Megvannak a képek. Heidenau K44.hell írta:Lehet hogy hülyén fog hangzani, de tudnál a k44 egy közeli fotot feltenni hogy is néz ki élőben szemből ez a mintázat.
Előre is köszönöm.

Vasárnap tudok róla dobni képet !hell írta:Ő én úgy gondoltam hogy motoron van!
Ez elég közeli:hell írta:Lehet hogy hülyén fog hangzani, de tudnál a k44 egy közeli fotot feltenni hogy is néz ki élőben szemből ez a mintázat.
Előre is köszönöm.
Megleszhell írta:Lehet hogy hülyén fog hangzani, de tudnál a k44 egy közeli fotot feltenni hogy is néz ki élőben szemből ez a mintázat.
Előre is köszönöm.
K45: jól viselkedett vele a motor, a mitashoz képest amivel vettem az ETZ-t, csodálatosan fordult, esőben is jól tapadt.HaPi írta:Hellotakzol írta:Tisztelt Fórumozók!
Szeretnék tanácsot kérni új gumik ügyében. Esedékessé válik a csere a motoromon, amin még az eredeti Pneumant van elől és hátul is. Nincsenek elkopva, mert mindössze 11 ezer kilométert futott a gép, de a koruk miatt szeretném cserélni. / Kaptam olyan tanácsot is, hogy ezeket jól konzerválva tegyem el, mert mint eredeti gumik, még jól jöhetnek/ A cserénél- az eddigi tanácsokra hallgatva-Heidenaut akarok beszerezni.
A hátsó: k 36, előre pedig : k 39, vagy k 45. Ha valaki tud tapasztalatot megosztani az említett gumikról nagyon szívesen venném. Tisztelettel és üdvözlettel: takzol![]()
A régi 125-ös ETZ-en hátul 3.25x16 K36 és elöl 2.75x18 K39 volt. Probléma mentesen használtam, egész a motor eladásának napjáig. Én is a gyári Pneumant gumikat váltottam Heidenaura. Először meg is lepődtem, hogy mennyivel jobb lett a motor útfekvése, kanyarstabilitása és féktávja![]()
A mostani 250-es ETZ-en is Heidenaut használok. Nincs vele semmi gond. Igaz 2x megcsúszott az eleje (K44), de hát ez szerintem természetes, ha a majré csík alá akarja vki dönteni![]()
Amint egyenesbe raktam a motort nem volt semmi gond
Hellotakzol írta:Tisztelt Fórumozók!
Szeretnék tanácsot kérni új gumik ügyében. Esedékessé válik a csere a motoromon, amin még az eredeti Pneumant van elől és hátul is. Nincsenek elkopva, mert mindössze 11 ezer kilométert futott a gép, de a koruk miatt szeretném cserélni. / Kaptam olyan tanácsot is, hogy ezeket jól konzerválva tegyem el, mert mint eredeti gumik, még jól jöhetnek/ A cserénél- az eddigi tanácsokra hallgatva-Heidenaut akarok beszerezni.
A hátsó: k 36, előre pedig : k 39, vagy k 45. Ha valaki tud tapasztalatot megosztani az említett gumikról nagyon szívesen venném. Tisztelettel és üdvözlettel: takzol
akkor jó mert azt rendeltem.KILL3R etz írta:Jó a 3.50-es!
A 350-es szerintem széles lenne. Ha jól emlékszem, nekem 3.25ös van hátul, és 2.75ös elől.nova001155 írta:Lenne egy kérdésem nekem is szeretnék venni hátra egy gumát én is
http://www.mofaker.hu/termek/350-18_Kop ... au__005700
http://www.mofaker.hu/termek/110-80-18_ ... au__005900
Ez a kettő között vacilálok mennyivel szélesebb a 110-80-18 as mint a másik? Befolyásol valamit a gépen egyáltalán?
Elöl ilyenem van :
http://www.mofaker.hu/termek/300-18_Kop ... au__005570
Nandor írta: Köszönöm a tapasztalatokat, akkor azt hiszem beruházok egy Mitas-ra hátra is.
Nekem most hátul ez a Kings Tyre van, mit mondjak ezzel vettem a motort és azóta alig kopott. Viszont cserébe életveszélyes, kicsit jobban bedöntöm megcsúszik, vizes úton meg olyan mintha jégen mennék. Volt olyan, hogy esőben az oldalszél eltolta a motor hátulját /majdnem kapitális perec lett belőle/.![]()
Egyébként megvan még az első is, /alig kopott/ ha valakinek kell ingyen odaadom, esetleg terepen széthajtani még jó lehet.
Köszönöm a tapasztalatokat, akkor azt hiszem beruházok egy Mitas-ra hátra is.Perec írta:Hátra? Mit mondjak előtte kb 6000 Ft-os Kings Tyre volt, azt kimondottan kedveltem,
ez meg 11 volt... vagy csak az árak mentek fel?
Nandor írta:Van valakinek tapasztalata a Mitas h06 gumival?
Elöl h03 van azzal elégedett vagyok de sajnos ezzel a mintával 16-os nincs.
Én is így vagyok azzal, hogy jobban szeretem ha egy gumi egy kicsit enged, akkor kapok visszajelzéseket az úttól.Az a gumi nem barátom amelyik hirtelen gondol egyet és nem tapad. A mostani 16 éves Mitas tipusú gumimtól biztos nem csúszik jobban....Alfa írta:Nekem semmi bajom ezzel a hátsóval, kell egy kis izgalom ha riszál a feneke
Kicsikémen ilyen van (szerintem), a legbosszantóbb, hogy a megcsúszás előtt nem lehet érezni, hogy közel a vég... Idáig csak száraz aszfalton és földúton próbáltam, sem az aszfalt, sem az offroad nem igazán az erőssége. De legalább nem kopikAndrá$ írta:Ma megjöttek a Mofakerről rendelt gumik,igaz nem a legmárkásabb de most erre volt pénz,az előzőnél csak jobb lehet
Amúgy valakinek van tapasztalata ezzel a fajta gumival?![]()
2,75-18 előre
3,00-18 hátra
Jóval keskenyebb.K.Imi írta:semmi nem történt gabsic![]()
első guminak esetleg 325*16-os K36 megfelelhet? sztem az keskenyebb lesz a 110/80-as hátsó guminál, vagy rosszul gondolom?
Igen, bocs, az lesz az. (Hiába, hosszú nap volt tegnap, este már fél kómásan írtam..K.Imi írta:k36ból 110/80 van még akkor az lesz hátul az már fix![]()
de az első nem tudom milyen legyen...
Szerintem peresebbet nézz. Nekem 110/70-16 van hátul, gyárilag is ez a méret volt a késői 251/301-eseken.K.Imi írta:Üdv
250es ETZ-n 16os kerekeim lesznek hátra Heidenau K36-ot néztem ki 110/90 r16 méretben, de az első gumi választásban nem tudom milyen méret lenne jó (k65 vagy k36-ost szeretnék szintén).
Valaki tud segíteni? vagy esetleg véleményt mondani, hogy jó hátsót gumit választottam-e, esetleg milyet válasszak előrre?![]()
Válaszokat előre is köszönöm
A k36 szerintem teljesen jó, a k65-öshöz hasonló Mitas volt a gépemen hátul, nekem az nem jött be...K.Imi írta:Üdv
250es ETZ-n 16os kerekeim lesznek hátra Heidenau K36-ot néztem ki 110/90 r16 méretben, de az első gumi választásban nem tudom milyen méret lenne jó (k65 vagy k36-ost szeretnék szintén).
Valaki tud segíteni? vagy esetleg véleményt mondani, hogy jó hátsót gumit választottam-e, esetleg milyet válasszak előrre?![]()
Válaszokat előre is köszönöm
Igen.bomber93 írta:Köszönöm szépen!gabsic írta:90/90-18 K44: 85mm széles
110/80-16 K36: 104mm széles
Még egy kérdés a 250 es etz és a 250 es TS 16 colos hátsó ráfjai egyforma szélesek?
Köszönöm szépen!gabsic írta:90/90-18 K44: 85mm széles
110/80-16 K36: 104mm széles
szívesen megmérném de nem vagyok a motor közelében, de holnap este meg tudom mérni.bomber93 írta:Logikátlan ez a számolás:S ezt am tapasztalatból mondod? mert 90/90 (le is mérettem az illetővel) ha átszámolom még picivel nagyobb mis mint a 3.50 es méretben.gabsic írta: 90/90 az előre kell, hátra 110/80 a jó.
110/80 az 4.25 ös. Meg tudnád nekem mérni, ha neked ilyen van fent , hogy milyen széles a 110/80 motoron? du 17-ig van időm:S
matt1989 írta:Én tőle vettem Heidenaut előre, és Mitast hátra az off motoromra.
http://www.kepesmotor.hu/robogo_gumi/p7 ... itas%20e07
2011 őszi kiadású gumikat adott, és ha jól tudom kicsivel a mofa alatt, vagy azonos áron adja őket.![]()
Csak a gumimárkát, típust és a méretet kell elküldeni, és email-en küld árajánlatot.
Ők is elég jó áron mozgolódnak:
http://www.strauszgumi.hu/motor/heidenau_motor.html
Úgyhogy nem kell elkeseredni.
Logikátlan ez a számolás:S ezt am tapasztalatból mondod? mert 90/90 (le is mérettem az illetővel) ha átszámolom még picivel nagyobb mis mint a 3.50 es méretben.gabsic írta: 90/90 az előre kell, hátra 110/80 a jó.
90/90 az előre kell, hátra 110/80 a jó.bomber93 írta:Üdv sürgős lenne! kis számítás mivel az előzőekban linkelt adatok szerint a 90/90 16" os gumi 2.75-3.00 nak felel meg. Viszont azt is írja hogy 3,50 az inches méret és a gumi szélességét jelöli azaz 3,5x 25mm az =87,5 mm ami kisebb mint 90/90 es mert annak 90mm a gumi szélessége és ennek 90% a azaz 81mm a gumi magassága amit a 3,5 ös guminál itthon 78mm nek mértem. A kérdés az akkor 3,50x 16 os gumi volt az etz-men ha megveszem rá a 90/90 es-t az biztos hogy nem lesz keskenyebb mint ami rajta volt?
Jelenlévő fórumozók: Bing [Bot], Google [Bot] valamint 6 vendég