is indíthatunk.
- kiszsebi
- Zsebi San (kőműves)
Üdv Mindenkinek!
Most kaptam a meghívót a lengyelektől a szezonzáró találkozójukra, mely itt lesz megtartva:
Ez Budapesttől mintegy 600 km-re van, amit egy nap alatt szerintem "kényelmesen" le lehet tudni...
Én többször is voltam már, sok kellemes emlékem van. Idén is tervezem, hogy megyünk Flóriánnal. Csütörtök kora reggeli indulással, majd vasárnap vagy hétfőn pedig haza. 2, 4, 6 és 8 ágyas szobák vannak, saját fürdővel.
- laco717
- rolleres
- MZ-d típusa: Etz 150
Nem rossz otlet!
Jó az ötlet szìvesen elmennék.kupi írta: ↑2019.02.13. 22:55 Tisztelt márkatársak barátaim.
A tavalyi szezonban néhányszor felmerült különböző márkatársak ismerősök MZ-sek" részéről a kérdés: miért nincs egy Velencei Tó jellegű kis túra.
Én itt élek gyerek koromtól a tó mellett elég jól ismerem.
Ennek az előzménye az,hogy in-már 5.éve én szervezem a VTK-t vagyis a Velencei Tó Kerülést(ez egy Babetta márka klub,baráti kőr,fórum...csapata fanatikus babettások még legendás túracsapat is van, legjobb évbe akár közel 40 babettás is részt vesz a gurulásainkon.
És itt jön a kérdésem:
Lenne esetleg igény a strand szezon kezdetén tehát jó idővel egy velencei tó és környéke+velencei hegység felfedezése jelegű strandolásos guruláshoz?
Gyors terveim szerint kb 100km a kör ami nem sok +ide út viszont nagyon sok szép látnivalóval és magával a természet adott szépségeivel kárpótol akár oldal bordát is érdemes hozni. Nem mindenki szeret vagy tud sok száz km túrákon részt venni,az alap elgondolás(nem részemről)kifejezetten a kis 125-150 es paripákra gondolt mivel ezen motorostársak nagy része nem mer vagy nem akar ezekkel hosszabb utakra vállalkozni (ez számomra nem érthető mivel nekem is 125 van és sok száz km túrákon vagyok már túl vele) de ezt a kis távot bárki vállalhatja.
Ha lenne igény jelezzétek és szívesen megszervezem,jó pár éve talán már 10 is volt hasonló az nagyon jól sikerült.
Bővebb infó levélben vagy személyesen pl Polgárdi vagy Győri börze Sárga Merci Vito én mindig terep nadrágba MZ-s sapiba vagyok fellelhető.
- kupi
- bajnok
- MZ-d típusa: MZ TS 125-ETZ 150e
Igen ez pont olyan amit mi szoktunk csinálni,de az a baj sokunknak ez már sok.Ezért gondoltam egynapost kis távval azt sokan bátrabban bevállalják.
-
- bajnok
- MZ-d típusa: ETZ 250,150
Anno én is gondolkodtam 1 közép Magyarország túrán. Útvonalnak Velencei tó mentén -Nadap-Lovasberény-Csákvár-Csákberény-Söréd-Bodajk- Bakonycsernye-Tés(ott szélmalom les)- Várpalota-Ősi-Nádasdladány-Sárszentmihály- Szabadbattyán-Tác(Gorsium)-Aba-Sárkeresztúr-Sárosd-Seregélyes-Börgöndpuszta. Ez volt a terv első napra Aztán egy könnyed motorozás vasárnapra Börgöndpuszta(pici földút)-Dinnyés-Agárd-Gyárdony-Pusztaszabolcs-Dunaújváros(ott egy vizit: Hogyan is készül a járművek papucsa Hankook módra)-Dunapart halászcsárda laza ebéd, aztán szállás vissza pakolás haza! Ez lehet kicsit hosszabb mint amir e te gondoltál!
- kiszsebi
- Zsebi San (kőműves)
Kupi!
Nem rossz ötlet!
Nem rossz ötlet!
- kupi
- bajnok
- MZ-d típusa: MZ TS 125-ETZ 150e
Tisztelt márkatársak barátaim.
A tavalyi szezonban néhányszor felmerült különböző márkatársak ismerősök MZ-sek" részéről a kérdés: miért nincs egy Velencei Tó jellegű kis túra.
Ennek az előzménye az,hogy in-már 5.éve én szervezem a VTK-t vagyis a Velencei Tó Kerülést(ez egy Babetta márka klub,baráti kőr,fórum...csapata fanatikus babettások még legendás túracsapat is van, legjobb évbe akár közel 40 babettás is részt vesz a gurulásainkon.
És itt jön a kérdésem:
Lenne esetleg igény a strand szezon kezdetén tehát jó idővel egy velencei tó és környéke+velencei hegység felfedezése jelegű strandolásos guruláshoz?
Gyors terveim szerint kb 100km a kör ami nem sok +ide út viszont nagyon sok szép látnivalóval és magával a természet adott szépségeivel kárpótol akár oldal bordát is érdemes hozni. Nem mindenki szeret vagy tud sok száz km túrákon részt venni,az alap elgondolás(nem részemről)kifejezetten a kis 125-150 es paripákra gondolt mivel ezen motorostársak nagy része nem mer vagy nem akar ezekkel hosszabb utakra vállalkozni (ez számomra nem érthető mivel nekem is 125 van és sok száz km túrákon vagyok már túl vele) de ezt a kis távot bárki vállalhatja.
Ha lenne igény jelezzétek és szívesen megszervezem,jó pár éve talán már 10 is volt hasonló az nagyon jól sikerült.
Bővebb infó levélben vagy személyesen pl Polgárdi vagy Győri börze Sárga Merci Vito én mindig terep nadrágba MZ-s sapiba vagyok fellelhető.
És itt jön a kérdésem:
- amatőr
- nagy ETZ-s
- MZ-d típusa: ETZ 250 ; KANUNI RT
...csak a 66- os tök unalom állítólag,főleg mai szemmel. Megaztán nagy része járhatatlan.
...persze nem nektek!!!
- fuvaros
- Simsonos
- MZ-d típusa: Mz ETZ 250
Köszönöm.
Régi vágyam volt egyszer végigmenni a Csontok útján, egészen Magadanig.
Nekem ez olyan, mint másnak Amerikában a 66-os út.
Egyszer az életben végig kell menni rajta.
Régi vágyam volt egyszer végigmenni a Csontok útján, egészen Magadanig.
Nekem ez olyan, mint másnak Amerikában a 66-os út.
Egyszer az életben végig kell menni rajta.
- sunbim
- operatőr
- MZ-d típusa: ETZ250e Deluxe
Gratulálok Andris ehhez az emberfeletti teljesítményhez!!
Nagyon várjuk a beszámolódat!!!
Nagyon várjuk a beszámolódat!!!
-
- bajnok
Az a lényeg, hogy épségben hazaértetek és egy csodálatos út élményeivel lettetek gazdagabbak! Akkor még egy tétel kihúzva a bakancslistáról?
- fuvaros
- Simsonos
Tegnap éjjel sikerült hazaérnem.
A túra rövid mérlege: 20249 km, 7 ország, közel 4 hónap időtartam, 1500 fénykép, rengeteg Go-Pro és drón-videó, és egy életre szóló kaland.
Motoroztunk 45-50 fokos hőségben a kazah sivatagban, fagypont alatti hőmérsékleten a Kolima Highway-n, mentünk több, mint 1000 km-t sárban, mentünk mély homokban, köveken, folyókon át, rozoga hidakon keresztül, aludtunk sátorban, raktárkonténerben, szállodában, lakásokban és a szabad ég alatt. Rengeteg ember segítette az utunkat szállással, szervizeléssel, étellel, itallal, jó tanácsokkal. Elmondani nem lehet, mennyi segítséget kaptunk idegen emberektől, akikkel akkor találkoztunk először.
Ilyen hosszú úton óhatatlanul előfordulnak nehézségek, de sikerült mindig úrrá lenni rajtuk, és tudtuk folytatni az utunkat.
Tőletek is sok segítséget kaptam, és bár én mentem végig az úton, de úgy gondolom, hogy ez mindannyiunk közös érdeme. Nélkületek nem sikerült volna eljutni Magadanba, a legkeletibb városba, ahová közúton el lehet jutni.
Ezzel a túrával sikerült valóra váltanom az egyik álmomat, és eljutni oda, ahová eddig kevés embernek sikerült.
A túra rövid mérlege: 20249 km, 7 ország, közel 4 hónap időtartam, 1500 fénykép, rengeteg Go-Pro és drón-videó, és egy életre szóló kaland.
Motoroztunk 45-50 fokos hőségben a kazah sivatagban, fagypont alatti hőmérsékleten a Kolima Highway-n, mentünk több, mint 1000 km-t sárban, mentünk mély homokban, köveken, folyókon át, rozoga hidakon keresztül, aludtunk sátorban, raktárkonténerben, szállodában, lakásokban és a szabad ég alatt. Rengeteg ember segítette az utunkat szállással, szervizeléssel, étellel, itallal, jó tanácsokkal. Elmondani nem lehet, mennyi segítséget kaptunk idegen emberektől, akikkel akkor találkoztunk először.
Ilyen hosszú úton óhatatlanul előfordulnak nehézségek, de sikerült mindig úrrá lenni rajtuk, és tudtuk folytatni az utunkat.
Tőletek is sok segítséget kaptam, és bár én mentem végig az úton, de úgy gondolom, hogy ez mindannyiunk közös érdeme. Nélkületek nem sikerült volna eljutni Magadanba, a legkeletibb városba, ahová közúton el lehet jutni.
Ezzel a túrával sikerült valóra váltanom az egyik álmomat, és eljutni oda, ahová eddig kevés embernek sikerült.
- Gexxx
- bajnok
- Kapcsolat:
Az izgulást be lehet fejezni, Fuvaros hazaért!
Beszámolót is fog tartani
Beszámolót is fog tartani
-
- bajnok
Én nem fetisizálnám a miku túrával összecsapni mert sztem az úgy volt jó, hogy 1 napos. Novenberben el tudnám képzelni,( De attól függetlenül lehetne henteregni valami pocsolyában)!
- fuvaros
- Simsonos
Én mindenre nyitott vagyok.
- Dénes
- fi#azsoké
- MZ-d típusa: ETZ 250
- Kapcsolat:
Egy medencés élménybeszámoló!
- Gexxx
- bajnok
- Kapcsolat:
Vagy összekötni a Mikulás túrával valahogy....
-
- bajnok
Vagy novemberben csinálni 1 hétvégét csak ennek szentelve?
- bluerider
- A szállító (Blue Szlí)
Ezt elég szomorúan olvastam! Nekem a szilveszter munkanap!
- fuvaros
- Simsonos
Tegnap megérkeztek Vlagyivosztokba a motorok. Nyomban át is adtuk őket a vasúti szállítmányozóknak, akik csinálnak hozzájuk kalodákat, és szerdán elindítják őket Moszkvába. Nekünk csütörtök 01.22 órás vonatunk van, de így is meg fogjuk előzni a motorokat, mert a tehervonat 10 nap alatt ér Moszkvába, a személyvonat pedig egy hét alatt. Ott szerintem kell nekünk 2 nap, mire rendbeszedjük a Hondát, így valószínűleg csak október 10-e körül érünk haza.
Sajnos így lekésem a pót VG-t, de valamikor alkalmat kellene keríteni rá, hogy elmesélhessem a túrát, és megmutassam azt a sok fényképet, amit készítettem.
Esetleg szilveszterkor?
Sajnos így lekésem a pót VG-t, de valamikor alkalmat kellene keríteni rá, hogy elmesélhessem a túrát, és megmutassam azt a sok fényképet, amit készítettem.
Esetleg szilveszterkor?
- fuvaros
- Simsonos
Még mindig Vlagyivosztokban vagyunk. Elvileg ma már ideértek a motorok, de a szállítási papírok csak hétfőre lesznek meg. Utána tesszük fel őket a vonatra. Mi valószínűleg a szerdai vonattal megyünk utánuk. A motorok 10 nap alatt, a személyvonat 1 hét alatt ér Moszkvába. Már nagyon mennénk hazafelé.
-
- bajnok
A ruszkiknál ami tél előttig nem került elő az kivonódott!sunbim írta: ↑2018.09.18. 21:11 Fuvarosnál? Amikor semmi sincs rendben akkor is minden rendben van , ... halál higgadtan.
...
" Matthej01 » Akkor ebből se lesz pletyka. Lehet, hogy most ették meg őket a nyenyecek! ,,
Csak az alvázszámot köpje ki mert qrva nehéz valamit úgy kivonatni forgalomból ha az nincs meg ...
- Dénes
- fi#azsoké
- Kapcsolat:
Hol jársz Fuvi?
- sunbim
- operatőr
- MZ-d típusa: ETZ250e Deluxe
Fuvarosnál? Amikor semmi sincs rendben akkor is minden rendben van , ... halál higgadtan.
...
" Matthej01 » Akkor ebből se lesz pletyka. Lehet, hogy most ették meg őket a nyenyecek! ,,
Csak az alvázszámot köpje ki mert qrva nehéz valamit úgy kivonatni forgalomból ha az nincs meg ...
...
-
- bajnok
És ha minden kötél szakad akkor előveszitek a 100%-ban ős magyar desszertet a nyeregalattpuhítottdobostortát. Jó hallani rólatok. Remélem minden rendben van.
- fuvaros
- Simsonos
Ilyenkor, amikor van idő, főzőcskézünk. Ha megyünk egész nap, akkor megállunk egy-egy boltnál, bevásárolunk, vagy eszünk egy étteremben. A tajgában voltunk gondban, mert azoknak a településeknek a nagy része nem létezik, amiket a térkép jelöl. Megérkezünk egy ilyen helyre, és csak romokat találunk. Úgyhogy ha találtunk lakott helyet, akkor több napra bevásároltunk.
- Dénes
- fi#azsoké
- Kapcsolat:
Azért egy ilyen túra durva logisztikai feladat. Mondjuk te ezt csinálod egész életedben.
Amire én nagyon kiváncsi lennék, az a biológiai oldal. Mert ugye a motorozást, terepezést azt el tudom képzelni, de hogy milyen kajákat, hogy veszel magadhoz pl? Egyszerre veszel sokat és viszed magaddal? Főzöl, kajálda? ésatöbbi
Amire én nagyon kiváncsi lennék, az a biológiai oldal. Mert ugye a motorozást, terepezést azt el tudom képzelni, de hogy milyen kajákat, hogy veszel magadhoz pl? Egyszerre veszel sokat és viszed magaddal? Főzöl, kajálda? ésatöbbi
- fuvaros
- Simsonos
Mi már Vlagyivosztokban vagyunk, de a motorok még valahol a tengeren vannak. Hétvége felé érnek ide. Utána egy gyors lánckerék- és csapágycsere az MZ-n, aztán tesszük fel őket a vonatra. A Hondához késik az alkatrész, ezért azt csak majd Moszkvában csináljuk meg. Itt még jó idő van, de a Transszibériai országúton több helyen havazik.
-
- bajnok
Akkor ebből se lesz pletyka. Lehet, hogy most ették meg őket a nyenyecek!
- Gexxx
- bajnok
- Kapcsolat:
facsén még anyni infó sincs, mint itt... sőt, ami ott van, az itt is van....
-
- bajnok
A facsén biztos pörög a sztori, de azért, ha mást nem is, de engem mondjuk érdekelne hol, merre tartanak fuvarosék! Tessék nekem egy kis infó morzsát szórni alamizsna gyanánt!
-
- bajnok
Minek nektek terep gumi?! Azért mert a susnyásban fogtok rüszünyi attól még a sima koton is jó!
Ja és a motorra a sárba való abroncsot ne feledjétek
Ja és a motorra a sárba való abroncsot ne feledjétek
- Dénes
- fi#azsoké
- Kapcsolat:
Bocs, hogy belerondítok Fuvaros sztorijába (neki kéne egy külön topik, hogy "Fuvaros őrült dolgai" ).
Szóval Killerrel szeptember végén (21-23) megyünk egy tereptúrára, Bicske-Lébény útvonalon.
Terepezgetünk, főzünk, iszunk, vadkempingezünk, szexelünk csak a szokásos.
Akit érdekelne, azt várjuk szeretettel. 2 megkötés van, MZ és terepgumi.
Köszi: Dénes
Szóval Killerrel szeptember végén (21-23) megyünk egy tereptúrára, Bicske-Lébény útvonalon.
Terepezgetünk, főzünk, iszunk, vadkempingezünk, szexelünk csak a szokásos.
Akit érdekelne, azt várjuk szeretettel. 2 megkötés van, MZ és terepgumi.
Köszi: Dénes
- bluerider
- A szállító (Blue Szlí)
Megjelent! Én már elolvastam!
-
- bajnok
Egy helyes kis kalauzlány az jöhet!fuvaros írta: ↑2018.09.07. 14:01Esetleg egy kalauz?Matthej01 írta: ↑2018.09.07. 13:31 Ezt a ktm-est említve elgondolkodtam (újfent nagyképű kijelentésem), annak úgy semmi értelme. Akkor miért nem ment el helikopterrel végig..... . Ez így a királyság ahogyan ti csináljátok! Ha vonattal jöttök Moszkváig akkor a vonatról hozz nekem relikviát légyszi. Nekem megfelelne egy vészfék kar, vagy egy karfa esetleg egy oldalablak
- fuvaros
- Simsonos
Köszönöm szépen.
Úgy hallottam, megjelent a Feröer-szigeteki túra első része a Motor Revüben. Ha valakit nyomtatott formában is érdekel.
Úgy hallottam, megjelent a Feröer-szigeteki túra első része a Motor Revüben. Ha valakit nyomtatott formában is érdekel.
- MrDok
- bajnok
- Kapcsolat:
Minden elismerésem a tiéd Fuvaros!
Nem találok szavakat a teljesítményedre, illetve talán inkább ezt nem is lehet kifejezni szavakkal.
Remélem részese lehetek a kalandod mesélésekor a csapatnak akik körbeülnek, és isszák élménybeszámolód minden szavát.
Eddig csendben szurkoltam és izgultam a háttérben, vártam a jelentkezéseid.
Gratulálok!
Nem találok szavakat a teljesítményedre, illetve talán inkább ezt nem is lehet kifejezni szavakkal.
Remélem részese lehetek a kalandod mesélésekor a csapatnak akik körbeülnek, és isszák élménybeszámolód minden szavát.
Eddig csendben szurkoltam és izgultam a háttérben, vártam a jelentkezéseid.
Gratulálok!