Totocs írta:Sziasztok!
Nagyon füstölt az MZ-m (ETZ 125), aztán rájöttem, hogy a benzinszint túl magas,beállítottam a megadott értékek szerin(tolómérővel bemérve),de még úgy is túl magas volt,úgyhogy még egy kicsit ráállítottam és így most jó. Azonban mikor teljes gázt ráhúzom menet közben, és úgy megyek vele egy ideig, akkor kifogy az üzemanyag a karburátorból, és vissza kell engednem a gázt, hogy kicsit feltöltődjön, de ha tartalékon megyek akkor is csinálja , de csak akkor ha sokáig megyek teljes gázzal. Állítsak a szelepzáró fülön, hogy később zárja a szelepet, vagy mivel simson csap van rajta az talán nem enged át elég üzemanyagot, és azt cseréljem ki?
És ha esetleg vennék egy új úszót, azon nem kéne állítanom?
Ja és azt észrevettem, hogy az 1,5 miliméteres tömítés nincs bent a szelepnél.
Esteleg jobban járnék ha vennék egy felújító készletet?
A fáma azt írja, és én is úgy tapasztaltam, hogy beállíthatod a könyv szerinti 33mm- 27mm re, de ahogy egyszer is a szelepnyitó már elállítódott, úgy ettől az értéktől el lehet térni, de két dologra kell különösen ügyelni:
1, amikor nyit az úszó, akkor a szelepet engednie kell teljesen kinyitni
2, a 6mm-es min úszójátéknak (alsó és felső érték) meg kell lennie.
Továbbá saját vélemény: állítsd be úgy, hogy a szelep teljesen nyisson, de attól már ne távolabb, hanem pont a teljesen nyitott állás alá egy lehellettel, és onnan mérd a 6mmt.
Az úszó lábainak és a szelepzárónak elvileg egymással párhuzamosan kell állniuk.
Továbbá: játszani kell vele hogy se a benzin ne folyjon, se pedig ne fogyjon ki.
De mindenek előtt ellenőrizd a szelepet, mert ha jó, akkor minek cserélni?