Blokk
- petrvs
- kis ETZ-s

- MZ-d típusa: DL 650 V-Strom
Re: Blokk
Szia Hujber!Hujber írta:Sziasztok!
Nagy bajban vagyok olaj téren. Csöpög, de nagyon durván, mivel tudnám eltömíteni annyira az amúgy szerintem szakadt menetű olajleeresztő nyílást? Vagy még az is lehet, hogy a lánckerék felőli oldalon az egyik szimering megadta magát, azt hallottam, hogy azt a blokk széthúzása nélkül is ki lehet cserélni. ez igaz?
Mivel tudnám jól eltömíteni?
Először megbillentve sztenderre tenném a masinát úgy, hogy a kipuff oldal legyen mélyebben (mondjuk falap a sztender bal lába alá) és letörölném alul, hogy lássam: honnan jön az oil. Ha a dekni alól, akkor szóba jöhet még az üresfokozat jeladója is (láttam a galériádban, hogy van fordszámmérőd, akkor DeLuxe, akkor van ilyen jeladód is, gondolom). Ez a tetű alkatrész, hiába tömíted, képes saját magán is átereszteni az olajat. Szimmeringcsere ügyében nem tudok segíteni, sajna.
Leeresztőcsavar-megszakadásra: ha még eredeti, akkor egy túlméretes menet megoldja a gondodat
Remélem segítettem!
Sok sikert!
Motorradwerke Zschopau Einzylinder Telegabel Zentralkastenrahmen 251 - ez Motor!
Sziasztok!
Nagy bajban vagyok olaj téren. Csöpög, de nagyon durván, mivel tudnám eltömíteni annyira az amúgy szerintem szakadt menetű olajleeresztő nyílást? Vagy még az is lehet, hogy a lánckerék felőli oldalon az egyik szimering megadta magát, azt hallottam, hogy azt a blokk széthúzása nélkül is ki lehet cserélni. ez igaz?
Piros MZ ETZ 250
UDX
UDX
-
gabsic
- bajnok

- MZ-d típusa: MZ ETZ 251, Jawa 250
- Kapcsolat:
A kisTS és kis-ETZ dugók nem csereszabatosak!attila941228 írta:Üdv! Lenne egy ojan problémám hogy van egy etz 150-esem és eltört benne a dugyttyú,raktam bele másikat a méret megeggyezett mindkettő 56.47-es volt de beraktam és csak tolásra indúlt nemakart kipörögni pedig gyujtásonis probáltam álítani , De az eggyik ismerősöm mondta: hogy a dugó amit tettem bele az mz ts 150-esé
és kivettem kivülröl látszik hogy a dugó rövidebb mint az eredeti ijenkor mit tehetek vegyek bele új dugót vagy jó bele a ts-é is??
ETZ dugót kell bele venned!
-=[Gabsic Motoros Blogja]=-
Eddigi túráim:
2009: Gabsic Kicsi túrája;
2010: Bakony-túra, Tátra-túra, Örség-túra,
2011: Gyurma-túra, Bakony-túra, Mecsek-túra, Zala túra
2012: Somogy-túra, Mecsek-túra, Őrség-túra
2013: Bakony-túra, Plitvice-i gurulás
2014: Vértes-Gerecse
Eddigi túráim:
-
attila941228
- rolleres

- MZ-d típusa: Mz Etz 150
Üdv! Lenne egy ojan problémám hogy van egy etz 150-esem és eltört benne a dugyttyú,raktam bele másikat a méret megeggyezett mindkettő 56.47-es volt de beraktam és csak tolásra indúlt nemakart kipörögni pedig gyujtásonis probáltam álítani , De az eggyik ismerősöm mondta: hogy a dugó amit tettem bele az mz ts 150-esé
és kivettem kivülröl látszik hogy a dugó rövidebb mint az eredeti ijenkor mit tehetek vegyek bele új dugót vagy jó bele a ts-é is??
hello.
Nekem lenne egy kérdésem a kuplunggal kapcsolatban. Most raktam össze, mert tömitést cseréltem a berugónál meg a váltónál a dekniben. beállitottam a kuplungot ahogy kell és mikor el akarok indulni teszek 1est és elkezd siplni a kuplung. az elindulás után meg nehéz rakni a sebességeket.
Mielött szétszedtem nem volt semmi ilyen probléma. a szltszedés és az összerakás közt mondjuk eltelt 2 hónap mivel nem volt idöm. addig nem volt fent a dekni és a kuplung sem kapott olajat. arra is gondoltam hogy kiszáradhatott. Most hogy összeraktam tettem bele olajat biztam benne hogy változik de nem akar. nincs vmi ötletetek hogy mi lehet a gond?
Köszönöm, Bálint
Nekem lenne egy kérdésem a kuplunggal kapcsolatban. Most raktam össze, mert tömitést cseréltem a berugónál meg a váltónál a dekniben. beállitottam a kuplungot ahogy kell és mikor el akarok indulni teszek 1est és elkezd siplni a kuplung. az elindulás után meg nehéz rakni a sebességeket.
Mielött szétszedtem nem volt semmi ilyen probléma. a szltszedés és az összerakás közt mondjuk eltelt 2 hónap mivel nem volt idöm. addig nem volt fent a dekni és a kuplung sem kapott olajat. arra is gondoltam hogy kiszáradhatott. Most hogy összeraktam tettem bele olajat biztam benne hogy változik de nem akar. nincs vmi ötletetek hogy mi lehet a gond?
Köszönöm, Bálint
-
gabsic
- bajnok

- Kapcsolat:
Igen, az utángyártott menesztő nem jó! Én indiait vettem, de egy jó méret sem volt rajt, használhatatlan vacak!Atilla írta: Most olvasom vissza, hogy elég hülyén fogalmaztam. Természetesen a lamellák jól összeszorítva fixen állnak, azért lötyögnek a menesztőn, mert a menesztő mozog ki-be alattuk.
Ha gyári a menesztőd és nem kopott, akkor új hézagolóval megoldható. Az utángyártott az természetesen pontatlan.![]()
Hézagolóból lehet kapni különböző méretűt (bár nem túl nagy a választék), ha nem jó a kapható méret, akkor sajnos gyártani kell.
Egyébként nekem is zörög, de jobb ha zörög, mintha túl szoros. Sajnos a hülye alakja miatt a sima hézagmérőt nem lehet csak úgy beledugni, így akkora szívás kimérni a pontos hézagot, hogy inkább hallgatom.
Hézagot szerintem csak indikátorórával lehet megmérni. Én legutóbb 0,05-0,06 körülre állítottam hogy talán elcsendesedik, de így is zörög
Eddigi túráim:
Eddigi túráim:
- Atilla
- versenyző

- MZ-d típusa: ETZ250 + TS250/1
Elég hosszú az a csavar, lehet hogy simán feszül és attól görbe. Esetleg a megszakító bütyök nem fekszik fel normálisan és az a baja, vagy simán az alátét van elkenődve alatta és az húzza oldalra kicsit.Szakizsolt írta: Nos sikerült elég gyorsan ment az egész csak miután össze raktam akkor láttam hogy a csavar ami rögzíti a tekercset az nem szabályosan forog hanem üt egy kicsit pedig nem alkalmaztam semmi erőszakot nála .
Viszont vigyázz vele, mert könnyen szakadós fajta és ha egyszer beleszakadt a főtengelybe, az oltári nagy szívás!
Egyébként, ha a csúszógyűrűk és a bütyök is normálisan futnak, akkor nem nagy baj.
- Atilla
- versenyző

Most olvasom vissza, hogy elég hülyén fogalmaztam. Természetesen a lamellák jól összeszorítva fixen állnak, azért lötyögnek a menesztőn, mert a menesztő mozog ki-be alattuk.Atilla írta:
Általában a menesztőn lötyögnek ide-oda a lamellák, mert vagy kikopott, vagy eleve pontatlan a megmunkálás, a tűgörgő is kikészülhet, de az nem jellemző. Elzörög pár évig, ha amúgy jól működik ne érdekeljen.
Ha gyári a menesztőd és nem kopott, akkor új hézagolóval megoldható. Az utángyártott az természetesen pontatlan.
Hézagolóból lehet kapni különböző méretűt (bár nem túl nagy a választék), ha nem jó a kapható méret, akkor sajnos gyártani kell.
Egyébként nekem is zörög, de jobb ha zörög, mintha túl szoros. Sajnos a hülye alakja miatt a sima hézagmérőt nem lehet csak úgy beledugni, így akkora szívás kimérni a pontos hézagot, hogy inkább hallgatom.
- petrvs
- kis ETZ-s

Hát, hogy nem könnyített a kuplung* és nincs semmi szerkezeti változtatás, tuning, áttétel-módosítás, ilyesmi a váltóban, egyszerűen csak tökéletesen illesztve-hézagolva összepakolta, és kész!ambrusviktor írta: Szériaváltó alatt itt mit értesz egyébként?
*MÉG nem, de lesz ez másként, ha igaz
Motorradwerke Zschopau Einzylinder Telegabel Zentralkastenrahmen 251 - ez Motor!
-
gabsic
- bajnok

- Kapcsolat:
Javítókönyv írja, emlékeim szerint 0,05-0,10mm között kell lennie.kicsikeen írta:Köszönöm a gyors válaszokat mindenkinek,Urak vagytok!A kuplung felújításra kerül(kezd csúszni) ezért is szeretném a "zakatolást" is +szüntetni.A kuplung menesztő hézagolás valóba lehetett a zaj oka,ma du.bontáskor nagynak tűnt a menesztő kotyogása.
-amúgy mennyit mozoghat?és lehet kapni,venni hézagoló alátéteket valahol?
Kapni lehet, pl http://webmotors.hu/spl/385554,6/250 itt alul.
Kis kézügyességgel a régi is beilleszthető.
Eddigi túráim:
Eddigi túráim:
- kicsikeen
- rolleres

- MZ-d típusa: ETZ 250 de luxe
Köszönöm a gyors válaszokat mindenkinek,Urak vagytok!A kuplung felújításra kerül(kezd csúszni) ezért is szeretném a "zakatolást" is +szüntetni.A kuplung menesztő hézagolás valóba lehetett a zaj oka,ma du.bontáskor nagynak tűnt a menesztő kotyogása.
- ambrusviktor
- versenyző

- MZ-d típusa: etz 250
Igen, nekem is csinált már olyan dolgokat a motorkámon, hogy nem is hittem, hogy ilyet ki lehet hozni még 25éves gépekből. A problémát egyel lentebb leírtam, de egyébként a döglötthörcsög nagyon hasznos ám, lehet gyűjteni, és ha 15öt összegyűjtöttél, már van is egy kesztyűdpetrvs írta:
Akkor már jó kezekben van, Bambi a fény az alagút végén![]()
Először persze rossz szembesülni a valósággal, ami elő tud kerülni egy blokk szétnyitásakor, meg is értem az elkeseredett hozzászólásodat.(De áruld el: mit kezdenénk egy döglött hörcsöggel? A bundája túl kicsi, kevés olajat lehet föltörölni vele, a kis bélésében zsírt, ragasztót v. 2T olajat tárolni körülményes, szemecskéi homályosak, így optikai jeladós gyújtáshoz már nem jók, stb...![]()
![]()
)
Mikorra lesz kész, kb.? Mit talált benne a Mester?
Nekem olyan (széria!) váltót-kuplungot csinált, hogy átlagosan kb. tizenöt váltásonként imába foglalom a nevét!
Szériaváltó alatt itt mit értesz egyébként?
- ambrusviktor
- versenyző

Hát bevallom én nem értem annyira, mert sem nem én szerelem most, sem nem láttam így, csak elvittem Bambihoz, hogy ha tud (mert tud:) ) varázsoljon a váltómmal, mert furcsa dolgokat csinált, és kiderült (így telefonban való elmondás alapján) hogy az egész ház buherált, és valahogy a tengely (?) ferdén áll egy picit, és ő mondta hogy sajnos szükségem lenne két másik blokkfélre (is)... csak úgy hirtelen kicsit elkeserített a dolog, mert volt egy a motorgenerálra szánt keretem, amit ez a javítás sajnos még túlzottan is ki fog meríteni, és azt reméltem, hogy "na ezután végre lesz egy rendben lévő motorom" (persze amennyire a kora engedi), csak hát aztán kiderült, hogy több gond van vele, mint amit elsőre gondolni mertem... de remélem megoldódik lassan.Atilla írta:
Ez a döglött hörcsögös csere elég csábító ajánlat!![]()
Mi baja a blokkfeleknek, kikészültek a csapágyfészkek, vagy elrepedt valahol? Az utóbbi javítható, abban talán tudok segíteni is.
Minden esetre köszönöm az ajánlatot!
- petrvs
- kis ETZ-s

ambrusviktor írta:
Köszi, de egyébként MZ-hez képest semmi drámai, csak elvittem Bambihoz megnézetni a kuplungomat, aztán kicsit több dolga lesz/van vele, mint azt számoltuk, de remélem végre valahára már jó lesz a motorom, mert eddig mindig volt valami nyűgje, ami miatt nem volt 100%-os... már kezdem legalább látni a végét...
Akkor már jó kezekben van, Bambi a fény az alagút végén
Először persze rossz szembesülni a valósággal, ami elő tud kerülni egy blokk szétnyitásakor, meg is értem az elkeseredett hozzászólásodat.(De áruld el: mit kezdenénk egy döglött hörcsöggel? A bundája túl kicsi, kevés olajat lehet föltörölni vele, a kis bélésében zsírt, ragasztót v. 2T olajat tárolni körülményes, szemecskéi homályosak, így optikai jeladós gyújtáshoz már nem jók, stb...
Mikorra lesz kész, kb.? Mit talált benne a Mester?
Nekem olyan (széria!) váltót-kuplungot csinált, hogy átlagosan kb. tizenöt váltásonként imába foglalom a nevét!
- MrDok
- bajnok

- MZ-d típusa: ETZ 250
- Kapcsolat:
Igen! Kuplung menesztő hézagolás helytelensége!kicsikeen írta:sziasztok!tud valaki segíteni? ETZ 250 alapjáraton érdekes ''zakatoló" hangot hallat.Behúzott kuplung mellett pedig a hang megszűnik.Tudja valaki ez mitől van?
Aki nem ért az MZ szereléshez, az inkább csináljon olyan dolgot helyette amihez ért!
Ha mégis meg akarja tanulni, akkor kezdje evvel: Szervizfilm
Idom és szerszámok
Ha mégis meg akarja tanulni, akkor kezdje evvel: Szervizfilm
Idom és szerszámok
- Szakizsolt
- biciklis

- MZ-d típusa: TS 125
[quote="Szakizsolt"]Gyújtáslevétel: a forgórészben van menet, ebbe hosszú 10es csavart belehajtasz, a csavar vége nekimegy a főtengely végének és letolja a forgórészt a kúpról.
Nos sikerült elég gyorsan ment az egész csak miután össze raktam akkor láttam hogy a csavar ami rögzíti a tekercset az nem szabályosan forog hanem üt egy kicsit pedig nem alkalmaztam semmi erőszakot nála .
Nos sikerült elég gyorsan ment az egész csak miután össze raktam akkor láttam hogy a csavar ami rögzíti a tekercset az nem szabályosan forog hanem üt egy kicsit pedig nem alkalmaztam semmi erőszakot nála .
- Atilla
- versenyző

Ez a döglött hörcsögös csere elég csábító ajánlat!ambrusviktor írta:Kéne nekem két blokkfélrendes váltó, meg sok pénz ... ha valakinek van ez a három feleslegben szóljon ... van cserébe egy döglött hörcsögöm.
Mi baja a blokkfeleknek, kikészültek a csapágyfészkek, vagy elrepedt valahol? Az utóbbi javítható, abban talán tudok segíteni is.
- Atilla
- versenyző

Általában a menesztőn lötyögnek ide-oda a lamellák, mert vagy kikopott, vagy eleve pontatlan a megmunkálás, a tűgörgő is kikészülhet, de az nem jellemző. Elzörög pár évig, ha amúgy jól működik ne érdekeljen.kicsikeen írta:sziasztok!tud valaki segíteni? ETZ 250 alapjáraton érdekes ''zakatoló" hangot hallat.Behúzott kuplung mellett pedig a hang megszűnik.Tudja valaki ez mitől van?
- ambrusviktor
- versenyző

Köszi, de egyébként MZ-hez képest semmi drámai, csak elvittem Bambihoz megnézetni a kuplungomat, aztán kicsit több dolga lesz/van vele, mint azt számoltuk, de remélem végre valahára már jó lesz a motorom, mert eddig mindig volt valami nyűgje, ami miatt nem volt 100%-os... már kezdem legalább látni a végét...petrvs írta:
Drámát sejtek..![]()
Történt vmi?
- petrvs
- kis ETZ-s

Drámát sejtek..ambrusviktor írta:Kéne nekem két blokkfélrendes váltó, meg sok pénz ... ha valakinek van ez a három feleslegben szóljon ... van cserébe egy döglött hörcsögöm.
Történt vmi?
- petrvs
- kis ETZ-s

Maga a Mester csinálta a kuplungomat (is), az is ilyen. Ő mondta, hogy nem kell aggódni miatta, a tűgörgő csinálja. Ha egyébként finoman működik a tengelykapcsolód, tojni rá!kicsikeen írta:sziasztok!tud valaki segíteni? ETZ 250 alapjáraton érdekes ''zakatoló" hangot hallat.Behúzott kuplung mellett pedig a hang megszűnik.Tudja valaki ez mitől van?
- ambrusviktor
- versenyző

Kéne nekem két blokkfél
rendes váltó, meg sok pénz ... ha valakinek van ez a három feleslegben szóljon ... van cserébe egy döglött hörcsögöm.
- Szakizsolt
- biciklis

Gyújtáslevétel: a forgórészben van menet, ebbe hosszú 10es csavart belehajtasz, a csavar vége nekimegy a főtengely végének és letolja a forgórészt a kúpról.
Köszi az infót ma megpróbálom újra.
Köszi az infót ma megpróbálom újra.
-
gabsic
- bajnok

- Kapcsolat:
Gyújtáslevétel: a forgórészben van menet, ebbe hosszú 10es csavart belehajtasz, a csavar vége nekimegy a főtengely végének és letolja a forgórészt a kúpról.Szakizsolt írta:Sziasztok
Tudna nekem segíteni valaki. ma nekiálltam megszimeringezni a gépet a váltónál sikeresen végrehajtottam de a másik oldalt nem bírtam szétszedni. Ott konkrétan hol van a gyújtás mögött vagy a fogaskerék mögött . A gyújtásnál a tekercset hogy kell leszedni mert az istennek sem akart lejönni.
Valakinek valami tapasztalata?
Alatta pedig ott van a szimering.
Eddigi túráim:
Eddigi túráim:
- Szakizsolt
- biciklis

Sziasztok
Tudna nekem segíteni valaki. ma nekiálltam megszimeringezni a gépet a váltónál sikeresen végrehajtottam de a másik oldalt nem bírtam szétszedni. Ott konkrétan hol van a gyújtás mögött vagy a fogaskerék mögött . A gyújtásnál a tekercset hogy kell leszedni mert az istennek sem akart lejönni.
- Atilla
- versenyző

gergely993 írta:Értem
A kinyomócsapágyat honnan lehet tudni, hogy tényleg megadta magát? Csak cseréljem ki és meglátszik? Nem valami nagy összeg
Van egy fajta hangja is, de biztosan onnan mint minden mást, szétszeded és megnézed.
Ez csak egy példa volt ám, nehogy vegyél csapágyat mert ezer más baja is lehet! Lehet, hogy csak az állító lemezt tetted bele fordítva, vagy lekoptak a körmei, stb stb.
Amúgy sem az a fő bajod, hogy hol áll a beállítója, hanem hogy nem működik rendesen.
Elsőnek a lamellákat nézd meg, hogy nem szorulnak e a menesztőn.
- gergely993
- biciklis

- MZ-d típusa: MZ ETZ 250
Értem
A kinyomócsapágyat honnan lehet tudni, hogy tényleg megadta magát? Csak cseréljem ki és meglátszik? Nem valami nagy összeg
- Atilla
- versenyző

A 3mm az jó. Ha a lamellák egyenesek, attól még szorulhatnak is. Lehetnek bemaródva a menesztő fogai is és ami valószínűbb, lehetnek sorjásak illetve pontatlanok a lamellákon a fogak és ettől szorul. De akár elgörbülhetett maga a nyomólap is.
Ha pedig tényleg csutkára van állítva a kuplung (Nézd meg jól, mert elég ravasz az a lemez, forgatható és nem szimmetrikus.) akkor a kinyomó csapágy is megadhatta magát.
Ezer baja lehet, és akár egyszerre több is.
Hogy konkrétan mi, azt látatlanban úgysem mondja meg neked senki.
Szedd szét és nézz át mindent egyesével, más megoldás nem nagyon van.
Ha pedig tényleg csutkára van állítva a kuplung (Nézd meg jól, mert elég ravasz az a lemez, forgatható és nem szimmetrikus.) akkor a kinyomó csapágy is megadhatta magát.
Ezer baja lehet, és akár egyszerre több is.
Hogy konkrétan mi, azt látatlanban úgysem mondja meg neked senki.
Szedd szét és nézz át mindent egyesével, más megoldás nem nagyon van.
- gergely993
- biciklis

Egyszer már szétszedtem, lemértem a lamellákat, mindegyik 3 mm és mivel ez a szétszedés azért volt fontos mert rosszul raktam össze és az egyik lamella elgörbült, így végignéztem nincs-e elgörbülve a többi, de nem volt, azt az egyet meg kipótoltam a régi lamellák közül 1-el ami nem volt úgy elkopva. Azt még elfelejtettem mondani, hogy a durva beállítást teljesen rá kellett állítanom és ez szerintem nem normális új lamellák esetében, de javítson ki valaki ha tévedekAtilla írta:
Pedig szét fogod sajnos szedni.![]()
Csak szart kapsz, így tuti, hogy vastagok és csiszolni kell, illetve görbék is, ami vagy kijön egyenesre és párhuzamosra ügyességgel és a csiszolással, vagy ha nem akkor kuka az a lamella. Görbe lehet még a fém lamella is, azokat is nézd végig.
- Atilla
- versenyző

Pedig szét fogod sajnos szedni.gergely993 írta:Újabb problémával kerültem szembe: 250-es ETZ blokk. Lamellákat kicseréltem újakra, de mégse működik úgy a kuplung ahogy kellene, mintha nem emelne ki rendesen, járó motornál az üreset nehezen veszi. Finombeállítással ráállítottam, változás semmi, csak annyi hogy amikor feszítettem akkor később kezdett fogni a kuplung. Nem tudom mi lehet a probléma, esetleg a nyomókar kopott el?
Csak szart kapsz, így tuti, hogy vastagok és csiszolni kell, illetve görbék is, ami vagy kijön egyenesre és párhuzamosra ügyességgel és a csiszolással, vagy ha nem akkor kuka az a lamella. Görbe lehet még a fém lamella is, azokat is nézd végig.
-
daranyi68
Szia!dkari írta:Sziasztok!
Mivel folyik az olajam a váltó és berugótengely közt megpróbálok esztergáltatni a berugókar tengelyébe egy vályatot gumigyűrünek. Csináltatott már ilyet valaki? Kb hová érdemes a vályatot maratni és mekkora legyen a gumigyürü mérete?
A motor ts 150.
Érdekes!Nekem is folyik de nem a váltó és a berúgó tengely között hanem a berúgó tengely és a dekni között!Én eddig nem találtam megoldást!Kíváncsi vagyok a fejleményekre!
Sziasztok!
Mivel folyik az olajam a váltó és berugótengely közt megpróbálok esztergáltatni a berugókar tengelyébe egy vályatot gumigyűrünek. Csináltatott már ilyet valaki? Kb hová érdemes a vályatot maratni és mekkora legyen a gumigyürü mérete?
A motor ts 150.
A motor ts 150.
- gergely993
- biciklis

Újabb problémával kerültem szembe: 250-es ETZ blokk. Lamellákat kicseréltem újakra, de mégse működik úgy a kuplung ahogy kellene, mintha nem emelne ki rendesen, járó motornál az üreset nehezen veszi. Finombeállítással ráállítottam, változás semmi, csak annyi hogy amikor feszítettem akkor később kezdett fogni a kuplung. Nem tudom mi lehet a probléma, esetleg a nyomókar kopott el?
- gergely993
- biciklis

Nem fogom mindjárt szétszeedni, előbb körbekérdezősködökambrusviktor írta:
De figyi, ha most miattam szétszeded és kiderül hogy nem is ez a gond, akkor engem meg fogsz gyilkolni, szóval inkább még várd meg, hogy a nálamnál hozzábbértőbbek mit mondanak
Én csak egyszer jártam így, és akkor bizony csiszolgatni kellett...
- ambrusviktor
- versenyző

De figyi, ha most miattam szétszeded és kiderül hogy nem is ez a gond, akkor engem meg fogsz gyilkolni, szóval inkább még várd meg, hogy a nálamnál hozzábbértőbbek mit mondanakgergely993 írta:
Köszönöm a választ, szerintem nem fogok unatkozni
Én csak egyszer jártam így, és akkor bizony csiszolgatni kellett...
- gergely993
- biciklis

Köszönöm a választ, szerintem nem fogok unatkozniambrusviktor írta:
Akkor hogy ha nem ül fel, akkor valószínű túl nagyok, az a gond XD... ezzel én is eltöltöttem egy kellemes délutántSzóval jó mulatást kívánok, 2,9-3mmig (ha 3mm a kellő érték) meg se állj
Ráadásul szép egyenletesnek kellene lennie, nem jó ám az ha az egyik része 3,1 a másik meg 2,7
![]()
So: Hajrá
- ambrusviktor
- versenyző

Akkor hogy ha nem ül fel, akkor valószínű túl nagyok, az a gond XD... ezzel én is eltöltöttem egy kellemes délutántgergely993 írta:
neeeeeee, csiszolgatni, így is olyan nehéz volt össszerakni.
Nem, a kuplungagy a régi
So: Hajrá
- gergely993
- biciklis

neeeeeee, csiszolgatni, így is olyan nehéz volt össszerakni.ambrusviktor írta:
Az utángyártott lamellákat csiszolgatni kell
ha jól emlékszem mindegyik nagyobb az eredeti méretnél (talán 3mm az eredeti, de ebben nem vagyok biztos), az utángyártott, pedig lényegesen nagyobb... le kell csiszolni... + új a kuplungagy, vagy az ami fent volt eddig is?
Nem, a kuplungagy a régi
- ambrusviktor
- versenyző

gergely993 írta:sziasztok!
Segítség kellene!
Nemrég lamellákat cseréltem egy 250-es ETZ blokkban, összeraktam, akarom behúzni a kuplungot, nagyon kemény és ki se emel. Mi lehet a probléma? Én raktam össze valamit rosszul, nem állítottam be rendesen?
- gergely993
- biciklis

sziasztok!
Segítség kellene!
Nemrég lamellákat cseréltem egy 250-es ETZ blokkban, összeraktam, akarom behúzni a kuplungot, nagyon kemény és ki se emel. Mi lehet a probléma? Én raktam össze valamit rosszul, nem állítottam be rendesen?
Segítség kellene!
- Krepp
- bajnok

- MZ-d típusa: MZ ETZ 250 SF
- Kapcsolat:
Segítség kéne egy emberkétől aki otthon van a kompresszió számításban...
Talán attila vagy nyakas(csak ő most elfoglalt lehet)
Talán attila vagy nyakas(csak ő most elfoglalt lehet)
Belső nélküli első külső hátsó belsővel..
Szinter, pipa.
"Ennek a motornak az a különlegessége..... Hogy az enyém..."
Szinter, pipa.
"Ennek a motornak az a különlegessége..... Hogy az enyém..."
Sziasztok.
Valaki megtudná nekem mondani hogy TS 250/1 esnél váltókihézagolás az mit is foglal magában? Mit kell ilyenkor kihézagolni? A motor reagálása: amikor jár a motor kattog valami a blokkban, mintha egy kalapáccsal verném a blokkot. :S
Valaki megtudná nekem mondani hogy TS 250/1 esnél váltókihézagolás az mit is foglal magában? Mit kell ilyenkor kihézagolni? A motor reagálása: amikor jár a motor kattog valami a blokkban, mintha egy kalapáccsal verném a blokkot. :S
- gergely993
- biciklis

köszönöm, sikerült leszednemnyakas írta:tökös lehúzó, kalapács, kopogtatás, mint a harkály , ismételt húzás a kulcsal ,kopogtatás, húzás
e müveletek ismétlése. vagy hozzáértö kezekre bizod
-
nyakas
- A blokkot szethuzom neked termeskovel

gergely993 írta:sziasztok!
Éppen lamellákat szeretnék cserélni 250-es ETZ-n, de nem jön le a kuplungkosár a lehúzóval, megnézem közelebbről, mintha valami rozsda lenne, ott, befújtam rozsdaoldóval és még így se.... Mit tudnék tenni?
A viz szalad, a kő marad!
- gergely993
- biciklis

sziasztok!
Éppen lamellákat szeretnék cserélni 250-es ETZ-n, de nem jön le a kuplungkosár a lehúzóval, megnézem közelebbről, mintha valami rozsda lenne, ott, befújtam rozsdaoldóval és még így se.... Mit tudnék tenni?
- Dénes
- fi#azsoké

- Kapcsolat:
Azért ez nem így működik...
Gondolom komoly szerepe van az 1 db alátétnek. Mármint biztos, az elvileg tömít (ezért nem szabadna kétszer használni-betekerni vele a gyertyát), így alátét nélkül se lesz jó.
Ja persze tudom, hogy itt most nem ez a kérdés, hanem hogy el akarsz jutni bambiig.
Ja persze tudom, hogy itt most nem ez a kérdés, hanem hogy el akarsz jutni bambiig.
- ambrusviktor
- versenyző

Ha 1 van bent, még ugy is nagyon laza :S ha mindkettőt kiveszem akkor érzem csak kb. stabilnak.Dénes írta:Basszus 2 alátétet én is tettem már be véletlenül...nekem nem is nagyon ment úgy a motor...
Rakj be egyet...csodát fogsz látni.
- Dénes
- fi#azsoké

- Kapcsolat:
Basszus 2 alátétet én is tettem már be véletlenül...nekem nem is nagyon ment úgy a motor...
Amugy fixáld valahogy a gyertyát...rárakod a kulcsot, a kulcsot meg rögzíted valahova. Dudához vagy ami kiadja.
Amugy fixáld valahogy a gyertyát...rárakod a kulcsot, a kulcsot meg rögzíted valahova. Dudához vagy ami kiadja.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Dénes 2011.06.30. 15:05-kor.