Sziasztok,
az én ETZ250 -em is hasonló jelenségeket produkál mint BONALACOé, leszámítva, hogy nálam nincs durrogás, nincs olajos gyertya, a gyújtás szerintem nagyjából rendben lehet.
Nem igazán sikerül jól beállítani a karburátort.... Akár teljesen betekert levegőcsavarnál is tud 2500-on pörögni alapjáraton, ha úgy tartja kedve:) Hajlamos elég sokáig pörögni a motor....
Volt rá példa, hogy úgy tűnt, mintha viszonylag jól be lenne állítva, aztán másnap egész máshogy viselkedett.
Karbi kipucolva, fúvókák gyári méretűek(és valószínűleg még a gyáriak), úszó beállítva, új levegőszűrő és gumicső, új síbertű(mondjuk nekem a gyári sokkal bizalomgerjesztőbb kinézetű volt

) stb.
A betöltő gumikupaknál kinyom egy kis olajat közben.
Amit nem nagyon tudok mire vélni, az az, hogy ha menet közben teljesen visszaengedem a gázt, akkor a motor elég vadul elkezd rángatni és ilyenkor a főtengelytől is hallok csúnya mély koppanó hangokat.... (a rángatás ugye annak a jele, hogy keveset kap a motor?)
Ha egy állással magasabbra teszem a síbertűt, akkor érezhetően sokat kap a motor, keményen jár, gáz nélkül le is akar állni.
Nekem is valamelyik főtengelyszimering az elsődleges gyanúm, főleg a kuplungoldali, mivel ezt a felét még nem szedtem szét soha a motornak, mit gondoltok?
Mindezek ellenére nagyon megbízhatónak tűnik a motor, múlt hétvégén is kirándultam vele 250km-t 2 személlyel, 90-100 as kényelmes utazótempót lehet vele simán tartani, a fogyasztása 4l körül lehet. (nem gyanúsan kevés?, bár eléggé nyugodt a vezetési stílusom)
A kérdésemnek ugyan van némi köze a blokkhoz is, de úgy érzem inkább ide tartozik:)
Köszi,
paarati