Elektronika topik - a pokol kapuja
- z25z
- Aki 7ezerig pörgeti
- MZ-d típusa: 21 ló 300as patkóval
- Kapcsolat:
Sracok, az iranyjelzonek nincs egyeniranyitoja. Eleve egyenarammal megy. Ha egy kis fekete dobozt lattal ami kb 3x3x3 cm-es es a biztositektablara megy az egyik szal akkor az egy jo kis elektronikus indexrele. Ha jol van bekotve akkor sokkal megbizhatobb a hagyomanyos hokapcsolos konzervdoboz alaku tarsainal.
- Meiki
- kis ETZ-s
- MZ-d típusa: MZ ETZ 251 De Luxe
- Kapcsolat:
Helló. Az én etz150-esem elektronikája fogalmazzunk úgy hogy halomban van
Le vettem a deknit és majdnem rosszul lettem. Az irányjelzõ egyenirányítója csak ott az aksi mellett lóg egy kis fekete doboz az aksira rakva ösze vissza van kötögetve minden. Neki áltam hogy rendberakjam de 1 óra után meguntam és inkább megbeszéltem egy idõpontot az autóvillamosságisnál.
És ráadásul egy nagyon csúnya lámpa is rá volt szerelve a motor elsõ sárvédõjére + a hozzá való kapcsoló a tank alatt. Az volt az elsõ amit le szedtem róla. Viszont a gyujtás tökéletes. Pöccre indul. 

- z25z
- Aki 7ezerig pörgeti
- MZ-d típusa: 21 ló 300as patkóval
- Kapcsolat:
Osszetett a dolog amire valaszt varsz. Elvileg ugye egy 45/40 W-os 6 V os duolux izzod van a fenyszorohazban? Abban az idoben mikor gyartottak ezeket a gepeket nyilvan ezt tartottak optimalisnak/elegendonek. A dinamo 60W-os, ha nagyobbra cserelned az izzot lehet csak rosszabb lenne. Hogy valoban gyenge-e azt csak ugy tudod megallapitani, hogy masik /1-essel osszehasonlitod. Mas motorok vilagitasaval felesleges osszehasonlitast keresned. Nyilvan a 12 V-osok, meg amik mar halogennel, xenonnal, ivkisulessel stb. vel vannak szerelve ahoz kepest tenyleg gyengenek tunhet. Ugyanigy az en 12 V os 60/55-os 60%++ os izzom is gyenge a xenonosokhoz. Az edesapamtol megorokolt offmotoromban egy 25/20 W-os izzo muzsikal, kint egyedul az orszaguton lattam vele, viszont ha tobben motoroztunk, erosebb vilagitasu gepekkel ugy ereztem mintha nem is lenne felkapcsolva a vilagitas.
Szoval szerintem eloszor egy vagy tobb ugyanilyen mocival hasonlitsd ossze es ha ugyolyan, akkor megnyugodhatsz, hogy nem gyenge, hanem a konstrukcio ennyit tud. Ha osszehasonlitas utan az jon ki, hogy ugyanezek a tipusok joval erosebben vilagitanak a tiednel, akkor megprobaljuk feltarni a hiba okat. Ehez kapcsolodva: eloszor nem a vezetekkotegre gyanakodnek. Megneznem a foncsort, hogy nincs-e nagyon elhomalyosodva, aztan multimeterrel mernem a feszt lampaval jaratott motornal valtozo fordulatszamon. Ha minden stimmel egy izzocseret is vegeznek....
Ezek jutottak hirtelen eszembe. Probald ki ha elakadsz irj batran keresunk megoldast.
Barati udv: z25z
Szoval szerintem eloszor egy vagy tobb ugyanilyen mocival hasonlitsd ossze es ha ugyolyan, akkor megnyugodhatsz, hogy nem gyenge, hanem a konstrukcio ennyit tud. Ha osszehasonlitas utan az jon ki, hogy ugyanezek a tipusok joval erosebben vilagitanak a tiednel, akkor megprobaljuk feltarni a hiba okat. Ehez kapcsolodva: eloszor nem a vezetekkotegre gyanakodnek. Megneznem a foncsort, hogy nincs-e nagyon elhomalyosodva, aztan multimeterrel mernem a feszt lampaval jaratott motornal valtozo fordulatszamon. Ha minden stimmel egy izzocseret is vegeznek....
Ezek jutottak hirtelen eszembe. Probald ki ha elakadsz irj batran keresunk megoldast.
Barati udv: z25z
- Gexxx
- bajnok
- MZ-d típusa: ETZ 300 aus bambi
- Kapcsolat:
Elektronika topik - a pokol kapuja
Elektromos gondok
MZ - für männer die fahren können
RBiker profil
RBiker profil