bomber93 írta:
Kérlekszépen én kifejezetten nem szeretm a jawa-kat de az 559 es fogyasztása 70km/h azaz hetven kilométer per órás átlagsebességgel. 2,8 litert eszik benzinből. Ha neked 4,5 litert eszik akkor vagy szarrá van kopva vagy nincs beállítva vagy lyukas a tank. Azt nem mondhatom, hogy nem tudsz vezetni mert nem ismerlek. A másik dolog egy szóval nem mondtam, hogy a jawa erősebb mint az MZ. Egy ETZ vagy pergő sokkal nyomatékosabb és pörgősebb mint egy Jawa hallotam már, hogy ETZ Tatra-nak felfele úgy hagyta ott a Jawat ahogy van aztán 12 km múlva ez az ETZ ott volt az út szélén besült dugóval. Engem nem vonz a sebesség egyáltalán. Etanol miért ne érné meg? Nekem mióta 50/50 be járok simsonnal 1 dl el eszik többet. Nem kötözködni akartam én csak leírtam a véleményemet és tapasztalataimat. Gyári adatokat nem tudom önsúly téren én egy Méh telepes mérleggel mértem-le a jawa 135kg volt a TS 150 meg 90 kg (megjegyzem mind a kettő átalakított. ) Igen és alapból ezzel a kérdéssel fordultam hozzátok, hogy milyen karbit ajánlotok? Valami más motoré vagy autójé amit be lehet szerezni. Kipufogóm az ETZ 150 esé. Nem tudom mit fog vele alkotni. De túl szép állapotú, hogy ne tegyem fel:D
2.8L/100km fogyi a JAwa gyári könyvében van megadva, aszem 60km/h sebességnél sík úton.
A Jawa-m nincs szétkopva, inkább még bejáratós, kb 2000kmvan a vasban. Jól van beállítva. Faternak is anno 4 körül evett. Meg anno a haverjainak. A 3 liter körüli fogyasztást esetleg 70-es maximum sebesség esetén tudom elképzelni a Jawánál. De ahhoz, hogy egy úton te 70es átlagot menj, az 50-es lakotterületes korlátozásokat is betartva, simán 90-100-at kell menni lakott területen kívül. Az pedig közel nyélgáz a Jawának, na ott már közelebb van az 5 literhez a fogyi mint a 4hez. (Egyébként a bejáratás kezdetén ugye nem lehetett vele tempósan menni mert egyből megszorult, na akkor nekem is evett 3 körül - de max 60-at mentem vele. Ez viszont a valós élet valós használati körülményei között irreveláns.) Beszorulás szempontjából szerintem a Jawa sokkal szorulósabb (öntöttvas henger) mint az MZ.
A sebesség engem sem vonz, akkor legalább egy 600as sportmotoron csücsülnék MZ helyett. De így van az ETZ, amivel a mai közúti viszonyok között kb 100-110 körül motorozgatva szépen lehet közlekedni. Szerintem ez a valós körülmény ami mellett nézni kell a fogyasztást, és nem 70km/h-s alapjárati tötymörgésnél.
Etanolozni pedig szvsz kétüteműnél azért nem éri meg, mert túl nagy a kockázat. A nagyobb fogyasztás csak egy másik dolog, Skodával majd egy évi etanoloztam (tisztán, nem keverve!). 6.5 liter helett evett 9et. MAjdnem ott voltam vele pénzben mint ha benzinnel mentem volna. Télen a tiszta etanollal problémás volt a hidegindítás is. De az egésznek az etanol jövedéki adó-emelése vetett nálam véget, onnatól kezdve drágább lett vele közlekedni mint benzinnel. ÉS most újra emelték Viktorék az adót...
Kipu...
Nekem TS125 volt 150-re felfúrva. Gyári TS kipuval alul erőtlen, gyenge volt, és sokat (3.5 körül) evett, végseb 110 óra szerint. Utána lett gagyirezó, azzal alul erősebb lett, de 100lett a vége, cserében viszont 2.8-3 körül evett csak. Utána kaptam ETZ dobot, az viselkedésre és fogyasztásra is a kettő között volt: alul erősebb volt a TS dobnál, jól ment (110 ezzel is megvolt), és 3-3.3 között evett csuklótól függően.
Súly...
Hát akkor ezt passzolom, csak a gyári adatokat tudom, aszerint 22kg a különbség de lehet igazad, soha nem mértem őket

-=[Gabsic Motoros Blogja]=-
Eddigi túráim:
2009: Gabsic Kicsi túrája;
2010: Bakony-túra, Tátra-túra, Örség-túra,
2011: Gyurma-túra, Bakony-túra, Mecsek-túra, Zala túra
2012: Somogy-túra, Mecsek-túra, Őrség-túra
2013: Bakony-túra, Plitvice-i gurulás
2014: Vértes-Gerecse