Helló!
NAGYONSZÉPEN KÖSZI MINDENKI SEGÍTSÉGÉT...
Nyár óta, amikor beraktam a blokkot a mociba, töltés nélkül szaladgáltam elöl 15W-os izzóval.
Rájöttem nem is tudom már hogy, hogy nincs töltésem (azthiszem, amikor beraktam a 45W-os izzót a motorba és mentem vele, akkor láttam hogy nem világít már úgy az elsőlámpám, aztán a töltés annyira lement, hogy a motort nem lehetett felpörgetni kikapcsolt lámpánál sem... tolás lett a vége...)
Meguntam a fojtonos akku feltöltést, meg kínylódást, és 1,5 hete elhatároztam hogy végetvetek a kínszenvedésnek.
Leszedtem a dolgokat oldaldeknit (simsonom van 250 es ETZ blokkal ami fel van fúrva 260 ccm-re... elöl 15-ös lánckerék, hátul 38-as)
Annakideján mindent összedugdosatm amikor a blokk bekerült a mociba, csak a töltésvisszajelző lámpáról fogalmam sem volt... minek is az
1,5 hete mint mondtam, neki áltam csinálgatni, vezetékeket átnéztem, aztán sióda hidat (egyenirányító), aztán arra gyanakodtam hogy feszszabályzó hiba, kitakarítottam rendberaktam... így se volt töltés.
Aztán rámértem az állórészre az OK volt
1,2-1,1 Ohm amit mértem rajtuk UV /VW/ UW variációkban lehúzott sarunál... ez tuti jó volt...
Szénkeféket is lemértem, múszer csipogott, tehát szakadás nincs.
aztán jött a forgórész...(suli miatt nem szedtem szét az nap (1 hete) , csak a mai napon sikerült leszerelnem)
végüli a forgórészt le sem kellet szednem... állórészt lekaptam 4 csavar fogta össz-vissz.
Lekaptam és egyből elémtárult a hiba.
A forgórészből a széngyűrűhöz menő vezetékek el voltak szakadva....
El sem tudom képzelni hogy történt de leszakadt... a gyűrű kizárt hogy megforgott volna mert izomból próbáltam valamelyik iránybva tekerni, de meg sem mozdult.. egy eredménye lett nyakig grafitos lettem
forrasztó elő.... vezetékeket visszaforrasztottam....
állórész visszaraktam, de egyúttal beolajoztam a szivacsot is ami keni a kalapácsnál a tengelyt...
végülis 2W-os égőt nemtaláltam, így 15W-osat kötöttem a 61 es kapocs és a B+ közé
gyújtást ráadtam, a lámpa kigyúlt, és örült a fejem, hogy itt történni kell valaminek mert addig nem égett sosem
Öröm nem volt hiábavaló meg a türelem sem, mert gyujtás ráadva, pöcröf indult a motor... még a gyújtást sem állítottam el... a töltés lámpa pedig kialudt
mondom ezaz...
aksiról lekaptama sarut... rámérek 13,5 V feszültséggel tölt vissza a moci ... JA és nem állt le...!
Elvileg azért nem állt le mert ha egy kondi be van kötve a valahova, akkor nem áll le, de ha az hiányzik akkor leáll a motor... böngészgettem a neten
Szóval...
nemis tudom, valaki írta itt a hibát fórumon, hogy szálszakadásom lesz, de végülis megköszönöm mindenkinek a fáradozását, segítségét!
Ui.: egyből félredobtama 15W os égőt... és elő a 45W
A forgórészen forrasztás után 5,2Ohmot mértem a szénkefék kapcsai között....