ELF HTX 909
de azert azt nem asvanyi olajbol...bambi írta: Járatás 1:50 utána 1:100 használok
Járatás 1:50 utána 1:100 használokPötyee írta:Feltenném a költői kérdést! : Ki milyen keverési arányban használja a motort? Folyik a kipufogó vége?
Rájöttem ha 1:80-ba keverem akkor folyik nagyon kicsit, de ha 1:100-ba, akkor szép száraz marad a kipufogó.
Múltkor le kellett szednem a hengert mert kissé megragadt (ovális lett a henger is), és a főtengely alatt is állt az olaj, pedig akkor járatosan 1:70-be kevertem.
Járatós 1:70 (nem csoda hogy megragadt) meg 1:100 és folyik az olaj ? Jól számolod te azt? Milyen olaj ez? Én mikor beletoltam 30 ast akkor sem fojt az olaj sehol igaz füstölt mint nyavalya míg benem melegedett. Amúgy járatósón is meg amúgy is a gépkönyv szerint 1:50 a tz nél (mivel tűgörgő van fent) de mivel a tied ts gondolom bronzperselyes a hajtókar fent ezért 33 a te számod ha jól sejtem .Pötyee írta:Feltenném a költői kérdést! : Ki milyen keverési arányban használja a motort? Folyik a kipufogó vége?
Rájöttem ha 1:80-ba keverem akkor folyik nagyon kicsit, de ha 1:100-ba, akkor szép száraz marad a kipufogó.
Múltkor le kellett szednem a hengert mert kissé megragadt (ovális lett a henger is), és a főtengely alatt is állt az olaj, pedig akkor járatosan 1:70-be kevertem.
KILL3R etz írta:Sprint 2T... Nekem havasi gyopár nőtt a kipuffomra...
Köszi, és mennyiért?molcsaba írta:A Repsol olaj megvásárolható az Unix-ban. Jelentős kedvezménnyel az Mzclub tagoknak. Van egy kód melyet a club vezetőktől tudsz megkérni.![]()
Én is így vettem idén Repsol 2T-t.
Igen így van. És nem annyira ,,karcos" a kipufogófüst illata mint a castrollnak. Eddig a Repsol a nyerő.Nandor írta:Általában Repsol Moto Competition 2T használok, de most kipróbáltam a Castrol Actevo 2T-t.
Hát mit mondjak a Repsol klasszissal jobb! Igaz a kenési tulajdonságait nem tudom összehasonlítani, de ami nagy különbség, hogy a Repsol-al szinte egyáltalán nem füstöl.
ha nem etanolt használsztakzol írta:... A hozzáértők arra hívták föl a figyelmemet, hogy lehetőleg mindig szintetikus olaj legyen benne.
Én sintetico-t használok bele és nagyon jó. csak ajánlani tudom.bluerider írta:Tudja valaki esetleg, hogy a Repsol scooter, vagy a sintetico jobb az MZ-be?
Célszerszám......z25z írta:nem, kb. 49 ccm, de tenyleg olvasd el a szerelesi utmutatot mielott nekifogsz, az elso teleszkop pofon egyszeru, de a hatso eleg maceras
de itt van egy link pl a szocimotorosrol, eleg jol le van irva: http://www.szocimotoros.hu/hu/szerviz/35
Itt a főoldalon is van valahol egy cikk ennek a szereléséről, szerintem elég jó...kzolika1994 írta:250-es ETZ-nek a hátsó teleszkópjaiba mennyi olajat kell tölteni?
Az előbbi akár előnyös is lehet, mondjuk a sitten!matt1989 írta:Attila!
Miben gátol, hogy Téged lökjenek, vagy hogy Te lökjél mást!?
Mesélj, mit tapasztaltál!?Atilla írta:És vigyázzatok a lökésgátló olajjal! Ha összekenitek magatokat vele vége a szexuális életeteknek!
Mikor volt szétszedve utoljára?UEVMZ írta: Kicseréltem az olajat,nem volt vészes ami benne volt,de kis habja volt már.Kapott lökésgátló olajat 2dl-t,de álló helyzetben ha mozgatom olyan hangja van,mint a hintának,menet közben pedig nem mozog olyan finoman,mint a régi olaj,és van amikor egy ponton beragad.Ötletek? Sajna nekem nincsen,max sűrűbb olajat bele![]()
Én kúton vettem direkt lökésgátló olajat!1200ft/l áron tavaj![/quote]daranyi68 írta:motorosboltban kapsz ilyet, de szerintem benzinkúton (jó borsos áron persze) és nagyáruházban is.
60kg,eléggé karcsú tudom,szeretném puhábbra lőni a telót,hogy ne rázza szét a karom a sok hülye kátyú miatt.csoka írta:2,3 dl,ha 100kg-nál nehezebb vagy 2,5dl.
Mindenképpen lengéscsillapító olaj kell bele, Alfa nagyon jól leírta a lényegét. Ha nem tudsz eljutni motorosboltba (pl a futár motorosboltban vettem anno), akkor van ezerféle online olajbolt, megrendeled és kiszállítják, vagy átveszed ahol Neked jó. De mindenképp lengéscsill. olaj legyen![/quote]UEVMZ írta:
Mindenképpen lengéscsillapító olaj kell bele, Alfa nagyon jól leírta a lényegét. Ha nem tudsz eljutni motorosboltba (pl a futár motorosboltban vettem anno), akkor van ezerféle online olajbolt, megrendeled és kiszállítják, vagy átveszed ahol Neked jó. De mindenképp lengéscsill. olaj legyen!UEVMZ írta:Motor olajat,ami 15W-40-es.Sajna egyenlőre nem volt időm rendesen utána nézni,hogy hol lehet kapni teló olajat,áruházak polcán ilyen nincsen.Máshova sajna mostanában nincs időm eljutni![]()
![]()
És azt hol lehet venni???daranyi68 írta:Na meg kis molibdén diszulfidot!
Szia!UEVMZ írta:Ma lecseréltem a hajtómű olajat,elég ratyi volt,most tűzoltásnak a MOL-t tettem bele(80W-90),mondjuk amióta megvan ezt használom,és 4dl-t kapott.
Első telóba jó a 15W-40-es?
Sima hajtóműbe való olajat akarsz a telóba rakni? Mert telóolajnál csak 15w szerepel vagy más szám.UEVMZ írta:Ma lecseréltem a hajtómű olajat,elég ratyi volt,most tűzoltásnak a MOL-t tettem bele(80W-90),mondjuk amióta megvan ezt használom,és 4dl-t kapott.
Első telóba jó a 15W-40-es?
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég