olyan gondom van hogy a megszakito szikrazik eleg takarosan, gondolom a kondenzator nem vegzi tokeletesen a feladatat?

nah erre a részre gondoltamKILL3R etz írta:
....az akksi csak húzza addig azt majd ott utánajárok a dolognak...
Amit én vettem, az ránézésre elég masszív, még nem építettem be idő hiányában, mert mikor tudtam valamit csinálni a mocin, főleg külsőleg javítgattam, szépítettem.Alfa írta:Nem tudom, vettem egy másik biztiáblát, azt meg kidobtam a fenébe. Valahol elengedett az anyag, vagy rosszul volt eleve csinálva, de nem volt látható érintkezési baja sehol.
Ha alul a foglalatban enged el, az főleg beépített állapotban észrevehetetlen. Szóval, fogalmam sincs. A másik amit vettem máig teljesen jó. Lehet csak rosszkor voltam rossz helyen és megvettem az 1 millióból 1 gyártási hibásat
És az hogy történt? Csak hogy tudjam, mire figyeljek én is. Kitágult a foglalat, vagy mitől "ment szét"?Alfa írta:A biztosíték tökéletes állapotú volt, a foglalaton nem látszott semmi eltérés, mégis csak áthidalva működött.
1200,- Ft volt azt hiszem a 4-es késes biztosíték tartó autósboltban. Gumi szigetelésű átlátszó fedele van.KILL3R etz írta:Üdv urak!
Ma egy csöppet megszívatott a motor....Kigyulladt a töltésjelző lámpa menet közben. Félreálltam néztem a biztiket mind ok. Mondom továbbmegyek, mert időre mentem, az akksi csak húzza addig azt majd ott utánajárok a dolognak.
No lebontottam a fél motort, az összes saru a helyén, látszólag minden ok.
Nagynehezen hazaértem (egy autósboltban megtöltötték az akksimat).
Itthon nézem szakadásvizsgálóval, és nem sípol... Nah mondom eltört a vezeték... Rámértem a biztire és mégis az volt kiégve.... De nem látszott a porcelán-nál a szakadás.![]()
![]()
![]()
Szóval a tanulság: Mindig cseréljétek ki a biztit, még akkor is ha ránézésre jó.
Nekem ez jó lecke volt...
Waresz tudja,ő ajánlgatta.Egyébként amig 6V-os volt a rendszerem én a bolti fekete dobozos magyar elektronikus fesszabot használtam minden gond nélkül.Amikor eladtam utána jóval a srác irta hogy nála is jól működik.Szerintem azok is jók.Na meg persze Subee is készit nagyon frankó fesszabokat.Ráadásul nem is drágán!Ez itt a reklám helye.horhaus írta:Sziasztok
Hol lehet ilyen Mecseki Zsolt féle fesz.szabot venni? Mert én is szívok vele.
Ebben nagyon sok igazság van!Viszont azért az is tény hogy vannak dolgok amik viszont nem olyan jól eltaláltak.Ilyen pld a 6V-os rendszer a maga kis teljesitményű dinamójával.Pont ugyanazon gyár nemhiába változtatott ezen.Az idő ahogy halad, a technika is úgy fejlődik.Te sem fekete-fehér televiziót nézel gondolom.Andrá$ írta:6V ide vagy oda amit a gyárban kitaláltak az úgy jó ahogy van![]()
KoszonomAlfa írta:Tökmind1
Ebben tökéletesen igazad van.Alfa írta:Nameg ez minden másra is vonatkozik: amiből van tartalék az tuti nem fog kelleni![]()
Ha elég sok alkatrészt viszel, sose kell szerelned. Elektromossággal meg amúgy is könnyű a dolog, alig van pár olyan alkatrész ami "csak úgy" tönkremehet, simán elfér a táskában
Szia!Gyurmooo írta:Mielőtt valaki szólna, hol kell kezdeni a dolgokat...
http://hu.wikibooks.org/wiki/MZ_szerelé ... Ajt.C3.A1s
Megoldottam a problémát. Nem a feszszabályzóval volt a baj. Generátorból volt kiszakadva az egyik vezeték, ezért nem töltött rendesen. Beforrasztottam, most már minden működik.Alfa írta:Az elektronikus fesszabályzónak minden mz-snek az első 5 km-en beszerzendő dolgok közé kéne tartoznia![]()
El sem hiszitek mennyi szenvedéstől kímél meg, ahhoz képest elég olcsón... (max 3000 forint, de általában mindenhol olcsóbb)
Ugyanez a helyzet az elektronikus indexrelével is.
A régit meg be lehet tenni a hátizsákba tartalékba...
Dénes írta:
Nálam is mindig rángatott/rángat. Na nem ekkora tartományban csak 2800-3000 között, bármilyen beállítással, persze hol jobban-kevésbé. Ez szerintem a konstrukcióból adódik.
Érdekes... Úgy tudtam csak tirisztoros volt 251-ből, de ezt nem tudom honnét vettem.coco írta:
Gyurmooo 251 bol csinaltak megszakitosat is, lehet ha az okozza a gondokat es ezert nem tud porogni Bonalaco gepe...
Nálam is mindig rángatott/rángat. Na nem ekkora tartományban csak 2800-3000 között, bármilyen beállítással, persze hol jobban-kevésbé. Ez szerintem a konstrukcióból adódik.matt1989 írta:Üdv!
Még mindig kb 2 éve van az a problémám, hogy rángatva megy a motorom 3-4 között.
Lecseréltem a karbit, a gyújtáselektronikát, a jeladót, gyertyát, gyertyapipát, gyertyakábelt, és még mindig csinálja.
Szerintetek lehet, hogy a trafó miatt van?
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 3 vendég