Hi!Gexxx írta:hello,
az mz tanksapkának mekkora az átmérője? szerintetek az összes ifa konszernes gépnek ugyanakkora? (ifa, trabi, mz, stb.)
Biztos, hogy nem. A Trabinak nagyobb... Tuti... Legalábbis a hangok a fejemben azt mondják

Hi!Gexxx írta:hello,
az mz tanksapkának mekkora az átmérője? szerintetek az összes ifa konszernes gépnek ugyanakkora? (ifa, trabi, mz, stb.)
Az az igazi, mikor elindul, mész vele egy próbakört, és a falu másik felén áll meg, szerszámok, telefon, minden otthon a garázs előtt a földön .....Hujber írta:
Mintha csak rólam beszélnél... Hú de ideges voltam
MrDok írta: Ez nem X akta, hanem minőség kérem! És mondhatni általános eset. Régi gyertyával semmi baja, kicseréli az egyszeri MZ-s, mert törődik a motorjával, azzal meg esetleg be sem indul........
Ez nem X akta, hanem minőség kérem! És mondhatni általános eset. Régi gyertyával semmi baja, kicseréli az egyszeri MZ-s, mert törődik a motorjával, azzal meg esetleg be sem indul........r3quest írta: "de a vadiúj gyertya 100 km után feladta.... ez ez x akták következő epizódja"
Tudtommal minél kevésbé lóg bele a súbert annál többet kap benzinben a motor.xxgabikaxx írta:Sziasztok!
...
Azért írom ezt le mert szerintem ez így nem a legjobb beállítás, ugyanis tudtommal ha a súbertű legalul van akkor kapja a legtöbb üzemanyagot.
..
Köszi a segítséget ! a karbit kipucolom szerintem újra. 3 hónapja volt kitakarítva és ráadásul bemnzinszűrő is van rajta. ezért sem értem miért csinálja. de a vadiúj gyertya 100 km után feladta.... ez ez x akták következő epizódjaKILL3R etz írta:r3quest!
Ha csatos a karbid (az úszóházat nem csavarok, hanem egy fém heveder tatja), akkor ne is akarj azon állítani. Azt a gyárban műszerrel állították be. Sajnos elég ritka amibe még nem barmoltak bele...![]()
Amúgy szerintem is naftaelfogyás... Ha úgy áll le mintha elzárva hagytad volna a csapot akkor biztos.
De lehet valami kontakt gond is. De kicsi rá az esély, hogy ilyen időközönként játsza el...
Esetleg trafó...
Elsőnek pucold ki a tankot,szűrőt,csapot,tűszelepet.
Biker írta:Olyan, mintha lassan csorogna csak le elég az úszóházba. Azt elhasználod, akkor leáll, megint telecsorog, megindul. Vedd le a benzincsövet a karbiról, tedd egy edénybe a végét és nyisd meg a csapot, meglátod mennyire folyik. Vagy a tűszelepnél is lehet gond, piszok mondjuk...
Dargo írta:Üdv
Érdeklődnék, hogy van e valakinek tapasztalata kétütemű jármű, etanollal való üzemeltetésében. Olvastam néhány írást amik szerint megvalósítható a dolog. Szóval, tapasztalat, vélemény???
Széles utat...
Dargo írta:Üdv
Érdeklődnék, hogy van e valakinek tapasztalata kétütemű jármű, etanollal való üzemeltetésében. Olvastam néhány írást amik szerint megvalósítható a dolog. Szóval, tapasztalat, vélemény???
Széles utat...
Fúvókák megfelelő méretűek?nexudes írta:Sziasztok!
Felújítottam egy régi ts125-ös (78-as) mentem vele 200km majd kilyukadt az úszó (cseréltük), elsőre gyújtásra gyanakodtunk, azóta nem tudom beállítani rendesen, max oda jutok el, hogy elindul szépen jár alapjáraton, majd 2-3 perc múlva leáll és többet be se lehet rúgni. (Lassan nekem kéne jól berúgnom)
Úszószint, ahogy amit itt találtam könyvekben leírásokban aszerint beállítva.
Gyújtás, hát mondjuk azt hogy felső holtpont elött 1-3 mm szívószál és próbalámpával beállítva.
Ha kiveszem a gyertyát és megnézem a szikrát, szerintem tökéletes.
1:50-es keverék AROL 2T, igen írtátok, hogy ne ezt, de ezt lehetett kapni
Gyertyakép olajos, ezért arra gondoltam, hogy sokat kap, de tűt bárhová teszem, semmi változás.
A karbi fém tisztára takarítva, fúvókák is rendben.
Minden ötletet szívesen veszek, vagy ha esetleg valaki szeretne pizzázni és közben segítene annak is örülnék.
Előre is köszönöm a segítséget!
Nekem okénak tűnik a dolog, ahogy eddig összeraktad, esetleg a gyertya hőértékét tudnám meggyanúsítani.nexudes írta:Sziasztok!
Felújítottam egy régi ts125-ös (78-as) mentem vele 200km majd kilyukadt az úszó (cseréltük), elsőre gyújtásra gyanakodtunk, azóta nem tudom beállítani rendesen, max oda jutok el, hogy elindul szépen jár alapjáraton, majd 2-3 perc múlva leáll és többet be se lehet rúgni. (Lassan nekem kéne jól berúgnom)
Úszószint, ahogy amit itt találtam könyvekben leírásokban aszerint beállítva.
Gyújtás, hát mondjuk azt hogy felső holtpont elött 1-3 mm szívószál és próbalámpával beállítva.
Ha kiveszem a gyertyát és megnézem a szikrát, szerintem tökéletes.
1:50-es keverék AROL 2T, igen írtátok, hogy ne ezt, de ezt lehetett kapni
Gyertyakép olajos, ezért arra gondoltam, hogy sokat kap, de tűt bárhová teszem, semmi változás.
A karbi fém tisztára takarítva, fúvókák is rendben.
Minden ötletet szívesen veszek, vagy ha esetleg valaki szeretne pizzázni és közben segítene annak is örülnék.
Előre is köszönöm a segítséget!
Hoppá, tán keverem Papa volt danuviájával?ambrusviktor írta: Csak megjegyzem, hogy a könyv szerint a 3. állás a gyári, de szerintem 25 év távlatából ez már nem számít, úgy állítsátok, ahogy a legjobb a gyertyakép.
Csak megjegyzem, hogy a könyv szerint a 3. állás a gyári, de szerintem 25 év távlatából ez már nem számít, úgy állítsátok, ahogy a legjobb a gyertyakép.Hujber írta:
Pontosan, nekem legfelül volt (nem tudtam róla) majd a gyári (2.) állásba téve megszűnt a kopogásom, így hozzáigazítva a gyújtásom olyan bomba gép lett az ezelőtti állapotához képest, hogy csak na
Pontosan, nekem legfelül volt (nem tudtam róla) majd a gyári (2.) állásba téve megszűnt a kopogásom, így hozzáigazítva a gyújtásom olyan bomba gép lett az ezelőtti állapotához képest, hogy csak naPontosan, nekem legfelül volt (nem tudtam róla) majd a gyári (2.) állásba téve megszűnt a kopogásom, így hozzáigazítva a gyújtásom olyan bomba gép lett az ezelőtti állapotához képest, hogy csak na
Pontosan, nekem legfelül volt (nem tudtam róla) majd a gyári (2.) állásba téve megszűnt a kopogásom, így hozzáigazítva a gyújtásom olyan bomba gép lett az ezelőtti állapotához képest, hogy csak napempelli írta:Srácok ha a tű leg felül van akkor kap a legkevesebbet ugye?
De aloha kitesz két vagy három rendes méretű embert isz25z írta:Biztos, hogy nemet az a bing? Nalam csak fel kellett tenni es mukodott, nem kellett csavargatni a keverekszabalyzot, csupan az alapjaraton kellett lentebb tenni. Mit jelent az a max sebesseg? Annal tobbet nem megy?Azt nagyon furcsallom. Amugy 250-eskent nalam amit irtal 118-as fofuvoka, tu kozepen. 110-es utazo mellett 2 szemely 4,3-4,8 lityi. Most 300-as 128 koruli fofuvoka (125-os dorzsarral korkorosen igazitva) 5,3 nal tobbet meg nem tudtam vele megetetni.
Oké, akkor még gondolkozom; köszönöm szépen.Perec írta: Viktor: ...
Csereszabatos: Úszó, úszótengely, szivatófúvóka és főfúvóka (megfelelő méret esetén, ez minden motoron más és más), az általad említett szívató alkatrészek, valamint a súber feletti nagy záróanya amiben a bowden van. Illetve TALÁN még a tűszelep is (berakható, de nem biztos hogy a benne lévő fúvóka is megfelelő méretű. nézd meg a javítókönyvben ha érdekel).nova001155 írta:Valaki megtudná mondani mennyire kompatibilisek a 250 es és a 251 (csatos)karbi alkatrészek
Gondolok itt : Úszó, szivató ház+dugó, súber , súbertű
Segítséget előre is köszönöm.
Jelenlévő fórumozók: Google [Bot] valamint 5 vendég